Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som netbuddy har skrivit i forumet
Av netbuddy

Boot loop Gigagbyte moderkort

Hej,

Köpte ett begagnat Ggabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 (rev. 1.0) mATX så att jag skulle kunna klocka min processor, men stötte på patrull...

När jag installerat kortet så uppdaterade jag till senaste UEFI BIOS och drog upp multipler till 45, dock var det inte stabilt så jag sänkte till 44. Detta funkade ok, men datorn frös med ojämna mellanrum så jag forskade lite. Testade lite olika inställningar och fick problem med BIOS, jag var tvungen att tvinga DualBIOS att uppdatera main bios då den tydligen blev korrupt av någon anledning... Aldrig haft problem med tidigare MK, men ändå...

Jag hittade något som sa att man kunde öka spänningen via LLC (kommer inte ihåg vad den kallas just nu), så jag satte tillbaks 45, 1.245V och ändrade till Normal istället för Auto, ökade LLC under till +0.23 tror jag. Lyckades starta med det och körde Prime95 stabilt ett tag. Dock blev den för varm, runt 86c då spänningen låg runt 1.5V, så jag tänkte sänka LLC till +0.100 istället, så max vCore ligger runt 1.35.

Problemet är att imorse när jag skulel starta datorn så gick den i boot loop, startar nån sekund, bootar om, går efter några gånger till DualBIOS, men sedan upprepas detta oändligt och jag kommer inte in i BIOS.

Jag har testat att ta ur batteriet, byta batteri, clear CMOS, tvinga DualBIOS, med och utan GPU, tom utan batteri. När jag inte hade batteriet i så var den igång längre, men den startade ändå om efter en stund. Hade ingen skärm inkopplad vid detta stadie så jag vet inte om den visade bild. När jag satte i batteriet igen så startar den inte alls, inte ett liv... Det har hänt ett antal gånger att den inte reagerar när jag stängt av den efter loop, den hoppar igång igen efter att ta ur batteriet och resetta osv. Det som hände innan jag bytte tillbaka till mitt andra MK var att den startade 1 sekund, startade om, 1 sekund osv, den hinner inte ens initiera BIOS..

Är kortet heldött, eller finns det nåt jag inte har provat? Vill gärna få det att funka så man inte kastat pengar i sjön.

Av netbuddy
Skrivet av gurkan999:

Aha! Så allt det är på moderkortets sida. Nu hittade jag drivrutinerna
https://www.asus.com/se/Motherboards/B150M-PLUS/HelpDesk_Down...

Visste bara inte vilken sida man skulle gå till för nätverksdrivrutinen då det är den viktigaste typ xD

Tack!

Ska dra och skaffa en ny usb för att ha windows 10 installer på nu och sen köpa datordelarna och bygga ihop själv för första gången. Spännande!

Behöver man sånt där ESD-kit eller vad det heter? Är det ett måste? Det är mycket pengar för komponenterna och vill inte skada något.

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte behövr installera drivfutiner för ljud, nätverk etc sedan Win Vista / 7, det görs allt automatiskt. När det gäller USB installation, ladda ner Windows Media Creation Tool så sköter den allt åt dig

Av netbuddy
Skrivet av Lushen:

http://imgur.com/Hu4Adix
Hej, har sedan några dagar tillbaka haft problem med ljudnivån i min burk, jag insåg snabbt att det var mitt grafikkort som gav ifrån sig allt oljud så jag kollade fläktarna och som GIFen visar snurrar ena fläkten knappast, medans den andra snurrar för allt den äger och har.

Jag vet inte ifall det av någon anledning kanske ska vara såhär men det verkar ju som den är trasig eller böjd på något vis? Är det något jag kan åtgärda isåfall?

Skulle uppskatta hjälp ifall någon har några idéer eller tips på vad jag bör göra! Tack.

Ser ut som att fläktlagret har gett upp... Så länge du inte har garanti på kortet så skulle jag föreslå att kontakta ASUS.

Av netbuddy
Skrivet av Semjonov:

Billiga varianten är utan tvekan din i5 och ett nytt grafikkort, tex gtx 780 kortet.

Sen är givetvis i7 datorn värd betydligt mer än 1500kr, och i7:an slår säkert din i5 i allt som är bra trådat. Ett allternativ till kan ju vara att hitta en i7-2600 cpu till din nuvarande dator för typ 800-900kr, sälja din i5 för typ 400kr.

Men det viktigaste, ett nytt grafikkort. Och inget jäkla gtx 1050ti som inte har bra pris/prestanda utan typ något begagnat som t.ex. 780 kortet eller ett nytt gtx 1060 t.ex. som borde funka bra.med nuvarande nätagg.

För att förtydliga, behåll nuvarande:
Köp ny cpu fläkt
Fundera på en i7 cpu sockett 1155
Skaffa ett nytt/begagnat grafikkort

Det är inget fel på 1050Ti, duger som sagt till cs... Visst, ett 780 kanske är bättre, men äldre och drar mer ström osv... Behöver nog inte köpa en i7 för att spela lite några gånger i veckan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av netbuddy
Skrivet av jnsson:

I o med att problemet finns på fler än 1 dator, skulle jag nog reklamera den

Jo, det verkar inte bättre...

Har skickat ett meddelande till butiken jag köpte den av. Jäkla typiskt bara, komemr att få vara utan ett bra tag då de skickar den till ASUS först...

Av netbuddy
Skrivet av mrrobbs:

jo jag gjorde de för ett tag sen men det var knappt någon skillnad.
Googla lite precis och hitta att man kanske skulle bytt kylpasta? kan de göra nån skillnad?
Processor kylaren/fläkten låter rejält med, nån billig 3-400kr på netonnet.

Tips för kylning som låter så lite som möjligt i normal pris nivå.
Tips för att kyla gpun bättre.

Köp ett nytt grafikkort istället, tex ett GTX1050Ti. Det duger lätt till CS och kostar mindre än någon av de andra datorerna även om du prutar. Det grafikkortet kräver ingen PCI-e strömförsörjning heller, så det drar tom mindre än det du har nu.

Av netbuddy

Har nu testat i sambons dator och problemet kvarstår. Fick ingen bild alls med DVI kabel, men skärmen flimrar med HDMI kabel.

Jävligt skumt problem då skärmen flimrar av och till, sedan får linjer (som på bilden jag tog) ett tag, sedan flimrar igen...

Av netbuddy
Skrivet av jnsson:

Har du testat skärmen inkopplad i någon annan dator? För om det är samma i en annan dator, så är det nog troligtvis skärmen det är fel på, annars är det något med datorn

Nej jag har ännu inte testat det. Ska prova i sambons dator strax. Förhoppningsvis räcker det med att installera om windows eller nåt, har ingen lust att skicka tillbaka skärmen...

Av netbuddy

Vertikala linjer på hela skärmen

Hej,

Har fått problem efter att jag installerade om Win 10. Allt fungerade innan, men jag har tidigare haft problem med dålig fps osv med de nyare AMD drivrutinerna. Innan jag installerade om Windows så installerade jag senaste ReLive drivrutinen 17.1.2 och det funkade med båda mina skärmar. Jag ville dock göra en ren install då datorn var seg och jag var inte så nöjd med prestanda osv.

När jag installerat Windows igen och installerat grafik drivarna så började ASUS skärmen flimra och visa streck över hela skärmen. Jag hoppades att det skulle försvinna efter jag startat om och allt var uppdaterat osv, men det blev värre. Linjerna och flimret är där hela tiden, även utanför Windows.

Skärmen är kopplad via displayport, provade kabeln i den andra skärmen och det fungerade bra. Provade även DVI i ASUS skärmen och linjerna var kvar även då. Har provat avinstallera drivrutinerna, byta kabel (har bara en DP kabel), provat DP kabeln i Dell skärmen. Är skärmen kass?

Specs i signatur.

Bilder:
http://imgur.com/w00bDKA
http://imgur.com/HzkpL8D

Av netbuddy
Skrivet av bull1:

@netbuddy:
Bra att du påpekade en ny kylare, för har tänkt överklocka den så mycket så mycket som möjligt.
Har du något exempel på en billig som klarar av jobbet den behöver göra?
Sen funderar jag fortfarande om jag ska satsa på ett ännu vassare kort för att sedan bara behöva uppdatera min i5a (och lite annat så klart). Eller köpa ett billigare nu som ändå är hyfsat bra.

Beror på budget. Noctua är än så länge bäst vad jag vet. BeQiuet Dark Rock 3 är grymt bra, Cryorig H7, Cooler Master Hyper 212, billig men funkar.

Av netbuddy
Skrivet av bull1:

Kommer användas till att spela / chilla vid. Glömde helt bort att skriva det.

Har nu erbjudande på ett r290x , r390 och rx480. Funderar vilket som kommer bli mest värt, eller får gå lite efter priserna så klart.

290x tror jag det var 1300. Samma för 390, så det säger väl allt om jag nu inte får ner den andra .
För rx480 skrev han prisförslag 2200kr och det tycker jag är lite av att ta i.
Sen ska jag leta upp en 258gb-ssd till att börja med.

Låter det smart?
Vad kan man få ett "bra och billigt" ljuddämpat chassi för?

Som du ser i min sig så kör jag med en 2550K, generationen före tillsammans med ett 390 och det funkar utmärkt. Har ett annat moderkort på G hem så att jag kan överklocka så mycket som möjligt, uppgraderar nog inte förrän senare i år eller nästa år tom... Har till det en 1440p 144Hz monitor, kan så klart inte köra max grafik i alla spel med max fps, men det är inte det viktigaste när jag inte spelar mänga fps spel.

R9 390 är för övrigt något bättre än ett RX480 i de flesta tester jag sett, och 2200 är alldeles för dyrt för ett beg kort. Köp en kylare och överklocka din processor, du kan säkert nå 4.5GHz lätt.

Av netbuddy

Jag köpte nyligen en MG278 144Hz Freesync och har inte upplevt några sådana problem.

bild

Av netbuddy

Ta ett billigare nätagg, 650W är overkill. I7 är ju bättre för redigering och PS osv, men frågan är om du använder det såpass mycket så att det motiverar priset.

Av netbuddy
Skrivet av davvemm:

Hej, nu när GTX 1070 ska släppas är jag väldigt sugen på att köpa detta kort för att kunna lira krävande spel som Witcher 3 på väldigt bra inställningar. Tror ni jag måste uppgradera resten av datorn för att grafikkortet inte ska flaskhalsa? Är det värt att införskaffa ett nytt moderkort för en ny processor eller tror ni min nuvarande CPU kommer hänga med? Tips på ny CPU och moderkort i så fall uppskattas hjärtligt!

Specs: Moderkort: Z87-45 Gaming (socket 1150)

CPU: Intel core i5 6670K 3.4 GHz

2x 4 Gb DDR3

PSU: 750W

Kommer funka bra, om du klockar CPU som sagt. Tror du skrivit lite fel p[ CPU, 6670K finns inte. Du kanske har en 3570K?

Av netbuddy

@Rofa79:

Montera kylaren ordentligt, den kan inte sitta rätt om tempen går upp så högt direkt. Har du standard kylare eller eftermarknad?

Av netbuddy
Skrivet av Fakkap:

Hej!

Min burk tvärdog i förrgår och lyckades inte få igång den förrän nu igen med div. knep o knåp. Beter sig skumt nu och verkar som att min SSD hade fått vissa filer till att bli korrupta i tur med att mitt grafikkort har varit på dödens rand ett bra tag med återkommande bluescreens. Ingen värstingdator jag sitter på, men vill nu uppgradera den för att kunna hålla igång hyfsat OK.

Problemet är att jag nuförtiden är helt utanför vad som gäller med komponenter och kompatibiltet osv och behöver nu hjälp från er!

Vad som sitter i just nu:
Grafik: Nvida GeForce GTX570 Rev. 2
CPU: Intel Core I5 2500k 3.3 GHz
MB: ASUS P8Z77-V LX
HDD: Samsung Spinpoint 1TB 7200rpm, Intel 520 SSD 120gb
Ram: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz VENGEANCE
PSU: Corsair HX 750W 80+ Silver Modulär

Undrar om det finns något hopp om mig för att uppgradera datorn till en lite mer hyfsad spec än idag med det moderkortet jag har, fick nämligen byta för 2 år sedan efter att det gamla gav upp, och köpte bara ett relativt OK då för att få igång allt igen.

Hade tänkt mig något sånt här:
GPU: https://www.inet.se/produkt/5411085/asus-geforce-gtx-750-ti-2...
SSD: https://www.inet.se/produkt/4300136/intel-540-120gb#specs

och ev en ny CPU vilket jag antar krävs, men kanske svårt att hitta med 1155 socket...? Har en budget på någonstans runt 4000kr, då jag inte vill lägga ut på tok för mycket om det nu inte är det som krävs...

Stort tack på förhand och hoppas ni har lite tankar och idéer

Edit: Glömde nämna att jag främst använder datorn till lite mindre krävande spel såsom CS:GO, Tibia och liknande. Men finns det möjlighet för att ev. lira The Division eller liknande med denna setup eller är det nytt från grunden som gäller? Sitter på ett NZXT H2 chassi.

Köp ett 960 eller AMD 380/380x istället, om du nu inte vill dra på ett 970 eller 390 på en gång. Då kan du lätt köra Division

Du behöver inte byta ut något annat såvida det inte är trasigt, och processorer går sällan sönder. Räcker med att överklocka för att matcha grafikkortet lite bättre.

Av netbuddy
Skrivet av qhrizz:

Skumt! Jag kör iofs med allt på low om jag minns rätt - ev texture på high för att få ut 100+ fps (även om den droppar..)

Som ovan skrev, testa dra ned och se om det hjälper?

Ang ljudet, är det motorljudet? Går ju att sänka Music volume separat men effects är ju en och samma.

Mixtra med Stereo downmix/ headphone type? finns ju att välja på cinema, tv headphone eller liknande

Allt på low? Jag vill ju ha max ögongodis

Har testat alla ljudinställningar in game, men det blir ingen skillnad. Det är ljudet överlag, typ Master volume. Som att hela spelet är lite dämpat, mutat. Har inte hittat något på Google angående det, ingen aning varför.

Av netbuddy
Skrivet av ClintBeastwood:

Vet faktiskt inte men testa att dra ner grafiken lite och se ifall buggen fortfarande dyker upp.

Testade att dra ner ett snäpp till High, och det verkar funka. Surt att jag inte kan köra på högsta när jag har tillräcklig fps. Men det är väl kanske inte så jättestor skillnad grafikmässigt High-Ultra? Jag märker fortfarande av det lite då och då, men väldigt mycket mindre nu.

Fortfarande inte löst ljudet dock, mer än att dra upp NFS i Volume Mixer.

Av netbuddy
Skrivet av qhrizz:

Windows? Har väl kört runt 10h eller något nu och har inte råkat ut för att vägen försvinner/flygande bilar eller liknande

Ja, Win 10. Skitirriterande...

Se min edit ovan. Hände samma sak på exakt samma ställe i samma race. Kan inte ens köra klart ett jävla race för att spelet inte funkar. Vad gör man?

Av netbuddy

Köpte spelet idag och har kört ett par timmar. Jag gillar det än så länge, lite trist att det alltid regnar iofs...

MEN! Det är ett par saker som stör mig (vet inte om det tagits upp redan i tråden, så jag ber om ursäkt isåfall).
Det ena är att ljudnivån är på tok för låg. Jag måste höja min förstärkare från 40 till 60 för att det skall vara normalt, då blir alla andra ljud så klart för höga. Allt står på samma nivå i Volume Mixer i Win 10. Någon som vet varför?

Det andra är att vägen plötsligt försvinner och bilen flyger igenom luften och måste resettas. Helt klart en kraftig grafikbug, men varför? Det händer ofta nog för att vara irriterande...
Edit: nu hände detta mitt i ett race. Vägen försvann ett par gånger, men jag kunde köra vidare, sedan försvann det helt och jag föll genom världen och kraschade...
Kör med allt på Ultra btw, runt 45-60 fps.
Tack.