Inlägg

Inlägg som Nelson12 har skrivit i forumet
Av Nelson12

Kör 100Mbit/s

Av Nelson12

Nätverkskort vs Integrerat

God kväller..

Har en liten fråga angående Nätverkskort m.m. Kör en server med det integrerade nätverkskortet just nu, men funderar att köpa ett separat och sätta in. Men jag vet inte om det är värt eftersom det kanske inte är någon skillnad? Isåfall, hur pass stor skillnad kan man se?

Tacksam för svar.
Mvh,
Nelson

Av Nelson12

Tele2 Router EVG2000

God Morgon på er!

Söker nu lite support från det kära forat..

Jo, det är så här att jag kör tele2 fiber med både TV och Telefon i samma pack. Fick någon skitrouter från tele2 färdigprogrammerad och allt s.k EVG2000.. Öppna portar verkar vara ett stort mysterium, personer kommer in med inte satan visas servern publikt.

Därmed så tänkte jag införskaffa mig en switch.. Vet att det finns bredbandsswitchar med telefon. Eller måste man köra på skiten man fick från tele2? Det kanske går att köra en helt vanlig Switch först, sedan Router? Dvs, VÄGG - SWITCH - ROUTER. Onödigt att köra (Router - Switch) då routern bara ger switchen ett ip iallafall?

Någon som vet om denna combo kan orsaka några störningar i telefon/tv?

Allra bästa vore ju att köra telefonen i routern då routern har begränsat med ipadresser, eller? Ifall det nu går så att säga..

Tacksam för info och svar.
Mvh,
Lowe

Av Nelson12

XFX Radeon 6850 CF

Köpte mig för cirka 2 månader sedan 2x XFX Radeon HD6850 Dual Fan 1GB

Länk: http://www.inet.se/artikel/5409083/xfx-radeon-hd6850-dual-fan...

Har på senaste tiden meckat lite och kollat lite fanspeeds m.m, testat osv.. Då jag testade fläktarna på det sekundära (grafikkort 2) så att säga, så märkte jag att det inte blev någon skillnad på 100% eller 0% fläkthastighet, vilket jag tog som att det ej fungerade.

Jag har även märkt att det börjat se ut så här.

http://img27.imageshack.us/f/graffe1.jpg/ (detta är en bild på kort 1. Kort 2 har nollställda mätningar överallt. Därmed så fungerar det inte att ändra fanspeed.)

Varför blir det så här? Är det något fel på drivrutinerna eller liknande? Har testat en del drivisar, men är fortfarande samma sak. Har även sett att det fungerar emellanåt, men bara ett par enstaka gånger.

Har testat att byta plats da graffs, även provat att köra single med båda, fungerar prima. Även testat byta brygga, inte det heller.. Kan det ha med ATI's dåliga drivisar att göra? Åtminstone vad det gäller CF..

Tacksam för hjälp,
Nelson

Av Nelson12

Finns inga direkta drivrutiner till processor?

Tack för svaret förresten! Såg det precis efter jag skrivit posten, dumt nog.. Så det är fixat, internet fungerar och allt.. Men behöver jag drivrutiner till processorn tro?

Av Nelson12

Drivrutiner till moderkort/processor

God Natt kan man väl säga?

Hur som helst, suttit och pillat med en burk, köpt på elgiganten, inga skivor medkom.. Formaterade samt lade in windows xp professional. Problemet är nu att jag inte har skivor till att installera moderkortet för att få tillgång till internet..

Är inte alls kunnig vad det gäller drivrutiner till moderkortet. Så skulle vara extremt tacksam ifall någon kunde hjälpa mig ur situationen.

Lite information angående moderkortet -> MSI Global ? Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more

Hittar dock inte vart man kan få ned drivisarna..

Om nu inte detta problemet löser sig (någon som löser det åt mig så att säga)..
Kan man strunta i drivrutinerna? Allt fungerar ju utan internet.. Kan ju koppla in ett nätverkskort istället.. Eller påverkar det de också? Blir det ostabilitet eller liknande för processorn?

Tack på förhand!

Mvh,
Nelson12

Av Nelson12

mobe, då vi alla kör på samma ip så får vi inte ut full kapacitet.. Vi märkte av om någon satt och gjorde ditt.. Men vi satte en switch framför denna router nu, så det fungerar.. Skall testa att avaktivera DHCP, tror jag gjorde det, men tog sådan jädrans tid, så kopplade in switchen istället. Hur som helst, det är bara DHCP som behöver avaktiveras? Vi får ut mer upload med routern är switchen, roligt nog.

Hon på supproten sade även att routern bara kan ta emot EN ip-adress? Då vi har 5 totalt..

Bredbandstest -> Ta emot filer: 97.38Mbit/sek - Skicka filer: 182.73Mbit/sek

Av Nelson12

mobe, det skulle tydligen inte fungera enligt supporten?

Av Nelson12

Tre datorer med samma ip?

Hej!

Söker nu hjälp då vi nyligen installerat vårat tele2 fiberlan.. Vi fick en bredbandsswitch till som man kan koppla telefonen via, samt 4 LAN portar. Problemet är nu att vi har 3 datorer igång som har samma IP. Jag vet inte varför, då tele2 skall dela ut 4 ip adresser..

Någon som har något tips vad det gäller detta?

Edit: De tre datorerna har olika LAN ips, men dock samma WAN ip..

Av Nelson12

Ingen som har kunskapen? erfarenheten?

Av Nelson12

EVG2000 bredbandsswitch port farwarding

Goder dagens!

Har stött på ett problem med denna s.k bredbandsswitch då jag skall öppna portar för att hosta en cs-server. Fick mitt tele2 100/100 fiberlan igår, kollade igenom switchen lite, hur den var konstruerad i dess layout.. Ser ut som en helt vanlig netgear i stort sätt, dock med ett fåtal ändringar vad det gäller port forwarding.

Så här ser själva layouten ut -> http://data.fuskbugg.se/dipdip/_switch.jpg
Services -> http://data.fuskbugg.se/dipdip/switch2.jpg
Firewall -> http://data.fuskbugg.se/dipdip/switch3.jpg

Det som skiljer från den normala layouten är port farwardingen, tydligen skall man först göra en service, TCP/UDP. Sedan så skall man gå och aktivera denna i brandväggen för att sedan ge den datorn du vill öppna portar på kontakt..

I detta fall så gör jag så services med Start: 27015, Stop: 27015 UDP.. Start: 27010, Stop: 27010 UDP.

Går sedan in i brandväggen och skriver följande -> http://data.fuskbugg.se/dipdip/switch4.jpg

Aktiverar sedan servicen så det ser ut så här -> http://data.fuskbugg.se/dipdip/switch5.jpg

Nu har jag provat på både inbound och outbound även båda samtidigt..

Är det någon som har följande problem, erfarat det så att säga så är jag väldigt tacksam för lite hjälp!

Mvh,
Nelson