Inlägg

Inlägg som anon160366 har skrivit i forumet
Av anon160366
Skrivet av LaoLao:

'
Snacka om otur. Får man fråga vad det var för bil?

En cab Porsche, inget stark motor, men snygg som fan

Av anon160366
Skrivet av MultiMan:

Du skrev tidigare att bilen kostade över 300'. Bilen måste varit totalt mosad för att skrotas (200'+ i skador). Blev någon allvarligt skadad? Glöm då inte bort att få alla personskador dokumenterade för inför framtida eventuella men.

Själva karossen hat böjas tydligen. Bilen är gammal från 1987 en samlar bil så den är inte lika stark som nya bilar.

Av anon160366
Skrivet av PowerNet:

"enligt skaderegleraren har man försäkringar till för att täcka misstag och fel som blir."
Inte de som beror på att du har kört en avställd bil, vilket gör att du inte har en giltig försäkring om du inte tecknat en "garageförsäkring" vilket är för att ha bilen i ett garage eller liknande under ex vintern/sommaren då den inte används.

" för att transportstyrelsen debiterar per påbörjad dygn så att säga"
Nej, där har du fel. Transportstyrelsen debiterar fordonskatt månadsvis på bilar som har en årsskatt under 4800 kr, har man över 4800 kr så är det dagsvis debitering vid påställning/avställning.
Och det är att uppgifterna inte syns i e-tjänsterna direkt, utan först efter ett dygn ca, men avställningen/påställning sker direkt.
Det har stor betydelse om man kört ett oförsäkrat fordon (och dessutom avställt) ute i trafiken, för det är dels brott, och dels så är inte försäkringarna aktiva på fordonet när det är avställt.

Men i detta fallet så kanske Polisen ändå inte bryr sig om det hela, och det bara blir ett ärende mellan försäkringsbolagen, vilka ska utreda det hela och komma fram till vem som gjort vad, om alla fordon varit besiktade, påställda och korrekt försäkrade.

Återigen, fordonet var försäkrat, saken är avgjord och bilen skrotas.
Avställningen gäller dagen ut, detta enligt min FB och transportstyrelsen.

Av anon160366
Skrivet av biorrith:

@ari86: Kan man inte bara ånga avställningen? Be föregående ägare ringa till Trafikverket och kolla upp det.
För övrigt tror jag att avställningen först går igenom vid midnatt, så det borde vara lugnt i vilket fall som helst.

du har helt rätt, jag fick det glada beskedet runt 20-tiden att ställer man av bilen så gäller den dygnet ut, för att transportstyrelsen debiterar per påbörjad dygn så att säga, det är först efter 23:59 som bilen inte får användas. Försäkringen täcker och farbror blå behöver jag inte oroa mig för mer. Bara det är en stor lättnad.

tacksam för alla svar, även de lite mer off road, och hetsiga.

Av anon160366
Skrivet av Ballistic:

Nja, jag är rätt säker på att jag fick valet att ställa av i samband med ägarbyte när jag sålde en bil privat i somras. Jag har också gjort ett par motorcykelaffärer det senaste året och där är jag helt säker på att man kan ställa av i samband med ägarbytet, appen frågar om man vill ställa av eller behålla fordonet påställt innan man bekräftar bytet.

Visst kan det skilja mellan fordonstyper men jag tror nog bara att det är lite klumpigt formulerat. För på denna sida finns det nämligen en rubrik vid namn Ställ av ett fordon i samband med ägarbyte, rubrik nummer sju.

Du har rätt, man kan göra val i telefonen, 2 knappar ställa av fordon i samband med ägarbyte, eller fortsatt påställd

Av anon160366
Skrivet av Mikael_thn:

Fast nu har de ju muntligt avtalat om att bilen skulle vara påställd.
Å så vitt jag vet är det bara jordabalken som vid fastighetsaffärer kräver skriftliga kontrakt, i övrigt gäller väl ett muntligt avtal lika gott.

Problemet är ju bara att bevisa det...

faktist det finns avtalat på papper att bilen skulle vara fortsatt i trafik.

och återigen för folk som skriver utan att läsa, bilen kostar en bit över 300k, den är helförsäkrad, enda jävla problemet är att när vi gjorde ägarbyte så har han ställt av bil jäveln av misstag, pengarna tillfaller mig oavsett. från det att ägarbytet var klar och jag körde ut bilen och blev påkörd var det inte ens 10 min i mellan, så spara mig snacket att jag måste kolla att bilen är påställd. det är fan ingen som sitter och kollar att bilen är påställd direkt efter du gjort en affär.

jag har pratat med är försäkringsbolaget. fick till svar att det är en gråzon som de skulle kolla upp. för att jag har helförsäkring på bilen. enligt skaderegleraren har man försäkringar till för att täcka misstag och fel som blir.

Av anon160366

tacksam för alla svar, jag har suttit hela natten och läst villkoren om och om igen, jag tror jag blir utan ersättning :(. ska ta och komplettera anmälan till försäkringsbolaget och hoppas på det bästa annars är det 3-40000 kr som måste hosta upp för att fixa bilen själv, och skicka fakturan till förra ägaren.

Av anon160366
Skrivet av guineapig:

Du får aldrig köra med en avställd bil. Inte ens till besiktning. Däremot får du köra med en obesiktigad bil till verkstad och besiktning.

Skickades från m.sweclockers.com

Återigen, den biten vet jag, det jag inte vet är vem bär ansvaret att bilen blev avställd. Han ksn hävda dag och vecka att han tryckte fel, samma för mig att jag blind litade på hans ord.

Kan jag hålla förra ägaren ansvarig?

Av anon160366
Skrivet av Yorg:

Educated guess: Det är förmodligen ditt ansvar att se så att bilen är ställd som i trafik, oavsett vad säljaren säger. Hans fuck-up räddar nog inte dig om polisen nu vill bötfälla dig för att ha kört den.

Vad gäller olyckan vill jag ogärna gissa.

Som sagt, ägarbytet skedde i verkstan medan jag väntade på kontroll av bilen på vianor. Han gjorde ägarbytet och allt var klart där.

Sen att jag blev påkörd, finns det 6 vittnen till händelsen. Polisen ville inte åka fram. Tanten som körde är gammal och sa att hin inte sett rödljuset.

Av anon160366
Skrivet av Klubba:

Om du blivit påkörd av någon som kört mot rött så täcker den personens försäkring alla dina ekonomiska förluster, och även eventuella personskador. Om bilen som körde på dig är oförsäkrad så täcker trafikskadeföreningen. Vanligtvis så sköter ju ditt försäkringsbolag ärendet och begär sedan i sin tur pengar från dne som körde på dig's bolag, men om du kört avställt får du någ kontakta den påkörandes bolag direkt. Borde lösa sig iaf

Jag viste inte bilen är avställd, som vi hade kommit överens, var att låta bilen vara fortsatt i trafik. Han säger att han tryckt fel i appen.

Av anon160366

Krock med bil

Jo så här är det,

Jag köpte en bil, bilen skulle vara fortsatt i trafik, alltså påställd. Vi gjorde en digital ägarbyte, via telefon, medan vi gjorde en kontroll av bilen hos en auktoriserad verkstad. Kort efter jag kör ut från verkstaden så krockar jag med en bil som kört mot rött.

Nu till huvudvärken, säljan lovade att bilen är fortsatt i trafik, men det stämmer inte, han har ställt av bilen under ägarbytet och han lovar och svär att han tyckte fel.

Trots att jag har helförsäkring så gäller det bara bil i trafik.

Så jag har kört med en avställd bil och krockat, vad fan blir följden av det hela och har jag rätt till nån ersättning via försäkring.

Sen om jag kört i trafik med avställd bil, kan min körkort rycka?

Tacksam för konkret svar, utan påhopp och dummförklaringar

Av anon160366
Av anon160366

25% av alla som invandrare, denna siffra exkluderar, invandrare som har fått svensk medborgarskap. Så 25% med mindre än 5 år i landet är mycket mer än vad många andra länder lyckats med.

Att på mindre än 5år (innan man blir medborgare) lyckas lära sig språket, integrera sig och ha ett jobb i ett främmande land är så bra det kan bara bli.

SÅ, VAD GÄLLER DU ÖVER?

Av anon160366

Rikt pris på hela datorn? + frakt

Av anon160366

Pma mig, har en kompis som är volvo mekare på volvo och gör jobb vid sidan om, han gör det för mindre än hälften av de fantasi summor du skriver om

Av anon160366

Tja,

Har en Samsung msata på 64GB som satt som primär disk i en laptop i ca 25h.

Av anon160366

Gärna http://cdon.se/hemelektronik/router-asus-rt-ac68u-dualb-wirel... i repris, han inte slutföra innan priset ändrades.

Av anon160366

Black Friday, black Knights

http://i.imgur.com/2gY9W8a.jpg

Av anon160366

Om du skulle skicka den så är jag intresserad

Av anon160366

Tja

Kan du ta en bild på spec på kartongen.