Inlägg

Inlägg som Mr Pixel har skrivit i forumet
Av Mr Pixel
Skrivet av Kilroy:

Nej, det stämmer inte alls.
Den känner igen filmen på väldigt mer sofistikerat sätt än så.

Jag menar inte hur dem känner igen filmens innehåll, utan jag talar om rättigheterna till filmen/ljudklippet. Du kan bryta upphovsrätten med hjälp av tidigare nämnda redigering, tror jag. Inte helt och hållet så klart, men åtminstone så att du har rätt att visa "din" produkt.

EDIT: ledsen för dubbelpost.

Av Mr Pixel

Folk på det här forumet verkar väldigt skeptiska mot NECs nya program. Jag är personligen kluven i frågan: jag är mot fildelning och liknande, men tycker att det här kan vara ett steg mot ett alltför kontrollerat internet. Dock kvarstår frågan om hur vida Youtube och andra video-sajter kommer skaffa denna programvara, samt hur strikt det kommer bli om användning av denna sker. Framförallt beroende på hur strikt systemet kommer fungera avgör om jag ställer mig mot eller för programmet.

Av Mr Pixel

Men hur är det med redigerad film? Jag tror - observera TROR - att man kan genom att göra en enkel redigering av en mediaprodukt, t ex visa en film spegelvänd eller ändra tonläget en gnutta i ett ljudklipp, få några rättigheter i filmen, vilket gör att du får visa filmen. Om min teori stämmer, kommer inga parodier m.m försvinna, bara klipp som är direkt tagna från filmen utan redigering.

Som sagt, jag är verkligen osäker på om detta stämmer.

Av Mr Pixel

Läckert! Ser väldigt fräscht ut som sagt!

Noteringen om att jag inte bör använda ad-block överraskade mig lite grann... hade ingen aning om att det är så annonseringen funkar. Jag har stängt av Ad-block, precis som ni föreslog, som en liten feedback för det fantastiska ni gjort med denna sida! Tro dock inte att jag någonsin kommer att stänga av min Flash-block. Flash-annonser måste vara ett påfund tillverkat av djävulen himself!

Av Mr Pixel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devrer
Haha va, varför hade de otur?

De var inte tillräckligt snabba. De satsade massa pengar på en helt ny arkitektur medan ati effektiviserade sin gamla. Sen när ati var snabbare ut så stressade de klart så att eller något för arkitekturen är grymt ineffektiv. Sen att de ljugit som få blir ju inte bättre.

De hade inte otur, ati var bättre helt enkelt. Tror doch nästa kort från nvidia kan bli grymt. Nu har de ju tid att effektivisera och rätta till alla felen hos fermi.

Atis nästa kort kommer ju vara av helt ny akritektur, precis som fermi. Kanske blir ombytta roller då? Att fermi kommer i en ny supereffektiv verision 2 till ett lågt pris före ati, så att ati tvingas stressa ut sin nya arkitektur?:) Dock har ju ati ganska god tid på sig nu

Jag är helt med på dina punkter, men vill tillägga ett antal saker, som kanske gör att du förstår hur jag tänker.

Först och främst, vi syftade på lite olika saker tror jag. Du pratar om korten i sig, jag mer om själva lanseringen. Det är ett antal olika orsaker till att kortet är dyrt, varmt och stort, och såklart så är det nVidias fel. Dock har dem stött på massa problem på vägen, antagligen mest den stora energiförbrukningen (och därmed värmeutvecklingen) vilket stoppade dem att fläska på ala nVidia, som man får anta inte var med i beräkningen, en sak jag vill kalla otur, men många delar inte min uppfattning utan kallar det klantigt istället - vill dock påstå att jag har svårt att tro att ett företag som nVidia kan göra en sån missbedömning.

Sedan så är det nu ju tillverkningen... Inte är det väl deras fel att det har gått så "snett" med den? Visst, dem har gjort en enorm krets, men i min förhållandevis korta tid som jag har hängt med i "data-skvallret", så har jag inte sett detta hända förut. (notera dock att kort i det här fallet verkligen är kort, ungefär ett år aktivt, när jag var 16 år> så var jag mer intresserad av spelen än hårdvaran ) Iallafall, rätta mig om jag har fel så drar jag tillbaka mitt påstående.

Annars är jag med helt på vad du säger, Ati var först och lyckades även bäst med grafikkorten. Och visst kan Fermi Ver 2.0 bli grym, precis som Atis troliga 6000-serie (?).

Nu drar jag mig helst upp mot åskådarplatserna igen...

Av Mr Pixel

Känns som om nVidia har haft en hel del otur vad gäller den här lanseringen... Eventuellt ett par riktigt kassa marknadförare eller dylikt, men det låter mindre troligt. Olyckligt att det skulle bli så här... ATI vann dock inte mindre bara pga att nVidia fick med sig en hel del otur, enligt min åsikt.

Av Mr Pixel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dalton Sleeper
Det är ju lite dumt att köra med endast ett sådant, det optimala vore två eller tre, sen betydligt mer AA är 4 som används i dirt tex :S 16AA är att föredra tycker jag, 8AA minst. Men som sagt, priset bör hamna närmare en gigs varianterna precis som med 4890 snart nog.

Ursäkta för lite nekro-post... men är det inte bara nVidia som har stöd för 16x AA?

Av Mr Pixel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris64 Förövrigt tycker jag fakitskt att Fermi verkar helt okej ja det drar mer ström men presterar okej dess misslyckande är att det inte är snabbare än atis kort som varit ute ganska länge nu. [/B]

Ligger väldigt mycket i det. Utan konkurrens hade nVidias 480 och 470 varit "totally awesome!" (suprize!), men, problemet är att det inte är utan konkurrens, korten är helt enkelt inte tillräckligt bra i jämförelse med Atis motsvarande kort: 5800-korten och 5970.

Av Mr Pixel

Det börjar bli lite bisarrt hur man kommenterar alla Fermi-nyheter numera... Nåja.

Jag måste erkänna att jag gillar nVidia, även om det blir lite orättvis bedömning då jag har ägt/äger fler grafikkort från nVidia än från ATI. Tyck gärna vad ni vill om mitt inlägg, men snälla, läs det innan ni kommenterar det.

Okej, till saken. Det är VÄLDIGT många synpunkter att hålla koll på, och man bör räkna med ALLA, absolut alla. För att ta ett exempel...: såvitt jag har sett handlar de flesta negativa inlägg om att grafikkortet är för dyrt, låter för mycket, drar för mycket ström, blir för varmt och att det är oeffektivt. Å andra sidan så är kortet den snabbaste singel-gpu:n i världen, är väldigt duktig på tesselering, har fler funktioner än ATIs motsvarigheter (vi snackar PhysX, CUDA, 3d-vision) samt att det är nytt och därmed ooptimerat.

När man räknat upp några st som jag precis gjort, så bör man jämföra och prioritera. Vad är det som jag tycker är viktigast? Vad spelar roll för mig? Att 480 är den snabbaste singel-gpu:n i världen, det är fakta. Detta kan man väga väldigt olika, men jag skulle säga att detta vägs upp emot att det finns ett bättre dubbel-gpu-kort för bara något högre pris (ATIs 5970), låter mer och drar väldigt mycket. Så nästa steg, vad är PhysX, CUDA och 3d-vision värt? Återigen, dina personliga åsikter är de som räknas: jag tycker att 3d-vision är väldigt bra, och kan tänka mig att betala lite extra för det (dock kommer snart en likadan från ATI som även passar deras grafikkort, men till det senare). PhysX och CUDA bryr jag mig dock inte mycket om: alltså inga pluspoäng för nVidia där.

Tidsfaktorn är antagligen det svåraste att ge rättvisa. Många tror att nVidias Fermi-kort kan prestera åtskilligt bättre när deras drivers blivit mer optimerade, en åsikt som borde stämma ganska bra med verkligheten. Dock är det ett problem: det tar tid för nVidia att fixa dessa "bättre drivers". Man kan få grafikkort från ATI som har uppemot 6 månader på nacken, och därmed intill så optimerade de kan bli. Är det värt att vänta och se om Fermi blir mycket bättre i så fall? Hur lång tid tar det? Några veckor? 1 månad? 2? 3? 6? Sen som jag nämnde tidigare så är ju saker som t ex 3d-vision snart inte bara nVidias område: ATI är i full gång med att utveckla en likadan teknik för sina grafikkort. Samma sak med PhysX, ATI börjar göra motstånd på dessa fronter.

Så, alla s.k. "ATI-fans" och "nVidia-fans" (jag är förmodligen räknad till det senare, då jag som nämnt tidigare gillar nVidia), glöm för allt i världen inte att det finns massor av aspekter som spelar roll. T ex tycker jag att de som inte tycker om Fermi serien (också kallade "ATI-fans", även om de äger ett 8800GTX eller dy.l.) tittar alldeles för mycket på 480s och 470s strömförbrukning, värme och ljudnivå. Detta är trots allt bara några få av väldigt många olika sätt att se saken på, och det beror också på hur personen i fråga tycker. Vissa bryr sig faktiskt inte om det drar 500W, om det blir 100 grader varmt eller om det låter jättemycket.

Samma sak gäller "nVidia-fans". Ni bör svälja stoltheten över att nVidia gjorde världens snabbaste singel-gpu någon gång, och säg något kreativt någon gång! Jag nämde bara ett par saker här innan, man kan hitta hur många saker som helst som talar till er (/vår är jag rädd) fördel!

Tack, ni som läste. Det var skönt för mig att få ut de här orden.

Av Mr Pixel

Bara jag som lagt märke till att de flesta benchmarks som lagts upp (än så länge bara inofficiella) i princip alltid har högre minimum-fps med Fermi än med 5000-serien? Om man t ex tittar på länken som Cwittler postade här ovan mig, så ser man att i Crysis: Warhead skulle ett Fermi-kort få 10fps som lägst, medans ett 5000-kort skulle åka hela vägen ner till 3fps som lägst. Trots detta så har Atis kort högre average och max, vilket jag tycker är märkligt. Någon som har någon teori varför det blir så?

Av Mr Pixel

Tack, nu förstår jag fullkomligt.

Av Mr Pixel

Eh, vad säger ni egentligen? Jalle64, du säger att man tappar ungefär 30% av prestandan då kopplingen mellan själva processorn är för långsam, medan du, pa1983, säger att det inte sker något att tala om med prestandan?

Av Mr Pixel

Jag vet att tråden numera är död och så bör förbli, men det struntar jag i. (fan vad jag blev bra på att rimma plötsligt...)

Men ingen har förklarat VARFÖR det är så extremt dåligt med SLI/Crossfire med en 16x och en 4x... Du tappar ingen extrem mängd prestanda på att köra i 4x om man skall tro detta: http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Sc... (Klart att det är en del, men det är inte mycket, bör vara obefintlig om man kan räkna in lite överklockning senare...) Är det att korten kan bli osynkroniserade eller något i den stilen som förstör? Alla tar det så självklart och om man frågar "varför?" känner man sig lite dum, men jag får väl dumförklara mig själv då. Varför?

Av Mr Pixel

Tackar så mycket för det svaret! Och tack så mycket för länkarna, bra läsning för den okunnige.

Får väl kolla runt lite på blocket och marknadsfliken här på SweC. Fast då verkar det nästan troligare att det blir GF100... Vi får se hur det blir med den saken.

Av Mr Pixel

Heh, kan väl ta och tipsa om mitt eget moderkort ASUS P7P55D. Billigt men man får mycket för pengarna, däribland CrossfireX-stöd (dock inte SLi).

Av Mr Pixel

Varför inte SLi på ASUS P7P55D?

Hej.

Jag har moderkortet ASUS P7P55D (Intel socket 1156) som jag måste säga att jag är ruskigt nöjd med. På detta har jag ett nVidia GTX260 som numera börjar kännas lite klent, fps:en tickar sakta men säkert neråt...

Jag hade tänkt skaffa något grymt ur Fermi-serien som nVidia släpper snart, då jag av någon outgrundlig anledning föredrar dessa framför ATI. Dock har jag blivit lite osäker med tanke på all kritik... Samt att jag redan har ett kraftigt grafikkort, och känns onödigt att sälja om jag kan utnyttja det en bra stund till. Men jag vill också ha mer kräm, alltså verkade SLi vara ett bra alternativ, dock märkte jag till min förskräckelse att mitt moderkort inte klarar av SLi! Men det märkligaste är att det tydligen klarar av CrossfireX, hur kan det då komma sig att det inte klarar SLi?

Expansionsplatserna till grafikkorten ser ut så här:
PCI Express 2.0 16x
PCI Express 2.0 16x (4x)

Dvs att det finns en PCIe 16x plats @16x, och likadan @4x. (kolla gärna på länken för fler specifikationer)

Om jag har förstått det rätt så kräver/bör man ge ett grafikkort minst en PCIe 16x @8, och då är det förklarligt att det bara går med ett grafikkort, men sedan så har det stöd för CrossfireX.

Hur kan detta komma sig?