Inlägg

Inlägg som per_62 har skrivit i forumet
Av per_62

Jag har nu anslutit mitt kabinett via eSATA istället och formatterat HDD utan problem. Så felet låg i anslutning av kabinettet via USB. Får nog skaffa ett nytt kabinett som även hanterar 4TB via USB. Men 272 MB är angivet som "used space" vilket man nog inte kan göra någonting åt.

Av per_62

Tack för all svar!
Hmmmm, tänkte inte på att ett äldre kabinett kan vara orsaken till detta. Får kanske prova att sätta in HD i datorlådan och se om det blir någon skillnad samt även köpa ett nytt kabinett som stödjer större HD. Men det ska väl inte spela någon roll vilken USB anslutning som man kopplar HD till på moderkortet?

Av per_62

Köpt 3TB Western Digital Red och har satt i den i ett HD kabinett med USB och eSATA anslutning. Ansluten nu med USB men kanske även skall prova med eSATA. Kabinettet är nog ca 2-3år gammalt. Kan det vara kabinettet som inte klarar av en 3TB HD?

Av per_62

Stöder inte alla USB anslutningar på ASRock Z77 Extreme 4 moderkortet 3TB HDD?
Här är en skärmdump utan dialogruta:http://postimg.org/image/k0g4ozr8r/d8f4171a/

Av per_62

ASR3TB+Unlocker(v1.1).exe var redan installerat och denna körs väl i bakgrunden utan att man ska behöva starta upp den? Så fortfarande får jag inte till detta. Här är några skärmdumpar från Disk Management:
http://postimg.org/image/k72k06y7f/
http://postimg.org/image/kdz35mht7/
http://postimg.org/image/m71zty2zv/

Av per_62

Formatera extern 3TB HDD

Hur gör man för att formatera en 3TB Western Digital Red?
Hårddisken ska användas som extern hårddisk via USB till ett ASRock Z77 Extreme 4 moderkort samt Windows 8.
Den nya hårddisken dyker upp i Disk Management "746,39 GB Unallocated"
Första gången kom valet MBR rsp GPT upp och jag valde GPT.
Därefter erhålls "Maximum disk space in MB: 764307" men borde det inte vara ca 3000000 MB?
Hur går man vidare?
Vill helst att hårddisken ska erhålla en partition på 3TB. Hur gör man, har letat på internet men hittar inte den rätta informationen.
Tacksam för tips hur man ska göra!

Av per_62

Jag har en gammal Dell 8400 med Windows XP men saknar originalskivorna. Nu vill jag bygga en helt ny dator och installera Windows8 på den. Är det möjligt att köpa en uppgraderingslicens eller är det kört och jag måste köpa en Windows 8 Pro Svensk 64-bit OEM licens för drygt 1200kr?

Av per_62

Kopiera sd-kort under längre resa (utan PC)?

Dottern skall ut på en längre resa i höst med lätt packning och kommer ta en massa bilder med en Canon PowerShot A620 som lagrar dessa på 2GB SD-kort. För att minska risken för förlust av bilder vill hon kunna göra kopior på SD-kort och fördela dessa på olika platser i packningen alternativt skicka hem en kopia i brev.
Har sökt efter en liten lätt kortläsare som utan dator kan kopiera från ett SD-kort till ett annat SD-kort. Har hittat Panasonic's pocket SD card copier från 2005 som man tyvärr inte får tag på längre.

Wolverine PicPac II 160GB Digital Camera and Camcorder Portable Backup kan vara ett alternativ vilken ska kunna kopiera ut till SD-kort men den är något klumpig (220g) och kostar ca $100.

I vissa fall kan det finnas möjlighet att via internet caféer kopiera/skicka hem en del bilder men detta är inget man kan lita på.
Det finns vissa kortläsare där man kan kopiera mellan olika SD-kort. U.S. Robotics USR8420 USB 3.0 Flash Reader/Writer (73g) är ett alternativ för ca $40 men den kräver en dator för att det skall fungera (kanske kan gå på ett internet café). Hon kommer även ha med sig en Nokia 5310 XpressMusic telefon men jag är tveksam till att USR8420 kan kopplas ihop med telefonen.

Hur kopierar man SD-kort på en längre resa med en liten, lätt (helst under 100g) och gärna billig enhet (utan PC)?

Av per_62

Jag funderar också på att skaffa detta moderkort som verkar vara ett lagom bra kort men det verkar som att det är mest andra märken som diskuteras i olika trådar. Varför är det så? Är det pris, prestanda eller någonting annat?

Av per_62

Tack för alla svar!
Min dotter använder datorn främst till sims och surfar på internet. Men hon vill även rita Manga med Gimp och har tankar på lite musikredigering och enklare foto/videoredigering.
Det kommer nog bli en bättre dator om något år men tanken var att få den lite snabbare med små medel.
Datorn innehåller nu en Intel Pentium 4 HT 530 3,0GHz Socket 775 och minnen på 1024MB DUAL CHANNEL DDR2 400MHZ. Grafikkortet är ett enkelt 128MB PCI EXPRESS ATI RADEONTM X300 SE.

Men är det inte så att om man tex har ett grafikkort på 1GB med delat minne och totalt 4GB RAM så tar grafikkortet 1GB och kvar till Windows XP blir 3 GB? Däremot om grafikkortet har dedikerat minne så tar det inget från RAM?

Av per_62

Tyst CPU Kylare till Sandy Bridge och Vengeance minnen

Söker efter en tyst och bra CPU kylare till processorn Intel Core i5 2500K 3,3GHz och moderkortet GA-P67A-UD3-B3. Tänker fylla ut minnesplatserna med 4 st Vengeance minnen som är 53 mm höga.
Hade först tankar på Noctua NH-D14 men det är bara 44 mm från basen till kylflänsen så den får inte plats.

Av per_62

Optimera DDR2 minnen till dotterns DELL Dimension 8400

Funderar på att sätta in helt nya DDR2 minnen i min dotters DELL Dimension 8400 för lite bättre fart så att det blir 4x1GB vilket är max för både PC’n och Windows XP.

1. Vilken prestandaförlust blir det om man använder "singel"-minnen jämfört med matchade par minnen. Enligt DELL ”a slight reduction in performance”.
Kommer man kunna uppleva denna skillnad?

2. Minnen med 667MHz PC5300 eller 800MHz PC6400 blir väl ingen skillnad?
Detta kanske mest är en teoretisk fråga men tacksam för svar.

Av per_62

För musikproduktion brukar musiker vilja ha en tyst dator. Så fundera på tysta fläktar till chassi och processor samt välj ett tyst nätaggregat som gärna är lite överdimensionerat så att du får ner ljudnivån på fläkten vid normallast.
Att helt vara utan grafikkort kanske går men jag skulle nog fundera på ett passivt kylt.
Mer info om vad musiker tycker om dator finns på Studio forum och Kontrollrummet.

Av per_62

Hjälp för att återskapa raderade filer!

Min dotter har raderat en massa filer på min PC eftersom hon ville spela SIMS och var "tvungen" att ta bort filer för att kunna installera spelet. Men det verkar som att hon "bara" har raderat filer, bland annat hela min installation av Cubase och därefter inte vågat installerat spelet. Och papperskorgen är tom.
Tyvärr var detta ett tag sedan och jag upptäckte det först nu när jag skulle starta Cubase. Så säkerligen har det hänt en del på hårddisken sedan hon tog bort filerna...

Så frågan är hur man återskapar raderade filer och mappstruktur, helst till samma status som det var innan filer och mappar raderats. Det kan vara fler program förutom Cubase som har raderats.

Finns det något gratisprogram som kan fixa detta eller vilket annat program rekommenderas.

Har sökt på internet och forumet och hittat följande:
TestDisk, http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk, freeware
Photorec, http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec, freeware

Active@ Partition Recovery for Windows, http://www.partition-recovery.com/price.htm, $39.95 USD
File Scavenger, http://www.quetek.com/prod02.htm. 49$ USD
RecoverMyFiles, http://www.recovermyfiles.com/, $69.95 USD
GetDataBack V4.21, http://www.runtime.org/ $79 USD
GetDataBack V4.21, http://www.runtime.org/ $79 USD

Av per_62

Jag har ännu inte köpt Gigabyte Radeon HD5770SL 1GB men det blir nog ett sådant om det inte finns bättre passivt kylda och tysta alternativ och det kan ju vara bra om man kan ansluta två skärmar.

Av per_62

Kan man ansluta två DVI skärmar till Gigabyte Radeon HD5770SL 1GB (länk till Gigabyte) genom att skaffa en DVI adapter och koppla den i DisplayPort-utgången? Jag har nu en DVI skärm och kanske vill skaffa en till senare.

Av per_62

Magic Lantern verkar vara en fantastisk applikation för att förenkla filmandet med tex Canon 550D.

Hur fungerar kameran när man har installerat Magic Lantern? Erhåller man fler extramenyer och vad händer med de ursprungliga menyerna, kan man enkelt avinstallera Magic Lantern samt måste man då återinstallera Canons firmware igen?

Kan kameran skadas av att prova Magic Lantern eller kan man lita på följande:
"As of September 2009 the software has been downloaded over two thousand times and there have been no reports of damage to the cameras. While this is no guarantee of absolute safety, the stable releases have been tested by beta testers. Most of the risk is to the developers' cameras while testing new features and probing new portions of Canon's firmware. By the time the software moves from development to beta testing it has been installed hundreds or thousands of times"

Av per_62

En mycket bra länk för fotointresserade är Fotosidan. Jag kan varmt rekommendera att botanisera runt i Fotosidan!

Av per_62

Jag funderar själv på ditt ursprungspaket med tysta komponenter och Noctua NH-U9B SE2 borde väl vara tystare än Cooler Master Hyper 212 Plus? Det är så skönt med en "ljudlös" PC!

Även ditt ursprungliga grafikkort Gigabyte GeForce GT240 1GB SL som är passivt kylt borde väl räcka till för foto- och videoredigering?

Men får man någon större skillnad med Intel Core i7 2600K 3,4GHz jämfört med Intel Core i5 2500K 3,3GHz?

Även ett nätaggregatet har en fläkt som ger ljud ifrån sig och räcker Corsair VX 550W 80+ för att få en tyst PC eller ska man gå upp i kapacitet lite för att få en lägre ljudnivå från nätaggregatet?

Av per_62

Hur bra är den inbyggda grafiken i Sandy Bridge. Kan man skippa extra grafikkort för denna PC och få tillräckligt bra resultat för hd videoredigering, bildbehandling och musikinspelning?
Det vore ju toppen att inte behöva ett grafikkort som avger värme.