Inlägg

Inlägg som eatshiet har skrivit i forumet
Av eatshiet

Efter att ha k;rt igenom diverse memtest, cpu tester och h[rddisktester kan jag nu konstatera att det 'r grafikkortet som har analat mig.

Hittade denna tr[den h'r och kan starkt identifiera mig
strange 9800gx2 problem

Garantijn gick ut f;r 2 m[nader sedan, sa d[ antar jag det blir att kassera kortet och l'gga ut en varning f;r dem som g[r i k;p tankar p[ ett gammalt geforce GX2 9800.

sen sista fragan garantin ifran den tyska aterf;rsljaren har gatt ut, men ar det fortfarande mojligt att man kan skicka in kortet till tillverkaren och gora en s.k RMA eller reklamation?

Tackar f;r alla svar, det blir ett bankl[n n'sta vecka s[ att man har r[d att fixa till sig ny datorh[rddvara.

Av eatshiet
Skrivet av Zienx:

skulle tanka ner UBCD om jag var du och testa minne/hdd. lägger du på en usb sticka eller kör med skiva

Tackar, we'll do. Återkommer med rapport

Av eatshiet
Skrivet av MultiMan:

Vad är det för nätaggregat? De flesta sämre sorter brukar börja bråka efter ett par år. Annars grafikkortet. GX2 är väl inte känt som världens mest hållbara kort med tanke på konstruktionen.

Har haft datorn igång 2 timmar i windows xp DOS installation utan några problem.
Ligger inne med ett Corsair VX550W nätagg.

Skrivet av Kern:

Har du annan hårdvara hemma att testa med?. jag tänker främst på gpu och hdd.
Om du plockar ur allt utom moderkort, cpu och ett minne, hur beter sig datorn då?
Om den står och går utan problem så kan det ju vara så att problemen ligger " senare" i kedjan, fler minnen, gpu, hdd, osv.

Tyvärr har man inte det, är knapert med cd skivor, får hoppas att ett usb minne räcker för en live cd och div memtester.

Skrivet av Titane:

Låter som minnesfel eller hög temperatur för grafikkortet. Det är inte någon "säkerhets inställning" som gör att den startar om? Om temp överskrider x grader. Vilket kan få datorn att starta om.

Säkerhetsinställningen för CPU tempen är 100C (vilket är oresnoabelt högt) men tempen överskrider aldrig mer än 60 grader på full nivå, och brukar ligga och idla runt 40C i idle. Kan dock inte se vart denna gränsen på graffekortet går i BIOS.

Dock vet jag med mig att jag körde ett par div. temp test efter rascherna i windows och då låg GPUn på 75C när den är fullt igång och runt 68C i Idle. Ett olidligt varmt kort mån man säga, men det ska den dock klara av. Har läst diverse rapporter på olika forum att den brukar att bristningsgränsen på GX2 korten ligger runt 105C innan den startar om av sigsjälv.

Skrivet av Mikael_Berglund:

Låter onekligen som ett hårdvarufel, mina pengar är på graffe eller nätagg. Se det som ett bra tillfälle att uppgradera lite.

Ja det låter som det, något måste få bytas ut - men vad det är fortfarande ett halvt mysterium. Verkar som med denna tråden ifråga att jag kan iallafall utesluta CPU.

Glad för så många svar som getts.

Av eatshiet

MEMTEST86+ går att göras, men inte mycket mer utan ett OS som fungerar, vad har jag annars för alternativ?

Tackar för senaste svaret.

Av eatshiet

12+års dator vana, förstår inte varför datorn kraschar.

Mitt huvud har gått lite haywired idag och har inte lyckats förmå migsjälv att finna ut vad det är för konstigheter med min stationära dator. Circusen började enda sedan jag installerade det nya 'Fallout New Vegas' för 2-3 dagar sedan, då jag satt och mediterade med datorn igång i windows idle mode hörde jag att datorn startade om. Tyckte det var konstigt och kanske var det något kort el-avbrott som rådde, som men efter 20 minuter i idle på skrivborder så skedde det igen - och visade på att en blåskärm hade skett. När den sedan startade om så stod det om att Nvidia orsakade kraschen och om ajg nu ville skicka iväg min information till micrsosoft för att kolla efter en lösning online. När jag sedan testade att köra en windows 7 benchmark så kraschade datorn.

Sedan dess datorn kraschat lite hur som helst - både i, och utanför spelet. Windows 7 egna startup repair hittar inga problem när den söker igenom hårdvaran. Senaste kraschen vart inne i spelet då allting frös till. Har inte kunnat komma in eller använda windows sen dess. Testat att formatera om partionen och installera om olika windows sedan dess, men till förgäves.

Har haft datorn i 2 års tid nu och har inte haft några problem tidigare.
BIOS hittar inga fel. CPU och GPU temparna är under acceptabla förhållanden.

Datorn låter mig att kopiera över - och till viss mån installera windows 7 (x86 och 64) och windows XP - men när den ska till och boota operativsystemet för första gången för att fortsätta installataionen så startar den om när windows ska laddas.
CPUN har aldrig tidigare blivit klockad och detsamma gäller för GPUn.

Jag vet om att det är omöjligt att säga såhär på rak arm vad det vara för fel, men skulle vara jäkligt tacksam för en fingervisning och hur jag ska gå tillväga för att felsöka den.
Jag känner mig bara trögare och trögare dessto mer jag tänker på det.

Geforce GX2 9800, 1024 Mb
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz
Kingston DDR 2, 2024 Mb
ASUS P5E3 Deluxe
500GB Western SATA HDD.

Av eatshiet

Är min hårddisk säker ifrån virus om jag låser den för skrivning?

Vill ge min kusin en extern hårddisk fylld med en massa musik i present, men slarvig som han är så vet jag med mig att han kommer att få virus på den om jag inte tar till några drastiska säkerhetsåtgärder. Hur ska jag göra för att göra dett så säkert som möjligt för min kusin? Kan man ställa hårddisken i någon "endast läsbar" alternativ?

Användare av windows xp.

Tack på förhand.

Av eatshiet

Vilket är det bästa lagringsmediat för backup för upp till en halv TB?
Jag tappade en tom spritflaska på brorsans externa 320Gb Ebook, såklart så gick hela hans disk som var hans backup åt helvete. Då dem externa hårddiskarna fungerar likadant som de interna så är det juh knappast någonting som man tänker satsa på. Om man bara tänker på att den lasern som läser av diskarna ligger rätt på nanomillimetern, så kan man förstå att de är ganska så ömtåliga.

Är det så att usb-stickor är det säkraste och billigaste sättet att göra backup på upp till 64Gb?
- Slött.
- Dyrt om det ska lagras mer än 64Gb
+ Säkrast för långtidsförvaring
+ Enkelt.

DVD skivor är inte på tal om
- Skivor, som vi alla vet... har aldrig så lång livslängd som man hoppats på.
- Är väldigt ömtåliga
- Tar lång tid och är en grymt osmidig process.
- 100 Skivor krävs det för att göra en backup på knappt 470Gb.

Vad finns det mer för alternativ, och vilket är det bästa i alla katagorier?

Av eatshiet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Var så lite så

Recovermyfiles är ett program jag använt många gånger själv då det skitit sig ett par gånger och måste säga att det funkar bra, sen har vi gratisalternativet recuva från piriform.

Prövade på det där recovermyfiles, men det var mer lämpat för en komplett sökning av alla hårddiskens sektorer. Och Recuva kunde inte hitta någon extern hårddisk. Skönt att jag iallfall fick några konkreta förslag i denna posten. Tack

Fick Hårddisken 99% återställd med bara ett par knapptryck av programmet Active@ FIle Recovery Software som jag kan rekommendera varmt för andra personer i samma sits.

Av eatshiet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Hur kan man ha bara en backup och ha en extern hdd inkopplad innan man pillar så? [/B]

Lika enkelt som man kan fråga sigsjälv hur goatse mannen lyckas vidga sitt anus sådär dråpligt stort. Frågorna är många, men de är till synes oviktigt.

Tack för svaren allihopa. Och jag uppskattade ditt språkpolis inlägg

Av eatshiet

Råkade ta bort min brorsas backup partition på extern hårddisk

Skulle installera om min brorsas hårddisk och på kuppen så råkade jag ta bort honoms enda backup partition på den externa hårddisken "Western Digital My Book Essential Edition 250GB". Vad kan jag göra för att få tillbaka honoms filer?

Tackar på förhand.

Av eatshiet

Mest prisvärda USB sticka.

Har varit i ett starkt behov av att få använda mig av ett USB minne som inte ska ställa till med några problem. Jag värdesätter användarvänlighet, hållbarhet och lagringskapacitet. Någon som kan tipsa mig om sitt mest prisvärda alternativ med en budget på 800:-? Tackar på förhand.

Av eatshiet

Jag är nog lite trött och du har rätt att det är lösningar... men det är inga som kommer gratis.

Av eatshiet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Har du provat länken som Dr Mabuse gav i posten innan min!? Där har du ju fått svar.

Jag tror nog att du misstolkade mitt förra inlägg, svar har jag fått. Men inte någon lösning.

Av eatshiet

Om jag inte kan finna en lösning på Sveriges största diskussionsforum för datorer så lär jag inte hitta det någon annanstans iheller. Jag tackar för alla svaren.

Av eatshiet

Jag googlade frågan innan jag skrev den här tråden och svaren var minstsagt väldigt diffusa. Har inte blivit riktigt klok på om det går att göra någonting åt eller inte, fick ett par tips till ett gäng dåliga shareware program som inte har gett mig någonting.

Av eatshiet

Korrupta jpeg filer

Blev trött på Windows Vista och bestämde mig för att återgå till gammla hederliga XP. Glad som jag var efter att ha lämnat Vista skiten bakom mig upptäckte jag till min icke strålande glädje att alla mina media filer hade gått och blivit korrupta. Dum som man är så var den sista backupen gjord för 1½ år sedan vilket betyder att hela mitt liv är bortraderat sedan 1½ år tillbaka. Mina jpeg filer vägrar att visas eller öppnas, finns det någonting att göra åt detta missödet?

Av eatshiet

Det fungerar nu så det är åtminstone spelbart, men grafiken behöver fortfarande ett ansiktslyft. Spelet kan bara identifiera 500MB av mitt 1024MB grafikkort; http://img389.imageshack.us/img389/8048/gta2ui9.jpg

Tackar så jätte mycket för hjälpen.

Av eatshiet

Har också precis varit och köpt mig spelet ochh med likadant problem när jag startar så blir grafiken helt störd som på URL:en här; http://img139.imageshack.us/img139/254/gtath5.jpg

Detta gäller även när jag kör Benchmarken inne i spelet och mina åtgärder har varit att uppdatera mitt grafikkorts drivrutiner och samtidigt fiffla med grafikkinställningarna i spelmenyn, men ack. Som man kan se på bilden är det enda som laddas förutom HUDen och ljudet är endast ljuset i spelet.

Mina systemkrav ska vara goda nog för att kunna köra spelet i Recommended;
Windows Vista 64-bit
CPU Q6600 @ 2.40GHz
2046MB RAM
Geforce 9600 GX2 1024 MB

Ska ta och prova det nu som busorjan postade. Återkommer

Av eatshiet

Vad kul. Nu vet jag vart jag ska göra inbrott i vinter.

Av eatshiet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sando
Varför inte bara läsa info om spelet? Att jämföra lönar sig väl inte egentligen?

Info kan du hitta på på t.ex.

warhammer-online.com
wardb.com
warhammeralliance.com
osv, googla bara efter Warhammer Online

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jzpk
Alla jämförelser blir personliga så som Sando säger tycker jag att det är bättre att du själv läser på om WAR och sen jämför med dina egna intryck av WoW.

Ni har helt rätt. Att åsikten är subjektiv.
Jag vill läsa på om båda spelen för att skapa mig en förståelse om vart de olika fansen har för åsikt om spelen innan release. A general public oppinion.

Förhandstitter och filmer på youtube säger mig ingenting, i de flesta förhandstitter lämnas det inget rum för kritik och utesluter ett genuint spelintryck, videos är fortfarande ingen annan persons åsikt.

http://www.only-war.com/Forums/viewtopic.php?f=21&t=434
Har en bra artikel om Zealoten och det är lite i något av den stilen som jag söker efter.