Inlägg

Inlägg som Specias har skrivit i forumet
Av Specias
Skrivet av nu1mlock:

tydlig sarkasm

Tydligen inte

Av Specias
Skrivet av megaman01:

Efter dom svala recensionerna är jag glad jag inte förbokade.

Blir kanske en tur till Elgiganten på Fredag..

Svala?

Av Specias
Av Specias
Skrivet av Nooro:

Vissa spel stödjer ju det även på PC, men det återstår väl att se om Elden Ring också gör det. I så fall blir det kanske ett köp av PS5-kontroll

/N

Jaså? Vilka då?

Av Specias
Skrivet av Swennis:

Snälla, såg att man kan dra ner svårhetsgraden?!
Inte min genre egentligen, men gillar witcher, oblivion, skyrim… men drar alltid ner nåt hack i svårhetsgrad, för haaaatar göra om saker, och inte lägga mer timtal för att uppgradera och stärka.
Sen om man ska ta det på pc eller ps5… ps5an är inkopplad till hembion, 100” 4k projj, och surroundljud. Men man är rätt låst gällande inst etc på konsol

From softwares styrka har aldrig varit grafiken utan gameplay, spelkänsla, lore och atmosfär. Jag kommer köra det på PS5 i alla fall eftersom det inte kommer vara så stor skillnad mellan pc/ps5 grafikmässigt. Så jag kör hellre på en stor tv än mindre datorskärm

Sen lär det till största sannolikhet inte finnas ett reglage för svårighetsgrad. Det har det inte funnits i något av deras tidigare släpp.

Av Specias
Skrivet av Nooro:

Undrar om det funkar att ha en PS5-kontroll som man ansluter till datorn...

Funkar ju att ha en ps5 kontroll till datorn, men har svårt att se att du kommer få haptisk feedback, att den datan är reserverad för ps5-versionen av elden ring.

Av Specias
Skrivet av Bosse78:

Nån som hann köpa ? =D

Finns att köpa igen

Av Specias
Skrivet av roo:

Ett nytt kort med bättre kylare går att köpa lite varstans nu för 9500kr ca.

T.ex https://www.inet.se/produkt/5412408/asus-geforce-rtx-3070-8gb...

Mest så du som säljare och köpare inte gör något dumt här. Sorry för nedkladdning av din annons. Värt att påpeka dock.

Skillnaden här ligger i att grafikkortet inte är en LHR, så bara där är den mer eftertraktad än de som finns nya i butik.

Av Specias

Lite mycket skambud just nu. Det är en riktigt bra skärm för pengarna. Jag har den själv och är väldigt nöjd.

Av Specias
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har över 10st androidsurfplattor. Några liggande i garaget/verkstaden utan värme, några liggande i en traktor osv och de har hållit. Jag förstår inte vad de som har problem med kvaliten gör med sina plattor? De flesta av mina surfplattor är budget Huawei inköpta för runt 1000lappen, även om jag har samsung och tillgång till iPad.

Däremot är det väldigt tråkigt på androidsidan av anledningen att folk inte ser någon vits att byta deras surfplatta emot i princip en likadan. De uppdateras ofta väldigt sällan, men idag spelar det för de många egentligen inte något större roll, bara att det är tråkigt.
Men köper man en dyr surfplatta för 3000kr så förväntar man sig mer.

Om vi bortser från ordet får uppdateringar så säg vilken surfplatta som inte hade klarat av att se på netflex eller youtube efter 8år? Det är just detta som har tagit död på försäljningen av surfplattorna. Det är så liten förtjänst att byta. Och det blir inte bättre av att de flesta billiga androidsurfplattor i butiken redan är föråldrade med usb micro etc.
Det hade varit en annan sak om man hade känt att nu får jag en ny fräsch surfplatta, precis som man känner om man köper en iPad Air 2020 för 7000kr.

*edit*
Ett populärt argument är att apptillverkare skiter fullständigt i att anpassa appar till Anrdoidsurfplattor och det är såklart till stor del sant, det är inget de prioriterar. Samtidigt är detta ett stort problem? Det beror såklart på hur man använder surfplattan. Jag själv mest webbläsaren chrome etc. Appar knappt någon. Detta till stor del att mina plattor är alldeles för slö för spel.

Jag vidhåller att det inte finns någon surfplatta på android-sidan som efter ett/ett par år pallar till exempel youtube för antingen har batteriet, operativsystemet, hårdvaran eller mjukvaran vid det laget kukat ur. Så nej, iPad är det bästa köpet du kan göra som vanlig konsument. Anser jag

Av Specias

Vill lägga röst på en iPad, de fullkomligt sopar mattan med konkurrenterna. Har haft en iPad Air 2 i 8 år (!!!) som fortfarande får uppdateringar, har fortfarande ett bra batteri och duger fortfarande till vanligt surfande, Netflix och youtube.

Säg någon annan surfplatta som har en så lång livslängd?

Av Specias

Har också fått massa spam som kommer igenom, allt från sex till lån där lånen är uppenbara scams. Skitstörande. Kan få 3-4 st under samma minut.

Av Specias

PM

Av Specias

Vet inte om det här är konst som ni skulle gilla men jag uppskattar dem väldigt mycket. Har själv en originalmålning från honom. Väldigt trevlig kille dessutom.

https://www.studioedin.se/originalmalningar/portraits
https://www.studioedin.se/originalmalningar/lady-paintings
https://www.studioedin.se/originalmalningar/abstract-art

Finns även vanliga tryckta verk att köpa också.

Av Specias
Skrivet av LeVvE:

Nej, den är kopplad i routern. När man är inne i Kodi sen kan man lägga till en NAS och se alla filer som finns där, alla datorer i nätverket kan också se NASen.

Blir som en extern hårddisk fast för allt i nätverket, typ.

Okey tack! Måste kolla upp detta närmare

Av Specias
Skrivet av LeVvE:

SHIELD TV med Kodi, har även en NAS som allt lagras på så datorn inte behöver vara på jämt.

Lite sur på nya hemskärms-uppdateringen dock för den visar reklam för appar som jag inte har installerade, om den bara visade reklam för Netflix och HBO har jag kunnat överleva men nu är det bara Disney+ och Amazon Prime vilket jag inte har och är då helt irrelevant.

Typiskt Google att förstöra allt bra.

Har du alltså en extern hårddisk kopplad till shielden då eller hur funkar det?

Av Specias
Skrivet av blunden:

Anledningen att det är smidigt sägs vara för att de bara lägger kostnaden för dåligt packade paket på säljaren, även i fall där säljaren betalar Amazon för lagerhållning och packetering.

Som konsument är det givetvis smidigt dock.

Jaså? Men det är ju amazons kvalite på packning som gör att varor kan gå sönder, det borde inte drabba säljaren.. så jag vet inte om jag kan tro på det du säger rätt av.

Av Specias

Hoppar in här och vill dela med mig av Amazons kundtjänst ännu en gång. Beställde hem två st kattsand-påsar varav den ena hade slitits upp i transporten så halva innehållet låg i kartongen. Det var en lite för stor kartong och lite för lite packning. Behövde inte skicka något bildbevis utan de skickar ut en ny påse med hemleverans direkt.

Väldigt smidigt verkligen.

Av Specias

Oj! Går en iPad Air 2 för 1500kr?!?! Det är ju sjukt vilket bra andrahandsvärde isåfall.

Kanske ska sälja min då och köpa en lite nyare

Av Specias

Vill bara göra ett litet slag här för en iPad. Du kan få tag på en begagnad om inte annat. Jag har själv en iPad Air 2 som är 7 (!!!) år gammal och den håller ju än. Kan spela spel som Hearthstone på den, tror väl inte att din dotter spelar mer krävande spel än så?

Mitt råd är i alla fall att titta på surfplattor från Apple. De är verkligen bättre och håller bättre än precis allt annat på marknaden.