Inlägg

Inlägg som Hewie har skrivit i forumet
Av Hewie

LG CX ljud/video med förstärkare

Jag har en Sony str-dn1080 förstärkare och en LG oled 55CX, båda med eARC. Jag skulle vilja kunna spela musik via förstärkaren från en annan källa, typ bluetooth eller HDMI samtidigt som bild spelas på TVn via inbyggd app, typ Youtube. Går detta få till på något sätt eller måste man koppla ur HDMI kabeln till TVn för att kunna göra det?
Ändrar jag till bluetooth på förstärkaren följer bilden med, öppnar jag Youtube på TVn så ändras ljudet på förstärkaren till YouTube. Det kanske inte finns stöd för att göra båda samtidigt..?

Av Hewie

Testa att ändra till den upplösningen på din vanliga dator så bör du väl se det?

Av Hewie
Skrivet av anon42512:

Gissar att det syftas på "varulvskatten" som visats tidigare i tråden.

Ah, svårt att se när det inte citeras.

Av Hewie
Skrivet av FabriciusRex:

man kanske ska låta bli att avla fram katter som inte klarar av att vara i solen? Eller på annat än sätt deformerade.

Fina katter dock! De har ingen skuld i människors dumheter.

Vem har nämnt något om katt som inte kan vara i sol?

Av Hewie
Skrivet av anon42512:

Var köper man vettiga klösträd? Gärna med bra sovyta på hög höjd

https://i.imgur.com/Mb3V5cM.jpg

Man gör sin egna för typ 800ish av avloppsrör, rep, ekskiva, hundfilt och terassfot

Av Hewie

Verkar vara 60Hz, det är ju lite tråkigt..

Av Hewie
Av Hewie
Skrivet av VulGO:

Hej skulle bara vilja höra vad ni har för erfarenhet på fps i tex CSGO, Apex Legends. Sitter själv på en ryzen 3700x, 2080 super, 3600hz 32gig där jag tror jag har lite väl låg fps än vad jag borde ha. Men innan jag pillar allt för mycket skulle det vara bra med lite riktlinjer på vad som är att förvänta avseende fps.

Tycker också att jag har orimligt dålig prestanda med 2080 (utan super, överklockat), 3600X och 3000MHz-minnen. Det enda som verkar flyta ok är BF5 av någon anledning. CS:GO i 1080p, DOOM Eternal i 1440p, Cod battle royale och Apex har riktigt låg fps. CS går ibland ner till 120 fps, doom var jag tvungen att sänka grafiken ganska rejält för att ligga runt 100 fps.
Apex har typ 50 fps vid hoppet i 1440p och sänkta grafikinställningar.

Har du kommit fram till något som hjälpt?

Av Hewie

Moder Ove - Själva hjärtat i Sweclockers

Av Hewie

Workaround? (Som du skrev själv)

Av Hewie
Skrivet av serdyllon:

Rent generellt bör politiska tjänstemän få sänkt lön, inte tvärtom.

Det var ju en del av det hela, sänkt lön med möjlighet till bonus istället.

Av Hewie
Skrivet av dlq84:

Nä, deras bonus är fler röster om de gör rätt, färre röster om de gör fel.

Jo, det är ju tanken men å andra sidan, i de fall när dom faktiskt lever upp till sina löften så framgår inte det så ofta heller. Media-uppmärksamheten brukar rikta sig på det som inte levererades.
På det här sättet skulle det ju framgå när det också har levererats 95% av vad som var lovat. Nu känns det som att majoriteten inte vet vad som lovades och vad som levdes upp till, bara det som inte levererades. Du som väljare kanske bara röstade på ett parti för att du höll med om en punkt, just denna var vad som inte levererades och du blir oerhört missnöjd. Men så visar det sig de faktiskt gjort bra ifrån sig sett till helheten.
Mer transparens och uppföljning som når ut till en större mängd av befolkningen mao.

Av Hewie
Skrivet av Savage_Gray:

@Hewie:
Lägg till alternativet i omröstningen
Avskaffa demokrati låt en monark/diktator/auktoritär president styra landet.

Det är inget man kan ha en omröstning för, det händer (oftast) med våld

Av Hewie
Skrivet av HenrikM:

"mina vallöften är: Komma i tid till jobbet en i alla fall en dag per år, äta mat med stängd mun, inte skjuta andra politiker och försöka att inte försnilla pengar"

Straffa dina politiker som inte uppfyller sina löften genom att inte rösta på dem nästa val

Får ha något slags reglemente bakom vad som ska kopplas till en bonus eller ej, hur nu det skulle gå till.

Problemet jag känner finns är att det är väldigt lite medialt uppmärksammat över vad som faktiskt gått igenom under en mandatperiod och vad som inte blivit av.

Av Hewie
Skrivet av Xinpei:

Nu blandar du ihop saker och ting här. De får lön i utbyte mot arbete.. inte för att tvinga igenom beslut. Inte heller går beslut till riktigt som du verkar måla upp det. Bara för att man vinner ett val betyder inte det att "Landet" röstat fram något alls eller att det ska bli ett beslut. Det beslutet måste tas av riksdagen och det är ytterst sällan ett parti har suttit i egen majoritet. Så det blir förhandlingar. Och dessa förhandlingar är delvis orsaken till varför ditt förslag inte är genomförbart i praktiken.

Säger inte emot dig där.

Av Hewie

La inte någon längre tanke bakom detta, spontant kändes det inte helt fel att de blir mer personligt ansvariga för det de lovar.

Av Hewie
Skrivet av Xinpei:

Vilket gör det betydligt mer komplicerat och bara grogrund för större osämja. Det är aldrig bra att lägga ett personligt ekonomiskt incitament bakom drivande av ett politiskt beslut. Oberoende om det är i form av bonusar eller pga. lobbyverksamhet.

Beror väl på vad som röstningen behandlar?

Dom får ju redan idag lön för det dom jobbar med? Det är väl ganska stort ekonomiskt incitament. Det politiska beslutet har ju redan röstats fram av landet med tanke på att partiet vann på det som löfte.

Av Hewie
Skrivet av PlogarN97:

Ptja. Val”löftena” ska ju vara en riktning på vad de vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, och om nu en majoritet har röstat för att de vill gå denna riktning ska väl det uppmuntras?

Av Hewie
Skrivet av Xinpei:

Låter mer som att 1. Politiker kommer att ge väldigt enkla alt. vaga löften och 2. Det kommer bli en panik att driva igenom politiska beslut utan att tänka samt osämja (mer än vanligt) när S får igenom sina beslut eller vill få igenom dem och M vägrar.

Vad händer om sagda löften tvingas brytas för att oppositionen vägrar gå med på dem? Är det verkligen regeringens fel då?

Sant, kanske även räkna in de partier som gör att löftet får mandat och går igenom? Även de partier som röstade ja alltså inte bara styrande parti(er).

Av Hewie

Bonusar till politiker?

Jag fick en liten snilleblixt här men kan omöjligt ha varit den första att tänka på detta.

Vad sägs om att koppla partiers vallöften mot en slags bonus till styrande parti(er) mot att de får en lägre lön?

Säg x antal uppfyllda vallöften ger z% lönebonus efter avslutad mandatperiod, med tanke på hur ofta vallöften inte uppfylls. Det är ändå dessa löften som gör partiet styrande och bör göra att partier inte ger dessa fina löften som dom vet inte kan uppfyllas men ser bra ut inför valen.

Det känns som att detta skulle ge mycket mer medial uppmärksamhet efter en avslutad mandatperiod. Nyheterna skulle sammanställa alla löften och vad bonusen landade på och fler skulle se vad som har hänt och vad som inte blev av.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Edit: La till tredje alternativet i röstningen.