Inlägg

Inlägg som Xermalk har skrivit i forumet
Av Xermalk
Skrivet av AxxT:

BARA spelet, inget kosmetiska prylar, inget extra till andra spel jag aldrig kommer röra. Skulle även tänka mig slippa open beta för få ett billigare alternativ.

Tänk er.. 39,99 euro istället för det dubbla..

Inte för att vara sådan, men att få det billigare utan allt det kosmetiska kan du nog klart glömma 😅

Själv hade jag inte sagt nej till att betala mer för att aldrig någonsin behöva se en ingame cash shop eller bs ingame valutor/lootboxar.

Av Xermalk
Skrivet av Vangen:

USB-C bakom tycker jag var klokt av NVIDIA och la till för 2000 serien, för det finns ju bildskärmar som har USB-C som sin video output.

Tyvärr försvann VirtualLink porten igen på 3000 serien. Då nästan inga vr headsets implementerade stöd för det. Tom Valve släppte aldrig sin adapterkabel.

Av Xermalk
Skrivet av Zemlan:

Just nu är det AW3423DWF jag har siktet på, helt klart. 😉

AW3423DW med sin Gsync är helt ointressant för mig, även om jag haft en Nvidia GPU så är det mer en grej för skärmar med lägre bilduppdateringsfrekvenser enligt mig. Ser inte vitsen på en skärm som kan gå i 120hz+. På mina två 144hz skärmar utan någon typ av sync har tearing aldrig vart något jag ens lagt märke till. Klart det är där, men det döljs väl för mig av att skärmen bara uppdaterar sig snabbt. Plus att det verkar som sagt finnas lite andra nackdelar med Gsync varianten.

Något nytt som verkar mer intressant kan ju nå marknaden innan det är dags förstås. Köper väl något mot början av sommaren har jag tänkt. Men som det ser ut nu är det AW3423DWF som gäller, helt klart

Jag hade turen att plocka up DW Via Inet för 9990, så jag kan leva med att den har gsync modulen och 1 svart pixel 😅 Men ja DWFen är helt klart en mycket bättre produkt (och billigare 😂)

Av Xermalk
Skrivet av Zemlan:

Kommer dock inte röra betan. Utan jag sparar hela upplevelsen till det släpps skarpt. Blir inför detta jag införskaffar en OLED-skärm är tanken. 😁

Undvik AW3423DW, dens gråskala nära nästan svart är 💩, Annars helt underbart skärm.
AW3423DWF inte samma problem, Och den kan få uppdateringar då den inte har en GSYNC modul (samt ingen fläkt).

https://media.discordapp.net/attachments/124972684848136192/1077...

Enda sättet att få den någerlunda rimlig i mörka sektioner är att köra DCI-P3 och en gamma target på 2.4. I alla andra färglägen så ser det ut som att allt lyser i mörkret 😐

Av Xermalk
Skrivet av Aphex:

Protip: motstå frestelsen att lägga elförsörjningen i molnet

Blir intressant att flyga paramotor då !

Av Xermalk

Är denna såld än?
Annars 1400 inkl frakt?

Av Xermalk

Kollade precis vad Banhof tar och vad jag betalar.
Och de är verkligen fula med att inte informera om prissänkningar. betalar 11kr för mycket för integrity och 70 för mycket för mitt 250/250.

Finns det något tjänst där ute som pollar priserna hos diverse internetleverantörer, och sedan skickar ut notifieringar om de ändras?
Typ Prisjakt- Internet edition. Skall en leverantör fula på detta vises, så får man ju hålla dom i kragen och ge dom en örfil när de missköter sig.

Av Xermalk

Matt inte blankt glas :< synd. hade varit den perfekta skärmen annars.

Av Xermalk

Nvidia har ju för tillfället massivt minskad efterfråga på sina gpuer (#mining), Är ju inte helt orimligt om de justerar specifikationerna i sista minuten genom att stänga av kärnor/begränsa maxeffekterna, för att sedan lansera 4085 TI SUPER +++ kort osv om ett år.

Och ARC floppat något ofantligt med, så inget de ens behöver oroa sig för heller.

Av Xermalk

Allt över 165hz är seriöst bara ett slöseri med energi, finns ingen anledning att drive så hög framerate. Betydligt bättre att spara pengarna till en oled panel när de går att faktiskt köpa nästa år..

Såvida man nu inte spelar på 0.001% top elitnivån 🤣

1440p 165hz (VG27AQ) ips kör jag med, men generellt låst till 120 alt 144hz, ett 3080 orkar inte driva mycket mer när man drar på grafikinställningarna i nya spel.

Av Xermalk
Skrivet av Trigger:

Troligtvis blir det inte roligare än att man gör på sig

4000 serien
Titan = Kan de ens bygga chippet GPU som är lika bra som en monolit för spel? +600w
4090 = 3090+50% (400-500w TDP)
4080 = 3090+25-35% (350w TDP)
4070 = 3090 (275w TDP)
4060 = 3080 (225w TDP)

Siktar Nvidia på 50%+ i prestanda på 90 kortet så lär det dra ström. Vi får se vad övergången till annan nod gör men det lär inte vara något revolutionerande. 15% ur det? Resten måste komma ur arkitektoniska förbättringar (15%?) och mer mos genom kretsen. Orkar man trixa lite i ett Excel så kan man nog gissa ganska bra var vi hamnar.

De kör ju tester på ett 900w kort med *svettigt värre*

https://www.tomshardware.com/news/900w-rtx-40-series-gpu

Av Xermalk

Jag har WF-1000XM3 iem, som jag köpte när de släppte xm4orna. Mikrofonen är redigt skit då den använder ANC mikrofonerna för tal. Men Ljudet i dem är riktigt sjukt bra för att vara in ears. Att få så mycket bas i så små element och ANCen fungerar helt underbart bra.

Enda sura är när batterierna är heldöda då de inte går att byta :< Och batteritiden är sådär när man kör både ANC och equalizer (ca 3h)

Funderat på att köpa kåporna för att ha hemma, men som alla sagt dessa var ju ohyggligt fula :<

Av Xermalk

Ingår det en AC när man köper korten eller? bara ett "vanligt" 3080 är tillräckligt för att det skall bli olidligt varmt i datorrummet efter ett par timmar under sommaren.

Av Xermalk

Verkar som att man är lite sen på att beställa skärmen nu, Kanske lika bra att bara vänta tills att Samsung börjar ta förbokningar på sin?

Dell är ju uppe i en augusti leverans (förmodligen senare), och Inet är enda "vanliga" butiken som tar emot förbokningar, så deras kö är säkert ett år lång

Av Xermalk

Dags att göra något åt den skattefria reseersättningen på 18.50 / milen för jobbresor ...

Av Xermalk
Skrivet av Gigantrix:

Tenkte teste EU West for å se om det er noen forskjell vedørende ping etc. Noen som vet hvilken av disse server der vil i hodesak ha engelsk i chatten?

På EU Central har jeg et uanvendt Powerpass, vil denne bli brukt opp dersom jeg bruker Powerpass på EU West eller vil den være uavhengig EU Central, altså en kan gå tilbake til EU Central, dersom en fortrekke å fortsette på karakteren jeg alle rede arbeidet på siden Sirius ble åpnet?

Hoppa in på Shadespire, verkar vara den "inofficiella" engelska servern.

Av Xermalk

Europe West har ett par riktigt trevliga bonusar för de som skapar nya karaktärer och loggar in 10 dagar i sträck.
Och så har man bonusen av att faktiskt kunna få sina vanliga karaktärsnamn just nu.

16 tecken inga mellanslag/efternamn och 1m spelare är ingen bra kombo.

https://cdn.discordapp.com/attachments/869134261553360909/944229...

Jag har skapat karaktär på Shadespire ifall någon vill dra igång en Guild där.

Av Xermalk
Skrivet av tvelander:

Nä asså jag är inte bitter bara hade varit kul om man lekt runt lite och sparat men så kan man säga med allt
Jag visste ju va det va då och har massa polare som tjänat pengar men intresserar mig inte så värst + gillar inte ha 35c inne

Jag mina och sålde ca 100 bitcoins runt perioden när de "kraschade" från 20->3$.
Hade man varit smart hade man sparat ett par bitcoins 😅 alltid lätt att vara efterklok.

Av Xermalk
Skrivet av SwedenVirre:

Tror inte jag hittat ett mobilspel som tilltalade mig lika mycket Deus Ex: The Fall gjorde. När det släpptes så var det väldigt avancerat för att vara ett mobilspel.

Många klagade på grafiken osv men detta kördes på telefoner som t.ex Samsung galaxy S3/S4, Iphone 4/5

https://www.youtube.com/watch?v=gUfAJGiV75Q

Detta spelet släpptes 2013 och jag minns att jag var rätt så imponerad då. Någon som känner till mobilspel idag med bra grafik(för vad det var) som Deus Ex var då?

Många spel har rätt simplistisk grafik numera tycker jag, men å andra sidan är jag inte super insatt heller

Xcom 2 ,Kotor, Jade Empire finns till Ios/android, och släpptes för ca 7 år sedan.
Jag tror inte de flesta inser exakt hur mycket beräkningskraft de går runt med i fickan.

När det gäller nytt så finns ju Waifu Zelda, gotta buy them all till mobila enheter.

https://www.youtube.com/watch?v=8jdl9QNSxQ8

Av Xermalk
Skrivet av Sveklockarn:

AMD verkar ha skärpt sig betydligt på senare år, efter en lång dipp medan de höll på att gå under. Jag har bara använt Nvidia-produkter till PC-spelande inom det tidsspann jag minns, men de gånger det varit GPU-relaterade grafikproblem vid spelreleaser så har det dykt upp en lösning väldigt snabbt genom en hotfix eller liknande.

Det spelar ingen roll om din drivrutin är "perfekt" om kunden vill spela ett spel som kräver en anpassning av drivrutinen. Att snabbt utföra den anpassningen kräver mycket mer resurser än att bara skriva "perfekta" drivrutiner till sina egna prylar.

Tur att intel är "något" större än både AMD och NVIDIA kombinerat då och har gott om resurser att avvara
77 Miljarder USD(Intel) vs 6,7(AMD) vs 10.9(NVIDIA).
Med 6-7x antalet anställda.