Inlägg

Inlägg som cl0cker har skrivit i forumet
Av cl0cker

ASUS WL-500W och ASUS WL-500g Professional är också ganska bra alternativ.

Av cl0cker

Du kan göra en portforward, alltså "redirecta" en viss port till en viss ip, kolla http://portforward.com/

Av cl0cker

Jag är inte så säker på att det hjälper, för datorn är väl inte i viloläge? I viloläge (suspend) funkar det antagligen inte.

Av cl0cker

Vet du hur långt det är till "kopplingsstationen"? Har ditt ADSL funkat bra förr eller har det funkat dåligt från första början?

Av cl0cker

Knappast är det nåt fel på det integrerade nätkortet, du kan ju testa att koppla in nätverkskabeln i det inbyggda och se om det nu skulle funka..

Av cl0cker

Menar du alltså en egen sida, på din egen server? Som man kan ladda upp bilder på? Du kan antingen koda en själv eller så använder du någon färdig modell...

Av cl0cker

www.myip.dk är också ganska lätt att komma ihåg.

Av cl0cker

De flesta som funkar i vista/xp skall nog funka, likaså usb-adaptrar. Betonggolv försämrar säkert signalen en del men nog borde det funka med 2mbit/s.

Av cl0cker

Om du har en router som DD-WRT eller OpenWRT funkar på så borde det vara ganska enkelt att få det att funka.

Av cl0cker

Hur funkar det om du kopplar ditt D-Link DGL-4300 som modem och bryggar Thomson TG585V7 som router? Behöver du en separat router? Du kan ju testa att köra någondera modemet enskiljt utan någon separat router, och se hur det går?

Av cl0cker

Vad är det för operativsystem i datorn? Du skulle ju kunna testa med något annat test än bredbandskollen (se t.ex. http://www.speedtest.fi/se) och se om det har nån skillnad. Du skulle också kunna testa med en Ubuntu live-cd, och göra hastighetstestet i linux.

Av cl0cker

Du kan ju också testa med att ha wlan-routern lite närmare din källare, koppla den med en lite längre kabel såatt du får den flyttad närmare källaren. Riktade antenner kan också hjälpa. Men i längden är kabel nog den enklaste lösningen.

Av cl0cker

Om du ändå använder endast wlan så är det inte så stor idé med 100/100, de flesta routrarnas troughput är oftast bara kring max 20Mbit.

Men funkar allting normalt om du testar med att koppla med ethernet-kabel? Du kan ju åtminstone testa det, så vet du om det har med själva wlanet att göra, eller om felet ligger någon annanstans.

Av cl0cker

Du kan ju också fråga vad de närmaste grannarna har för operatörer, samma borde ju gå att få till dej med.

Av cl0cker

Jag vet inte hur det är med Vista 64bit, men kolla att du kan vända antennen på nåt smart sätt, den blir ganska lätt "bakom" datorn sett från routern, och då blir ju signalen en aning sämre. Så en antenn med en kort skarvsladd eller en usb-wlan-pinne är i vissa fall lättare att placera, beror ju på var routern är såklart.

Av cl0cker

Pidgin är också ett program som kan vara värt att testa, stöder även messenger.

Av cl0cker

Jag tror inte att det är spyware om du inte kan pinga routern. Men du kan ju installera t.ex. superantispyware ( http://pcforalla.idg.se/2.4476/1.131624 ) och göra en koll. Mera tror jag på en felaktig nätverkskabel eller så har du helt enkelt ställt in inställningarna på fel sätt när du fixade med dom.

Av cl0cker

Är du säker på att felet ligger i routern? Har du testat att starta om datorn som du använder via det trådlösa?

Av cl0cker

Du måste kanske göra en port forward, den skickar sakerna "till rätt dator". Du kan kolla på http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/ro...

Av cl0cker

Alltså är det ett usb wlan/wifi kort som du vill köpa? Klarar du dej med IEEE 802.11b/g eller skall det vara IEEE 802.11n?