Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som toxikonen har skrivit i forumet
Av toxikonen

HP Pavilion 15-e000so Vs. Acer E1-571

Tjena,

Nu är det dags att köpa en pluggdator, jag är medveten om att prestandakraven för studerande inte är så höga för många men tänkte använda den till lite annat oxå.

Jag har kikat in 2 laptops som hamnar i min prisbudget:

HP 15-e000so

E1-571

Frågan är nu att eftersom jag kan få båda laptops för exakt samma pris (studentrabatter), vilken är den bättre? Specsen ser ut att vara bättre på E1an (asus) på grund av högre siffror som 8gb ram och 250gb större internminne. Är det något jag missar med HP datorn eller försöker de bara kränga namnet?

Skulle va schysst o få lite köpråd då jag inte är så hajj på laptops. Även om ni vet någon i samma prisklass (4k - 4.5k) så kom gärna med förslag!

Tack på förhand!

Av toxikonen

Tydligen så är det j**ligt många som har samma kort, som verkligen försökt göra en RMA och får tillbaka likadana kort med exakt samma problem. Det känns inte så jäkla roligt att skicka iväg kortet i vem vet hur länge för att sen få tillbaka ett kort som ändå är trasigt..

Av toxikonen

GTX 570 MSI Afterburner

Tjena,

Nu är det så att jag har ett Asus gtx 570 dcii kort som inte rullar Dx11 på stock inställningar. Jag har tidigare använt MSI Afterburner för att höja voltage till kortet vilket har hjälpt.

Nu till problemet dock. Mitt MSI Afterburner kan inte längre ändra clock inställningarna på mitt GPU, drar jag t.ex. upp volten till 1.0750 så håller den sig där i ungefär några sekunder innan den dyker ner till 0.9130. Detta resulterar i att jag inte kan spela dx11 spel utan BSOD.

Väldigt VÄLDIGT tacksam för hjälp!

MVH,

Tox

Av toxikonen

Fel på RAM-minne

Tjena folket,

Nu är det så att jag har haft problem med en sticka Corsair Vengeance 1600MHz, och detta märkte jag då jag försökte extrahera zip arkiv med flera volymer och fick återkommande fel. Jag körde stickan i memtest 86+ och efter några sekunder visade sig att det var tokmycket fel och har därefter plockat ur stickan och kör den som inte visade fel.

Nu när jag kör på den fungerande stickan kan jag dock fortfarande inte extrahera filer ur arkiv som jag tidigare haft sparat på någon av mina hårddiskar, men kan nu extrahera nya akriv som skrivs till diskarna. Kan det vara så att arkiv som ligger på min externa hdd fortfarande inte kan extraheras även om jag kör en ren installation av windows efter formatering av min interna?

Vill även fråga om ni rekomenderar att jag kontaktar åteförsäljaren av RAM-minnet på garanti (då systemet inte är äldre än några månader), eller om jag ska ta direktkontakt med Corsair? Det skulle vara ganska sunkigt att skicka tillbaka båda stickorna eftersom det är ett kit och vänta på två nya..

Tack på förhand!

Av toxikonen

Ny speldator runt 7k

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1877303/2012-06-06

Det här är alltså ett system som jag har suttit o funderat på att köpa de senaste dagarna. De enda nackdelarna jag finner med systemet jag satt ihop är att moderkortet inte stödjer SLI som jag dock inte oroar mig över eftersom jag brukar uppgradera med ett nytt GPU istället för att sätta in ett extra.

Jag skulle vilja ha lite feedback om systemet eller tips på hur jag kan spara pengar och kanske förbättra för samma pris.

Tack på förhand!

Av toxikonen

Såja, någonstans emellan alla scans och register rensningar har felet slutat uppstå. Har fortfarande dock ingen aning vad som skapade men det verkar ha löst sig! Tack för alla svar

Av toxikonen

Har väll gjort allt förutom Ccleaner, får prova detta och återkomma!

Av toxikonen

Tack för alla svar! Nej har inte en ADSL uppkoppling, och de visste tydligen inte vad som var fel när jag kolla med supporten. Jag provade en annan dator i hemmet och den har inte samma problem ! Absolut ingen aning på vad jag kan prova mig fram med

Av toxikonen

Internet krashar en gång i timman.

Hej,

Nu är det så att mitt internet kraschar vid exakt samma tidpunkt en gång i timman. Detta håller bara i några sekunder och sen är jag tillbaka igen, men det är jobbigt då man slussas ut ur spel/skype etc. Jag är BBB kund och har provat att skippa både modem/router och kört internetsladden rakt in i vägguttaget, använt olika sladdar och t.om kört in ett nytt nätverkskort i burken. De trådar jag hittar på internet säger att det är F-secure som spökar, men detta är inte mitt problem då jag inte använder något antivirus skydd. Skulle vara väldigt tacksam för svar då inte ens BBB's support kan berätta vad som står fel.

Tack på förhand!

Av toxikonen

BF BC2 "Failed to connect to ea online."

Tjilevippen,

Har försökt spela bc2 med en vän nu i 2 dagar men det fungerar inte, först antog jag att EA servrarna var nere men de kan väll inte varit nere i mer än 48 timmar?

Nu till problemet: Vi kan inte joina varandras games genom friend grejen för då får vi "Failed to connect to ea online" error. Vi kan inte heller hitta samma servrar i serverlistan, även när vi söker på servernamnet. Vilket resulterar i att vi inte kan joina samma server eftersom man inte kan connecta med IP. Skulle va skönt o få lite hjälp då jag inte vet vart jag ska vända mig.

Tack på förhand!!

Av toxikonen

Tack för tipset, skall försöka komma i kontakt med honom

Av toxikonen

Datorbutiken.com, returer.

Hej.

Nu är det så att jag skickat in min dator till datorbutiken.com c.a 2 månader sen är det nu tror jag. Den hade varit där inne c.a 3 veckor när jag skickade ett mail till supporten hos dem och frågade vad de gör med den, ifall det ens händer något med min dator att den inte bara står och samlar damm. Svaret jag fick var:

Hej

Den står just nu i kö för behandling, kön är några veckor lång.

Jaha tänkte jag får väll bara ta att vänta- Vips så är de i konkurs utan förvarning eller något meddelande. Nyhetsbrevet kom fortfarande in som vanligt SAMMA dag som de gick i konkurs. Har nu strulat länge med telefonsamtal till konkursförvaltaren på hamilton som är näst intill omöjlig att få tag på. Sen stod det till slut att om man vill ha sin vara inne för reparation returnerad- så skall man skicka in ett mail på bekräftelse att man löser ut varan i postförskott. Så jag gjorde så klart det men ingen har inte fått någon feedback eller uppdatering om situationen sen dess.

Flera telefonsamtal. Fick slutligen tag på personen och när jag ställde frågan om de har skickat iväg min dator ännu fick jag svaret: "Vi har problem med att hitta varor i butiken att returnera." eller något liknande och att vi ska lugna ner oss några dagar samt att det skickat ut några varor etc.

Är det någon som är i samma sits som jag som fått tillbaka / inte fått tillbaka sin dator? Har ni någon aning om man kan få någon sorts ersättning eller liknande på något sätt för att detta börjar gå lite för långt, jag hänger efter i studierna eftersom jag inte har tillgång till en dator när jag är hemma.

Tack för era svar.

PS. Ni är nog lika trötta på att höra om allt tjafs med datorbutiken som jag är men detta börjar bli riktigt irriterande från mitt håll. Tack för tålamod.