Inlägg

Inlägg som Acez har skrivit i forumet
Av Acez
Skrivet av Ain0k:

Jag är den andra spelaren, adda gärna mig med. Är dmg.

Min profil.

Jag skulle kunna tänka mig spela lite, la till er två, Smileduck heter jag in game. Är rankad dmg.

Av Acez
Skrivet av trexake:

Jag kör XBIAN på min, där får jag XBMC. Jag kan välja till airplay och det fungerar OK. Jag använde den även lite som filserver förut (via SSH), det gick OK men var lite segt. Håller på att installera retropie till denna xbian installation nu och ska se hur det fungerar. Följer denna guiden: http://thinwrists.co.uk/posts/2013/04/07/installing-retropi-e...

Återkommer med resultat

Även detta ser ju lovande ut faktiskt, däremot tror jag det blir bättre för mig att köra på den andra uppsättningen som länkades tidigare i tråden då det verkade mer basic och jag känner att jag måste få in lite känsla med linux och allt vad det innebär.

Du får gärna posta en uppdatering om hur det gick sen för dig, det kan ju vara mkt bättre än lösning #1 så då kan du gärna ta med mig på den vågen!

Av Acez
Skrivet av Romoes:

Det var precis något sådant som jag sökte! Tack för länken!

Av Acez
Skrivet av LemonIllusion:

Du kan ju ha flera olika minneskort.

Ja det är ju fullt gångbart men min tanke är att slippa byta kort för varje ändamål om det skulle vara möjligt!

Av Acez

En Raspberry PI för flera ändamål?

Hej!

Inväntar just nu min Raspberry och har kikat runt vad man kan göra med den, det verkar finnas obegränsat med möjligheter!

Jag har främst tänkt använda min Raspberry för XBMC och streama film på nätverket hemma men såg att det gick göra allt möjligt med den och då började jag tänka på vad jag ville mer att den skulle kunna. Det verkar som att man väljer distribution efter vad man ska använda den till men då känns det som att man låser den till just ett specifikt syfte? Jag skulle t.ex. vilja kunna köra XBMC när jag vill det, använda som retrokonsol (koppla in ps3 kontroll med bluetooth om det går?), styra spotify genom telefonen (android) och sist använda som filserver för mindre filer (dokument). Skulle detta vara möjligt att använda den till allt? Borde det inte gå installera en "standard" distribution och sedan lägga in alla saker en efter en? Eller finns det ett smartare sätt att kunna ta del av flera av de saker jag vill använda den till? Allt kanske inte går men ju fler desto bättre, för mig är de sakerna jag vill ha det i följande prioriteringsordning:

1: XBMC
2: Retrokonsol
3: Airplay för android
4: Filserver

Man kanske inte kan alternera mellan användningsområdena (ska inte köra sakerna samtidigt förutom om filservern kan vara på i bakgrunden) men det känns som att det borde gå bara man har tillräckligt stora minne är min spontana tanke åtminstone.

Är helt ny på detta och hittade inget vid sökningar och manuell check utav flera sidor bakåt så hoppas att någon kan bidra med info!

Av Acez

Sitter och ska beställa SVP1321C5E från Sonys hemsida en SVP1321C5E och just nu får man det utökade batteriet. Det jag då undrar är om detta ersätter ens "vanliga" batteri i datorn så att man blir tvingad att ha det stor extrabatteriet hela tiden eller är det ett batteri som man bara kopplar in i datorn när man har behov för det? Dvs att man har kvar sitt vanliga batteri i datorn och man helt enkelt får ett till batteri man kan koppla in i datorn vid behov?

Texten på hemsidan är väldigt ospecifik angående detta även om jag tror starkt att det är det senare som stämmer så vill jag inte beställa en dator som jag får om några veckor med ett stort externt batteri som jag blir tvingad att ha. Fast får man det gratis är det ju klart att man vill ha det.

Text tagen från Sony i konfigurationen när man väljer delar:

Välj mellan standardbatteri eller ett batteri med lång livslängd. Observera att batteriet med lång livslängd är större och sticker ut lite. (*faktisk batteritid beror på din maskinvaru- och programvarukonfiguration. Benchmark MobileMark 2007)

Gratis utökat batteri och 4-års garanti. Värde: 2369 SEK
Erbjudandet upphör den 09.09.2013 (så länge lagret räcker).

Av Acez

Jag har problem med min 4770k , har satt dit och tagit bort den flera gånger och håller på att bli tokig just nu. 100 grader i load och 40-45 i idle. Allt installerat idag, standard intel kylare. Tankar?

Av Acez

Fungerar Z87-G45 med 1.65v minnen?

Hej!

Jag undrar om någon med säkerhet kan hänvisa till om 1.65v minnen som dessa http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=491282 fungerar till Z87-G45? På MSIs hemsida (http://se.msi.com/product/mb/Z87-G45-GAMING.html#support) kan man läsa att vanliga minnen fungerar som körs i 1.5v fungerar och under OC minnen finns det flera 1.65v minnen som fungerar.

Fungerar dessa som jag har? Kan det bli någon form av OC av att jag kör med dem ifall de fungerar? Måste jag överklocka för att de ska fungera som de ska?

// Acez

Av Acez
Skrivet av Dando:

ser man långsiktigt på saken är 4770k mycket bättre. även för din truecrypt användning tror jag 4770k är mer lönsam. allt upp till 1,65v är okej beror lite på vad det är för nätagg, är det HX eller AX serien duger de utmärkt ännu, har du tex CX serien tycker jag du ska byta för CX serien är riktigt dåliga, speciellt för några år sedan

Tror det är TX, hur står det sig?

Skrivet av znorlaxvbg:

kan vara 660:t smo itne hänger med också... det är inte så super utan mer ett "meh" kort. Så beroende på vilka spel o inställningar du kör kan det vara grafikkortet som inte hänger med, med tanke på att det är mestadels grafikkortet de hänger på när man spelar.

Jag klarade de flesta spelen på typ medium med 30 fps som släpptes idag på mitt GTX260 så jag tvivlar på att det är mitt grafikkort som flaskar.

Skrivet av MrSir:

Kör du med enbart AES kryptering räcker 4670k. Kör du med någon annan kryptering kan en 4770k vara bra att ha på en SSD även om skillnaden inte är speciellt stor. Det är ju ingen magiskt med HT, bara lite snabbare.

För övrigt är det definitivt processorn som flaskar. (4670k är dubbelt så snabb som den du har nu..)

Jag kör Serpent-Twofish-AES så då borde 4770K vara att föredra?

Tack för svaren!

Av Acez

Uppdatera dator (4770k el. 4670k?) för spel, film och Truecrypt

Hej!

Jag behöver uppgradera min dator som just nu består av ett GTX660, i5 750 och moderkortet Asus 757P55D PRO. Jag tröttnade på att spel delvis började lagga så jag gick från GTX260 -> GTX660 och det blev delvis skillnad, dock upplever jag fortfarande lagg i vissa spel och därmed så kan det endast vara processorn som flaskar för min del (kör för övrigt med SSD).

Jag använder Truecrypt på flera diskar inklusive systemdisken som jag misstänker slöar ner endel och eftersom processorn är ganska gammal (3-4 år?) så behöver den uppgraderas. Min fråga blir därför om jag kommer tjäna mycket (långsiktigt) på att köra på 4770K istället för 4670K i och med att den förstnämnda kör med hyperthreading vilket ska underlätta för TC. Eftersom jag vill behålla det samtidigt som jag vill spela utan lagg så undrar jag om det är värt den tusenlappen extra? För övrigt har jag planer på att skaffa MSI Z87-G45 GAMING ATX som moderkort och undrar om någon vet vilken spänning minnena ska ha i det?

En liten extrafråga, har ett Corsair 650W nätaggregat, 3-4 år gammalt, vågar man fortsätta köra med det eller ska man införskaffa ett nytt?

All input uppskattas!

Mvh Acez

Av Acez

Behöver hjälp med uppgradering av grafikkort (ev. SLI för PhysX)

Hej!

Var länge sen jag köpte min dator nu, 3-4 år sedan och nu har jag problem med lagg i LOL som är det enda jag spelar och med skatteåterbäringen denna vecka ska det bli ett nytt grafikkort. För tillfället har jag en SSD, i5 750 processor men mitt grafikkort är ett GTX 260, kanske är en OC version, kommer ej ihåg.

Eftersom jag inte har en aning hur olika grafikkort fungerar med varandra så tänkte jag helt enkelt be om hjälp. Min tanke är att köpa ett GTX 660 för runt 1,5-2k och köra detta som mitt grafikkort och det jag undrar är om mitt nätaggregat på 650w pallar detta utan problem? Har en massa hårddiskar i datorn som drar ström (6 st) och även 2 DVD brännare som drar ström. Min andra tanke är om det går sätta mitt 260 som andra grafikkort med SLI och endast köra PhysX på detta? Pallar nätaggregatet detta och är det ens att rekommendera idag? Vet att det var vanligt att göra på detta viset innan men det var några år sedan nu.. Värt att nämna är att jag kör med två stycken 1080p skärmar.

Har det någon betydelse vilket GTX 660 som man väljer att köpa eller går det bara ta det billigaste?

Tacksam för all vägledning jag kan få!

Av Acez
Skrivet av Nollan:

Det borde inte vara något problem sålänge du behåller filen som skapas av truecrypt.
Jag hade en krypterad partition på en av mina diskar och råkade ta bort filen som skapas av truecrypt. Gjorde bara en ny i truecrypt med samma namn och placerade den på samma plats. Voila det fungerade.
Dock inte helt 100% säker så om någon annan VET så får ni rätta mig

Gott Nytt!

Tack! Du syftar på TrueCrypt Rescue Disk.iso filen? Har tänkt koppla ur hårddiskarna under installationen för jag lästa om problem med att headern kunde skrivas över om de är inkopplade. Kommer min nya installation att känna igen att det är en raid5 setup som jag har automatiskt eller är det något som jag måste ändra i inställningar för att den ska göra det? Det som oroar mig är att datorn inte ens ska hitta setupen eftersom jag krypterat hela raiden.

Av Acez

Installation av Windows utan att påverka raid med truecrypt

Hejsan!

Jag har för tillfället min systemdisk krypterad med truecrypt, denna antar jag att det bara är att formatera och starta en installation av windows på. Hur är det däremot med en RAID5 uppsättning? Jag har hela raiden krypterad och det jag inte är säker på är att om jag kopplar ur de 4 hårddiskarna och installerar windows igen, att datorn ens känner igen min raid? Kommer den göra detta, och om den gör det, kommer jag kunna mounta raiden med truecrypt?

Notera att jag inte har en container på raiden, utan hela uppsättningen med hårddiskarna är krypterad.

Jag kan även ha fått allt om bakfoten och hoppas att någon i så fall kan leda in mig på rätt spår.

// Acez

Av Acez

Skärm primärt för spel runt 3k

Hejsan!

Har nu tröttnat på min köra 21,5" skärm och ha fått lite pengar över vilket gör att jag har tänkt köpa en ny skärm. Denna ska primärt användas för spelande och det som gäller är i följande ordning med första spelet som det jag spelar mest. LoL, WoW och även lite CS:GO. Skärmen kommer även användas till film.

När har jag läst i några dagar om skärmar, olika paneler etc. så har jag kommit fram till att 120hz skärm är inget jag har behov utav utan är istället mer intresserad av en IPS panel. Jag har kollat på Eizo Foris F2333 och den verkade bra, ska tydligen vara ämnad för spel och jag gillade skarpt funktionen "Smart Insight" som gjorde mörka områden ljusare vilket jag tror man som spelare kan tjäna väldigt mycket på.

Det jag funderar på är, finns det någon IPS skärm för runt 3000 som har liknande funktioner som denna skärm som även är större? Vill självklart ha så lågt input lag som möjligt och en låg responstid, dock känns 23" som lite för litet när jag helst vill uppgradera mig till en 27" alternativt 24". Även höjning/sänkning och pivot måste finnas på den för att jag ska kunna ändra den så det inte blir att jag sitter i samma ställning hela tiden.

Finns det någon skärm som kan konkurrera med den jag för tillfället har tittat på?

Av Acez
Skrivet av Xlave:

Jag har en hypotes som jag kallar WoW-syndromet:

Många var MMO-oskulder innan de började med WoW, och jag talar nog för de flesta i denna tråden när jag säger att de som jag varit fast i WoW ett par år. MMORPG, mer specifikt WoW, tog levlande, CO-OP, PvP och alla andra redan befintliga spelformer och gav det ytterligare MENING och TILLFREDSTÄLLELSE. Vi söker idag denna mening och tillfredställelse igen, men inget spel lyckas riktigt nå upp till den standarden.

Jag älskade traditionella RPG:n innan jag började spela WoW på grund av att det var TILLFREDSTÄLLANDE att gå upp i level och bli belönad. Meningen i exenpelvis Final Fantasy 9 var endast att klara spelet och ha kul medan man spelade igenom det. Det vi människor upplever som kul eller tillfredställande är utsöndringen av signalsubstanser och glädjeämnen i kroppen. Blizzard blev (och är) bäst på att framkalla dessa glädjeämnen genom belöning av av loot och levels i sina spel. Vid spelandet av WoW blev vi vana vid den höga utsöndringen av glädjeämnen, men precis som med riktiga droger blir man till slut tolerant. Därför tröttnade vi på WoW, inte för att spelet blev sämre (spelet blev och blir i själva verket hela tiden bättre) , men spelet lyckades helt enkelt inte rampa upp utsöndringen av glädjeämnen i den takt som vi önskade. För mig kom detta någon gång under slutet av TBC, fram tills dess kändes spelet bara bättre och bättre, men efter det kändes det som spelet dalade och blev tråkigare. Om jag nu går tillbaka och spelar traditionella RPG:n lyckas de flesta inte stilla mina höga begär.

Men varför floppar då Diablo 3? Spelet ger på många sätt den tillfredställelse som WoW gav genom levlande och loot, skillnaden är bara MENINGEN. WoW gav ytterligare mening med spelandet då en ny item eller högre level innebar bättre prestation i raid eller arenan när du spelade med andra människor. Det fick en social betydelse. Eftersom ens vänner och alla andra spelade spelet blev man socialt belönad om man blev bättre på spelet igenom loot, högre arena rating eller om man dödat en boss som ingen annan hade. Till råga på allt har WoW (och MMO:n generellt) inget slut. Även om man dödade Illidan visste man att det lönade sig att fortsätta spela eftersom man visste att efter Illidan kom en ny raid.

Varför floppar Diablo 3? Diablo 3 är socialt, men man är inte lika blottad, och blir inte lika socialt sågad om man inte hänger med i spelandet. Ingen annan ser eller bryr sig i lika stor omfattning om du klarat inferno eller inte. Att vara en rogue med legendary svärd i WoW gav långt mer status än vad en DH med Legendarys ger i Diablo 3. Och till vilken mening ska man fixa Legendarys i Diablo 3? För att klara inferno. Och sen? I och med att det inte finns så stor mening med att fortsätta jakten på gear blir hela erfarenheten sämre, och jämfört med det man kände när man spelade WoW blir det bara en piss i havet.

Likt många av er andra hoppas jag att SWTOR skulle ge samma mening och tillfredställande som WoW gav. Det gjorde det inte.
Likt många av er hoppas jag att Guild Wars 2 ska ge samma mening och tillfredställande som WoW gav. Hoppet är det sista som överger människan, men för att vara realist blir nog så inte fallet.
Jag tror att det enda som på riktigt kan ge samma mening och tillfredställelse som WoW är Blizzards nästa MMO. Den som väntar får se.

Slutligen vill jag säga att på grund av WoW, och alla andra underbara spel som kommit genom åren ökar hela tiden förväntningarna på kommande spel. De spelen vi inte förväntar oss något av kommer ha mycket större chans att imponera på oss, medan de vi tror ska förändra världen kommer troligen bli en besvikelse.

Jag håller helt och hållet med att hur människan fungerar definitivt kan påverka vårat spelande, speciellt med belöningssystem och achievements. Det jag vill tillägga är att oavsett vilka spel det är som släpps idag är de liknande ett tidigare spel.

WOW-SWTOR
COD-BF

För att nämna några.

Det blir idag inga förändringar i hur vi spelar utan det är väldigt snarlik det vi spelade för 1, 2 och 5 år sedan. Jag är bara 18 men känner redan av denna effekten tyvärr och jag har väl spelat aktivt i 10 år. Det blir alltid liknande saker och numera blir spelandet som en sak man gör än att man känner "jävlar vad kul det är att döda bossen". Effekten idag är mer åt "nice, klarat denna också, vad ska vi göra nu?". Det gör att det roliga har försvunnit för det vi gör är inte annorlunda längre och spännande utan det är som att gå varje dag till jobbet och göra samma saker, i längden blir det inte speciellt roligt.

Av Acez

Det är sant, ska prova det imon när jag inte är så jävla trött. Får bli den snabbaste krypteringen och prova det. Återkommer om hur det gick.

Av Acez

Raid 5 och truecrypt

Ska kryptera min raid 5 med truecrypt men står inför ett val, kryptera hela raid 5 eller endast skapa en container? Min tanke är att om jag krypterar hela raid 5 och en hårddisk kraschar, hur fungerar det med återställning? Truecrypt identifierar ju raiden när man skriver in pw för den men om en hdd är trasig så är det väl inte samma raid för truecrypt och således kan jag inte återskapa den?

Med en container så är ju inte hela raid 5 crypterad och om en hdd går sönder blir det endast för mig att återskapa datan vid en krasch av hdd och därför borde detta vara enda alternativet för mig?

Någon som även vet om säkerheten blir mindre bara för jag kör på en container inuti min raid? Tänker på att hela raid 5 systemet inte blir krypterat.

Av Acez

Jag har backup, bara jag har inte åtkomst till den på två veckor.

Det ar endast på ett forum och jag trodde inte det stämde därför så frågade jag.

Av Acez

Ja jag är medveten om detta men jag vil gärna återskapa informationen eftersom jag inte kan komma åt den förräns om två veckor.. Ingen som vet hur man kan få hårddisken till active igen?

Av Acez

En trasig hårddisk i raid 0, återskapa information?

Hej!

Jag har tre hårddiskar i en raid 0 och nu har jag tyvärr fått problem. Ena hårddisken verkar ha gått sönder (den klickar konstigt). Min raid 0 är sålades förstörd. Hårddisken som inte fungerar står det att den saknas i diskhanteraren, har provat olika sätt för att få den aktiv igen, någon som har en aning hur jag ska göra? Den dyker inte upp i bios eller på några andra ställen..

Jag läste även någonstans att en raid 0 kunde jag ersätta en trasig hårddisk med en fungerande så skulle jag kunna få tillbaka informationen, stämmer detta? Jag trodde detta endast gällde raid 5.

Tacksam för all hjälp jag kan få.