Inlägg

Inlägg som alekin har skrivit i forumet
Av alekin

Hjälp ang. setup med 3 skärmar

Hej hej!
Går i tankarna att skaffa mig en dell u2711 (27" 2560x1440) och tänkte köra den sida vid sida med min apple cinema hd (23" 1920x1200) samtidigt som jag vill behålla min tv inkopplad (1366x768). Jag har idag ett 4870x2 kort med två dvi utag (ett till tvn och ett till cinema hd skärmen). Hur ska jag göra för att få detta att fungera? Behöver jag ett nytt grafikkort eller finns det nån adapter som gör att jag kan köra två skärmar från ett dviutag? Om jag skulle behöva nytt grafikkort, skulle isf två gtx 550ti i sli fungera? (skulle ge 3dprogram jag kör lite extra fart).
Kom gärna med tips eller idéer då jag förstått att det genast blir lite klurigare så fort man överstiger två skärmar
Tack på förhand!

Av alekin

Minimalism

http://img19.imageshack.us/img19/8899/20110211android1920x120.jp...

1920x1200
1920x1080
Edit: För dem som gillar detta wallpaper, kommer jag ev. göra flera på samma tema, postar länkar till dem här isf. Enjoy

Av alekin

Guitar Hero Ergonomiprojekt Enkät

Hej!

Vi är ett gäng studenter som läser design och produktframtagning på KTH i Stockholm. Vi har fått i uppgift att identifiera och lösa ett vardagligt ergonomiskt problem. Då vi själva upplevt obehag och smärta i bland annat händer, fingrar och leder efter och under längre sessioner av spelet Guitar Hero tänkte vi att det kunde vara kul och intressant att se om problemen kan lösas genom att ta fram en ny ergonomisk design på gitarrkontrollen.

Vi skulle därför vara tacksamma om ni kunde ta er tid och svara på följande frågor:
1. Upplever du någon form av smärta eller obehag när du spelar Guitar Hero och i så fall vilken typ och var?
(t.ex "ont i fingrar", "störande ljud", "obekvämt grepp" etc.)

2. Om du upplever någon form av smärtor eller obehag, rangordna i så fall dessa från 1-10 där 10 är så jobbigt att du inte orkar fortsätta spela och 1 är knappt kännbart, samt efter hur lång tids spelande?
(t.ex. "ont i handled, 2 efter 30 min, 5 efter 3 h", "smärta i fingrar, 4 efter 10 min, 6 efter 1 h, 8 efter 4h" etc.)

3. Har du något förslag på hur gitarren skulle kunna förbättras / hur skulle du vilja att gitarren förbättrades?
(t.ex "tystare knappar", "mindre avstånd mellan knapparna", "större / mindre gitarr", "justerbar hals" etc. Skriv ner att dina förslag och önskemål även om någon annan skrivit samma sak tidigare eller om de listas ovan.)

Tack för er hjälp!

Om ni bor i Stockholmsområdet och tycker detta projekt verkar intressant, kommer en prototyp så småningom tas fram och den behöver testas. Vill du vara med och testa denna skicka gärna ett mail till guitarhero.ergo@gmail.com så hör vi av oss.

Av alekin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teejee
Använd AC3Filter för ljudavkodningen (http://ac3filter.net/)
Aktivera DRC i inställningarna (och +20db på skalan om du vill ha max kompression).
Jag kör med Media Player Classic Home Cinema (mkt bra program), se till att koppla ur intern ljudavkodning i programmet så att AC3Filter används och finns med i Play->Filters när du speler upp filmen.

Det finns en massa information om just detta ihop med AC3Filter här:
http://ac3filter.net/files/docs/ac3filter_1_30b/loudness_eng....

Själv har jag en receiver med Dynami Volume, det är kanske den bästa(?) lösningen på problemet ( http://www.audyssey.com/technology/dynamicvolume.html ) Så jag har inte använt DRC i AC3Filter särskilt mkt, men jag tror det funkar bra.

Tack så mycket för hjälpen, detta verkar vara the good stuff Skall testa och se om det fungerar. En fråga bara, måste det vara ac3 eller dts ljud i de grejer jag kollar på för att det skall fungera?
Värt att nämna är ju även att jag använder spdif och kör ljudet genom en reciever. Gör det nån skillnad?

Av alekin

Dämpa höga ljud, höja låga

Hej hej!
Jag undrar om det finns någon mediaspelare eller plugin som gör att höga ljud dämpas och låga ljud höjs när man kollar film eller serie. Bor i en lyhörd lägenhet och är trött på att behöva sitta och vakta på fjärrkontrollen då jag kollar film eller serier sent på natten. Ett bra exempel:
Måste först ställa volymen till en lagom nivå för att höra dialog osv, helt plötsligt drar exempelvis en skottstrid igång i filmen och högtalarna får hela rummet att skaka och jag måste kasta mig över fjärrkontrollen och sänka för att inte väcka grannar och sambo.
Vill alltså kunna ställa in spelaren på att hålla en jämn nivå.
Finns det någon här på forumet som har en bra lösning på detta problem? Hade vart toppen isf Tack på förhand.
/Alexander

Av alekin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
I uppgiften står att du ska räkna ut när:

Du delar ju först uppvärmningseffekten med spänningen och sen plusar du på effekten för belysningen. Där har du ett stort fel t.ex.
Plusa istället ihop uppvärmningen med belysningen först och se vad resultatet blir. Innan du delar med spänningen.

1400/230 + 400/(230*0.7) = 8.6A är väl samma som att ta (1400+400/07)/230 = 8.6A?

Av alekin

Elektroteknik - Hjälp

Sitter med plugget och har ännu en gång kört fast. Problemet är inlämningsuppgift 3 fråga 1b på sidan 9 i detta kompendium:
http://www.md.kth.se/met/quize/quiz_pdf/MoP_4F1816/MoP0VI-38....

Räknar först ut resistansen i ledningen genom att ta (p*l)/a = 0.017*80/25= 0.544ohm

Som jag förstått skall man kunna räkna ut förlusteffekten i ledningen genom: Pförlust = 2Rledning*I^2

Jag räknade ut I genom att ta 1400/230 + 400/(230*0.7) = 8.6A

nu för jag alltså Pförlust = 2*0.544*8.6^2 = 80.5W vilket tydligen är fel.

Har även testat att först räkna Pförlust med strömmen 1400/230 och sedan adderat den med Pförlust som jag får med strömmen 400/(230*0.7) och får då ca 47W men det var tydligen fel det med.

Nu undrar jag om det finns någon därute som har kolla på detta och kan förklara vad jag gjort för fel eller vad jag skall göra?
Tack på förhand
Mvh
Alexander

Av alekin

Vill tacka för er hjälp!
Uppgiften är nu löst och med rätt svar. Kopplade upp det i multisim och använde en multimeter för att läsa av strömmen och spänningen genom motstånden som efterfrågades och kunde därefter snabbt räkna ut effekten på dem Det får duga så länge men blir väl att lära sig göra det för hand också innan tentan kommer krypande ^^. Har en hel del kvar i bunten och kommer nog med stor sannolikhet att återkomma hit så håll ögonen öppna

Av alekin

har nog inte tillgång till de elkretsprogram du nämner där, men vet du om programmet LabView skulle fungera?

Av alekin

Behöver hjälp med elektrotekniken

Sitter med lite inlämningsuppgifter och har kört fast helt och hållet. Har stapplat mig fram till uppgiften på sidan 5 i detta kompendium:
http://www.md.kth.se/met/quize/quiz_pdf/MoP_4F1816/MoP0VI-38....
Någon som har kolla på detta och skulle kunna hjälpa mig? Vet faktiskt inte ens vart jag skall börja om jag skall vara helt ärlig
tack på förhand!

Av alekin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
det känsn som att ditt kort är lite för varmt, jag skulle pröva skit tillbaks kortet, jag fick mitt kort trasigt, låg i 75-85 grader. 50 grader i idle. så nu när jag fick tillbaks kortet så ligger det på 33 grader i 30% i idle och med 50% ligger det i 16 grader:P

16 grader! Du kan inte ha det varmt där hemma isf

Av alekin

Far Cry 2, datorn låser sig efter ett par minuter, reset ända alternativet

Hej allihopa!
Jag har ett litet problem med far cry 2. När jag spelat några minuter stannar spelet (och datorn) och ljudet tuggar samma 1ms slinga (som när en låt stanna roch hackar) och det ända jag kan göra är att reseta datorn. Jag har testat att installera om, installera senaste grafikkortsdrivrutinerna, "av-klocka" processorn och minnena, ändra grafikinställningar (dx10/9), olika upplösningar olika kvalité osv. Jag har även startat spelet i safemode och under en clean boot men det fungerar inte heller. Det ända jag inte provat hittills är att formatera datorn, något jag hoppas slippa. Värt att veta är att det en gång har fungerat bra.
Är det någon som haft liknande problem och löst det eller helt enkelt bara vet vad som behöver göras svara gärna på detta. Tack på förhand!

Av alekin

Bildskärmsdrivrutinerna har slutat svara men har återställts

Ibland blir min bildskärm svart en kort sekund och jag får meddelandet "Bildskärmsdrivrutinerna har slutat svara men har återställts". Ingen större fara, men ibland(1-2 ggr på 24 h) händer det att detta i följd upprepar sig ca 5ggr under en mycket kort tid och detta följs sedan av en blåskärm där det står att bildskärmsdrivrutinen inte kunde återställas. Detta händer också nästan alltid då jag knappt gör nåt på datorn, på sin höjd kollar jag på film eller serier. Vad kan detta bero på och vad kan jag göra åt det?
Jag kör Vista x64 SP1 och catalyst 8.10, har ett asus p5q deluxe mobo, e8500 @ 4217 Mhz Vcore 1.3V, ett oklockat 4870x2 och corsair dominator 4Gb @ 1066 MHz 2.1V.
Processorn ligger idle runt 35-40grader, grafikkortet mellan 50-60grader. Och systemet har tuggat på stabilt i orthos i över 8h.
Nån som känner igen detta eller vet vad man skall göra, tveka inte att svara.
tack på förhand
Alexander

Av alekin

Testa först länken http://anonym.to/?http://pingpong.hj.se eller installera FOxTor, anonym surfning för firefox https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/addon/3606. Är inte så insatt i detta men dessa metoder skall kunna ta dig till sidor som normalt kan vara blockerade för dig.

Av alekin

Kanske hamnar mer under kategorin "släpbar" men du kan ju få en Mapcom-Olle för runt 30 000 kr Passa på att sticka ut lite från mängden när du ändå har budgeten för det.
Kolla här:
Artikel:
http://techworld.idg.se/2.2524/1.157261
Modeller:
http://www.eco-finder.com/shop/index.php?cPath=72_83&osCsid=9...
Lycka till!

Av alekin

Kommer nog köpa det här nätagget istället, det står som certifierat för 4780x2 på amds hemsida.
https://www.inet.se/?page=product&stockid=6308485&a=6308485&
Tror nog jag skaffar dominatorminnena också, för jag hoppas kunna köra processorn i dryga 4ghz så klocka blir det av
Jobbiga nu är att true kylaren verkar vara slut överallt medan nh-u12p finns, tror ni det är stora skillnader? kommer nog btw inte beställa från datorbutiken de har ju i stort sätt inget hemma och sist jag beställde därifrån tog det rikligt lång tid så det blir nog en kombination av inet och komplett istället, nån som har testat dem?

Av alekin

här kommer lite (kanske dumma) frågor:
1. Funkar kontakterna från nätagget till grafikkort och moderkort med varandra?
2. Om man har fler fläktar i datorn än de som går att koppla till moderkortertet, är det då rätt in i nätagget som gäller efter det? (funderar nämligen på en nh-u12p kylare med två fläktar men mitt chassi har redan tre fläktar och på asus hemsida står det att det bara finns plats för 3 chassifläktar på moderkortet).
3. Om jag vill klocka processorn till typ 4ghz+ blir det då stor skillnad om jag byter mina nuvarande minnen (corsair pc 6400 800mhz (4x1gb) mot typ 4gb corsair dominator).
Och svara gärna fort, jag är riktigt riktigt köpsugen nu

Av alekin

Nya delar, vågen eller sågen?

Har ett p180 chassi med en cirka 2 år gammal setup i som jag nu vill uppgradera. Hade tänkt lägga runt 10-12 000 kr och har i länken nedan en setup som jag kan tänka mig skulle funka.
https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Cart=947-50380

Vill kunna lira de senaste spelen med så pass maxade grafikinställningar som möjligt på en skärm med upplösningen 1920x1200. Tror ni detta kit räcker till?
Det jag är osäker på är om jag skall köra en q9550 istället för e8500, och om jag kör en e8500 skulle den då problemfritt kunna köras i 4Ghz?
Vill ha det snyggt och prydligt i datorn och valde därför ett modulärt nätagg, däremot känner jag mig inte så pass insatt i hur pass bra nätagg coolermaster gör eller om det räcker för att kunna klocka och köra dett grafikkort så om någon har några erfarenheter på detta område eller förslag på andra modeller i samma prisklass säg gärna till.

Jag är jättetacksam för alla tips och förslag jag kan få till detta köp så tveka inte att svara på denna tråd

Mvh
Alexander

Av alekin

Har en gjuten tråd för dig:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=7...
ta dig en titt om du har tid.
Nice setup btw.
Ha det!

Av alekin

Va trevligt att det trillat in några inlägg över natten och dagen, tackar så mycket. Keep up the good work & keep posting!