Inlägg

Inlägg som Tribbe har skrivit i forumet
Av Tribbe

Klanen Vikingabröder i spelet Clash of Clans söker spelare.

Hej vi söker dig som vill vara med i krig och köra clan games med oss. Vi har inga jätte krav på våra spelare så vi accepterar alla townhall nivåer. Det vi vill är att om man valt att vara med i krig att man då deltar samt att man bara donerar max uppgraderade trupper ifall det är till krig. Vi har dock inga krav på att man måste donera för att få vara med oss vilket många klaner verkar ha. Vi spelar för skojs skull helt enkelt.

Intresserad? Fråga på här eller sök till klanen och fråga på i chatten där. Om ni söker till klanen så skriv något på svenska i ansökan annars kommer ni nog bli rejected.
https://clashofclans.com/clans/clan?clanTag=PC9PQULC/ <--- Här är en länk till vår klan på spelets hemsida där ni kan se vår klan tagg, klan lvl och lite annat.

Av Tribbe

Jag är inte så insatt i vad det innebär osv men jag googlade på min disk som funkade och det står att den kör just 512 som du trodde.

Av Tribbe

Mailade wd om mitt problem. De sade att de inte hade prövat sina diskar med kontrollerkort och kunde inte svara på om det funkade och bad mig kontakta kortets support och kolla om det skulle funka.

Det fick mig att tröttna.. så jag tog ur alla diskar och prövade sätta min minsta disk i den platsen som kontrollerkortet styr.. denna disken var dock full så jag borde tagit en backup men var nu så trött... eftersom att jag hade tryckt på att formatera disken jag ville ha där över natten och när jag vaknade var en annan disk formaterad... Diskarna har fått olika namn av mig så helt säker på att jag inte hade gjort fel.. hursom så var den disken som formaterades nästan tom då den inköptes samtidigt och var av samma modell som denna jag krånglat med.

Det viktiga dock var att när jag nu monterade min minsta disk en Samsung som är riktigt gammal så hoppade den igång på en gång. Tänk om jag hade prövat detta på en gång...

Om någon någon gång googlar på det där kortet och är i köp tankar hoppas jag de hittar denna tråden.
Isåfall kan jag säga att wd red 4tb diskar inte funkar med det kortet får annars säga att om jag hade prövat med min gamla disk på en gång så hade det varit en mycket enkel installation. Försökte nu i efterhand hitta en kompatibel lista hos i-tec men fann ingen.

Well trevlig helg och tack till er som iaf försökt hjälpa.

/Tribbe

Av Tribbe

Jo anledningen att jag inte provat någon annan disk förut är för att den jag försöker med är ny och oanvänd. Ska pröva köra en diagnos sen på disken innan jag fortsätter bråka med den..

Av Tribbe

Jag har win7

Just nu kör jag en formatering runt 6h kvar. Efter det tänkte jag pröva köra en diagnoskoll med wd's program för att se ifall disken är som den ska.

Skulle ju kunna pröva flytta någon av mina äldre diskar till den platsen för att se ifall det fungerar bättre.

Av Tribbe

Update

Tog ut kortet för att kolla på dipparna och allt var rätt som jag trodde.
Eftersom att det var rätt flyttade jag kortet till ett annat PCIe uttag och startade upp. Blev samma visa denna gången kortet startar upp innan bios visar disken, bios startar och windows hoppar igång. Här installerar windows drivrutiner som förra gången och kortet, båda SATA och hårddisken får drivrutiner. Jag installerar drivrutinerna från skivan och nu brakar allt ihop igen....

Disken visas innan bios men inte i windows... Jag har haft problem med en disk förut och då visade det sig vara SATA kabeln så jag prövar nu byta den men ingen skillnad.
Jag tar istället och avinstallerar drivrutinerna till kortet. Startar upp och då installerar windows återigen drivrutiner bara att denna gången misslyckas installationen till disken.... Startar om datorn 3-4ggr och nu installerar windows drivrutiner till disken. Bara det att windows installerar några drivrutiner som heter diskenhet.... och med dom i så blir datorn tok seg... tar ca 1h att stänga av datorn och ca 40minuter att starta den.. försöker jag gå in i den här datorn står den bara och tuggar... försöker jag komma in i "Disk manager" så låser sig windows..

Prövar nu att flytta disken till en SATA på moderkortet och då installerar windows wd's egna drivrutiner och allt funkar normalt....
Flyttar tillbaka disken där den ska vara och väntar med att sätta i SATA kabeln startar upp går in i Disk manager och trycker nu i kabeln. Disken kommer fram och jag trycker på att avinstallera drivrutinerna som heter Diskenhet och nu ballar allt ihop igen....

Försökt hitta drivrutinerna att ladda ner men gått bet... tänkte att om jag kommer till det läget igen när jag ser disken att jag ska uppdatera drivrutinerna och ta de rätta och se ifall allt fungerar då...

Vad tror ni?? Har jag köpt världens sämsta kort eller är det dags att formatera datorn kanske :/

Av Tribbe

@Rouge of Darkness:

Svar 1 ja, den finns ej där.

Svar 2 Jag ändrade aldrig dom, stod att de jag ville ha var default försökte se nu men måste ta ur kortet för att komma åt att se.

Svar 3 Har installerat den drivrutinen flertalet gånger.

Av Tribbe

Får inte fram min hårddisk genom kontrollerkort

Hej, sata uttagen var slut på mitt moderkort så jag köpte ett i-tec PCIe SATA III Card 2 Channels kort. Jag har följt instruktionerna som följer med men får det ej att fungera. När jag startar min dator så innan bios laddas upp så startar kontrollerkortet upp och min disk visas på skärmen, sen startar bios och windows som förut och nu finns inte min disk längre.. Jag har aldrig haft ett kontrollerkort förut så kan inget om hur det fungerar.

Jag har köpt det här kortet https://www.i-tec-europe.eu/?t=3&v=382
Jag har en sån här hårddisk kopplat till kortet https://www.wdc.com/en-ie/products/internal-storage/wd-red.ht...

För er som inte vill klicka på länkarna så heter kontrollerkortet i-tec PCIe SATA III Card 2 Channels och hårddisken är en wd red 4tb
Kör win7 64bitars, moderkortet heter msi z77a-s01
Jag har prövat disken direkt på moderkortet och då fungerar den.

Vad gör jag fel tror ni?
/Tribbe

Av Tribbe

Ingen som har svar på det?

Vill inte lägga så mycket mer än runt 2000kr brukar kolla lite på blocket ibland men hittills inte hittat något. DxRacer stolarna ser inbjudande ut och har provsuttit på chilli och tyckte jag satt bra men är fortfarande väldigt rädd för det syntetiska lädret då min jysk stol är totalt värdelös på sommaren.. sitter just nu i en regisörsstol för balkong ifrån ÖoB...

Av Tribbe

Ställde i en annan tråd frågan om hur det syntetiska lädret är i stolarna? Fick inget svar så provar här istället. Sitter i en stol nu som har syntetiskt läder som inte andas för fem öre vilket gör att jag vill slänga ut den från balkongen, men frågan är ju då om jag vågar köpa en dxracer stol eller om jag kommer svettas lika mycket i den?

Av Tribbe

Är också sugen på en dxracer, har varit och provsuttit några på Chilli och gillade dem. Har även nu sett att netonnet börjat sälja dom. Hursomhelst min största fråga är hur är det syntetiska lädret?
Har nu en Mark jysk stol som jag gillar under vintern fast den är lite ranglig men så fort det börjar bli lite värme utomhus så blir man genomsvettig när man sitter i den.. därför är jag nu lite osäker på om jag vågar köpa en dxracer? Även om det nu är mycket mer kvalité så är det fortfarande fuskläder..
Någon som satt i en dxracer förra sommaren som kan dela med sig av sina tankar om stolarna?

Av Tribbe

Som sagt avtog avsevärt mycket efter 12.6 men felet lurar fortfarande kvar bara att det inte visar sig lika ofta.. Men idag hände det någonting annat...
När jag kom hem ifrån jobbet så skulle jag starta skärmen men skärmen kunde inte hitta signal.. Datorn var igång och alla fläktar snurrade på.. har stängt av viloläge osv så något sånt bör det inte heller ha varit. Fick helt enkelt göra en norsk reset.. Har fortfarande inte hört något ifrån butiken.. får ringa dom imorgon och kolla vad som händer.

Av Tribbe

Datorn har nu varit igång ett tag och det har helt klart avtagit.. men allt är inte riktigt hundra.. Vad ska jag köra för program för att se hur mycket ström mitt grafikkort får? hittar inget i bios.

Av Tribbe

Flimmrar inget nu efter 12.6 och en omstart. Men ska låta datorn stå igång ett tag så får jag se ifall det återkommer.
Kör en skärm på en dvi kabel.

Av Tribbe

Hej, hur kollar jag på bästa sätt hur mycket ström mitt gpu får? I bios?`
Hur nedgraderar jag drivrutinerna till mitt gpu?

Kör catalyst 12.3 nu står att 12.6 är rekomenderat så antar att jag bör prova med 12.6 nu, hör av mig senare om resultatet.

Av Tribbe

Ny setup skärmen flimmrar och spelen laggar

Hejsan

Beställde lite nya delar till min dator då jag vill uppgradera mig lite men nu krånglar det istället..
Varje gång datorn ska ladda något nytt så flimmrar skärmen till och det kommer upp några svarta streck lite här och var. Strecken varar i några hundradelssekunder. Det kommer varje gång man t.ex laddar en ny hemsida, varje gång man trycker på en underkategori, varje gång man öppnar en mapp i utforskaren, när man växlar fönster osv.. helt enkelt så fort något nytt ska visas. Men om man spelar ett spel eller om man kollar på en video på youtube så flyter det på som det ska.
Har även märkt att diablo 3 laggar jag har knappt hunnit spela något men har testat att starta spelet 3ggr och då har det laggat ganska mycket..

Min setup ser ut så här: Fet text är nya komponenter och vanlig text är återanvända komponenter.
Operativsystem: Microsoft Windows 7 x64
Processor: Intel Core i5 3570K 3,4Ghz (Ivy Bridge)
Processorkylare: Corsair H50
Moderkort: MSI Z77A-S01 ATX
Minne: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
Grafikkort: Gigabyte Radeon HD7850 2048MB
Hårddisk: Har ett gäng men kör os på en wd raptor 320gb
Nätaggregat: Corsair TX750W
Övrig kylning: 2x140mm insug och 3x120mm utblås i lådan samt 1x140 som blåser på hårddiskarna
Övriga komponenter: 1xNEC DVD-brännare och en fläktstyrning
Temperaturer: enligt moderkortet så cpu på ca 45grader när man surfar lite.. låter högt tycker jag..
Hårddiskarna ligger på 33>37 grader. Har 5st.(everest siffror)
Gpu ligger på ca 32>33grader vid surfande (FurMark's siffror)

Har provat FurMark i 46minuter och då blev det inga fel. Bios är inställt på Auto på allt.
Har skickat en felanmälan till Inet också då jag inte är så hajj på sånt här med felsökning osv. Byggde datorn på en esd matta som jag lånade samt att jag hade ett esd armband på varje arm.

Av Tribbe

Går det att ladda ner sina gratis spel nu? Isåfall hur går man till väga? Jag har tittat runt i playstation store men fattar inte..

Av Tribbe

Jag har inte gjort någonting... men nu idag har jag heltplötsligt 4gb... saknas dock 2gb.. Ska ringa komplett snart tror jag...

Någon kanske kan flytta den här tråden till felsökning. Jag lyckades även koppla några ramminnen till den här tråden som inte hör till.. men förstår inte hur man tar bort dom..

Av Tribbe

Måste vet jag inte... men om jag förstår rätt så ska dom vara i dom orange'a och om man kollar runt på t.ex youtube så kör alla andra i de orange med..

Av Tribbe

Jag tror, inte helt hundra att jag har dom i A1, B1 och C1 Jag har som så att det sitter närmast processorn en svart, orange, svart, orange, svart och orange slot för minnena... Jag har satt mina minnen i de orange'a