Inlägg

Inlägg som norpan111 har skrivit i forumet
Av norpan111
Skrivet av Mr_Sappy:

Du måste använda Displayport kabeln för att få igång Freesync och då ska det komma upp vid boot att AMD frågar om du vill aktivera Freesync, annars kan du gå in i kontroll programmet och kolla om den är på. Kan också vara bra att kolla om du har 144hz på ställt i Windows.

Sen så måste du även aktivera v-sync i varje spel.

Ja, alltså jag har DisplayPort och freesync är aktiverat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

Ägt skärmen ett par veckor nu och det är ett fruktansvärt lyft från 60hz. Men färgerna är riktigt dassiga och jag får inte riktigt till det, efter era tips ska jag försöka göra så gott jag kan.

Sen tycker jag inte jag får något bra flyt i spel, tex sitter man på 120fps och de dippar till 65-70 så känns det som att man är utanför freesync-range helt plötligt. Bilden känns väldigt hackig liksom. Är det bara för att man är van vid 100fps+? Jag blev ganska besviken i alla fall, hade planerat att pumpa Max i spel med mitt nya r9 290X och ändå få känna flyt vid i alla fall 60fps

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av fyzzz61:

Finns en del annorlunda med 390(X), alla verkar komma med hynix ajr (vad jag har sett), har annorlunda timings och lite andra saker skiljer inuti biosen. Dem verkar också inte klocka lika långt som vissa 290(X) kort. Men man kan bios modifiera 290/290x och då har inte 390(X) en chans, http://www.3dmark.com/fs/6641212. Man kan troligen modifiera en 390(X) och då kan den kanske slå 290(X) igen.

Vad för biosmod pratar vi om?

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av Foffi:

Är inte CS mer krävande av processorn? Så jag tänker att snåla på processorn för att få bättre skärm känns kanske inte smart. Men jag har inte koll på exakta krav. Som du säger så är CS inte så krävande överlag, men min tanke är att man kanske vill göra datorn lite framtidssäker utöver CS också. Om man i så fall kan klara sig på bara en 60Hz skärm så får man mycket mer dator för pengarna. Men det kanske är som du säger att just i CS så är uppdateringsfrekvensen på skärmen otroligt viktig.

Ja alltså om man spelar tävlingsinriktad är det väldigt viktigt, de flesta drar nog också ner på antingen upplösning eller andra inställningar för att få ett konstant flöde på 120-144fps (beroende på skärm).

Anledningen till att jag själv hade valt det är för att jag länge spelat med 60hz skärm men aldrig varit nöjd med hur spel känns, ännu mindre csgo. Mitt skärmköp på 144hz freesync för 1990kr är den absolut bästa uppgradering jag någonsin gjort på min dator.

jag tror att känslan av prestanda ökas betydligt med en högfrekvensskärm jämfört med 580+60hz tex.

Köper du en kass gammal skärm för 900kr 60hz till en annar okej burk så kommer ändå spelglädjen hindras av den dåliga responstiden, ryck eller tearing. Särskilt om du spelar på högre nivåer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av Foffi:

Fast nu har han ju ett begagnat grafikkort (580), och får ändå inte ihop en vettig dator som klarar 120 fps för resterande 4000. Känns rätt ovärt att bränna 1/3 av budgeten på skärm, när man har så här lite att leka med. Skärm kan uppgraderas vid senare tillfälle. Jag har alltid spelat med 60Hz och känner mig inte förstörd av det. Det är väl i så fall en investering som grabben kan göra själv när han blir äldre, kan jag personligen tycka.

För denna budget känns det som att han får en dator som antingen klarar 120 fps eller en dator som inte klarar 120 fps och en 120Hz skärm. Känns ganska meningslöst med 120Hz skärm om inte datorn klarar av det... Men såklart, skulle han köpa hela datorn eller dom dyrare komponenterna begagnat (typ ett moderkort + processor + ram paket, lär finnas en del på marknaden) så kan det ju funka. Men resten av komponenterna måste kunna driva tillräckliga FPS annars är det meningslöst. Bättre i så fall med en dator som kan få en bra skärm i framtiden.

Krävs inte mycket till grafikkort för att pumpa ut 120fps i Csgo dock. 580 lär ju klara av det. Jag säger vad jag hade satsat på. Hade han ändå tänkt att köpa grafikkort hade jag tagit de pengarna och köpt en skärm istället och använda 580. Han hade ju fått in ett förslag här tex för 3600kr. Släng på en tusing till för en högfrekvensskärm så ger de ett större lyft än ett maffigare grafikkort tex.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av Gix:

Det kanske blir ett AMD-grafikkort nästa gång det är dags att uppgradera. Öppen källkod ger många pluspoäng i min värld.
Väljer i dagsläget Nvidia enbart för att det är bättre stöd i Linux. Körde AMD tidigare på Windows och var väldigt nöjd.

Fast Amd har mycket bättre drivrutiner om du nöjer dig med att köra med de öppna. Nvidias går väl knappt att använda om du inte kör låsta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av Foffi:

Köp för guds skull inte en 120hz skärm med en budget på 6k...

Hade själv hellre köpt billigare prylar tex något begagnat 7950/950 för att kunna klämma in en skärm med minst 120hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

De mesta pengarna hade jag lagt på just grafikkort och skärm. Skärmen är extremt viktigt för ett bra flyt så skulle absolut satsa på att ge honom i alla fall en 120hz skärm. Ska han bara spela CSGO krävs det inte särskilt mycket av en dator dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av anon5930:

Med tanke problemet du har med din skärm så är det troligen något fel på ditt exemplar. Kan vara värt att kontakta butiken för reparation/byte.

Jag gillar min med tanke på vad det ändå är. Nu betalade jag inte 2799kr för min utan 1999kr när Netonnet sänkte priset under Black Friday. För 2800kr är man nära nog andra alternativ att det nog bör kikas lite nogrannare på vad som finns.
Men just att det är 1920x1080 i 144Hz med ett FreeSync spann mellan 35-144Hz gör den till den billigaste skärmen med adaptiv synkronisering. Den billigaste G-Sync skärmen kostar 3999kr om man vill jämföra med alternativet. Och det är också samma pris som G-Sync varianten av denna skärm också kostar, AOC G2460 PG.

Föredrar man bättre paneler, exempelvis IPS, så kan det nog vara värt att köpa en skärm med sån panel. Jag accepterar TN-panelen skärmen tråden handlar om använder, för priset finns det inte mycket att klaga på utöver just TN-teknikens nackdelar (dåliga vinklar, dålig svärta, bleka färger). Jag har inte hunnit använda min skärm fullt ut då jag inväntar ett till datorbord där denna kommer stå ihop med min G25-ratt. Det kommer bli en hel del Dirt Rally, Project Cars, Assetto Corsa men även exempelvis Battlefield 4 med denna skärm framöver.

Crimson fungerar bra för mig i och med hotfixen som fixade fläktbuggen. Jag har inga problem mjukvarumässigt vad jag noterat hitills även om Ryse: Son of Rome kan bråka om skärmen är inställd på 144Hz vid start. Jag antar att det är en bugg med drivrutinerna eller spelet och har skickat in en buggrapport till AMD.
Crimson medförde även en lösning för när spelet går under vad skärmens FreeSync-spann stödjer så att man får dubblerade frames likt Nvidias G-Sync-lösning gör.

Hoppas jag inte svamlar för mycket bara men kort sagt tycker jag ändå den är värd vad den kostar. Den gör vad den ska, är en fin instegsskärm för adaptiv synkronisering och ger ett lyft i en del spel, speciellt om man man tidigare suttit på en 60Hz skärm. Det finns mer skärmar att välja på och beroende på behov kan det vara klokt att kosta på en dyrare, skärmar sitter man ju oftast med i ett par år innan byte.

Läste att kunde bestämma själv vad som skulle hända utanför VRR fönstret? Vart hittar man sånt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

@truedesire: Då måste det absolut vara något galet här på min setup någonstans. jag är helt 100 på att freesync inte fungerar alls nu. Det är som att freesync är avaktiverat totalt eftersom de laggar fruktansvärt redan vid 60fps

Av norpan111

Freesync fps drops?

Har lite problem med min nya skärm+grafikkkort. skärmen är en AOC G2460PF och grafikkortet R9 290X Tri-X.
Jag får för mitt liv inte freesync att funger överhuvudtaget! Det första jag gjorde efter att jag fått hem grejerna var att installera drivrutinerna och sätta på freesync men märkte snabbt jag knappt fick bättre prestanda än mitt gamla 7950 konstigt nog.

Nu körde jag DDU och installerade om kortet helt UTAN att ens röra freesync vilket resulterade i väldigt bra prestanda. "Nu va det löst" tänkte jag och smällde igång freesync igen men då började prestandaproblemen igen. Tex minecraft ligger jag 100fps+ men numera 70-80 och kan dippa ner till 30 ibland. Inte heller hjälper det att bara stänga av freesync för problemen med prestandan fortstätter ändå! Den ända lösningen på problemet är att installera om drivrutinerna och inte ens röra freesync-bocken!

jag har läst massa recensioner på freesync om hur mjukt det ska vara men jag får det verkligen inte att fungera alls. Ser absolut nada skillnad med freesync aktiverat förutom att fpsen blir horribla och att jag måste återinstallera drivrutinerna för att få upp dom.

jag har testat 15.11 icke-crimson, 15.11 Crimson och 15.11.1-beta Crimson. HJÄLP!

Av norpan111

och nu blev det samma på dessa drivrutiner. Så fort jag tryckte i bocken "freesync" får jag sämre FPS i spel även om jag bockar ur freesync och till och med startar om -.-

gjorde ett test. Installerade drivrutiner fresh utan att sätta på freesync= spel flöt på bra (tex minecraft 100fps+ hela tiden)

satte på freesync= dippar ner till 30fps ibland men ligger runt 70-90 normalt.
Stäng av freesync= problem med fps fortsätter.

Jag måste alltså installera om drivrutinerna så fort jag rört knappen freesync :S

Av norpan111
Skrivet av truedesire:

@norpan111: jag kör bara med amds frametarget på 144fps, märker inte av något ryck har angett 144hz på skärmen i desktop också. ser ingen poäng med att köra lägre frametarget än vad skärmen klarar av

Ja, men när fpsen dippar till tex 70FPS så ska i teorin också skärmen dippa till 70HZ när man har freesync aktiverat. Testa aktivera freesync och lås fps till tex 60 i något spel som man lätt kan sätta maxfps för att se hur det fungerar

Av norpan111
Skrivet av truedesire:

använder du displayport? min skärm skärm fungerar sämre med alla andra portar än just displayport.
kör inte samma skärm men kan ju dela med mig av min upplevelse.

har inga problem alls med freesync, kör senaste http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalys... crimson hotfixen.

om AOC skärmen står det: Resolution Maximum Resolution 1920x1080@144Hz: DisplayPort / DVI Dual Link .

Japp kör DP. Vad händer när du cappar fps på tex Max 65? 70? Rycker bilden olidligt? Jag trodde inte jag hade några problem heller förrrens jag hamnade under 100fps (60-70-80) och det blev väldigt klart att freesync inte fungerade alls. Väldigt "choppy".

Finns det någon mjukvara som kan visa skärmens HZ i realtid medans man spelar så man ser om frekvensen ändras som den ska?

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

Så, egentligen väljer du mellan ett 390X (rebrandad 290X) och ett 390(rebrandad 290). Jag väljer 390X för 300kr mindre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

Fick usla fps med senaste Crimson och får inte freesync att fungera överhuvudtaget. Allt blir nästan värre med freesync påslaget , hackande bild vid 60-70fps vilken den droppar till med Crimson installerat.

Körde in 15.11(icke Crimson) och får spela utan freesync helt enkelt. Funktionen är helt paj.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

Okej jag har testat lite grann nu. Rullade tillbaka till 15.11 (icke-Crimson) och fick upp mina fps märkvärt. Något jag också anmärkte på va att när freesync är aktiverat dippar mina fps ner, skärmen flimrar ibland och det känns som spelet kör i 30fps typ.

Kör helt utan freesync och allt flyter på bra. Så ironiskt att freesync skapar fps-drops och en hackande bild. Jag får helt enkelt inte funktionen att fungera överhuvudtaget.

Hur känns det för er när freesync är på och spelet droppar till runt 60-70? Märks det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

Okej jag har testat lite grann nu. Rullade tillbaka till 15.11 (icke-Crimson) och fick upp mina fps märkvärt. Något jag också anmärkte på va att när freesync är aktiverat dippar mina fps ner, skärmen flimrar ibland och det känns som spelet kör i 30fps typ.

Kör helt utan freesync och allt flyter på bra. Så ironiskt att freesync skapar fps-drops och en hackande bild. Jag får helt enkelt inte funktionen att fungera överhuvudtaget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111

Jag ska felsöka lite mer idag. Testa spela med min 60hz skärm för att se om det är gpun är skärmen som gör att spelen rycker

Skickades från m.sweclockers.com

Av norpan111
Skrivet av chipw00t:

Vad får du för FPS i Battlefield 4? Googlade lite snabbt och hittade ett test där dom testade lite olika CPU's i BF4 och i7-920 (som är långsammare än din i7-870?) får 94 FPS i det med ett 290X.

290X ska prestera ca. 40% bättre än 7950.

Ska köra ett test direkt.

saken är att jag testar olika spel, de kör på bra som fan i början men sen börjar fpsen sjunka och stanna där.
Körde precis gta och fick ca 100fps i början vad jag än gjorde.. sen började det dippa och efter ett tag va den nere på 30fps gled runt mellan 30-50fps. SPelar heller ingen roll om jag sänker grafiken.

Spel känns också väldigt ryckiga och tears framkommer på skärmen så fort jag kommer under 100fps tex 70-80 fps känns som 30 fps ändå av någon anledning, bilden släpar liksom. detta TROTS att freesync är aktiverat som ska klara synca hela vägen ner till 40fps