Inlägg

Inlägg som borgona har skrivit i forumet
Av borgona

Okänd enhet kom upp som förslag

Jag skulle logga in på 9Gag via ett av mina Google-konton (tänkte att det skulle vara smidigt att använda G+ för detta) och upptäcker, när alternativet att ladda ned appen kommer fram, en lista för mobila enheter i vilken det finns en enhet jag inte känner till (Rogers Samsung GT-I9500). Är detta någon random-person eller är det något generellt? Jag blev minst sagt förvånad när jag upptäckte detta. En snabb sökning på Google ger att det troligtvis handlar om en Samsung S4. Tankar kring detta? Och vem sjutton är Roger (om det är en person det handlar om)?

EDIT: Kan det möjligen vara så att Bluestacks kan vara denna Roger?

EDIT 2: Mycket som talar för att denna Roger är Bluestacks låtsas-telefon.

EDIT 3: "Problemet" är löst - det var Bluestacks det handlade om.

Av borgona
Skrivet av utsatt_unge496:

Trådlös via usb? Bluetooth skulle jag satsa på

Hmm, intressant, är det bättre på att hantera det trådlösa?

Skickades från m.sweclockers.com

Av borgona

Trådlös mick

Hej!

Jag har fått för mig att det vore trevligt med en trådlös mick för Skypesamtalen, för ökad rörlighet. Trådlösa headset känner jag till, men en liten mick som man fäster i tröjan liksom de gör på nyheterna, och som trådlöst överför till datorn via usb - finns det?

Av borgona
Skrivet av xfade:

Eller går du all in och handlar detta kort.

http://www.asus.com/Networking/PCEAC66/

Skrivet av xeRoos:

Ja, eller detta om du har planer på att köpa en router som stödjer AC-standard. Annars så tror jag inte du får ut så mycket av det.

Ska man utgå ifrån att mitt kort strular på grund av "dålig hårdvara"?

Av borgona
Skrivet av xeRoos:

En bra rekommendation på förhand är väl denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1025084. Men för att kunna ge bra rekommendation så är min första fråga; Vad har du för router?

Exempelvis, sitter du med en router som har 802.11ac-standard så kan det vara trevligt att kunna nyttja det Den du nu länkade har 802.11n-standard (2.4 Ghz), vilket är standard idag.

D-LINK DIR 615 har jag. Är Asus-stickan bra då? Lite skeptisk just nu efter kortet jag har

Av borgona

Val av trådlöst nätverkskort

Just nu har jag ett Asus PCE-N15 som inte vill samarbeta, och vad jag förstår är det flera som har problem med detta kort. Jag vänder mig därför till er för att få förslag på vad jag bör köpa istället. Kan något i stil med detta vara rätt väg att gå?

Av borgona
Skrivet av nathan:

1) Har du hibernation aktiverat? (gör en "dir /ah" i cmd och kolla efter en fil runt ~75% av din RAM-storlek som heter "hiberfil.sys")

Använder du inte hibernate kan du spara mycket utrymme genom att deaktivera hiberation. ("powercfg -h off" i kommandoprompten, se till att "hiberfil.sys" försvunnit)

2) Den största boven i dramat är säkerligen "winsxs"-mappen under "Windows". Det är dock ganska missvisande storlek som anges om du bara kollar mappen manuellt, men den är säkerligen rejält stor att döma av din totala Windowsmapps storlek.

För att banta ned den i storlek krävs ett verktyg, kolla här: http://support.microsoft.com/kb/2795190

Skrivet av nathan:

Deaktivera hibernation är ett bra tips, men man vill aldrig flytta växlingsfilen från SSD:n. Såvida inte han har en till SSD såklart som den kan ligga på.

Skrivet av nathan:

Ett tredje tips är att flytta dina användarmappar till en annan enhet (Mina dokument, Mina bilder...). Där kan du förmodligen spara en hel del utrymme, både direkt och framöver.

Dold text

Tack så mycket för svaren!

Jag avaktiverade "hibernation" och friade upp runt 6GB Det är helt klart hållbart för stunden, tack så mycket!

Av borgona
Skrivet av Jygge:

cache minne + Windows och lite annat kan jag tänka mig

Skrivet av ggustavsson:

Och hur mycket RAM har du?

När du installerar Windows så blir det en växlingsfil som är lika stor som du har RAM i datorn, samt också en hibernatefil (så datorn kan sättas i viloläge) också ca lika stor.

Har du bara 55Gb SSD bör du flytta växlingsfilen till annan enhet, och kanske inaktivera viloläge, samt i övrigt vara försiktig med vad du installerar på din SSD.

Dom som pratar om 20Gb har nog bara kollat hur stor Windowskatalogen är, och inte kollat upp andra filer som också finns som dessa ovan nämnda, men det finns en del mer som driver systemet också.

Skrivet av Svensktiger:

Windows swapfil + hibernate fil knycker hårddiskplats efter hur mycket internminne du har.
Swapfilen kan du sätta egen varierande storlek på och hibernate kan du stänga av helt (om du inte vill använda just hibernate såklart, om det är en laptop t.ex).

Dessutom så kan du leta "onödiga" filer med t.ex CCleaner eller Treesize.

Dold text

Tack för snabba svar!

Det här med "hibernate" känner jag igen, är det viloläge på svenska? Min dator är inte bärbar och jag använder mig aldrig utav detta läge så hur går jag tillväga för att avaktivera detta (förutsatt att systemet inte har någon direkt användning av dessa filer och att de är av markant storlek)? Är växlingsfilen (svenska för swapfil kanske..?) lätt att flytta?

Jag har 8GB RAM.

Av borgona

Windows 7 äter upp SSD på 55GB

Jag läser om flera fall där Windows 7 endast kräver ca 20GB utrymme, så när hela min 60 (55,8 i Windows) stora SSD äts upp blir jag en aning konfunderad. Jag har bara Windows installerat på denna disk. Vad har jag missat/gjort fel?

En mapp som går under namnet "Windows" är fylld till 25,6B och en annan kallad "Användare" går på 18,6GB.

Av borgona

Streama full HD (Netflix, HBO, YouTube)

Jag är ute efter en dator som klarar av att spela upp strömmande videomaterial i full HD, främst från tjänster så som Netflix, HBO och YouTube.

  • Klarar alla modeller av Intel NUC av att spela upp strömmande material i full HD?

  • Är de överlag lämpliga för detta användningsområde?

  • Finns det något speciellt jag bör tänka på, eller är det bara att starta upp enheten, öppna webbläsaren och köra?

  • Är XBMC något jag bör se över?

Av borgona
Skrivet av DunderHoken:

Har detta på ingång, ska dyka upp måndag/tisdag = http://www.zukin.co.uk/shop/mobile-phones-accessories/100-gen...

Kan återkomma om hur det är.

Gör gärna det!

Av borgona

Displayskydd för Sony Xperia Z3

Har inte lyckats hitta displayskydd för Sony Xperia Z3. Z2 tycks ha samma mått - kan sådant skydd fungera med Z3? Någon som testat/vet?

Exempel på skydd.

EDIT: Ser nu att det visst finns, men inte hos Webhallen där jag kollade... Någon som använt produkten?

Av borgona

Vad heter filmen?

Hittade denna tråd lite sporadiskt när man letar sig igenom barndomens nostalgi...

Jag har länge sökt efter en tecknad film jag vill minnas mig ha sett. Det jag minns från den är att det är en svanmamma som förmodligen tidigt i filmen dör av att hon drunknar i vatten på grund av oljeläckage. Denna olja gör att hon fastnar i vattnet men på något sätt överlever hennes unge som tas om hand om på land vill jag minnas.

En något oklar beskrivning men det kanske finns någon med bättre minne än jag? Kan tänka mig att filmen är från 80/90-talet och den är definitivt traditionellt tecknad.

Av borgona
Skrivet av Anitramane:

Plastsaker? Inget som är trasigt eller?

Det tvivlar jag starkt på.

Av borgona

Aldrig igen

Nu har jag öppnat Mac:en för att blåsa rent den. Aldrig igen säger jag bara. Konstiga små, små plastsaker som inte är i lådan längre, skruvarna känns inte perfekta och om jag var nervös när jag skulle skaka liv i lådan igen. Aldrig igen säger jag bara.

Det här kan väl betyda att tråden för mig förlorar sitt värde, men någon annan kanske kan få lite tips från den. Men för min del är en uppgradering av hårdvara inte aktuell.

Av borgona
Skrivet av nmc:

Oh sorry! Trodde 3000 & 4000 körde på samma. My bad.

Jag har de billigaste inet hade i samma hastighet som standard Tror det är a-data, osäker.

Ah, okej

Av borgona

Jag har Intel HD Graphics 4000. Mitt videominne ligger redan på 1024.

Ser för övrigt att du har bytt minne i datorn. Hur tänker du kring att du har 1333 MHz och inte 1600? Vad valde du för minnen? Jag kollar på Crucial.

Av borgona
Skrivet av nmc:

Värt att nämna är att du får tilldelat 512mb grafikminne om man har 8gb eller högre istället för 384mb.

Hur tänker du nu?

Av borgona
Skrivet av erik49563:

Nope bara på PC men ska väl inte vara någon större skillnad bara som sagt, spruta inte för länge varje gång och testa på papper först kanske så du vet att du gör rätt! och skaka den inte, det står på burken men det är inte alltid man läser det

Tack, ska köpa snart!

Av borgona
Skrivet av erik49563:

Jag har använt den på kjell för 49 kronor och funkar bra. Se bara till så att du inte håller den nertryckt utan dutta lätt för annars blir det iskallt och verkar skapa någon slags kondens eller liknande

Ska vara försiktig, tack! Har du använt den på Mac? Några råd/tips?