Inlägg

Inlägg som cjal har skrivit i forumet
Av cjal
Skrivet av Meantek:

Yrkesförarna är de största idioterna jag vet. Har tappat räkningen på hur många gånger jag fått möte av lastbilschaffisar...

Skrivet av jycken:

Jag har en helt annan uppfattning om lastbilschaufförer. Här i Göteborg i alla fall och runt omkring så tycker jag att de ofta är duktiga på att visa hänsyn, köra defensivt och tydligt visa vart de ska men det kanske också beror lite på hur man själv Tycker att så länge du visar dem hänsyn så kommer de visa dig det också.

Av cjal

Jobbar för tillfället på Volvo och jösses vad folk är dåliga på att köra bil. De flesta som kör förbi Volvo känner nog till Volvokön som börjar när hela fabriken slutar samtidigt. Då är det standard för några idioter att köra mot trafiken för att komma förbi en del utav kön. Fattar verkligen inte. På morgonen är det alltid massor av människor som kör förbi i 100 i bussfilen... Önskar att Polisen dagligen stod och tog alla idioterna och drog in vartenda körkort.

Har annars lyckats lägga en hel del mil bakom mig de ca 3 år jag haft körkort. Har vid flertalet gånger varit nära på att bli påkörd, ofta i samband med att folk ska byta fil och inte kollar döda vinkeln. Märker också en stor skillnad i hur medtrafikanter behandlar en beroende på vilken bil man kör. Kör jag mormors lite äldre Ford Fiesta så visar folk väldigt sällan respekt, kör jag däremot pappas Porsche så ska varenda jävel i en BMW eller annat köra dragrace mot en vid varje rödljus, sjukt irriterande. När jag körde min S60 var något mellanting.

Av cjal

Håller med de andra, XC60 är en bra bil men nog lite väl stor, en V40 hade varit betydligt bättre och de gånger man behöver en större bil går det att lösa på annat sätt, i längden blir det ändå billigare. Chefen på jobbet hade kört till Paris med 3 kompisar i sin V40 utan problem. Nu har man ju inte direkt med sig full skidmundering till Paris men ändå.

Skrivet av Full:

Bara för att väcka dig lite men du gjorde precis en tråd som skriker okunnig och ändå värderar du vad du TYCKER om bilars motorers hållbarhet

Personligen är jag en som köper bil med hjärta så tyvärr kan jag inte säga vad som är lämpliga bilar utan endast vad jag VILL HA

Han har ju inte direkt fel dock... Gäller inte alla Audis modeller men ett par utav dem.
http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20151...
https://www.motormannen.se/aega-bil/reparation-och-service/vo...

Av cjal
Skrivet av anon246659:

Sen är jag lite hooked på Ambilight, så jäkla mysigt!

Har inte testat det själv men det finns ju lösningar som LightBerry (Har för mig att det finns några andra märken också men kan inga namn) som borde fungera så kan du köra något annat än Philips och fortfarande få någon form av Ambilight.

Av cjal

Tycker det är lite synd att det inte verkar komma någon 24" 144 Hz IPS skärm. Personligen tycker jag att 27" är på tok för stort att spela på och färgerna på TN är så horribla att det inte riktigt känns som ett alternativ heller. I slutändan blir det kanske en PG279Q ändå men har jag väntat i 6 år kan jag gott vänta 6 år till hehe.

Av cjal
Skrivet av Snuken:

Snygg! Är det en sån där man för in rakblad eller är det en "riktig" rakkniv?

Det är en riktig

Av cjal

Bilden blev så sjukt stor så skickar länken istället: https://i.imgur.com/mdzHf2m.jpg

Handtillverkad av Ralf Aust

Av cjal

Vi har Viasat här och fick inte med någon router alls, det fick vi köpa själva.

Av cjal

Om du gillar datorer och vill söka in på det hade jag nog kollat på systemvetarutbildningar, dessa brukar ha låga krav på matematik i jämförelse med t.ex en ingenjörsutbildning i Data.

Av cjal

Man ska inte tro på allt som står på internet, med detta i åtanke kanske detta kan vara kul att läsa https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/390ftc/the_true_r...

Edit: Vill tillägga att även jag saknar Aero. Som tidigare har påpekat så finns det ett 3:e parts Aero men störde mig för mycket på watermarken.

Av cjal

Du har inte råkat koppla in skärmen till moderkortet istället för grafikkortet? Då används den inbyggda grafiken i processorn istället för grafikprocessorn

Av cjal

http://mp1st.com/news/plants-vs-zombies-creator-fired-by-ea-f...

Nej, absolut inte. De förtjänar all kritik de kan få.

Av cjal
Skrivet av Maxizor:

Troligen är det olika hz som kan skapa problemet. Testa att sätta båda på 50 eller 60hz så ska det nog fungera. Annars är det väl bara att köra på TV:N vid dessa tillfällen annars

Konstigt, både laptop och tv är satt till 60Hz, aja att bara köra på TVn fungerar i alla fall

Av cjal
Skrivet av Maxizor:

Kör du spegling eller kör bara på TV:N?

Spegling.

Testade precis att byta över till att endast ha bild på tvn. Då fungerade det helt plötsligt. Ingen aning om varför dock.

Gjorde dessutom såhär:
Startade Twitch i fullskärm med skärmspegling, problemet uppstår.
Med Twich i fullskärm windows+p och byter till endast skärm 2 (TV), problemet försvinner.
Samma procedur fortfarande i fullskärm tillbaka till att spegla, fortfarande inget problem.
Med skärmen kvar på spegla avslutar jag fullskärm och tar upp det igen, problemet börjar igen.

Märkte något annat medan jag höll på att experimentera. Jag kör laptopen i 1920x1080 utan skalning men när jag anslöt den till TVn var det som att bilden skalades till 150% (Känner igen det eftersom jag hade det förut).

Värt att nämna också kanske är att TVn är en lite äldre model från Samsung (ca 2010 kanske)

Av cjal

Problem med att kolla på Twitch via HDMI till TV

Hallå!

Försökt att spela in mitt problem, vet inte hur tydlig videon är men här är den: https://www.youtube.com/watch?v=qzY2oepR5ns

Textversionen: När jag kopplat datorn (Asus UX303LN) till TVn via HDMI för att kolla på Twitch så börjar streamen gå i slow motion, och rubber-banda, ibland hänger sig allt. Detta gäller bara i fullscreen. Drar jag ur HDMI-kabeln fungerar allt perfekt. Något jag märkt är att om jag drar ner kvalitén till 360p så får jag bra flyt men ja... då går det ju inte att se vad som händer på skärmen.

Det jag testat är följande:
*Annan HDMI-kabel i en annan port i TVn
*Streama Twitch till VLC via StreamLink (Fortfarande samma problem)
*Uppdatera drivrutinerna

Filmer och annan media så som Youtube fungerar utmärkt att kolla på, det är endast Twitch som bråkar.
Något som varit med om något liknande eller någon som har någon idé om lösning? Detta har fungerat bra tidigare så misstänker att det ligger i datorn och inte kabel/tv.

Av cjal

Jag har upplevt samma sak, eller det låter i alla fall så när OP beskriver sitt problem. För mig var det på Twitch det hände och det har endast hänt på 1 kanal, JoinDota.

För att försöka förklara för er andra så upplevs det som att videon går snabbare än vad den borde. Vi pratar inte om dubbel hastighet eller något annat utan kanske x1.10 hastighet eller i den stilen men ändå tillräckligt för att man direkt ska reagera på att det känns helt fel. Inget fel på ljudet men iofs kan det vara svårt att avgöra om det är x1.10 vi pratar om. När detta hände mig försökte jag kolla på in-game klockan och jämföra med en verklig sekund och om jag minns rätt så matchade de.

Detta var dock länge sedan, säkert mer än 1 år sedan när Twitch fortfarande körde flash och inte html5 för sin video men ändå, det var endast 1 kanal jag upplevde det på.

Av cjal
Skrivet av Solaris:

Värt att tilläggas att lagar kan ändras på väldigt kort tid, även i Sverige, så resonomanget "jag har Bahnhof... " är inte bara farligt naivt, det är dumt också.

Visst kan det ändras fort men tror inte mycket kommer hända vad gäller Bahnhofs sparande av uppgifter eftersom EU-domstolen sagt att Sveriges datalagrande bryter mot mänskliga rättigheter. Så länge EU gör den bedömningen kan Bahnhof fortsätta som de gör och hänvisa till detta om Sverige skulle börja bråka med dem.

Av cjal

Finns en kort textad guide här på Sweclockers: https://www.sweclockers.com/artikel/15673-guide-installera-wi... samt massor av videos på youtube om hur man formaterar.

Vet inte riktigt om jag ska vara ärlig men för många är det ju värt att slippa köpa först en hårddisk för kanske 500:- och sedan köpa en Windows licens samt att göra jobbet med att installera windows.

Av cjal

Med hårddisken

Det är relativt lätt för dig att göra en formatering av hårddisken, då försvinner allt virus och även dina privata filer så får köparen en helt ren hårddisk att börja på.

Av cjal
Skrivet av Clint Eastwood:

Ok, och vem är det som bestämmer att de är 'samma skit'? Du?

Tittade du ens på videon och kollade igenom alla länkarna som fanns i videon? Det är ganska välkänt att det är så här de hemsidorna fungerar.

Men här är ytterligare lite läsning om du skulle känna för det. https://www.reddit.com/r/Steam/comments/4lfmty/warning_dont_b...
https://www.reddit.com/r/GameDeals/comments/2yhlw4/key_resell...

Finns massor av info om G2A/Kinguin en googling bort...