Inlägg

Inlägg som MrDante har skrivit i forumet
Av MrDante

Skirm är bättre än oblivion på alla sätt och vis.. Jag gillade inte alls oblivion (älskade morrowind och daggerfall trots deras uppenbara brister)

Jag skulle säga att levelsystemet är hyfsat likt oblivion med Fransesco's overhaul installerat, springer man på ett gäng banditer när man är låg level är det en hyfsad utmaning, springar man på ett gäng banditer när man är högre level är dom lättare att döda men fortfarande inte helt ofarliga. Det är alltså fortfarande playercentric men med en mycket bättre lootscaling, du kommer inte springa in i banditer med daedric weapons. Jag känner inte att jag blir straffad för att jag levlar som jag gjorde i oblivion. Det enda jag kan gnälla på är levlingen på drakar som är ganska extrem och den första tiern av drakar är alldeles för veka för mitt tycke.

En av de saker jag ogillade mest i oblivion var kompassen, man fick sitt mission och sen var det typ bara att springa spikrakt mot objective rakt genom vildmarken så kom man fram. Jag älskade det lite mer kluriga upplägget i Morrowind där man fick en liten karta eller en kortare text som förklarade hur skulle ta sig till grottan och fick kolla på vägskyltar och testa sig fram mer. I skyrim känns det som ett mellanting mellan de bägge, man har en kompass men terrängen är mycket mer kuperad så man tjänar ofta på att faktiskt följa vägarna.

Stridssystemet är också bättre, även om det är lite småstelt så är det klart bättre än oblivion som i sin tur var mycket bättre än det väldigt stela Morrowind.

Spelet är otroligt snyggt och stämningsfullt, ljudet är också fantastiskt. Vissa klagar på grafiken men jag tror att det är mest sk textur-runkare som gnäller.. Det är ingenting att bry sig om, det är nog samma typer av människor som tycker att Van Helsing är en trevligare visuell upplevelse än Nosferatu.

http://www.penny-arcade.com/patv/episode/graphics-vs.-aesthetics

Av MrDante

Väldigt nöjd med mitt ASrock extreme 4, kan inte svara på hur bra det är för hög överklocking då det inte intresserar mig. Här finns en bra tråd för drivers och allmän info:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=265903

Av MrDante
Skrivet av gringo90:

Nu frös datorn igen och nu när jag bota skiten så kom jag fram till info rutan vid bios men sen när texten skulle ladda HDD så frös den. Så själv klart plugga jag ur 550 GIgs WD HDD och vips här e jag och skriver. Så kan det va nått med att jag har 2 st HDD i som fryser allt ?
och jag har installerat http://www.nvidia.com/object/nforce_vista_win7_64bit_15.49.ht... NFORCE DRIVER. vi märker snart om det är andra hdd som förstör.

Det skulle kunna vara så enkelt som en dålig sata-kabel

Av MrDante

Uppgradering, svårt att bestämma mig för grafikkort.

Det här har jag redan och tänkte återanvända:
Corsair HX750
Intel X25m g2 80gb SSD
Antec P180
Windows 7 64bit licens (ej OEM)
Dell 2209wa

Såhär ser inköpslistan ut i dagsläget:

ASrock P67 Extreme 4 REV B3
Bra pris, kan köra SLI/CF i framtiden om det behövs och verkar ha nöjda kunder i dagsläget till skillnad mot gigabyte och till viss del asus. Har dock lite sisådär rykte sen tidigare.

Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Inte mycket att säga här, i5 känns mer prisvärd än i7 och K så jag kan överklocka i framtiden om jag vill.

Corsair 8GB (2x4096MB) 1333MHz XMS3
8gb RAM, kanske lite overkill men ingen jättekostnad gentemot 4gb

Noctua NH-D14
Har förvisso en okej processorkylare redan, någon tidig variant av Scythe ninja tror jag att det är men är lite osäker, kan lika gärna vara någon annan modell. Måste väl ändå skaffa någon slags monteringskit och det känns för drygt så kör på nytt här.

Nu till det jag har problem med, grafikkort. Jag har väldigt dålig koll här, mitt senaste inköp var ett HIS radeon 4850 iceQ 512mb som jag har varit väldigt nöjd med. Väldigt tyst och har alltid fungerat prima. Byggde min gamla dator för att vara tyst och vill att min nästa dator också ska vara det även om jag inte är extremt kräsen när det gäller ljudnivå. Eftersom jag bara spelar i 1680x1050 och inte har några planer på att byta ut min 2209wa (IPS och 75hrz+bra responstid är en bra balans mellan bildkvalité och gaming för mig) så behöver jag inget monsterkort. Dessutom brukar jag inte spela speciellt mycket krävande FPS, i dagsläget kör jag lite LFD2 och starcraft 2.

Jag har kikat på en massa olika alternativ men kan verkligen inte bestämma mig, här är några som jag har tittat på:
MSI Radeon HD 6850 Cyclone
+ Billigt
+ Tyst, speciellt med silent mode
+ Kyler bra
- Prestanda? Fungerar säkert perfekt för mig i dagsläget men hur är det om 1.5år?

6950 ev upplåst till 6970
+ bra prestanda till vettig peng
- Ljudnivå? Helt omöjligt att läsa sig till vettig information om det, vissa anser att det är jetplan och andra säger att dom knappt hörs. Ett 6950 känns egentligen som det optimala för mig om någon bara lyckas övertala mig att ljudnivån är okej..

Geforce GTX 560ti
+ bra prestanda till vettig peng
+ tysta
- Verkar vara mycket strul med de fabriksöverklockade varianterna och det är i regel vara dom som har bra kylare, lite moment22 här :/

Gainward GeForce GTX 570 phantom
+ Ljudnivå
+ Prestanda
- Pris
- Overkill för min upplösning?

SLI/CF:
Måste nog förbättra luftflödet i min burk för att det ska vara aktuellt och jag tycker inte att antec p180 är optimal för just luftflöde. Dessutom betyder mer fläktar mer ljud så det är något som jag helst undviker.

Av MrDante
Skrivet av Flamso:

Du har en mycket bra smak när det gäller datordelar! Vi har en nästan identisk setup med den enda skillnaden att jag kör med P180 och har slängt ut mitt Xi-fi Fatal1ty som bara tillförde strul för mig.

HIS-4850 512mb Ice-Q är nog mitt favoritköp alltime, det fungerar fortfarande bra efter alla dessa år (och är tyst).

Av MrDante
Skrivet av 'Gi:

[Gurra;10432615']Buffa zerg, hurra!
Tycker dock snarare dom kunde ha nerfat toss early game vs zerg,
eller så är det bara jag som suger

Mer range på roaches är faktiskt en jävligt stor buff mot just early protoss då toss inte kan köra fast expand lika enkelt med cannon(s) bakom en wallin..

Av MrDante

Jag har ett liknande system och tycker att det bästa du kan göra är att sätta i en SSD-disk.. Det är verkligen en enorm skillnad!

Nytt grafikkort ser jag ingen större mening med då din processor kommer vara en flaskhals och 4850 är faktiskt ett riktigt bra kort om du bara ska köra 1650*1080.

Av MrDante

Jag tycker inte att Ipod/Iphone är i närheten av en dedikerad spelkonsol när det kommer till spelande (har både ipod och DS lite själv).. Multitouch är väldgit begränsat och fungerar egentligen bara tillfredställande till pusselspel och dylikt.

Av MrDante

Jag kan eventuellt tänka mig en ipad i framtiden och jag kan nog knappast klassas som en apple-fanatiker, den enda appleprodukten jag någonsin ägd är en ipod touch. Dock så tänker jag inte köpa nu utan avvaktar än sålänge. Om jag fick beställa hur en framtida version skulle se ut så skulle den ha:

- Bra multitasking
- Flera videocodecs (inte så troligt att det händer)
- Webkamera
- hdmi-utgång (VGA med dongel duger inte)
- usb, SD-kortläsare.. Möjlighet för att flytta över filer på ett smidigt sett utan att vara så beroende av itunes. För att jag ens ska fundera på att använda den till jobb så krävs det iaf att man kan plugga in ett usbminne.
- Bra GPS (mest en bonus, känns inte överdrivet viktigt för mig)

Sen har jag lite svårt för att apple ska hålla på att godkänna alla program.. Jag hade tyckt det var schysst att kunna ligga i soffan och lira poker på ipaden men att apple ska godkänna en riktig pokerklient känns inte speciellt troligt.

Jag gillar idén med ipaden och tror att den kan bli en storsuccé om den utvecklas åt rätt håll. I dagsläget tycker jag att det är en kul pryl men lite för begränsad för att jag personligen ska införskaffa en.

Av MrDante

Varför inte bara köra med en reseadapter?

Av MrDante

Här var det någon som hade liknande fel (och lösning):

Link

Av MrDante

Chill Innovation gör tysta och bra nätagg och kan vara ett bra alternativ. Har en av deras äldre modeller och är väldigt nöjd.

Av MrDante
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joker252
Ingen som kan hjälpa mig??

Med 2 pip så skulle jag gissa på att det är nånting med ramminnena som strular.

Av MrDante

Fysiskt skadade diskar är väldigt riskabelt att mecka med själv då man riskerar att göra skadan värre så om du verkligen vill rädda datan bör du kontakta någon recoveryfirma men det är tyvärr väldigt dyrt. Tycker att det är för dyrt att skicka in hårddisken och vågar chansa så är Knoppix en möjlig lösning.

Knoppix är en linux-distrubition som man kan boota från CD på de flesta datorer. Det smidiga är att man kan plugga in ett USB-minne också och på så sätt flytta över filer smidigt. Av egen erfarenhet kan jag säga att den klarar av att läsa vissa skadade hårddiskar (även fysiskt skadade) som windows inte klarar av att läsa. Jag har lyckats rädda data från vissa diskar trots att dom låter som skördetröskor. Dock så riskerar du som sagt att skada hårddisken ytterligare.