Inlägg

Inlägg som Abxx har skrivit i forumet
Av Abxx

Läsa av tryck till en raspberry.

hejsan!. hade tänkt bygga mig en styrning till en kylmaskin med en raspberry pi b2, men måste klara av att läsa 4 stycken trycktransmittrar. (dom jag länkar till.) dom skickar ju ut 0-10 volt beroende på vad det är för tryck. vet någon hur jag ska gå till väga för att kunna läsa av transmittrarna? om jag behöver ett expansionskort eller någon omvandlare? (tex analog till digital?)

http://www.hubacontrol.com/en/products/pressure-transmitter/p...

Av Abxx
Skrivet av Oneone:

uppdatera till 8.1 och kör en 3dje part startmeny?

Ja typ, Eller så lär man sig leva med win8 tills de kommer nå bättre.

Av Abxx

Ni får kalla mig korkad nu. Men Bios med TPM är alltså bara en "uppstartnings kedja"? och är det någonting som inte stämmer så kommer inte den att starta upp.
(Tillsammans med BIOS, TPM bildar en "rot trust": TPM innehåller flera PCR (Platform Configuration register) som tillåter en säker lagring och rapportering av säkerhetsrelaterade mätetal. Dessa mått kan användas för att upptäcka förändringar i tidigare konfigurationer och härleda beslut hur man ska gå vidare)

Men det betyder alltså att om man lägger in win7 så kommer man ju ändra på "uppstartnings kedja" och datorn kommer aldrig starta? eller?

Av Abxx
Skrivet av jonatan80:

vilken laptop ? inte alla som ens har drivrutiner till Windows 7.
ta ut hårddisken sätt in en egen. (om det nu är lucka på undersidan)

Är denna: http://www.netonnet.se/art/dator/lap...h/205922.3003/

Sen när jag läser runt lite så hittar jag någon som heter TPM (Trusted Platform Module) som har någon inbäddat säkerhetschipp med startlösenord, Och om lösenordet förloras så måste man byta moderkort. Är detta nå som gör att datorn kommer aldrig starta upp om man lägger in win7? eller är det någon som dom har bara för att man ska använda win8?

Av Abxx

Windows 8 till win7

Hejsan köpte en ny laptop som hade Windows 8. tycker att operativsystemet är skit och hade tänkte lägga om till Windows 7. min fråga är bara då, kommer garantin gälla då eller?

tack på förhand.

Av Abxx

4-pin till 8-pin strömadaper.

Hejsan, hade tänkt bygga mig en Htpc med ett Picopsu 160-XT 160 Watt som nätaggregat, men när man börjar kolla runt bland nyare moderkorten så krävs krävs det 8-pins kontakt till cpun. Hittade en "adapter" men vet inte om det kommer funka med den, eller måste man skaffa nytt nätaggregat?

Adaptern:
http://www.inet.se/produkt/8906180/4-pin-till-8-pin-stromadap...

Nätaggregatet:
http://mini-itx.se/picopsu160xt160watt-p-643.html?cPath=76_14...

Tack för eran uppmärksamhet.

Av Abxx

sweet! med dvdn. kör på de. ;P