Inlägg

Inlägg som Vårtan har skrivit i forumet
Av Vårtan

En utdöende art

Skrivet av Klimpen2:

Nu kommer ju snart mobiler och tablets att springa om oss med stationära datorer vad gäller upplösning. Varför kan de inte få ut skärmar med högre upplösning i storlekarna mellan 22-27" utan att det kostar skjortan?

Stationära datorer används väl i allt mindre utsträckning. Inte samma krut i den marknaden liksom.

Av Vårtan
Skrivet av Söderbäck:

Värmeenergi är väldigt svårt att göra om till el när det rör sig om så låga temperaturskillnader som från handvärme. I dagens läge krävs det klumpig utrustning som är dyr, eller billigare peltierelement, men dessa är väldigt ineffektiva. Knapptryckningarna skulle man kanske kunna utnyttja dock.

Jag är tveksam till att dessa tangentbord faktiskt är så miljövänliga jämfört med andra tangentbord. Solenergi är visserligen bättre än att hämta el från väggen till återuppladdningsbara batterier, men effektmängden man spar från att slippa hämta ut denna effekt från väggen är inte så stor. Solpanelerna kostar extra energi och material att tillverka dessutom. Hur många år tar det innan man sparat ihop denna energiåtgång med den futtiga förbrukningen ett tangentbord har? En mer reell mijövänlig lösning är att använda trä eller bambu istället för aluminium. Eller att de använder lösningar som tål slitage(exempelvis mekaniska brytare) så att man slipper köpa nytt tangentbord så ofta.
Jag tror att deras påstående om miljövänlighet mer beror på marknadsföring än att detta faktiskt är så miljövänligt.

Sen får man ju inte glömma att eftersom den är gjord av aluminium så är det bara att svänga förbi närmaste ica-butik och panta den när den är slut.