Inlägg

Inlägg som mickel har skrivit i forumet
Av mickel
Skrivet av sventamyra:

Min bror har en ReadyNas Duo med två ext4 diskar i som jag tror är i en Raid1 array. Han var ingen frekvent användare och har inte längre koll på sitt login 😅

Han bad mig om hjälp att få ut familjebilderna som ligger lagrade.

Testade med defaultlogin för admin mot webinterfacet. Även provat att koppla in den ens disken via eSATA i min egen NAS. Den upptäcker disken men lyckas inte montera den

Är det möjligt?

Inser att jag lika gärna kunde försöka hacka mig in i nån stulen NAS, ni får väl säga ifrån om det är olämpligt…

Testa Metod 2 här. Kanske funkar.

https://kb.netgear.com/29760/How-do-I-recover-a-lost-or-forgo...

Av mickel
Skrivet av Damm:

Hej,

Har ett problem med min lenovo dator som av någon anledning alltid byter min sökmotor. Den går from Google till nån skit som heter "Säker Sökning" som är nån form av Yahoo sökmotor. Jag byter tillbaka ofta men efter någon vecka så byts den tillbaka. Har gjort virus- check genom Windows Defender som inte gav något.

Gjorde även en scan med Malwarebytes: Som hittade denna:RiskWare.SystemRequirementsLab.

Är detta ett virus eller vad kan det vara? Känns otroligt osäkert att det ändras till någon bullshit som heter "Säker Sökning" som är skriven med otroligt ovan textstil.

Vad kan jag göra?

Prova AdwCleaner. Har hjälpt mig några gånger när jag fått konstigheter i webbläsare. adwcleaner_download

Av mickel
Skrivet av Eddiefrank:

Update. Datorn stänger av sig direkt efter påslagning, testade att byta nätaggregat och nu funkar allt som vanligt igen😁

Strålande!

Av mickel
Skrivet av Eddiefrank:

Blir allting förmodligen förstört vid kondens och sen sätter på datorn innan den torkat? Som de ser ut nu så startar allting, allting lyser och snurrar. Kan spela ungefär 5-10 min innan de frys laggar och spelet för och de dyker upp Blåskärm med felkod 0xc0000221

Du kan ju ta en titt här. Felsök 0xc0000221

Av mickel

Är klart intresserad av DELL T20. Meddelande skickat.

Har ingen aning om värde egentligen, men 2.300 inkl. frakt? Kan det vara något. Du får pengarna omedelbums på valfritt sätt.

Av mickel

2 x XP SP3
3 x W7 Ultimate SP1
1 x W10 LTSB (2016)
1 x W10 PRO

Av mickel
Skrivet av Frantz3n:

Min dator hänger sig. Har provat att köra minnena separat och det händer ändå. Testat att ändra bios till default, återställt Windows till en tidigare punkt. Men inget har hjälpt.

Har ni några förslag?

Se bifogade bild https://ibb.co/btWXVR

Fick samma bluescreen på en nybyggd dator. Kom sporadiskt. Ibland kunde jag köra datorn i ett par veckor och ibland fick jag denna bluescreen bara efter något dygn. Började felsöka minne, hårddisk och dylikt. Inga fel. Till slut skaffade jag en ny SSD (Samsung) och klonade den gamla (OCZ). Och hurra!!

Av mickel
Skrivet av Gunnargattju:

Tjenare, som flera andra har sagt så låter det som att flaskhalsen är mellan din ISP och statsnätet. Misstänker att din ISp har snålat på kapaciteten på trunk porten och i detta fall måste dom uppgradera från 1 Gbit/s trunk till 10 Gbit/s. Varför det har fungerat tidigare kan bero på att dom flesta har nyligen uppgraderat från 100 mbit/s till 250 - 1000 mbit/s och på så sätt går 1 Gbit/s trunken full när nät belastningen är som värst. Då det är många partner inblandade i detta så behöver entreprenör och t.ex Bahnhofs thirdline driftsätta den nya trunken och då krävs konfiguration av VLAN, routing och andra konfigurationer. Då dom behöver göra allt arbete samtidigt så tar det längre tid att utföra uppgradering. För att vara på den säkra så bör du be antingen någon från 2ndline eller 3ndline kontakta dig över telefon så att du får en vettig förklaring på vars problemet är. Om problemet endast är hos Bahnhof så har du rätt till ett direkt avslut och kan sedan väljs en annan leverantör. Om felet ligger i statsnätet så får du helt enkelt avvakta. Om dom vägrar ringa dig från 2ndline eller 3ndline så begär du att få prata med en chef som sedan internt kan prata med 2ndline eller 3ndline. När gruppchefen sedan tar en intern dialog med dom som är ansvariga för uppgraderingen så kommer gruppchefen framföra den tekniska informationen till dig. Skriver på mobilen och är för trött för att fixa eventuella stavfel.

Mvh Felix

Det finns inte en endaste människa på mitt stadsnät som kan teckna ett abonnemang på Bahnhof över 100/100.

Av mickel
Skrivet av Khers:

När jag läser den här tråden inser jag att jag än så länge verkar haft tur med min uppkoppling. Sitter sedan i höstas på Bahnhof via OpenGiga Villafiber (250/100) och har hitintills inte haft några som helst problem. Kollade bredbandskollen just för att säkerställa att det fortfarande var lugnt och fick:
http://i.imgur.com/bDjws5x.png

Jo. Jag hade också ''tur'' fram tills för några dagar sedan. Sen kan man ju diskutera om man måste ha ''tur'' för att få eller ens komma i närheten av att få vad man betalar för. Har testat ett flertal gånger nu under senaste timmen. Ena minuten ligger jag på plus 50Mbit/s för att nästa ligga under 20. Det är ju löjligt.

Av mickel

Jaha, Då har det börjat här också. Har fram till i tisdags inte haft några problem under kvällstid som många andra. Men nu är det kört. Mellan ca: 18-23 så får jag ca: 18-20 Mbit/s ned på bredbanadskollen. Svarstid 24/25 ms. Mätserver är helt plötsligt Malmö. Har alltid varit Sundsvall innan problemet började här. Upp funkar finfint. Har 50/50 fiber. Härjeåns Bredbandsnät.

Tror jag ringer dem i morgon och ber dem ta sin tjänst och stoppa upp i r*ven. Jag har förvisso inte haft ovanstående problem förrän senaste dagarna, men senaste halvåret har det varit allt annat än stabilt. Ideliga avbrott. Och nej. Det är inget fel på ''min utrustning''. Tro mig.

Av mickel
Skrivet av Dreijer:

Eh, nej... Då skulle man ju kunna använda samma nyckel hur många gånger som helst. Nyckeln är unik och det kommer att stå att den redan har använts. TS får kontakta MS-supporten.

Precis. Och om du läst mitt inlägg ovan ditt så skulle du sett att jag kontaktade MS och att problemet är löst.

Av mickel
Skrivet av hasenfrasen:

Din prenumerationsnyckel/produktnyckel skall kopplas ihop med ett Microsoftkonto. Har du glömt vilket originalkonto du haft, skapar du ett nytt Microsoftkonto som du sen knyter nyckeln till.

Så enkelt var det inte. Ringde dock Microsoft idag och fick prata med en trevlig indiska (big surprise). Hon kunde se vilken epost-adress som angetts som återställningsalternativ. Hon skickade en verifieringskod till detta som jag fick ange. Då kunde hon tala om för mig vilken epost-adress nyckeln var knuten till. Efter detta var det ju en smal sak att återställa lösenordet på microsoft-kontot.

Tack för hjälpen.

Av mickel
Skrivet av hasenfrasen:

Citat: Om det inte räcker att komma ihåg ditt Microsoft-konto eller om du inte har eller aldrig har fått någon produktnyckel, eller om någon installerade Office åt dig med en annan e-postadress och ett annat lösenord, kontaktar du support genom att välja länken Fråga support (det är kostnadsfritt) på sidan och se vad du har för alternativ.

Tack. Jag såg det där. Och blev inte klokare av vad som fanns att läsa där.

Av mickel

Office 2013 ominstallation. Glömt MS konto

Hej.

Som rubriken lyder så vill jag installera om mitt Office 2013 Home & Business på en ny dator. Olyckligtvis kommer jag så klart inte ihåg vilket Microsoft Konto jag använde när jag registrerade och installerade det första gången. Minns att jag skrev upp det men hittar det ej. Jag har den 25-siffriga produktkoden.

Har försökt med detta:

Följde tipset under ''Du har en produktnyckel du tidigare löst in för Office 2013 eller Office 2016'' men det fungerar inte. Jag får inte fram ''Den här produktnyckeln är giltig.....'' med visande av del av kontot som användes. Det står bara att produkten är registrerad på ett annat konto. Varför har man guider och tips som ej fungerar, kan man ju fråga sig.

Någon vänlig själ här som har tips på hur jag ska gå till väga?

Av mickel
Skrivet av Treant:

Spelar storlek roll? Denna är riktigt prisvärd: http://cdon.se/hemelektronik/lenovo-moto-g-plus-4th-gen-16gb-...

Annars har du denna. Lite mindre (5 tum jämfört med 5.5) och en bättre telefon överlag. Mycket dyrare dock.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3555407

Storlek spelar ingen roll. Tack för tipsen. Fler tips någon?

EDIT: Tack Dunde. Blir kanske en sådan.

EDIT #2: Äsch. Kollade upp en del om Xperian och det verkade ju bra. Beställt. Orkar inte fördjupa mig i detta. Det blir nog bra.

Av mickel

Hjälp med val av smartphone.

Hej,

Jag är helt bortkommen när det gäller smartphones. Har aldrig ägt någon. I mitt tidigare jobb hade jag dock en Samsung Galaxy (s4?).
Jag skulle som sagt vilja ha tips på vad jag ska köpa. Abonnemang fixar jag via hallon eller halebop.

Vad har jag för krav? Kunna lägga in Mobilt Bank-Id och Swish. Wi-Fi n. Gärna med plats för minneskort.

Pris? Max 3.500:-

Micke

Av mickel
Skrivet av Peter33:

Har exakt samma problem. Datorn är en rätt gammal stationär Acer (Acer Aspire M5811) med windows 7 professional service pack 1, 64 bitar.

När jag försöker ta bort uppdateringen enligt ovanstående och går in på "visa installerade uppdateringar" så syns inga uppdateringar utan det står "det finns inga uppdateringar installerade på den här datorn".

Går jag däremot in på windows update /visa uppdateringshistorik så visas att flera uppdateringar slutförts, bl a KB3123862 (se informationen nedan)
-------------------
Uppdatering för Windows 7 för x64-baserade system (KB3123862)
Installationsdatum: ‎2016-‎06-‎14 22:31
Installationsstatus: Slutfördes
Uppdateringens typ: Rekommenderas
Installera den här uppdateringen för att lösa problem i Windows. En fullständig lista över de problem som åtgärdas i den här uppdateringen finns i den relaterade Microsoft Knowledge Base-artikeln. När du har installerat uppdateringen måste du kanske starta om datorn.
Mer information:
http://support.microsoft.com/kb/3123862
Hjälp och support:
http://support.microsoft.com
-----------------------------

Varför syns inte uppdateringarna i "Visa installerade uppdateringar"?

Hur gör jag då för att ta bort KB3123862?

Starta cmd som administratör. Skriv eller kopiera och klistra in nedanstående. Tryck enter.

wusa /uninstall /kb:3123862 /quiet /norestart

Av mickel
Skrivet av Commander:

Nej, OEM är till för sk "System Builders" dvs för datorbyggare som sedan skall sälja, exempelvis köpt dator från Inet och vill ha OS med då skall Inet enligt licensen installera OS på datorn och ha nyckeln påklistrad på produkten.
Sedan att den används av privatpersoner ändrar inte dess licens.

Skrivet av Petterk:

Nej, licensavtalet gäller inte hemmabyggda datorer utan bara när en tillverkare/byggare förinstallerar operativsystemet för att sen sälja vidare maskinen till kund.

Jepp. Jag har fel. Det GÅR men det är ju inte detsamma som att man FÅR.

Av mickel
Skrivet av Petterk:

@Christley,

Windows 7 FPP/retail (fullversion) slutade säljas 31 oktober 2013 och du hittar det inte på prisjakt. Det är mer än 2.5 år sedan det fanns i lager. Det går att köpa begagnat när vi talar fullversionen det är bara att folk kommer försöka sälja MSDN/Dreamspark/MAK-nycklar, uppgraderingslicenser, OEM-licenser och diverse annat som inte är fullversionen till dig och hävda att de säljer retail. Alla dessa får inte säljas begagnat eller installeras på hemmabyggen utan tidigare licens, för att fullversionen ska vara laglig begagnat måste hela kartongen med media, CoA/äkthetsbevis osv följa med. Du kommer misslyckats hur många gånger som helst om du är ute efter retail. Enda listningen som finns på prisjakt är http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=736#rparams=m=s26974781... och det är en felmärkt OEM-licens.

OEM går förvisso att installera, men på en hemmabyggd dator gäller inte licensen så varför inte köpa en licens (av 10) som gäller och är billigare istället? Att köpa "nycklar" från handlare på marknadsplatser stoppar bara pengar i skrupelfria fickor, och du får ingen äkta licens och leverantören i det här fallet får inga pengar. Microsoft har aldrig sålt någon retail-licens i grunden när folk säljer Dreamspark/MSDN-nycklar som om det vore retail.

Svar på det 'fetade'. Jo.

Av mickel

@dalle102:

Du har troligen(?) blivit drabbad av TeslaCrypt.

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/605185/teslacrypt-30...