Inlägg

Inlägg som kobb3 har skrivit i forumet
Av kobb3
Skrivet av stimpen:

De säger "Och kan polisen göra något om de väl hittar telefonen eller säger de bara något i stil med" Det bor 30 personer i det där "höghuset", så tyvärr min vän."" och sen är det med det.

istället för att kolla vilka kända brottslingar där bor i huset, gå och knacka på hos dem och kolla etc, brottet ska lösas, men nej ingenting händer.

Fan gå igenom alla lägenheterna, kolla vem som bor, är det gamla Agda så lär det inte vara henne, börja med kända brottslingar och använd sin polisintution med resten och ta lägenhet för lägenhet in kolla vem som bor, spana av lite, behöver inte rota i lådor etc.

Finns appar som (minns ej vad den heter jag använt innan) som på en karta visar senaste kända position på din mobil, tar foto med kameran om ngn knappar in fel kod och skickar till din email med position om det går etc.

Eftersom det är fett olagligt att göra husrannsakan utan beslut från en domare. I sverige och alla seriösa dekokratiska länder kan man inte bara klampa in i valfri lägenhet och söka igenom den. Bara för att din granne har gjort något olagligt betyder det inte att DU ska blandas in i det hela, hur roligt vore det om polisen gjorde en husrannsakan hos dig bara sådär? Ännu värre är det om polisen KAN den, vet du hur ofta det skulle missbrukas? Dessutom kan man inte söka igenom en lägenhet enbart för att det bor kända brottsligar där, även om agda 90 år är en mindre trolig brottsling. Vad händer om agda 90 år har köpt telefonen utan att veta att den var stulen? Då tänker du klampa in hos den kriminella grannen och anklaga honom?!?

Av kobb3

Verkar vara ett relativt vanligt problem, verkar bara lösas genom lagning.

http://www.tomsguide.com/forum/id-2123907/samsung-galaxy-char...

(som vanligt finns problemen och läsningarna bara en googling bort)

Av kobb3

Ping är normalt inget man kan göra något åt. Du kör inte Wifi va?

Av kobb3
Skrivet av Findecanor:

Förr i tiden kunde man använda parallell-porten till det, men dagens datorer har ju inga såna.

Att ha en billig USB-grej som man bryter strömmen till är nog det som är enklast. Du kan däremot inte koppla in vad som helst på datalinorna.

Annars är Arduino Pro Micro-kloner på eBay rätt billiga - designen är öppen och det finns några tillverkare i Kina som säljer dem för en bråkdel av vad Sparkfun gör. De har inbyggda motstånd så att du kan koppla i princip vilka strömbrytare som helst till dem.

Har hört talas om parallell-porten lösningen men tyvärr har man ju ingen numera.

Arduino Pro Micro var ju superbilliga på ebay! Är ju kanske nästan enklare än usb-grej lösningen.

Av kobb3

Läsa av öppen eller stängd krets, enklaste sättet?

Bakgrund: Jag har en dörr med ett (typ) magnetlås som bildar en krets när dörren är stängd och öppen annars. Dvs jag har två kablar från dörren, när dörren är öppen så är kretsen öppen och när dörren är stängd är kretsen stängd.

Det jag vill göra är att läsa tillståndet på dörren med en vanlig dator, läsa 1 om dörren är stängd och 0 om dörren är öppen. Jag letar efter det enklaste sättet att göra det med så lite hårdvara som möjligt. Det lättaste sättet är ju att använda en arduino eller en raspberry pi men jag vill försöka läsa kretsen med en vanlig PC, INTE en ardurino eller raspberry. Jag har googlat rätt mycket men inte hittat något vettigt.

Mina idéer hittills:

  • Koppla kretsen till mikrofonuttaget och/eller högtalaruttaget och läsa av om det kommer ljud på på mikrofonuttaget . Jag vill alltså skicka typ 5v (eller ljud från högtalaruttaget ) på kretsen och läsa av det med mikrofonuttaget, kommer det ljud är dörren stäng, kommer det inte ljud är dörren öppen. Att köra en 3.5mm hane hane och koppla mic till hörlursuttag med min krets däremellan borde väl fungera?

  • Använda usb uttag. kan jag på något sätt läsa kretsen med usb uttaget. Den behöver inte läsa enligt usb standarden, ett felmeddelande skulle också fungera, vad händer tex om data pinnen på usb alltid sänder en etta (5v)?

  • Använda usb minne eller liknande och bara låta 5v gå genom min krets, är dörren stängd kommer jag se att usb minnet är kopplad till datorn.

Några tankar? Kommer 3.5mm hane hane mellan microfonporten och hörlursuttag att fungera? Om jag bryter en av ledarna (mono 3.5mm) så bryts väl kretsen?

Hoppas ni kan lite mer än mig

Av kobb3
Skrivet av storPutte:

Sitter och programmerar en egen webbserver på skoj, har börjat få lite konstiga html request

87 0 0 0 16 160 95 193 140 201 98 8 33 248 60 1 254 21 133 90 99 119 57 154 22 109 19 126 31 17 165 147 75 82 202 140 178 56 113 248 105 65 12 175 155 160 61 55 126 245 89 148 156 251 216 172 33 228 91 145 201 197 102 76 183 134 240 65 223 145 197 117 8 241 236 221 194 165 224 132 136 79 165 113 13 200 86 222 162 67 63

får samma request ett par gånger om dagen, någon som vet vad det kan vara?

Vad exakt är siffrorna du klistrat in?

Om din webbserver ligger ute mot internet så finns det folk/företag/hackers som bara scannar webbservrar. Oftast för att bryta sig in med exploits. Min webbserver som bara jag själv använder utsätts för ett 10-tal attacker per dag.

Av kobb3

Vad gör booksome? Varför kan inte allt bokas via det? Vad gör dlbookit?

Att koppla ihop systemen kommer vara jättejobbigt och kanske omöjligt, något måste emulera en bokning manuellt mellan programmen. Man kan kanske koppla in sig direkt på databasen(erna) och göra ändringar.

Det kommer definitivt vara billigare att köpa något nytt som erbjuder detta än att anställa någon att göra det. Är du programmerare så kan du nog göra det själv men eftersom du frågar här så antar jag att du inte kan det.

Av kobb3

Du kommer lätt att vinna om du påtalar följade: http://www.myce.com/news/sony-xperia-z3-and-z3-compact-users-...

Eftersom det är så pass många som har problemet behöver du bara hävda att det är tillverkarfel, Sony har bevisbördan, att säga "yttra påverkan" är ganska löst. Sony kommer ju aldrig kunna bevisa att du tappade telefonen.

Av kobb3

Efter lite mekande kan jag nu svara att anledningen till

if (empty($_GET["s"])) { $uri = $_SERVER["REQUEST_URI"]; if (($pos = strpos($uri, "?")) !== false) { parse_str(substr($uri, $pos + 1), $a); $args = &$a; } }

är att RewriteRule kastar bort alla extra parametrar men dessa finns att tillgå i $_SERVER["REQUEST_URI"]. StackOverflow säger dock att man kan lägga på [QSA] till RewriteRule och så kommer det att fungera. Alternativt om man vill att ens egna parametrar i RewriteRule går före.

För dom som undrar håller jag på med en custom index sida. RewriteRule gör så att mitt index bara behöver existera på en plats och alla undermappar fungerar ändå eftersom att RewriteRule ger adressen till sidan som parameter.

Av kobb3
Skrivet av Tunnelsork:
  • Man bör inte modifera superglobals eftersom att det riskerar att ändringar i en del av programmet påverkar en helt annan del (se Action at a distance), vilket medför att de antingen måste dela kännedom om varandras behov eller i nödfall försöka återställa innehållet som ovan. Så länge de bara har initialiserats av PHP kan man ändå göra vissa antaganden om innehållet.

  • Man bör inte läsa direkt från superglobals eftersom att det är ytterst sällan man bara behöver ett godtyckligt värde. Normalt sett måste man kontrollera att parametern finns, om den är en sträng eller en array, verifiera teckenkodning/längd, om den går att konvertera till en annan typ (ska det vara ett heltal? vilka intervall kan det vara i?) o.s.v. Försöker man göra det direkt mot källan vid varje tillfälle så leder det till mycket repetition i koden och mycket press att försöka göra mindre än vad som kanske är nödvändigt (exemplet ovan kan t.ex. generera felmeddelanden beroende på vad "p" innehåller), därför använder man vanligen bibliotek som hjälper till med att validera och filtrera de parametrar som behövs istället.

Tack! Bra tankeställare. Jag kommer att använda koden mer eller mindre internt och dom flesta parametrarna, som tex $sort i kodsnutten har standardvärden om man ger inte fel saker. $path används i

$files = glob("$path$pattern");

med $pattern som * för att få fram alla filer och mappar. Den borde jag nog säkra eftersom att "p" kan innehålla ett reguljärt uttryck som jag att man får upp alla filer på servern.

Efter att ha kollat lite så verkar man inte kunna skriva "eller" i det reguljära uttrycket. Eftersom att $path alltid börjar på ./ så kommer man alltså bara att kunna lista lokala filer, precis som det är tänkt.

Av kobb3
Skrivet av Tunnelsork:

Författaren tycks ha för vana att modifiera $_GET, så en möjlighet är att det redan kan ha inträffat tidigare i programmet och att han därför blev tvungen att försöka parsa query stringen igen. Man bör inte modifiera superglobals, och helst bör man inte ens arbeta direkt mot dessa.

Han modifierar väl inte $_GET? Han läser väl bara den på alla ställen?

Varför bör man inte arbete direkt mot superglobals? Menade du att man inte borde skriva till den eller att man bör undvika globala variabler?

Den kodsnutten som jag visade är de första raderna i main och endast på ett annat ställa används $_GET men $args används bara i kodsnutten ovan.

Av kobb3

PHP: anledning att parsa $_GET?

Hej, jag har kopierat lite kod till början av ett projekt men den är skriven sjukt dåligt och jag undrar om följande kod faktiskt gör något?

Varför skulle man behöva parsa "URL query string" igen? $_GET gör väl det automatiskt redan? Varför skulle man bara göra det om $_GET["s"] är tom?

Jag antar det bara är bullshitkod och personen som skrev det inte kunde något men undrar om ni har någon input.

Det blir inte heller någon skillnad på vilka typer variablerna är?

$args = &$_GET; if (empty($_GET["s"])) { $uri = $_SERVER["REQUEST_URI"]; if (($pos = strpos($uri, "?")) !== false) { parse_str(substr($uri, $pos + 1), $a); $args = &$a; } } $path = !empty($_GET["p"]) ? "./{$_GET["p"]}" : "./"; $sort = !empty($args["s"]) && in_array($args["s"], array("n", "s", "m")) ? $args["s"] : "n";

Av kobb3

Jag vill alltså bara administrera själva hemsidan med något interface eller commandline linkande genom webbläsaren som BARA kan göra basic saker. Behöver inte massa avancerade funktioner utan bara lägga till/ta bort sidor, redigera sidor osv.

Vill alltså helst ha något där jag kan läsa igenom hela källkoden på någon timme eller två.

CMS är kanske det jag vill ha, men helst något light weight då, ska kolla upp vad det finns.

Av kobb3

Basic administratörsinterface?

Hej, har hostat en egen hemsida på min server hemma men skulle vilja göra processen med att uppdatera sidor, lägga upp saker, skapa mappar och nya sidor lite enklare. Just nu kör jag ssh och ftp men skulle vilja ha något direkt i webläsaren.

Jag vill inte ha något fancy interface med massor av funktioner utan det mest basic man kan hitta. Jag funderade själv på om man skulle skriva något i php som typ bara exekverade funktionera mv, ls, mkdir, cp osv men bara med rättigheter i www mappen. Det borde ju dock finnas något färdigt som är enkelt och säkert som på sin höjd har ett gui för mappstruktur.

Hoppas någon vet!

Av kobb3

Har ni inte en lärare på kursen att fråga?

Annars så beror det ju på vad för operativsystem du kör. Lättast på windows är väl fjärråtkomst och på linux är ju ssh helt klart lättast.

Av kobb3

Formatera kortet. Brukar lösa problemen.

Av kobb3
Skrivet av n413:

Hej!

Jag försöker installera matplotlib för Python 3.4 på min Windows 8 dator med 64bit version. (Har lyckats med installationen på en win 7 dator 32bit).

Jag kör den här simpla koden:

from matplotlib import pyplot as plt

plt.plot([2,3],[3,5])

plt.show()

Och får då det här felmeddelandet:

File "C:\Python34\lib\site-packages\matplotlib\__init__.py", line 105, in <module>
import six
ImportError: No module named 'six'

Jag har följt den här anvisningen http://www.lfd.uci.edu/~gohlke/pythonlibs/ och laddat ner de övriga modulerna, inklusive "six" samt packat upp samtliga i C:\Python34\Lib\site-packages.

Någon ide om vad man kan göra ?
Problem att köra på Win 8 ?

Lättast att installera saker med är att använda python modulen pip. Skriv i cmd:

python3 -m pip install six

givet att python3 startar python.

Som vanligt är detta första resultatet när du söker på google efter "ImportError: No module named 'six'"

http://stackoverflow.com/questions/13967428/importerror-no-mo...

Av kobb3
Skrivet av BasseBaba:

Vad har hänt med gui-knapparna för BB-code? Bara jag som inte fattar?
Finns ju inte ens en knapp för [quote] längre?

Det har alltså utökats med många nya taggar, men det finns varken gui eller en snabb-guide eller en [?] knapp när man postar ett nytt inlägg?
Man måste hålla koden i huvudet eller ha en länk till var den nu finns dokumenterad?

Håller med! Det är sjukt svårt som ovan att veta vilka taggar man ska använda.

Dessutom kommer ALLA nybörjare att posta utan code taggen när dom vill ha hjälp.

Av kobb3
Skrivet av Deathdevil:

Jag försöker att uppdatera en tabell på flera rader samtidigt med ett anrop.
Tabellen som ska uppdateras heter RawStock och innehåller name och amount.
De andra 2 tabellerna som kan vara relevanta är:
Product(ProductName)
Recipie(ProductName, name, amountUsed)

Här ska amount i rawstock minskas med den mängd som passar ihop med recepie.
alltså t.ex.:
Product: Apelsin
Recipie: (Apelsin, Skal, 3), (Apelsin, kött, 4)
RawStock(Skal, 10), (Kött, 100)

Då ska det tas bort från rawstock så skal bara har 7 kvar och kött har 96 kvar.
Den sats jag skrivit nu är:

update RawStock where Name = (select name from Recipie natural join Product where productname = Apelsin) set amount = (amount - (select amount from name from recipie natural join productname ))

men detta verkar inte vara rätt

Du borde kunna lista ut hur det ska fungera för dig, fråga annars igen.
Att google fungerar precis like bra som att fråga här. Första svaret på google för "sql update several rows" ger svaret:

UPDATE config t1 JOIN config t2 ON t1.config_name = 'name1' AND t2.config_name = 'name2' SET t1.config_value = 'value', t2.config_value = 'value2';

Av kobb3
Skrivet av Marzupilami:

Hej!
Jag kan i princip såhär |---| mycket om programmering Har bara gjort lite smågrejer i Autoit, aldrig gått några kurser eller liknande. Nu skulle jag behöva ett program som kan skicka en request till en speciell URL (utan att öppna något fönster) och sedan berätta för mig vilken annan URL den blev redirectad till. Föredrar Autoit eftersom jag redan kan några få kommandon där, men välkomnar givetvis allt som funkar, bara jag kan förstå det
Är det någon som vet hur jag kan göra, eller kanske till och med redan känner till en skript som gör detta?

Mvh

Om du letar efter "autoit http get" så borde du också hitta något där man kan få ut den riktiga adressen på sidan man hämtade.