Inlägg

Inlägg som Rakadur har skrivit i forumet
Av Rakadur

Max Barry är en författare jag kan rekommendera för lättläst, ej att förväxla med dum, sci-fi.
Hans böcker är fristående från varandra och hanterar ofta olika ämnen och undergenrer inom sci-fi (multipla dimensioner, dystopisk hyperrkommersiallism, rymdresor/-krig osv). Finns i alla välsorterade bokhandlar.

Av Rakadur

Problemet med grafiken kvarstår dock. Installerade precis Far Cry 2 som har fungerat tidigare utan problem, men efter bara några sekunder spelande blir hela skärmen full av flimmer, som endast åtgärdas av en alt-tabb fram och tillbaka. Sedan kommer det tillbaka.
Jag börjar frukta att det är mitt grafikkort som börjar ge upp hoppet och jag har inte budget att punga ut för ett nytt ännu.

Det lustiga är att Left 4 Dead fungerar problemfritt om jag spelar det med medium-inställningar, så jag finner liksom inget riktigt mönster i problemet, annat än att det uppstår vid mer avancerade grafikövningar. Har någon en idé om vad det kan vara?

edit: En annan tanke som slagit mig är att det kanske kan vara mina RAMstickor som inte orkar med längre, då spelen som flimret främst visat sig i är Mirror's Edge och Far Cry 2 som jag skulle tro stressar ganska bra.

Av Rakadur

Tack, det var så simpelt att den helt enkelt inte var formaterad ännu.

Av Rakadur

Jag har ett på 450W, som jag alltid haft och aldrig haft problem med. Det lustiga är att jag precis installerade de näst nyaste drivrutinerna, upplevde flimmer en gång i L4D, och sedan har det funkat utan problem. Skall pröva andra spel och fullskärmsprogram för att se om det är "löst" eller vad fan som är på gång.

Av Rakadur

Jag har inte klockat det alls, inte ens rört det sedan jag stoppade in det i datorn. Tittade på det nyss för att se så inte fläkten var konstig eller något, men jag har inte kunnat hitta något fel där. Alla kablage sitter som de skall också.

Prövade Left 4 Dead nu och sänkte grafikinställningarna rejält, och nu funkar det mycket bättre, det är längre mellan flimmerskärmarna men de uppstår ändå.

Av Rakadur

Mystiska grafikfel och osynlig hårddisk

Jag har den senaste veckan börjat få problem med grafiken i spel. Installerade Mirror's Edge och passade på att ladda hem senaste drivrutinerna till GeForce. I spelet hände sedan följande: varje gång man laddade ett nytt uppdrag blev hela skärmen svart. En alt-tabb fram och tillbaka åtgärdade detta. Problemet verkar dock uppkomma oftare vad tiden lider.
I andra spel blir hela skärmen plötsligt full av flimmer och man måste även här göra en alt-tab för att växla fram och tillbaka och lösa problemet temporärt.

Är detta relaterat till drivrutinerna, eller börjar mitt grafikkort ge upp och dö?

Utöver detta har jag pluggat in en extra hårddisk som min dator hittar enligt enhetshanteraren, men som inte går att hitta någon annanstans.

System
Intel C2D 2.14 Ghz
2GB Ram
GeForce 7950GT
Windows XP 32-bit