Inlägg

Inlägg som AyEss har skrivit i forumet
Av AyEss

Annonsen är avslutad

Av AyEss

ASUS TUF GeForce RTX 3070 8GB OC

Hej.

Säljer mitt 3070 då jag har införskaffat ett nytt kort. Orignalkartong och kvitto finns.

Mvh

Läs hela annonsen här

Av AyEss
Skrivet av macbang:

Är Bahnhof lika bra som det var, för några år sen? Fråga, då deras online betyg säger annat om man söker på dom. Samt dom är inte med i topp 10 som bäst bredbands leverantör 2022.
Fråga då jag tänkte byta bredbands leverantör. Men då man läser deras omdömen är jag mindre sugen. Verka vara mycket support problem, lång tid på att fixa fel som uppkommer som uppkommer.

Har kört med Bahnhof nu i ett år och jag har inte haft några problem. Får ut den hastighet jag har betalat för. Har det varit något strul så har det varit nätägaren som har klantat sig.

Tycker om det som Bahnhof står för (integritet) och därför valde jag dem men jag kunde ha valt vilken annan operatör som helst annars.

Snöa inte in dig på dåliga omdömen bara. Finns alltid folk som är missnöjda.

Av AyEss
Skrivet av Shakermaker:

48-tummaren för 13 000 kr på Mediamarkt. Frågan om man skall slå till.

Lär nog inte bli mycket billigare än så på Black Friday.

Edit: Å andra sidan sålde LG den (med Benify) för 11 500 kr för en månad sedan...

Du har ju 55" C1 modellen för 12 500 kr via Proshop om du kan tänkas gå upp lite i storlek.

https://www.proshop.se/TV/LG-55-TV-OLED55C1-OLED-4K/2957783

Av AyEss
Skrivet av AyEss:

Jag klurar på att köpa en OLED55A16LA. Kommer att koppla den till en Onkyo förstärkare som klarar 4k/60Hz och kommer mestadels att se serier/filmer och ibland spela på Ps5an. Den kommer även att vara upphängd på väggen.

Tror ni att man blir nöjd i och med användningsområdet?

Beställde en C1 55” efter ganska mycket läsning. Kändes dumt att vara dumsnål när det inte skiljde så mycket i pris.

Av AyEss

Jag klurar på att köpa en OLED55A16LA. Kommer att koppla den till en Onkyo förstärkare som klarar 4k/60Hz och kommer mestadels att se serier/filmer och ibland spela på Ps5an. Den kommer även att vara upphängd på väggen.

Tror ni att man blir nöjd i och med användningsområdet?

Av AyEss
Skrivet av Halogen:

Kan vi prata laddboxar ett slag? Vad är bra, vad ska man ha osv. Jag har en BMW i3 på ingång efter årsskiftet och tänkte sätta en box på garageväggen.

Hur mycket kör du? Pendlar du varje dag och måste hela tiden ha batteriet fullt eller hur står det till?

För min del så kommer det att bli en 3fas 22kW laddare med lastbalansering. Mest 22kW för att säkra framåt.

Jag kör mest korta sträckor under vardagarna (<5-10 mil) men längre turer under helgen. Egentligen hade jag nog klarat mig på 1fas 3,7kW i nuläget men känns dumt att dumsnåla när de bjuder på 50% av kostnaden och vem vet hur länge det kommer att hålla i sig. Kommer förmodligen att köra mer än vad jag gör nu när jag fått elbilen..

Av AyEss
Skrivet av vinylens:

Beställde en laddbox för snart 8 veckor sedan och inte fått den så gott om tid vet jag inte.

Även där har dom problem med komponenter.

Oj, då får jag ligga på. Kan alltid köra schuko tills man har fått stolpen, ingen brådska för mig.

Av AyEss

Om du har planer på att köpa bostad så skulle jag rekommendera att placera pengarna i ett så bra räntekonto som möjligt. Håll dig borta från börsen för relativt kortsiktiga investeringar eller om du behöver pengarna inom snar framtid.

Jag kör Lysa för framtiden och jag kan varmt rekommendera det.

Av AyEss

Första elbilen beställd.. Har ett stort intresse för bilar och jag har kört det mesta. Kändes sjukt trist att sätta sig i fossilaren efter att ha provkört Teslan..

Estimerad leverans i december. Gott om tid nu med att ordna med laddbox.

Av AyEss

Fortsatt hemarbete för min del. Jag bytte jobb för ett år sedan och ett utav mina krav var att alltid kunna jobba hemifrån då jag verkligen stormtrivs.

Jag tycker om att åka in då och då för att träffa mina kollegor eller för större evenemang, och vi har en så bra relation och hittar på saker då och då efter arbetstid.

Det är upp till respektive avdelning att bestämma om det fungerar med hemmajobb eller ej.

Av AyEss

Annonsören har avslutat denna annons.

Av AyEss

Returnal PS5

Hej!

Säljer mitt Returnal spel till PS5 som jag har klarat ut. Kan hämtas i Stockholm eller så kan jag posta.

Läs hela annonsen här

Av AyEss
Av AyEss

Dell S2716DG 27"

Hej.

Säljer min Dell 27" då den används mest sekundärt nu och jag är på jakt efter något mindre. Fungerar utmärkt.

Bud från 2000 kr.

Se bild, det finns två märken som är inringade, väldigt svårt att se men de finns där. Verkar inte vara några döda pixlar men det är något som jag tror har funnits på skärmen sen jag köpte den.

Hämtas upp på plats. Inköpt 2017, kvitto finns. Ingår strömkabel och displayport kabel. Ni kan läsa mer om skärmen här: https://www.webhallen.com/se/product/232853-Dell-S2716DG-27-1...

Mvh Anders

Läs hela annonsen här

Av AyEss
Skrivet av matte-elite:

Min förhoppning är väl att ta mig vidare internt i sinom tid. Sedan kanske det betyder att man får härda ut ett tag.

Jag vet inte riktigt hur jag ska fördjupa mig på mitt nuvarande jobb faktiskt. Man kanske skulle kunna ta något Cisco-certifikat men jag har läst lite om det och det känns som jävligt tufft att klara av. Och jag har lite brist på självförtroende när det kommer till högre studier... och min nuvarande arbetsgivare vill jag verkligen ifrån.

Det är lite det jag är rädd för. Att det är så mycket att man vill spy på skiten ganska fort. Speciellt när man har haft ett ganska soft jobb med mycket frihet hela sitt yrkesliv nästan.

Du har ju ganska mycket erfarenhet redan om du mekkar switchar varje dag, då kommer det vara enklare för dig att förstå det fundamentala. Du kanske inte bara ska ta ett certifikat bara för att utan för att du vet att du vill jobba inom det området. Att bara göra något för sakens skull brukar inte vara så motiverande.

Hade jag varit i din sats så hade jag härdat ut några månader och siktat på utvecklingen inom företaget. Då har du ändå provat att växa inom företaget och om de inte vill satsa på dig så förtjänar de inte att ha kvar dig. Men.. Om du inte trivs alls på och du säger att du vill ifrån din arbetsgivare så är det väl ingen idé att investera din tid där.

Kanske ta en funderare på vad du faktiskt vill jobba med inom IT? Kanske kika lite på DevOps, Sysadmin m.m. om det kan vara något att fördjupa sig inom.

Av AyEss

Det beror nog på vad du hamnar i för företag, kan tänka mig att det skiljer sig mycket. Jag har själv jobbat inom firstline och det är helt klart ingenting jag vill tillbaka till även fast det var en bra erfarenhet. Det fanns stunder då det kändes jäkligt bra dock när man lyckades hjälpa flera personer varje dag och mäkte när de blev glada. Kom ofta komplimang. Annars var det mycket slit och fick ofta ögonen på sig om man var tvungen att springa på muggen eller ta en mikropaus.

Men ja, min slutsats är att det är ett stressigt men stundvis givande jobb. Du har lång erfarenhet så lönen borde inte vara något problem speciellt inte i Stockholm.

Har du inte möjlighet att fördjupa dig på ditt jobb? Kanske ta lite kurser på fritiden eller under jobb när du har dötid.

Av AyEss

Noctua NH-U14S

Hej.

Säljer min Noctua fläkt då jag inte fick plats med den i mitt nya chassi.. Har varit väldigt nöjd med den men nu står den bara och samlar damm utan att vara igång.

Skickar även med en Noctua NF-A14 PWM 140mm i priset.

Osäker på vilka fler socket kylaren fungerar med men min har varit monterad på en Intel LGA1151. Det medföljer tyvärr bara adapter för det men det kan fungera på andra med.

Kan skickas men hämtas helst då jag inte har någon originalförpackning kvar.

/ Anders

Läs hela annonsen här

Av AyEss

MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8GB

Hej.

Säljer mitt GTX 1070 då jag har fått tag i ett RTX 3070.

Kan hämtas upp på plats i Stockholm eller skickas men då står du för frakten. Betalning sker via Swish.

Inköpt 2016-07-13, kvitto finns men ingen kartong.

Mvh Anders

Läs hela annonsen här

Av AyEss

The Last of Us 2.