Inlägg

Inlägg som Korash har skrivit i forumet
Av Korash
Av Korash

Om du är nätverkskunnig kan jag verkligen rekommendera Mikrotik!
Har du en miljö med massa vlan och segmentering kan setupen vara svårare än t.ex. Unifi, men du får mycket mer för pengarna.

Utan att veta hur törstiga dina kameror och AP's är kommer det vara svårt att säga hur mycket ström switchen behöver kunna mata via PoE, men Jämför den totala PoE outputten på denna switch mot en Unifi t.ex. så förstår du vad jag menar med prisvärt:
https://www.routerboard.se/ethernet/182-css610-8p-2sin.html

Av Korash

Har haft en Iphone 14 sedan oktober 2022, 98% batterihälsa. Laddar den mest i bilen till och hem från jobbet med en magsafeladdare.

Av Korash
Skrivet av mini-ryttge:

Det är helt uppåt väggarna att man i dagsläget har en login kö.

Hur hade det sett ut om man slog på Netflix på en fredagkväll och hamnade i en login kö? Om 150 minuter kan du se fredagsfilmen.

Hur har dem inte en skalbar miljö?

Du skulle sett när Blizzard lanserade WoTLK Classic. Var uppåt 12h+ kö på vissa servrar.. och det var betalande kunder.

Av Korash

Efter 90 minuter, när det bara var 1 kvar blev man DC:ad och sen tillbaka i kön. 120min nu

Av Korash

Provat dom vanliga verktygen för att kolla om din "image" är hel?

Kör följande i en cmd som admin:

  • sfc /scannow

  • Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Av Korash

Hoppas det ingår en voucher för elbidrag också

Av Korash

Privat mer sällan. På jobbet flera gånger om dagen oftast.
Lite roligt att exakt den stickan på bilden är den jag har på min nyckelknippa

Av Korash

Måste nog även jag säga min första SSD, en Intel SSD 320 120GB. Finns än idag inget större prestandalyft för daglig användning jag kan komma på trots en del häftiga CPU och GPU uppgraderingar genom åren.

Av Korash

6/10. Föll iaf inte för Thatcher och Kotick

Av Korash

Kör 24/100 på en AOC AG271QG, det är en 1440p IPS. Tycker det kan vara för ljusstark ibland ändå om det är någon bild som har ett starkt ljus på bilden, samt att det är lite mörkt i rummet. Vill inte ens tänka på hur det är att ha den på 100/100 och att folk kan köra sina så :/

Av Korash

Gillar formatet på tävlingen / marknadsföringen!

Av Korash

Kör Home Assistant sen ett par år tillbaka som controller. Har mest belysning och smarta strömbrytare, men även smarta termostater för elementen.

I Home Assistant kör jag mest automatiseringar rörande termostater och belysning, som att sänka temperaturen när alla är borta och höja den när någon närmar sig hemmet. Har även adaptive_lighting på all belysning, som gör belysningen varmare på kvällstid och kallare dagtid, samt gradvis sänker ljusstyrkan när det närmar sig läggdags.

Har även ett smart lås som dock ej är integrerat i Home Assistant främst av säkerhetsskäl.

Av Korash
Skrivet av waverider:

Hej!

Har nyligen fått problem med Win 10 sen jag uppdaterade till version 2004. Så fort uppdateringen var klar så har jag haft problem med att startmenyn inte vill komma upp alls. Jag kan trycka på start-knappen med höger musknapp men då kommer det bara upp en mindre meny. Inte heller sök-knappen går att använda med vänster knapp, och det är likadant med t.ex. volymkontrollen samt åtgärdscentret. Och det finns fler problem som att t.ex. Windowstangenten inte alls funkar.

Någon som vet vad man kan göra åt det här? Vore tacksam för hjälp!

Jag hade börjat med att öppna ett powershell-fönster som admin och kört dessa två, en för en:

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

SFC /scannow

Skulle det inte fungera rekommenderar jag en läsning på följande sida för att reparera din image och sen försöka igen:
https://www.windowscentral.com/how-use-dism-command-line-util...

Av Korash

Alla Iphones sedan lightning kom har glappat för mig. Antagligen för att jag laddat dom med powerbanks på resande fot och kabeln hamnat i smått obekväma positioner över lång tid.

Min Iphone X, nu över två år gammal började glappa efter ett halvår bara, men laddar den sällan med kabel numera.

Av Korash

Någon mer som får notifieringar till mobilen (ios) runt 1 timme sent just nu? Hade hoppats slippa spamma f5 på 10 olika sidor under kvällen mer ser inte lovande ut nu. Missade nyss en bra deal på en 65" oled tv p.g.a detta :/

Av Korash

Var slut efter 5min, sidan visar fel atm. Man kommer till betalningssteget då ploppar det upp att det är slut, trots att det står man reserverat ett ex.

Av Korash

Ska bli en TV i år, 65". Satsar på årets 6 eller 7 series av Samsung, beroende på pris.

Av Korash

Hade jag varit i din sits hade jag satsat på att bygga i ett Louque Ghost eller skaffat en NUC typ Hades Canyon.

Beror nog på vad du föredrar, portabilitet eller prestanda.

Nackdeleden är väl att du är mer begränsad när det gäller moderkort för mITX samt vilka grafikkort, kylare och minnen som ryms i chassit. Men Louque ghost ska vara ganska generöst vad jag förstår, ej byggt i ett själv.

Av Korash

Nu har jag inte pluggat något programmerings-nischat (men ändå IT) på Nackademin, och kan intyga att det kan vara lite hit and miss gällande lärare. Annars är det mestadels bra, och proven (på utbildningen jag går) är inte lika långa och jobbiga som antagningsprovet var. Om något är dom lite för enkla.

Med det sagt är det en toppenväg in i IT-branschen bara man är beredd att lägga egentid på studier och har ett gediget intresse för det man studerar.