Inlägg

Inlägg som xiotix har skrivit i forumet
Av xiotix
Skrivet av Ziegfried:

Bara jag som försökt mig på en mer brun-beige ton på stilmallen? 👌
Såhär ser det ut: https://i.imgur.com/KiVEFmg.jpeg

CSS-stilmall på Ubuntus Pastebin. Man behöver installera Stylus för att använda den.

Tycker ljusa teman inte behöver vara så illa, men det är alldeles för vitt eller för ljust. Och mörka teman är (i regel) för mörka med för höga kontraster enligt mitt tycke, så jag skräddarsydde min egna med färger jag tycker om.

@Chris_Kadaver är ovan stilmall tillräckligt "Noctua" enligt dig? 😉

Älskar den bruna nyansen!!!

Av xiotix
Skrivet av Ziegfried:

Är inte ett dugg förtjust i dropdown-menyer tyvärr, utan föredrar helt klart "statiska" element, tyckte det var elegant med flikar som det var innan. Visst, mycket vana, men kommer aldrig gilla dropdown-menyer. Sen var det för mycket vitt och det blir snabbt väldigt opersonligt enligt min åsikt.

Var tvungen att skona mina egna ögon och göra ett mörkare tema med Stylus. Det är dock inte ett mörkt tema i den bemärkelsen, men mörkare, mer beige-brunt och grått och mindre bländande. För den som är intresserad att testa så lade jag upp det på Pastebin.

EDIT: Lade till skärmdumpar för att visa hur det ser ut:
https://i.imgur.com/xXiLMon.jpeg
https://i.imgur.com/WO7Fo1c.jpg

Snyggt! Blir att köra med din css framöver, behöver också skona mina ögon från allt vitt

Av xiotix

Jo jag vet precis.. nu är det julen som gäller så svårt att få tid med nåt annat :b
Det kan vara lite lurigt sånt där med med flera revisioner / versioner av switchar. Man får verkligen kolla noga innan man köper (var samma med mina). Det där ang IGMP är jag väldigt dåligt insatt i som jag sa tidigare. Det enda jag kan säga är att det var på i mina switchar default och det verkar ju funka som det ska... Jag är säker på att du löser det när du ger att lite mera tid!

Ja alltså Netgears lösningen på problemet är nog verkligen inte optimal är säkerhetsperspektiv. Jag provade bara för skojs skull att ansluta mig till ett vlan som jag inte gett tillgång till kontrollsidan, men override:ade jag med ett annat ip i windows och så kom jag sedan åt kontrollsidan. Det räcker asså med att klienten påstår att den har en godkänd ip adress så är saken klar... Det positiva är väl att netgear ändå uppmärksammat problemet som du säger

Skickades från m.sweclockers.com

Av xiotix

Hur går det för dig? Får du till det?

Jag har iaf labbat lite med mina grejor nu och precis som du sa (och som jag egentligen själv misstänkte) så gick det ju inte att sätta upp några regler för det vlanet i brandväggen när trafiken inte går genom den (låter så logiskt när man säger det så haha...).

Men sedan så av en slump så surfar jag runt och ser att det finns en ny firmware version till dom netgear switcharna jag kör (gs105e och gs116e) med nån nya funktionallitet som dom kallar Access Control, och se på f*n! Det är ju typ det jag efterfrågar Där kan man ställa in vilka ip-adresser som ska ha tillgång till kontrollsidan. Jag vet inte hur säker implementeringen är exakt men känns iaf mycket bättre än det som var innan.
Snacka om att denna nya firmware version kom som på beställning haha

Skickades från m.sweclockers.com

Av xiotix
Skrivet av johnbull:

Just. Det var därför jag läste mer och hittade dlink DGS-1100 switcharna där man kan välja config-VLAN och då inte exponera det mot TV-VLANet. Men förhoppningsvis har Telia koll på sin miljö och risken att någon letar sig in den vägen är nog tämligen liten. Av alla telia-kunder är vi nog inte jättemånga som sätter upp mangerbara switchar, så den som vill ta sig in hos någon den vägen lär väl få letade ett tag och då finns det nog både enklare mål om man är ute efter volym och mer spännande mål om man är ute efter något specifikt... (inte för att jag vet vad du har i ditt nät dock... )

Aa det gjorde du nog rätt i! Bekvämt och enkelt sätt att snabbt säkra upp sitt nät på. Men ja vi får hoppas att Telia har koll på sina grejor hehe..
Jag kan återkomma om några veckor när jag är hemma och kan labba med switcharna/brandväggen om jag lyckas blocka till "hålet".

Lycka till med ditt projekt och skriv gärna i tråden när det händer saker, som du sa där förut så kan vi båda två lära oss något på vägen

Av xiotix
Skrivet av johnbull:

Men har du nån brandvägg framför TV-nätet?
Har du inte switchen direkt efter mediaomvandlaren och sen tar du in VLAN för internet+tv i en port på switchen, plockar ut VLAN för TV till en eller flera portar på switchen och så tar internet till routern och skapar intranät och drar det tillbaka till switchen och distribuerar till ett antal portar. I så fall har du ju ingen brandvägg framför switchen...

Nej jag har inte riktigt det upplägget på det. I den mediaomvandlaren vi har hemma får vi ut tv och internet i olika portar från den så jag behöver inte själv splitta upp det. Så direkt efter internet-porten på intenon (mediaomvandlaren) så har jag en brandvägg+router som sedan är ansluten till första switchen.. Sedan tv-vlan in i en annan port på samma switch.
Men ja precia som du säger har fortfarande ingen brandvägg mellan tv-porten på intenon och switchen så lite osäker på hurvida det funkar att sätta upp regler för tv-VLANet...
Man är ju inte gärna sugen på att köpa en till brandvägg heller haha

Men säkerhetsaspekterna i det hela: tv-VLANet ska ju fortfarande vara isolerat från resten av nätverket eller hur? (Med det antaget att jag satt upp VLANen korrekt)
Med den lilla tråkiga detaljen att config sidan för switchen exponeras utåt, som sagt :b
Blir fasen nojig nu när jag börjar tänka på detta haha..

Skickades från m.sweclockers.com

Av xiotix

Jo jag förstod att det var den recensionen du syftade på, själv läst den och det har faktiskt fått mig lite konfunderad ang. mina netgear switchar med min tv-setup med vlan... alltså vad gäller säkerheten då. Skrev ett inlägg i somras i den där feta tråden som du skrev i först, men fick inte mycket till svar där så har inte orkat bry mig haha!
Men jag är absolut obekväm vid tanken att man ev. ger utomstående access till sånt som dom inte ska komma åt. När allt kommer omkring så känner jag att jag vet för lite om nätverk för att faktiskt kommentara hur säkert/osäkert min setup är.

Ska labba med min brandvägg när jag kommer hem och se om det går att täppa till "hålet"

Av xiotix

Ska säga direkt att jag är ganska okunnig när det gäller dessa saker men vill hjälpa till med det lilla jag vet Nån kunnigare kan komplettera mig om jag säger nåt galet...

Så som du har designat ditt nätverk så ja!
Själv kör jag ett antal VLAN i mitt nätverk där hemma som jag tilldelar olika ip-adress-segment och då kör jag givetvis taggat mellan switchen och routern. Men i ditt fall så ja otaggat.

Det där med IGMP snooping har jag mindre koll på Jag kollade i mina switchar och där är det på hela vägen i alla switchar och funkar fin-fint med flera tv-boxar. Jag kör dock min port taggat VLAN 845 (?)(telias vlan för tv) mellan switchen och Intenon, vet inte om det kan ha betydelse.. Sen precis som dig otaggat till tv-boxarna i slutänden.
Har inte "forskat" mera i om det är rätt sätt att göra det på, jag var bara nöjd med att jag fick det att funka

Av xiotix

För att direkt svara på din fråga så ja VLAN 1 ska vara taggat mellan switch 1 och switch 2/3. Likaså VLAN 2 som du skriver
Tänk såhär, taggat går bra sålänge nätverksenheterna har möjlighet att "prata VLAN", och i det här fallet så gör det ju det. VLAN 1 måste vara taggat på port 1 om du vill att port 1 ska vara en del av VLAN 1.

Btw det där ang. Netgear vs D-Link det där om att du i D-link kan stänga av manegment på vissa portar ser jag inget problem med i Netgears fall. Har själv Netgear och om man ser det som ett problem kan man lätt i en brandvägg konfa regler som förbjuder access till port 80 på det aktuella VLANet

Av xiotix

Hej! Ytterligare en grön på området här...
Har börjat labba lite med detta hemma för att få tillgång till både internet och TV i samma rum enkelt och smidigt via en kabel.

Har fått det att funka som så, har mera lite funderingar kring säkerheten när det gäller detta.

Går inte in på detaljer i min nätverksstruktur här hemma men i grovt ser det ut såhär:
Mellan internet och mitt hemnätverk står ju en brandvägg. Sen i switchen kör jag in både "signalen" för TV och internet (den från brandväggen), och "TV-signalen" kommer ju bara direkt utifrån (ingen brandvägg eller något står mellan mitt nätverk och internet). Sedan taggar jag upp allt i switchen med VLAN. Är det lugnt att göra såhär när det gäller säkerhet??
(Jag har fiber btw med en inteno mediaomvandlare där tv och internet redan är uppdelat om nån skulle undra!)

Har bara googlat runt lite när det kommer till VLAN och säkerhet och jag är egentligen för grön på området så vill inte börja dra några slutsatser.. Men läst att det finns endel "sårbarheter" när det kommer till VLAN.

Men aja sålänge VLAN taggningen håller isär mitt hemnätverk med TV-VLAN:et så borde det vara lugnt, eller?

Vore grymt att höra nån kunnig uttala sig om detta. Tack på förhand

Av xiotix

Jag hoppas verkligen att detta ska ge lite klirr i kassan för AMD, dom behöver det.

Av xiotix

Varför byttes Tahoma ut mot Arial? Inför åtminstonne en funktion så man kan välja själv?

Av xiotix
Skrivet av Thor:

Det är ju helt absurt, snart så kommer alla människor i Sverige åläggas avgifter för att de har möjligheten att privatkopiera eftersom att de är människor.

Kan vi inte ändra politiskt system i Sverige, så folket faktiskt har en chans att direkt påverka det land vi lever i, lite som Schweiz kanske. Då hade man sluppit denna typen av gargantuansk idioti.

"Din rösträtt mellan valen" -> http://direktdemokraterna.se/ inte för att göra reklam men kunde inte låta bli (om det ens kan kallas reklam när det gäller en sån sak....)

Av xiotix
Skrivet av Vangen:

Snowden, help us!

Hah ska man nog inte räkna med... Vårat kära regeringsparti vill ju inte ens ge han asyl i Europa. Det är verkligen förargande, folket har ingen makt i dom här frågorna. Dom värderar massövervakning och "relationen till USA" högre än integritet (S alltså)

Btw, vi såg ju hur det gick efter 9/11.... Det börjar såhär. Sen spårar det ur. Att massövervakningen i USA inte var till för terrorbekämping är "typ bevisat" med att USA avlyssnade Merkels telefon.

Så snälla kära politiker, rör inte internet oavsett!

http://fokus.dn.se/intervju-edward-snowden/
http://www.aftonbladet.se/kultur/article21706256.ab

Av xiotix

Kämpa på Samsung!

Av xiotix
Skrivet av ronnylov:

För egen del spelar inte det medföljande operativsystemet någon roll eftersom jag ändå alltid avinstallerar ett eventuellt förinstallerat operativsystem och sedan lägger in det operativsystem jag själv önskar (alltså Arch Linux). Jag tycker då istället att det är viktigare att hårdvaran är kompatibel med mitt önskade operativsystem. Det är alltså hårdvaran som spelar roll inte OS.

Men kan tänka mig att de som vill köra Windows och önskar använda medföljande windowslicens påverkas mer av vilken version av Windows det är. Kan tänka mig många undvikit köpa bärbar dator med Windows 8 på och kanske blir dessa personer mer benägna att köpa om Windows 10 ser trevligare ut.

Fast om den gamla datorn funkar tillräckligt bra så kanske man ändå inte köper någon ny. Ofta räcker det ju att sätta en SSD-disk i datorn, fylla på med RAM-minne och skaffa ett nytt batteri så kan en 5 år gammal laptop funka bra några år till. Det är ju sällan man kör något tyngre på en laptop. Särskilt om man kör Linux så flyter det ju på bra även med gammal hårdvara och man har ofta bra drivrutinstöd för äldre hårdvara även med en modern linuxdist. Däremot kör man Windows så brukar gammal hårdvara plötsligt få problem med drivrutiner när nya windowsversioner installeras eftersom tillverkarna inte släpper nya drivrutiner till gammal hårdvara.

Själv känner jag inte att jag har något grepp om vad som är nytt i Windows 10 förutom det grafiska gränssnittet. Det släpps massa screenshots men vad är nytt under huven om man säger så? Å andra sidan, behövs det något nytt om det gamla fungerar?

Hade önskat att fallet vore så med min fars laptop. Det är en Fujitsu Siemens som har några år på nacken. Nån Amilo XI. Den får alltså problem med Linux, så blev att köra in Windows igen. Med Linux kraschade och hängde det sig titt som tätt. Antar att det är all ovanlig hårdvara den är fylld med (var en rätt dyr modell då), vilket gör att koden är dåligt optimerad för den, ej anpassade drivisar.
Som en kompis sa, så verkar det vara lite så med laptops att det är en dator som inte håller mer än några år (beroende på hur bra Linux funkar på datorn såklart), för iom att laptops ofta har lite "speciell hårdvara" (som är anpassad för just laptops), så blir drivrutinsstödet rätt dåligt efter några år, och då blir Windows inget alternativ, då hela "Windows+övrig programvara" springer ifrån i utvecklingen. Exempelvis har min fars laptop numera problem med Flash Player, i Windows. Antar att det beror på dom gamla grafikdrivrutinerna (hårdvaruaccelereringen ligger väl på GPU i Flashplayer).
Synd att det ska vara så med många laptops. Blir något med lång support om jag nånsin köper laptop. Tycker synd om alla som hamnar i denna situationen.

Av xiotix

Att installera Ubuntu "i" Windows via Wubi känns som det perfekta för dig tycker jag, tror inte prestandan ska bli lika lidande då heller som om du körde enbart från USB
http://sv.wikipedia.org/wiki/Wubi_%28Ubuntu%29

Av xiotix

Kanske tyder på att det inte är något direkt samband mellan dessa variabler i sig, utan att hög(/låg) temperatur bara är en följd av något annat som orsakar hög felfrekvens (för en specifik HDD-modell då såklart)?

Av xiotix

Lite skillnad mot Telias Thomson, heh...

Av xiotix

XFX 7970 Black Edition - överhettning? (piper)

Ursprungligt inlägg:

Historien om mitt XFX 7970 Black Edition får sig en fortsättning. Min tidigare tråd; http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1270043-ni-med-hd... anser jag dock inte helt hänger ihop med vad som är aktuellt nu, därav skapar jag en ny tråd istället. Jag är lite osäker över om den tråden är läsvärd överhuvudtaget nu, men tror icke det då felet var rätt specificerat där och Zeuxlarsson hjälpte mig peka ut felet.

Nu däremot, handlar det om lite andra saker. Rätt konkret till och med faktiskt. Jag säger inledningsvis att jag tror det rör sig om överhettningsproblem. Jag har nu från igår upplevt ett antal krascher. Foldar jag (på GPU, såklart), har datorn kraschat efter en liten stund. Likaså när jag kört furmark. Verkar vara vrm som problemet ligger hos, med temperaturer omkring 110 grader celsius.

Bluescreens genereras inte under alla krascher, har fått en hittills. Det som händer när datorn kraschar, är att skärmen blir svart. Speak:ern/högtalarn (på moderkortet) piper flertalal gånger. Skärmen fortsätter vara svart. ~30 sekunder senare stänger jag av datorn på knappen, och startar upp igen, skärmen kan vara svart ytterligare en stund, datorn bootar sedan Windows. Nämnvärt är också att fläkten på grafikkortet varvar upp rätt ordentligt i detta läge, till att sen varva ner till det normala för idle (som att den måste kompensera för den värme som skapats).

Logg från WhoCrashed:

Crash dump directory: C:\Windows\Minidump

Crash dumps are enabled on your computer.

On Sun 2014-02-02 10:09:51 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\020214-10966-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x4AF01C)
Bugcheck code: 0x124 (0x0, 0xFFFFFA80072228F8, 0x0, 0x0)
Error: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This bug check indicates that a fatal hardware error has occurred. This bug check uses the error data that is provided by the Windows Hardware Error Architecture (WHEA).
This is likely to be caused by a hardware problem problem. This problem might be caused by a thermal issue.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.

Dold text

Andra trådar vad gäller detta kort och dess temperaturer:
http://www.overclock.net/t/1200211/stay-away-from-xfx-7970-bl...
http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=4215399&postcount=141

Slutsatsen jag själv vill dra blir nästan att det rör sig om ett designfel, när nu vrm blir cirka 110 grader celsius varm (enligt AIDA64). Jag ska fortsätta testa att belasta GPU:n och se hur det beter sig.
Jag vill dock höra efter vad ni har att säga innan jag gör något förhastat.
Kan ju dra det gamla vanliga också; att jag har installerat om Windows, drivrutiner har jag installerat om, kört memtest ~38 timmar (inga fel), kört Prime95 (inga fel, om det ens spelar någon roll?), kör senaste drivrutinerna (13.12). Jag kör Windows 7 Ultimate 64-bit. Bara fråga om det är något ni undrar!

Dold text

Edit:
Förstår att ingen orkar svara när det är lite för mycket och läsa... Lås/släng tråden den mod som ser detta, så tar den inte upp plats i detta forum. Detta är ändå inte aktuellt längre