Inlägg

Inlägg som Proer har skrivit i forumet
Av Proer
Skrivet av johnjensen:

GoToMyPhone
http://www.windowsphone.com/sv-se/store/app/gotomyphone/16a92...

Kostar 20 kr men billigare än att köpa en till telefon. Och sedan kan man göra massa andra saker också

Tack, ska kika närmare på det. En spontan fråga som kom upp nu, kan jag använda det på min telefon trots att jag inte kommer åt hotmail kontot som är knutet till telefonen? Alltså jag gör ett nytt hotmail konto, köper appen och så fungerar det med telefonen?

Av Proer

Tack för svaren! Vad får man med när man använder överför min data? är det bara kontakter eller får man med SMS också?

Min tanke är att köpa en lumia 520 för typ 800kr sen föra över dit och sedan tillbaka på 920 men känns ovärt för endast kontakter.

Av Proer

Hej, nu vet jag inte om detta är rätt tråd att fråga i eller om jag borde skriva i lumia 920 tråden men jag gör ett försök.

Jag har haft min lumia 920 i över ett år nu och när jag köpte den så anslöt jag ett hotmail konto till den. Naturligtvis hade jag gjort en oseriös registrering av kontot tidigare eftersom jag då bara skulle ha något spel anslutet till det.

Nu har jag fått det som jag förstår vanliga felmeddelandet "det verkar som om någon annan använder ditt konto" det är alltså troligen någon bot som försökt ta sig in i mitt konto. Nu är jag utelåst från det och kan inte komma in om jag inte verifierar att det är jag. Problemet är att jag knappt minns vad jag fyllde i vid registreringen och detta gör att jag troligen inte kommer få tillbaka mitt konto. Jag har vissa uppgifter men tror knappast att det räcker och känner inte att jag ens orkar försöka komma ihåg allt.

Min lumia 920 går alltså inte att uppdatera för att kontot som är anslutet till telefonen är låst och jag kan inte verifiera att jag äger kontot. Jag måste alltså fabriksåterställa mobilen och ansluta ett nytt konto för att mobilen ska fungera som vanligt igen men jag vill inte förlora allt jag har på den. Cloud backup går alltså bort eftersom jag inte kommer åt "one drive" som ligger på ett konto jag inte kan komma in på.

Skiter i applistan och inställningarna för mobilen, det behöver jag ingen backup på. Bilder och filmer går att göra backup på direkt från mobil till dator. Nu saknas bara kontakter och sms, finns det några alternativ för mig eller är det kört? Nokia har ju en egen app som heter "överför min data" som verkar kunna överföra kontakter och möjligen sms till en annan windows phone. Nu har jag ingen annan windows phone men kan köpa en lumia 520 och kanske överföra allt dit och sedan tillbaka till min 920 efter jag återställt den. Är det någon som använt nokias app "överför min data" eller ni kanske vet något annat sätt?

Tack på förhand.

Av Proer
Skrivet av Skuggan74:

Alla tillverkare binnar processorer, minnen, paneler osv. Köper man en koreaskärm kan man ha tur och få endast lite uniformity fel. Koreaskärmarna som säljs i butik har A eller A-, medans Ebay-säljarna nästan uteslutande säljer B binningen.

Köper du en vanlig skärm får du en A eller A+ panel.

Det finns många skräckexempel där folk har fått en skärm med så dålig uniformity att halva bilden är mycket mörkare än den andra halvan.

Men i slutändan är det upp till dig om du vill köpa en koreaskärm eller inte, det beror helt på kraven du har på produkten.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis och man kan fortfarande få något som är riktigt prisvärt men kanske inte håller den bästa kvalitén. Jag är helt med på att en koreaskärm duger men om man påstår att de håller samma kvalité som en skärm man köper här då är man ute och cyklar.

Sen betalar man en del för designen med den skärmen jag var intresserad av och för många är det helt ointressant. Man prioriterar olika saker helt enkelt.

Av Proer
Skrivet av Skuggan74:

Köp du den skärmen, det är riktigt bra bild på den, jag har 971'an själv som är samma skärm fast utan glaspanelen.
Jag tror inte att 4k kommer komma ner ordentligt i pris förrän 2016, det är dessutom 2016 som Nvidia Volta kommer med stacked DRAM som ska ge ordentlig skjuts till minnesbandbredden.

En kalibrator är bra att ha till den skärmen oxå, skärmen stöder hårdvarukalibrering om du använder medföljande kalibreringsprogram, så du slipper ICC-profiler som man brukar få vänta på i Windows och inte alla program använder sig av dom, speciellt då spel brukar ignorera eller köra över icc-profiler, men har du hårdvarukalibrering så ligger det i skärmen och inte i Windows.
Skärmen kommer förvisso färdigkalibrerad från fabriken men en kalibrering håller ju inte för alltid, vartefter lamporna blir svagare så behöver man kalibrera igen.

Jo det är så jag känner också. Har för mig skärmen självkalibrerar sig vid varje start? kanske inte är så på den modellen du har. Sen föredrar jag PLS framför IPS också, jag har redan haft Asus 27" versionen med PLS som är rätt populär men fick ont i ögonen pga pwm-flicker annars hade jag behållt den.

Skrivet av f@boy:

[QUOTE Det enda andra alternativet är en korea-skärm men det känns jävligt jobbigt att hålla på att beställa därifrån och kvalitén på skärmarna är ju lite sisådär.]

Är det så verkligen så jävligt jobbigt att beställa därifrån? Är Ebay så mycket jobbigare att beställa i från än en svensk sida?
Kvaliteten sisådär?? Grundat på vad? Själv har jag efter att följt det mesta om koreaskärmar och köpt själv, inte upplevt det så.[/QUOTE]

Det är nog inte så jävla jobbigt att beställa från Ebay men känner verkligen ingen lust att skicka tillbaka något ifall det skulle vara fel. Känns även tryggare med garantin att beställa något här i Sverige. Jag har läst en del om koreaskärmar också och det finns en anledning till varför de är så billiga. Jag har läst på engelskspråkiga forum tidigare om hur skärmar tvärdött efter 6 månader, skärmpaneler som sitter löst och att de allmänt känns billiga. Det är inget fel om man kan bortse från vissa aspekter med tanke på det låga priset och panelerna som sitter i är samma som vi får i skärmar som kostar 2-3 gånger mer. Är man en fixare själv så går det mesta att lösa men jag har personligen ingen lust att göra det ifall jag nu skulle få problem.

Av Proer

Vänta på 4k? eller köpa nu

Hej!

Har länge varit intresserad av samsung 970d men förut låg priset på 8k vilket var för mycket för en skärm. Nu är den nere på 6k vilket enligt mig är rimligt. Eftersom jag är ute efter en skärm med glasfront som är snygg (enligt mig) så känns det som ett bra köp. Det enda andra alternativet är en korea-skärm men det känns jävligt jobbigt att hålla på att beställa därifrån och kvalitén på skärmarna är ju lite sisådär.

Alternativt att man väntar på 4k men jag är rädd att man får vänta i evigheter innan det kommer en duglig 4k skärm som har glaspanel. Är inte intresserad av Dells skärmar som är fullsmetade med anti-glare. Sen finns det ju inte jättemycket material i 4k just nu och jag kommer knappt kunna spela något i 4k upplösning ändå.

Köper jag denna skärm så har jag den i 3 år minst och då borde 4k vara riktigt moget, eller det kanske slår igenom stort fortare? vad tror ni.

EDIT: Just nu sitter jag på en 1680x1050 skärm.

Tack på förhand.

Av Proer
Skrivet av Persienner:

När ska de helt släppa 128GB som standard? Hade hellre sett att det helt slopat det och börjat direkt från 256GB då mindre helt enkelt känns för lite även för den genomsnittlige användaren. Men antar att det är molntjänster som förespråkas som vanligt.

12 595 kr för 13 tum: 2,4 GHz med 8GB RAM samt 256GB lagring inkl studentrabatt är inte helt fel, måste hålla mig ifrån plånboken ett par dagar verkar det som.

Hur fick du det tills 12595 kr för de specsen? för mig står det 13100 typ med studentrabatt.

Av Proer

Nu har det dykt upp en sak som är mindre rolig och inte verkar ha någon lösning än så länge. Färgen gul och röd på stillbilder på nya Yogan verkar vara helt fel. Kolla länk för att se post nr #414

http://forum.notebookreview.com/ideapad-essential/731070-yoga...

Ser riktigt dåligt ut och det verkar som om det kanske är panelen det är fel på vilket är trist om så är fallet. Det verkar se bra ut i filmer enligt användarna. Trots att Yogan är så bra prissatt så är detta nästan en dealbreaker om de inte fixar det. I övrigt verkar skärmen vara underbar enligt de som prövat.

Av Proer
Skrivet av Se33:

Jo jag hade siktet inställt på ~10k och varje 500 lapp däröver känns som jävligt mycket eftersom 10k redan det är mycket pengar för en 13,3" stor (eller ska jag säga liten?) laptop. Såg dock nu att jag får den för 11,5k med studentrabatt .. det innebär ju att om rabatten var lika stor från 12k så hade jag kunna beställa den för 10k *~*

Men som du skriver, svårt att hitta samma specs, lenovo sägs ju hålla hög kvalite, förra yogan fick ju bra kritik och denna borde ju hålla samma mått vilket gör det till en grym ultrabook.. Dessutom tycker jag yoga funktionen verkar jävligt cool och helt klart användbar. (tänkte skriva flip-funktionen men sen kom jag på att sony kallar sina flip så det kändes fel?)

Tror det blir att lägga en beställning så man garderar sig mot ytterliggare höjningar, visst kan jag väl bara avbeställa innan den skickas om jag skulle se ett billigare pris?

Jo 11.5k är ett mycket bra pris men visst det är väldigt mycket pengar för de flesta. Men ingen annan dator i denna prestandaklass är i närheten av det priset. Alla previews hittills verkar positiva och du har ju öppet köp så att du kan skicka tillbaka varan om det skulle vara så att du får den levererad och blir missnöjd.

Av Proer
Skrivet av Se33:

Attans, har suttit och kollat på yoga 2 pron sen TS la upp länken till dustin men nu verkar dom ha höjt priset med 1500 till 13500 kr..

om den inte kommer upp på andra ställen till bättre priser känner man sig ju bra dum som inte la en beställning tidigare.. :/

13500 är väl dock helt okej pris med tanke på hur fräsch denna laptop verkar,, nån som beställt en?

Ja samma här... såg på ett annat forum att priserna verkar låga även USA men en anställd från lenovo sa att de siktade på andra högre priser. Nu verkar dustin ha höjt i linje med vad som stod som rekommenderat pris. Jag provade förut på skoj att göra en jämförelse med andra laptops med samma specs (utom skärmen). Man fick gå upp till 14k innan man hittade någon och det var macbook air som bekant har en skärm med panel och upplösning från medeltiden. Nästa steg var 15.5k och det var acers nya s7 och även den har fortfarande sämre skärm.

Borde inte tvekat, det är fortfarande den bäst prissatta ultrabooken i denna klass men hade redan svårt att tänka mig att lägga ut 12k för en bärbar.. får se om man lyckas övertala sig själv att 13.5k inte är så farligt.

Av Proer

Känns bra för det priset, hur är det kan man lämna tillbaka den om man är missnöjd? beställs från deras internetbutik.

Av Proer

Nya Lenovo Yoga 2 Pro

Hej!

Har nyligen börjat forska kring lite nya ultrabooks osv och har kikat på Sony vaio pro 13. Jag har avvaktat och väntat på Acer aspire s7 392 och även nya Zenbook Infinity. Prissättningen på de två senast nämnda är tyvärr för hög. Båda går på 15k+ och Acern går inte att få i en billigare variant och Infinity är prissatt så otroligt högt. Vill man ha en hyfsad konfiguration går det på 13k+ medan man får samma prestanda från vaio pro 13 för 8-9k. Och visst är Zenbook infinity lyxigare men inte 4k lyxare.

Vidare till Samsungs nya Ativ book 9 som har brutal upplösning men bara 4gb ram (ett skämt?) för det trevliga priset 13.5k. Den faller både på pris och prestanda.

Jag såg nu att Yoga 2 Pro börjar dyka upp och den verkar ha en väldigt bra prissättning.

http://www.dustinhome.se/product/5010755589/lenovo-ideapad-yo...

12000 kronor för:

3200x1800 IPS skärm
8gb ram
256 gb SSD
i7 Haswell

Vikt på 1.39 kilo. Prestandan OCH priset pissar på Zenbook infinity/Aspire s7/Ativ book 9. Verkar onekligen bra, vad tror ni?

Edit: vikten är 1.39 kilo och priset är nu 13500 och 11500 med studentrabatt på dustinhome.se

Av Proer

Verkar onekligen intressant. Det jag inte förstår är varför 14" modellen är så mycket billigare? med studentrabatt och liknande specifikationer blir den ändå cirka 1000 kronor billigare än 13". Man kan få en i5:a + 256gb ram på 14" för cirka 8300 kronor vilket är riktigt bra. Någon som har information om vikten på de olika modellerna?

Av Proer

Vad tror ni om denna skärm?

Verkar inte finnas mycket information om den. Någon som vet om den har PWM?

2560x1440 / 27" skärm för 3590kr

här: http://www.dustinhome.se/product/5010745376/philips-272c4qpjk...

Av Proer

Såg nu att man kunde få den med 8gb ram för cirka 8400kr med studentrabatt. Oslagbart pris, frågan är nu bara om man ska köpa en så pass bra dator för dessa behoven men helt klart lockande är det.

Tack för tipset

Edit:

i5 haswell @ 1.6ghz
full hd ips skärm
8 gb ram
PCI-e ssd
vikt 1.06 kilo samt snygg och tunn.

Har svårt att tro att det kommer någon liknande bärbar för samma pris

Av Proer

ultrabook för surf/filmtittande etc

Hej.

Jag har spanat efter en ultrabook ett tag nu men jag funderar på om man ska vänta till haswell eftersom jag har svårt att hitta en som uppfyller mina krav. Egentligen fungerar nog vilken laptop som helst till att surfa osv men man vill gärna köpa något som inte är plastigt skräp som går sönder fort om man ändå är ute efter en bärbar.

Det verkar näst intill omöjligt att hitta något med dessa specifikationer utan att priset drar iväg för mycket.

Processor: i5, kanske i3 duger också
Ram: 6gb >
Skärm: 1600x900 minst i upplösning INGEN tn panel
Hårddisk: helst SSD alternativt en stor hårddisk med SSD-cache
Grafik: spelar ingen roll duger helt klart med intels integrerade
Vikt: under 2 kilo, men hade varit subert om den vägde mindre än 1,5 kilo.

I övrigt duglig touchpad och tangentbord. "Snygg" inte för plastig. Allting under 10k i pris är välkommet. Batteritid är inte superviktigt.

Jag tänker mig något i stil med denna: http://www.inet.se/produkt/1970345/samsung-9-series-np900x3c-... Hade nästan varit perfekt om det inte vore för det faktum att den bara har 4gb ram och det är väl i det minsta laget. Har även kikat på nya macbook air men den har en skärm från tiden då dinosaurier fortfarande gick på jorden.

Troligen blir det väl att vänta på haswell men priserna lär väl vara ganska höga.

Tack på förhand

Av Proer
Skrivet av Komplett:

Se svar i PM.

Vänligen

/Mikael

Jag tackar för svaret och ärendet är nu löst.

Av Proer

Hej Komplett!

Jag ångrade ett köp hos er och gjorde en retur som vart mottaget 2013-04-26 och jag har fortfarande inte fått någon uppgift om hur det går med ärendet. Som jag uppfattade skulle det bara ta några dagar men det har gått bra mycket längre än så, finns det någon anledning till att det dröjer?

Jag skickar returnummer i ett pm.

Tack på förhand.

Av Proer

OJ det var billigt, slänger man i en ssd så har man en riktigt bra dator för priset.

Av Proer
Skrivet av DeepBlue:

Finns ingen anledning att välja en S27A850T före en EV2736W. Som du redan har noterat får du ju en längre garanti när du köper Eizon. Dessutom har du ju mycket bättre kvalitetskontroll samt kundservice.
Enligt obekräftade uppgifter skall det tydligen sitta en nyare revision av PLS panelen i Eizon. Alla andra modeller har en panel med nr LTM270DL02 , förutom S27B970D som har LTM270DL02-201. Eizon skall tydligen ha en modell med nr LTM270DL04-N01. Slutligen skulle jag avråda dig ifrån att lägga pengar på en S27B970D. Om man hårdrar det så betalar du extra för en glasfront, en fot i aluminium utan möjlighet till porträttläge, samt ett panelhölje som ger sken av att vara tillverkad av borstad aluminium, men istället är tillverkat av plast. Förövrigt använder sig Asusen till 100% av PWM för ljukontroll, vilket troligen är anledningen till att dina ögon blev ansträngda.

Ja jag tror nog du har rätt, Eizon är helt klart det bästa alternativet för priset. Angående Asusen så uppfattade jag också att det var PWN:en som ställde till det. Mina ögon gjorde väldigt ont stundtals.