Inlägg

Inlägg som zorrzoor har skrivit i forumet
Av zorrzoor
Skrivet av LimeN 43:

Hej! Jag bara undrar ifall det är vanligt att gtx 1060 går upp i 1 volt utan OC vid spelande. Väldigt ny med PC gaming så undrar ifall det är vanligt. Kanske är en dum fråga men vill vara på den säkra sidan.

Tacksam för svar!

Skrivet av YamahaDGX630:

Kan du se vilken volt du har i vila, respektive vid spelande?

Har ett GTX 1060 från ASUS, som jag mätte lite precis när jag fick det.
Med i7, 1st ssd, 2st hdd, och ett wireless pci-e kort så låg jag som max på 98W efter ca 2 veckors mätning.
Med 1060 hamnade jag som mest på 198W efter ca 1 veckas mätning och då drog jag upp alla spel på max. kollade även med ASUS GPUTweak2 och där kunde jag inte se något som hintade om att kortet ville ha mer men inte fick det.

Nu är jag ingen hejare på ström men volt*amp =W om jag inte är ute och cyklar, någon får gärna följa upp eller rätta här.
Men eftersom W varierar bör även V och A göra det.

1050mV-1062mV har jag på kortet nu när jag kikade lite snabbt med xcom 2, utan något igång ligger det på 625mV

Av zorrzoor
Skrivet av tomle:

Enligt standard så ska en enhet ställa in sig på 100-half om den inte kan fixa autoneg på 100 mbit.
Antagligen så har stadsnätet låst porten på 100-full (och därmed stängt av autoneg).

Jag har haft exakt samma problem i ett annat stadsnät där de hade låst på 10-full (detta var för 16 år sedan) och pga 802.3-standard så defaultade min utrustning på 10-half. Fixade det genom att köpa en managerbar switch där jag kunde låsa på 10-full också.

Yep, porten är säkert låst till 100-full. Om du verkligen vill köra med din router, be dem att låsa porten till 100-half, du kommer att tappa lite hastighet men i alla fall kunna få ut nästan fulla 100mbit/s. Eller kolla om de vill sätta porten på auto men då kommer den antagligen att hamna på 1000-full och det är nog inte meningen.

Ja precis, men eftersom inte alla följer standard så defaultar olika märken/enheter till olika saker.

Beroende på hur stadsnätet gör och hur ny/gammal/bra/dålig utr. Dom har så begränsar dom hastighet på en massa olika sätt. Men även om dom använder porthastighet som "begränsning" så kan dom köra 100-auto då det funnits sedan slutet på 90-talet. Om dom inte använder porthastighet som begränsning kan dom sätta auto helt och hållet. Enda gången det funkar dåligt är om du har switch/router i nätet som ska köra "shaping" eller policing och enheten i fråga har dåligt med minneoch inte köar upp paketen utan bara droppar dom.

För allt i värden godta inte 100half, https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Duplex_(kommunikation), då får du kollisioner på paket samt att du kan få skumma lag/fördröjnings problem pga hur half duplex fungerar.

"
for the full duplex vs half:

half duplex uses csma/cd which allows for collisions during operation, when a collision is detected, hosts back off and try again in a random but finite # of miliseconds. This is the way the original ethernet worked.

Also half duplex can only send or recieve at one time because of the collision problem. This means that 10Mb/s half duplex is only 10Mb/s in one direction assuming no collisions (almost impossible as most protocols acknowledge transmission). In real use when a half duplex ethernet network went above 60% usage, performance tailed off dramatically.

Full duplex ethernet has no collision domain, and can recieve and transmit at the full line rate at the same time.

"

Ring stadsnätet direkt om dom har en kundsupport. Tror det går snabbare/är bättre än att du/Bahnhof och stadsnätet ska leka viskleken där samtliga inblandade har olika preferenser och kunskap.

Skickades från m.sweclockers.com

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Får väl lägga till att jag har ringt Bahnhof och fick prata med någon snubbe som var väldigt bra att prata med.

Han blev väldigt intresserad när jag berättade att jag bara fick halv duplex på WAN porten, och hur jag har provat flera routers etc.

Lade tillslut till att detta är ett ganska speciellt problem så det kommer nog vandra mellan flera olika instanser innan det kommer fram ett svar. Bahnhof's tekniker, stadsnäts tekniker, fälttekniker etc. etc.

Nu säger också routern att min ISP's DCHP inte fungerar ordentligt? Något funkar uppenbarligen eftersom det funkar med sladden direkt till väggen?

Blah... det tar aldrig slut.

Prova en reset eftersom vi var inne och bökade med WAN interfacet kan vara därför

Av zorrzoor
Skrivet av andra94:

Älskar när man ringde stadsnät som tekniker , näe kund får ingen IP

Stadsnät: Näe du måste testa direkt vid switchen,
Jag: Men hon får ju ingen IP o länk i 1000? Vad ska jag göra vid switchen?
Stadsnät: Bara gå till switchen
Jag: okej, ja går väl då. (Notera snackar med IPA då klockan var efter 18:00)
Stadsnät: Ny kille svarar, jag säger att jag står vid switchen och att jag fortf inte får någon ip. Varvid killen säger ja 24/48 portar väntar på IP så det är nog förståeligt.
Jag: jobbat med att komma till switch ca 30-60min (FACEPALM)

#Sara på IPA är duktig hon.

Varför berättade jag detta? Jo för att bevisa att de är så jävla lata på kundtjänst att de inte ens går in o kollar ibland..... därför ska man fråga när man drar ur ser du att min port gått ner?

Kan säga att det är lika illa ibland när man pratar med andra "tekniker"

Kund A: Du ska prata med person X, han är certad och utbildad på våra brandväggar, han kan det där, han har jobbat här i 10+ år

Pratar med Person X, han kan banne mig inget förutom hur man loggar in i brandväggen. Och här pratar vi stora internationella bolag, inte något litet svenskt stadsnät. huga...

hur som, back to topic.

@Gratzner kör en uppdatering i tråden när du fått ordning på grejerna, är intresserad och höra vad det hittar

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Har provat senaste firmware och näst senaste. Kör just nu med den custom firmware filen du länkade, Merlin. Det var så jag fick reda på att WAN körde med half duplex, den informationen finns inte i ASUS egna firmware.

Får ringa Bahnhof igen, alt. stadsnätet.

Ska också kolla på det här med SSH och putty, det är dock nya grejor för mig så det blir väl en del läsande och experimenterande

jag tror på stadsnätet då det är deras utr. som stökar till det. be dom kika på duplexen som är satt på din port.

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Får full hastighet när jag ansluter direkt mellan dator och uttaget dock? Så det känns som att modemet och routern bråkar lite.

Datorer är minst lite kinkiga dock så brukar dom inte stöka runt med egna varianter av autoneg. routers (hemma som ISP routers) stökar runt med proprietära lösningar där PC/server marknaden kör på beprövade standarder. kanske inte lika snabba/bra som de proprietära men de funkar i alla fall. Stöter på dup missmatch hela tiden på jobbet pga. dålig autoneg.

Det du kan kolla om stadsnätet kan göra är att låsa din port speed till 1000-full eller 100-full och se om det blir bättre.
Om autoneg. i din router funkar bra bör den då se detta och välja den kombinationen istället för det enheterna kommer överens om via autoneg. vissa enheter är så snälla att de defaultar till 10-half eller 100-half vid en misslyckad autoneg.

Du säger modem, hade du inte bara ett uttag i lägenheten? eller har du ett modem någonstans också?
Har du uttag i lägenheten sitter det nog en stor switch för hela lägenhetshuset i källarn.

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Har provat senaste firmware och näst senaste. Kör just nu med den custom firmware filen du länkade, Merlin. Det var så jag fick reda på att WAN körde med half duplex, den informationen finns inte i ASUS egna firmware.

Får ringa Bahnhof igen, alt. stadsnätet.

Ska också kolla på det här med SSH och putty, det är dock nya grejor för mig så det blir väl en del läsande och experimenterande

sätt igång, ssh, installera putty, skriv in ip till routern, väl ssh och anslut, skriv in user/pass and magic
väl inne är det en annan femma, TAB eller ? + enter, burkar vara enkla sätt att hitta i cli menyerna.

om du redan kör custom, kan du kika i vlan fliken, tror du har duplex settings där i botten av sidan, iaf var det så på gammal asus custom fw

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Asus RT-AC5300
HW Ver. R1 31

Hittar faktiskt inget på de modeller du har.
Har du senaste uppdateringen för routern?

om inte prova det, funkar det fortfarande inte har jag bara två förslag, ring Bahnhof/stadsnätet eller prova med customfirmware och se om du kan ställa in duplex där.

Du kan också ifs prova att aktivera SSH på routern och logga in via ssh, använd putty eller något annan terminal emulator. Där kanske man kan hitta CLI conf för detta.
LÄNK

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Verkar som att jag inte kan ändra duplex i routern. Nu har jag ändrat i datorn till 100 full, men routerns WAN port ger fortfarande 100 halv. Känns då som att modemet och routern ställer in det så?

Alla interface i routern är fristående så hastighet/full eller half duplex är per port.
Så att du ändrar på datorn gör ingen skillnad. Visst hade du skrivit ner modell på routern? Om inte skicka modell och hw rev, borde stå på undersidan.
Ska kika lite snabbt om jag hittar nått

Skickades från m.sweclockers.com

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Det är routerns WAN port som säger 100 half duplex. Får fortfarande full hastighet när jag kopplar direkt mellan datorn och uttaget. Tänker att Bahnhof supporten kan väl inte se vad routern har för WAN hastighet?

Ska kolla det här med WAN portens hastighet.

Duplex missmatch kan man få med autonegotiation också och durkar oftast vara pga dåliga kablar eller mjukvara.
Ställ 100full manuellt så kommer det gå super, lirar inte det är det bara ringa stadsnätet/Bahnhof och säga att du med två olika routers får 100/half duplex ur väggen så får dom kika mer på det.

Om du inte kan ställa 100/full kan du kika på ddwrt eller liknande för din router då dom nästan alltid har så att man kan konfa interface manuellt

Skickades från m.sweclockers.com

Av zorrzoor
Skrivet av Gratzner:

Utan router går det bra, får ut full hastighet upp och ner, med kabel mellan väggen och datorn alltså.

När du säger prova mellan dator A och B, är det så enkelt att du menar att jag ska testa att föra över filer mellan datorerna?

Precis med, prova en gång med en stor fil 2gb+ och sedan en gång till med många små filer 1-40mb stora.

Om det funkar bra lokalt mellan dator a och b via din router då är nog inte den problemet.
Tror inte den är problemet redan nu men det är alltid bäst att prova

Skickades från m.sweclockers.com

Av zorrzoor

Som ovan skriver kör VPN. Antingen med gratis varianter som t.ex openvpn alt. Någon specifik klient som matchar er brandvägg.

Allt annat skulle jag döma ut som osäkert eller osmidigt.

Ang. VPN: oavsettom ni idag har en brandvägg, konsument nätverksutrustning eller riktiga "enterprise" grejer så ja. Von och routingen som kommer till vara besvärlig.
Hur ska man komma åt saker, ska allt gå via VPN när man kopplar upp sig eller bara vissa saker, vad sker om man redan sitter i ett nät som man även vill ansluta till?

Fråga någon som vet och ja. Ställa dom rätta frågor a och ge er do
Rätta svaren för att felsöka är inte det lättaste om man inte vet vad man gör

Av zorrzoor

Tycker du bör prova utan router och se om problemet kvarstår, om det är kvar skulle jag prova mella. Dator och dator lokalt i ditt nät med router.
Lirar det bra skulle jag be stadsnätet kolla på din koppling och hänvisa till vad du provat.

För viss det kan se fint ut till utrustningen nere i källarn på huset men där ifrån då, där är det ingen aktiv utrustning så det kan ju ha blivit dålig utan att det går att kontrollera.

Om du får dålig hastighet både med bara PC direkt i väggen och lokalt i dit lan skulle jag kika på datorn då har du något där som ställer till det, slö disk, dåligt ram. Ja vad som

Viktigt! Om du ska prata med stadsnätet eller Bahnhof beskriv så att du testat lokalt i ditt nät från A till B och direkt med datorn i väggen. Har du inte gjort det tror jag inte dom är lika benägna att kontrollera kabel till din lgh.

// en som jobbar med stadsnät

Skrivet av Gratzner:

Tänker på det hela tiden. Det känns som att jag har kollat igenom varenda lista nu, och jag iiiinte komma på vad det skulle kunna vara.

Alla enheter var inkopplade, men nu provade jag med bara datorn, trådat. Stängde av allt annat. Verkligen stängde av det, ut med strömsladden, och stängde även av telefonen. Men resultatet var sammma. Gjorde en fabriksåterställning sedan på routern och fick samma resultat.
Testade precis nu, med sambons laptrop, av modell äldre och får samma resultat där, och likadant med mobilen.

Ja

Har stängt av allt annat, alltså, dödat strömmen, och bara kört trådat med datorn och får samma resultat. Dåligt enligt bredbandskollen.

Ska läsa den tråden noggrant, men hittills har det inte gjort någon skillnad att bara köra med datorn ansluten.

Jag får hitta en sådan möjlighet helt enkelt, men det är något jag har funderat på också, men som du säger... det känns långsökt. Men just nu är jag villig att prova ALLT.

Så just nu... alla enheter runt omkring har ingen ström. Routern är fabriksåterställd, endast min dator och en laptop är inkopplade via kabel, ej trådlöst.

Resultatet är tyvärr oförändat: http://i.imgur.com/7vp4s0t.png

Av zorrzoor

Har du provat med sladden direkt i datorn och sett vad du får ut för hastighet då?
Vilka tjänster provar du hastigheten med?
Försöker din router använda jumboframes som inte stöds i stadsnätet?
På wan länken skulle jag prova med MTU 1500 som Max om du har något annat inställd idag

Läste din post igen, om det är ner skulle jag prova lokalt i nätet från dator till dator. Men en stor fil 2gb+ och ett test med massa småfiler.
Har du samma problem lokalt då är det definitivt något hos dig som strular

Av zorrzoor
Skrivet av Gimberg:

La in iso filerna från ubuntu har även kollat checksummorna på dom sen så använde jag denna guide http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-...

Hmm, provade precis att boota usb minnet på min vanliga dator och verkar som den inte kan hitta något för när jag valde de så gick den bara in i BIOS :/. Ska prova med att skapa usb:n igen och kolla om den hittar något.

När du säger filerna så blir jag lite konfunderad, man lägger över en fil, via Rufus eller win32disk eller vad det nu heter som jag kör på Windows burken, pendrive funkar ok och unetbootin funkar ok ibland. Kör oftast linux på live sticka och dd'ar istället då det funkar 100% så länge man har rätt checksum och skriver rätt(sdx istället för sdx1 vilket är lätt gjort)

Så hur gör du egentligen när du lägger in Ubuntu eller fedora på minnepinnen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av zorrzoor

@Gimberg: USB2.0 alltså, då tror jag mer och mer på mediat, bootar det minnet på annan burk?
Vilken ISO är det du lagt in på stickan? vilket verktyg har du använt för att göra det?

Av zorrzoor

@Gimberg:
Schysst, har kikat på det kortet och liknande.

I min värld är det boot mediat som inte är OK, bootar USBn på annan burk?
Funkar det på annan burk är det bara UEFI som dyker upp i mina tankar, får stöka med det emellan åt när jag PXEar eller kör USB boot på ny HW men då bör du inte ens få GRUB(bootloader) menyn

Av zorrzoor

vet inte om någon tagit upp det tidigare men tänk på att PS4 kan ha andra begränsningar. t.ex. max utrymme på disk osv.
Har inte sett någon info om detta på PS4 och när jag fulmoddade min ps3 för att rymma en 12mm 2.5" 2TB disk så höll jag på i dagar att få det att fungera innan jag insåg efter en massa googlande att PS3an inte klara diskar störren än 1TB vilket sög rejält.

Och jag gjorde bra forskning innan och det stod på många forum att det skulle gå med 2tb men det jag inte tänkte på att inget forum tog upp hur de hade fått det att fungera vilket det finns hur många som helst på gällande 1TB diskar.

Så ett förslag kan ju vara att köpa en satasladd med hona->hane och en förlägningssladd för ström alt. köra annan ström och testa med en disk man redan har
Alt se till att man kan test och lämna igen disken om det inte vill lira.

Av zorrzoor

Multifjärr?!

Av zorrzoor
Skrivet av cornelius86:

Ska iväg till nettonet skulle du kunna skriva namn på en kabel som passar du får gärna länka mig genom nettonnets sida

Det är en subwoofer med inbyggt steg vilket gör att den har 2xRCA för input så det du behöver är antingen en http://www.netonnet.se/art/koppla-och-anslut/ljud/ljud-adaptr... tillsammans med din nuvarande kabel. I din förstärkare skall det vara kopplat mot pre-out.

alternativt en 2RCA->1RCA men det såg jag ingen på netonnet och det vet jag inte ens om det finns faktiskt.

lycka till