Inlägg

Inlägg som Igelkotten Igge har skrivit i forumet
Av Igelkotten Igge
Skrivet av oouhdawg:

kryptosnack

Jag är med dig om att pengamängden i kryptovalutor kommer öka, jag är även säker på att pengamängden i aktier kommer öka.

Men är inte problemet istället i vilka? Om jag köper 20 olika kryptovalutor är det kanske 20 andra som ökar och mina fallerar. Jag håller med dig om att krypto kommer öka men jag har absolut ingen aning om vilken valuta det blir. Hur resonerar du kring det? (hoppas du förstår vad jag menar)

En separat fråga, finns det valutor som inte kommer få enorma blockchains efter en viss tid?

Av Igelkotten Igge

Justera linjär-tv på en icke smart tv, världens mest komplicerade projekt?

Kränkt, frustrerad, dumförklarad... Det är några av orden som beskriver hur jag mår.

Men om vi börjar från början, jag är inte ännu fyllda 30 och jag har haft ett stort intresse för teknik sedan barnsben. Har alltid velat lära mig hur saker fungerar och fascineras av teknisk utveckling. I hela livet har jag varit han folk ropar efter om någon elektrisk pryl inte fungerar som väntat. i såväl skolan som det privata och arbetslivet. Har ingen betydelse om det är spisens klocka som blivit nollställd eller jobbets EKG-maskin som fastnat i något konstigt läge, jag brukar lösa "allt" innan folk ens har hittat manualen. Varför skulle jag läsa en manual, det finns ju knappar med text eller symboler. Fungerar det inte att trycka så är det väl bara att hålla in knappen istället...
Jag tror ni känner igen er, jag tror alla som vuxit upp med detta intresse ligger på min nivå om inte bättre.

För något år sedan när jag kom hem till föräldrarna så hade de ett gäng saker de behövde hjälp med, bland annat så hade tv4 och tv3 bytt plats eller något sådant. "Hur svårt kan det vara?" tänkte jag för mig själv...
Jag satt i över 30 minuter och gick igenom varenda meny som hette något med kanal/program, givetvis hittade jag snabbt programlistan men det fanns INGEN LOGISK möjlighet att ändra dess positioner. Manualen hade de inte kvar och jag skulle känna mig misslyckad om jag googlade. Plötsligt var maten klar och jag gav upp. Första gången jag förlorade över en teknisk pryl, en Samsung-tv från cirka 06-09.

En gång är ingen gång...

Nu i helgen fick jag frågan av en släkting att placera SVT1 på Kanal1 istället för 120 eller liknande. En LG-tv några år nyare än den ovan. Alltså, det går inte! Jag lyckades i och för sig dölja alla kodade kanaler men återigen så fanns det INGEN LOGISK knapp eller meny för att ändra dess positioner!

Vafan är problemet? Är jag trög? Har bara jag detta problemet? Så fort jag kom hem så startade jag min LG-Smarttv och kunde med lätthet ändra positioner på kanaler, kändes lite bättre även om jag aldrig tittar på linjär tv längre.

Av Igelkotten Igge

Lund

Av Igelkotten Igge

Surface Pro (2017)

Surface Pro (2017), 256 GB / Intel Core i5 / 8 GB RAM
Surface Penna
Surface Pro Type Cover
Surface Dock

Inköpt i augusti, allt fungerar och i nyskick.
Från Microsoft store ligger det på 18 800:-
Kom med bud

Läs hela annonsen här

Av Igelkotten Igge
Skrivet av Bascule666:

Vilken version av Surface Pro är det? Den senaste utan nummerbetäckning?

Precis, dvs årets modell

Av Igelkotten Igge

Värde på begagnad Surface pro med tillbehör (2017)?

Hej!

Vad är ett rimligt pris för en Surface Pro 256gb i5 8GB (2017), med type cover, penna och Surface Dock?
Cirka 2 månader gammal, nyskick med alla tillbehör. Allt ligger väl på 17500:- om man vill köpa nytt i butik.

Mvh

Av Igelkotten Igge

Jag tackar för alla synpunkter, intressant att läsa!

Givetvis kan ingen svara på vad som är bäst för mig, men era erfarenheter kanske kan hjälpa mig att göra rätt val nu

Av Igelkotten Igge

Leva livet som ung?

För ett år sedan hade jag sambo och planerade vuxenlivet med villa, barn osv. Men nu är jag singel och således möjligheter att göra vad jag vill. Dessvärre så vet jag inte riktigt vad jag vill eller vad jag ska värdesätta i livet. Jag funderar på två alternativ i dagsläget

  • Sparar sådär lagom med pengar på banken och använder resten till massa weekends och semestrar när det passar mig. "Det är nu jag kan leva livet"

  • Säger upp mitt hyreskontrakt samt jobb, börjar jobba hos bemanningsföretag och har noll krav på bekvämlighet. Hoppar från stad till stad och jobbar så mycket jag kan. (Är sjuksköterska, det finns jobb överallt och bemanningsföretag ordnar boende på annan ort). Efter något år av detta har jag förmodligen möjlighet till minimalt bostadslån, gå i förtidspension eller något liknande 'vuxenaktigt'

Själv är jag under 30, när jag pratar med jämngamla säger de att jag ska "leva livet nu". När jag pratar med äldre har de ofta andra åsikter. Vore intressant att höra lite hur andra resonerar kring livet och hur gamla ni själva är.

Av Igelkotten Igge

Tack för lite info

Av Igelkotten Igge

Frivilligt jobba under tjänstledighet, ersättning?

Hej!

Jag är för närvarande tjänstledig för studier på 100%, mina kollegor hör ibland av sig och säger hur mycket jobb det är och bristen på personal, de vill att jag ska ta några pass. Hur skulle det se ut med lönen då? Är det vanlig timlön eller finns det någon ersättning för att jag "avbryter" min tjänstledighet?

Ps. Vårdförbundet har stängt på helgen

Mvh

Av Igelkotten Igge
Skrivet av anon276229:

Tack för alla svar! Intressant att läsa.

Har beslutat att jag får åka in till elgiganten/mediamarkt och titta på olika laptops, här även en Apple-butik i närheten så där finns alla möjliga modeller.

Anledningen till att jag är så macbook intresserad är för att jag under min gymnasietid ägde en Dell XPS 13 (2013). Var en fantatiskt laptop i 2 år....
Inför sista året halverades batteritiden, fläktarna gick igång hela tiden och jag blev allt mer missnöjd.
Har ännu inte hört något dåligt om macbook från vänner och de flesta som använder dessa datorerer säger att det är helt fantatiska. Man får helt enkelt vad man betalar för.

Men samtidigt vill jag inte låsa in mig i ett hörn med Mac OS även om jag kan dualboota så verkar många här vara negativa till de.

Kom gärna med förslag på laptops som kör Windows och håller kvalité!

Länk till XPS:
https://www.cnet.com/products/dell-xps-13-january-2013/review...

Jag vet inte hur studierna till högskoleingenjör ser ut, när jag pluggade till sjuksköterska för några år sedan så använde jag en Surface Pro 2 laptop. OneNote tillsammans med en penna tog bort allt behov utav papper och penna, jag hade inte med mig annat än datorn.

För mig personligen så är det guld värt att kunna plocka fram en "sida/flik" i onenote från en specifik dag, gå till ett visst stycke av mina anteckningar och kunna sätta igång ljudinspelningen av vad läraren sa precis när jag skrev just det stycket. Att jag sedan gjort en fin pil/teckning med pennan till medföljande PDF-kopia gjorde att tentorna var som en dans på rosor.

Min Surface Pro 2 är väl från 2014 och fungerar fortfarande utan problem, nu tänkte jag börja plugga igen och skulle aldrig vilja ha något annat än OneNote och en elektronisk penna. Tyvärr så är trackpad'en till Surface Pro 2 fruktansvärd så jag tänkte uppgradera till en Surface Pro (2017), annars är det inget "fel" på Surface Pro 2. Så jag gissar att årets modell kommer hålla många år framöver.

Det är mina åsikter om dator till "studier"

Av Igelkotten Igge

Tack för era synpunkter!

Av Igelkotten Igge

Värdering av stationär dator

Hejsan!

Jag uppgraderade min dator för ungefär 1 år sedan i samband med att jag skaffade VR-Headset. Mitt spelande blev inte alls vad jag hade tänkt mig så jag funderar på att sälja datorn, vad tror ni rimligt pris är?

CPU: Intel Core i5-6600K
GPU: Nvidia GTX 1080
SSD: Samsung 850 Evo 250GB
RAM: Kingston HyperX 2133 C14 2x8GB
MBD: Asus Z170 PRO GAMING
http://www.userbenchmark.com/UserRun/4409061
Som sitter i ett Fractal R5 chassi

Av Igelkotten Igge

@avvvep:

Såld.

Av Igelkotten Igge

@avvvep: 300 kr kanske?

Av Igelkotten Igge

Func KB-460 Cherry MX Red

Säljer mitt Func KB-460 Cherry MX Red
Ett fullt fungerade mekaniskt tangentbord med röda brytare som säljes för att röda inte var min grej. Mycket sparsamt använt.

Kommer inte ihåg vad det kostade, använder det ej, kom med bud!

Frakten kostar gissningsvis 100kr

Läs hela annonsen här

Av Igelkotten Igge

Jag har ett Logitech dinovo trådlöst tangentbord som fått lämna min stationära dator sedan jag skaffade ett med mekaniska brytare. Nu vill jag använda ett tangentbord till min HTPC, jag testade mitt logitech tangentbord och "räckvidden" är fruktansvärt dåligt. Är det saker i vägen så kommer inte ALLA knapptryckningar fram.

Är dagens trådlösa tangentbord bättre med täckningen? Kan jag ha mottagaren inne i tv-bänken och massa saker ivägen och fortfarande få det att fungera? Något jag skall titta efter när jag köper ett trådlöst tangentbord?

Av Igelkotten Igge

Återuppta story mode på ett visst ställe? (PC)

Hejsan!

För ungefär ett år sedan så spelade jag GTA V på Xbox, nu har jag inte kvar konsolen utan bara spelet på datorn. Jag hade velat spela klart story mode men är inte alls sugen på att börja om från början. Finns det någon möjlighet att "börja" från ett visst ställe i story mode? Hittar bara 100% save games.

Av Igelkotten Igge

Ursäkta för sent svar, trodde det skulle ramla in ett e-post när jag fick svar! Jag skall fundera på det!

Av Igelkotten Igge

HTC Vive söker nytt hem

Hej!

Jag har en sparsamt använd HTC Vive som söker nytt hem. Givetvis följer alla tillbehör och emballage med. Föredrar att göra upp på plats. Pris kan diskuteras.

Finns i Lund

Läs hela annonsen här