Inlägg

Inlägg som heatm har skrivit i forumet
Av heatm

Håller med om Steelseries Rival (iofs optisk har jag för mig). Även Steelseries Sensei är en riktigt enkel och astrevlig mus som ligger skönt i handen. Sensei är fan mitt förstaval av alla möss. Jag gillar Steelseries formgivning på mössen, den är klassisk. Sen diggar jag deras materialval.

Här har du en länk till hur Sensei ser ut: https://www.dustinhome.se/product/5010639260/sensei-raw

Av heatm
Skrivet av wildhawk82:

Men om du vet att d är fel på ditt grafikkort du har installerat om hela datorn och får samma fel och du ringer till inet och de säger att vi inte gör något för d är inget fel på kortet. Vad skulle du göra då?

Men dom testade ju kortet första gången. Tyvärr hittade dom inga fel. Nu har dom gjort det och du har fått ett fungerande kort, tyvärr verkar det inte vara ett nytt kort vilket ju suger en del. Men du har fått spel och godis i kompensation!

Jag har också halvtaskiga erfarenheter av inets support vid ett felande moderkort men i det stora hela gör dom oftast mer än andra butiker. det var dock en miss av dom att rekommendera nytt moderkort och nya minnen. Jag ser inte hur ett moderkort eller minnen direkt skulle ha orsakat de felen du upplevde. Rekommenderar de sådana saker bör dom även kunna motivera varför och vad som skulle kunna vara felet. Det är ju hur som helst inte sannolikt att det är fel på TVÅ komponenter samtidigt. Känns som om någon på inet chansade hej vilt vilket i detta fallet kostade dig pengar i onödan. Lite amatörmässigt måste jag säga.

Av heatm
Skrivet av OldComputer:

provat med en print screen för att se om felen stannar kvar i bilden eller i utsignalen?

Detta... är det en sladd eller skärmen så ser du inte de gröna monstren i bilden.

Av heatm
Skrivet av Sebune:

Verkar som Ai suite 5 way optimization var problemet!

Aha... aldrig haft AI suite installerat själv så visste inte vilka demoner det kan framkalla... Bra att det löste sig.

Av heatm

Hur ser temperaturer ut? Klockar CPU och grafikkort upp sig eller ligger dom och kör nedklockade? Msi afterburner är ett bra verktyg för att se sådant. Kommer inte ihåg om man ser CPU-frekvens dock så där kan cpuz användas t.ex. Asus har ett verktyg också.

Testa att köra en benchmark och jämför med recensioner här på sweclockers, någon annanstans eller mot folk i forumet. Får du låga siffror även då?

Av heatm
Skrivet av Kungdasset:

HAR LÖST PROBLEMET:

Det vara nätaggregatet som var katastrof, lånade ett 550W av en polare och hela datorn bara sprutade ut luft från fläktarna, processorn igång o allt är frid o fröjd. Tack för alla svar, äntligen lite lättnad
Ingenting sönder som tur var!

Gött!

Av heatm
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Jag antar att du helst inte vill höja tv'n just nu för att det blir en massa extra skruvhål?

Men har du kollat om det går att justera fästet till den. Jag tolkar det som att den sitter på väggen. Tanken är att fästet bakom tv'n kanske går att justera så att tv'n hänger lite högre. Annars skulle du ju kunna dra fast en bit plywood i väggen i befintliga hål och sedan skruva fast väggfästet i plywooden tillräckligt högt för att centern ska få plats.

En annan idé är att ta bort eventuella fötter som möblerna står på.

Personligen skulle jag välja att ha centern under tv'n 11 dagar av 10. Dels för att jag inte skulle vilja riskera att en dyr högtalare faller ner (om du inte gör en rejäl konstruktion dvs) över tv'n, men även för att åtminstone jag försöker dra åt ett mindre iögonfallande håll.
Således vill jag undvika att rama in tv'n med alltför mycket hyllor och liknande.

Om du skulle tycka att centern kommer för långt ner istället så kan du alltid vinkla den lite uppåt för att bibehålla klangen. Till en viss mån dvs.

Sist: kul att någon fler är från Sundsvall

// Björn

Du råkar inte vara 81:a från Alnö?

Av heatm
Skrivet av Kungdasset:

Jaha! Provade att ta ur den lösa 4an men det hände ingenting, samma sak bara; Grafikkortet tänds och det klickar i nätagget 1 gång när jag startar på startknappen och en gång efter jag stängt av nätagget.

Tror han menade att det såg ut som om du inte tryckt dit den ordentligt och jag håller med. På bilden såg det ut som om 4-pinnaren inte var dittryckt helt och hållet.

Eftersom nätagget är något du har haft och som funkat förut låter det troligare att moderkortet är kajk. Men testa med annat agg.

Av heatm

Hade varit kung! Fast mest hoppas jag på att dom faktiskt inför single player-lopp som är längre än 3 varv OCH möjlighet att kvala.

Jag vill inte köra mot idioter och/eller proffs online.

Sen vore det en bonus om det släpptes en ratt som kostade mindre än 3000 kr och som hade force feedback till xbone... Men det är väl att ta i!

...jag vill helt enkelt att dom gör ett bra spel och inte som både senaste Forza och även senaste gran turismo som var ren skit...

släpps det till PC kan jag ju dumpa xboxen för alltid!

Edit: Lär vara ett bra drag från MS och ett sätt att konkurrera om en växande, biltokig kundkrets på PC med spel som Arsetto Corsa (stavas?) och även kommande projekt cars som släpps 2:a april. Bra med konkurrens och valmöjligheter!

Av heatm

Har du monterat bort CPU'n och kollat så inte du mosat några pins?

Har du testat utan ram-stickor i? Tror den ska ge ifrån sig ett pip då... Inte säker dock. Annars testa med bara 1 sticka i slot 1, sedan samma sticka i slot 2. Efter det ta en annan sticka i slot 1 sedan 2. Koppla ur allt annat men se till att ha en fläkt uttaget för CPU-kylaren på moderkortet utfall det är någon sån dum säkerhetsgrej.

Av heatm

till OP skulle jag bara vilja säga, JA det är värt det! EVGA-korten är kanske inte dom tystaste i skaran men mitt 970 hör jag ändå knappt vid spelande. Recensioner av korten brukar klaga på att det inte är semipassivt. Detta är något EVGA fixat sedan länge. Nu lär ju 980 bli lite varmare än mitt 970 men jämfört med AMD's gamla kort skulle jag säga att det kommer bli en djävla skillnad. Jag menar mitt gamla ASUS 7870 lät som ett jetplan som jämförelse.

Du kan ju vänta och se vad AMD släpper nu när dom kommer med nytt o du inte har superpanik.

Av heatm

Om man går åt andra hållet och frågar sig vilket spel som är snyggast med tanke på hur snyggt det är och att det ser ut som om det vore tungrott ligger nog Warthunder rätt bra till.

Vilket som är mest tungrott är en ganska ointressant fråga. Kanske denna Ubisoft bestämt sig för att besvara med sina klantlanseringar.

Av heatm
Skrivet av Gtoxed:

Alltså min enda oro är att Maxwell kanske inte är så bra kort ändå.. jag har läst om thermal throttling på 970korten, de som haft dem ett tag har börjat se minimalt med GPU användning vilket skapar fps drops.. Jag kan ABSOLUT leva med 3.5gb snabbt minne, men INTE om korten ska börja throttla efter några månaders användning. jag inväntar nästa serie, även om jag vart SJUKT sugen på en 970... Livslängd är viktigare än fullmatad prestanda, och throttling är något som skrämmer mig rejält, speciellt när man haft en del laptops under åren som segat ner pga damm o grejs.. o tydligen så är thermal management på 970 väldigt känslig, vilket inte bådar gott.

Källlor? Är nyfiken...

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1348733
Jao ... men sitter man på en hyfsad förstärkare och högtalare är det ju poänglöst att lägga 7 kkr på den där .. bättre att köpa en lös DAC först isf. ..

Absolut, det var så jag resonerade också. Men det beror ju även på om vilka högtalare karln har. Är det ett par svårdrivna rackare kanske det är värt att ge dom lite mer kräm (om det nu är mer, NAD är inte direkt kända för att skryta med watt och jag har inte gjort några djupare efterforskningar) och samtidigt få en förstärkare med dac inbyggd i ett smidigt, snyggt och krångelfritt metalskal.

Men vi håller med varandra i stort så nu får vi vänta på TS bedömning av våra expertisa slutsatser.

Av heatm

Kommer inte kommentera på allt tjafs!
Men tja, det är en hyffsad dator för 7000 SEK, definitivt en speldator som med lite uppgraderingar i framtiden kommer kunna hålla länge. Tycker inte det är något fel på annonsen, "maxar spel" är ju trots allt ospecificerat och ingenting att klaga på. Som säljare får man sälja sin produkt, man får även blinga till orden för att få den att framstå i god dager så att säga. Frågar köparen vilka spel ska man dock inte ljuga utan säga som det är. Man ska heller inte föra oventandes, presentköpandes mormödrar bakom ljuset och säga att det är värsta speldatorn man säljer, utan en bra dator i mellansegmentet som har goda uppdateringsmöjligheter.

Inte svårare än så.

Sen är det kanske inte så lägligt att skriva så på sweclockers marknad eftersom folk som kollar där till 95 % vet exakt vad maskinen går för och kryddande annonser är ganska onödiga. På blocket däremot är det andra lagar och regler som gäller!

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

Nä fan, jag blandade ihop TS med en annan .. my bad. ..

Populär stärkare som det verkar...

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

Jag loggade in på datorn nu och ser folks signaturer, och där står det ju Rotel RA-12 i hans sig (och vad han har för högtalare) ... antar att han redan köpt förstärkaren och behöver en klapp på axeln, snarare än köpråd. ....

Kvalitetsskillnaden på 128 kbps MP3 på dålig vs. bra anläggning är helt hypotetisk, det finns ju inget syfte att spela upp dåligt material om har möjlighet att välja .. vilket går utmärkt idag ... inte ens Spotify har väl så låg bitrate?

Skumt, jag ser ingen signatur i hans post och sitter på dator också.

Apropå mp3-kvalité så var det du som skrev att har man skit in så får man skit ut, varpå jag påpekade att att bättre hårdvara visst kan få skit att lukta, eller i detta fall låta bättre. Jag borde skrivit "t.ex. 128 kbps" för att förtydliga att det var ett exempel på skit.

Ha'et gött!

Av heatm

Bör man inte fråga vad han har för andra komponenter innan? Nätaggregat brukar ha en del att säga till om när det gäller elektronslukande grafikkort.

Men måste du ha grafikkort idag och har kraft till det hela skulle jag nog valt 290x-kortet. Kom ihåg att AMD snart ska lansera nya grafikkort. Jag tror nog att ~2800 kr för ett 290x är ett bra pris dock. Men inga av köpen är dåliga! Jag kör själv ett 970 med två skärmar (spelar bara på en 1200p skärm) och är sjukt nöjd med hur tyst och snabbt det är. 290x är dock snäppet vassare men också mycket törstigare = varmt i chassit = mer ljud från fläktar. Mitt 970 hör jag fan knappt när jag spelar med chassit öppet.

Lycka till med köpeångesten.

Edit: Såg nu att priserna är exkl. moms... tänkte väl jag också!

Av heatm
Skrivet av fizzdan:

Vad har du för högtalare? Vilket format har du din musik i på datorn?

Min personliga uppfattning är att det är väldigt få som hör skillnad på ljud, ställer man en dålig ljudkälla (kassettband) med nån gammal förstärkare och billiga högtalare i plast (tänk 80-tals-stereo) bredvid en vanlig CD-spelare som matar vilken halvvettig förstärkare som helst och lägger till ett par halvbra högtalare så hör Svensson skillnad... Jämför man den sedan mot en "bra" setup så är det få som hör skillnad, och främst om man spelar samma låt, byter mellan de båda anläggningarna... Att jämföra DAC-ar, högtalarkablar eller högtalare som kostar + 10kkr paret gör folk som har för mycket pengar, eller är mer intresserade av att lyssna på själva anläggningen än musiken den spelar...

Edit; summa summarum; skit in skit ut.. Har du all musik i mp3-format finns det ingen poäng med att lägga pengar på förstärkare eller DAC.

Skickades från m.sweclockers.com

Nja...

T.o.m. 128 kbit/s mp3:or låter bättre på en anläggning som matas med en bra stärkare med en vettig DAC än en undermålig stärkare och något inbyggt skitljudkort.

Edit: Ska väl tillägga att jag har märkt av väldiga skillnader när jag bytt från att köra analogt via skitljudkort till att mata digitalt via t.ex. optisk kabel med samma grejor. Och då menar jag inte bara att utmatningsvolymen (eller vad det nu kallas) blir högre så att du får ett upplevt högre ljudtryck vid samma förstärkarevolym. Det blir en heeeelt annan detaljrikedom och klipp i mellanregistret plus att reverber från pukor och annat kommer fram. Detta blir såklart inte samma skillnad om man har skithögtalare men på allt annat märks det garanterat. Om det är värt ett nytt förstärkarköp är en annan fråga, kan ju räcka med ett nytt ljudkort.

DÄREMOT betyder det inte att gamla förstärkare automatiskt är undermåliga. Nu är ju 3020i inget monster direkt men det skulle, beroende på vad TS har för högtalare, räcka med att han köpte enbart en DAC eller ett nytt ljudkort kvalitativt ljudkort för att få ett lyft i ljudet.

Därför vore det bra om TS skrev vad han har för högtalare och ljudkort idag. Har han ett par skräpiga 80-tals Jamo eller ett par 15-tums 80-tals Klipsch gör ju lite skillnad i vad som är vettigt.

Av heatm

Överpris? Gör en CPU själv vet ja!

Jag tycker det är sjukt vilken teknik vi kan få för 2 tusenlappar...