Inlägg

Inlägg som Namehere har skrivit i forumet
Av Namehere
Skrivet av Citrona:

Jag brukar köra 3 skärmar på mitt 690 kort, men spelar bara på 1. Så brukar köra window fullscreen eller bara fullscreen beronde på spel.
Det är bara att välja vilken som är primär skärm. Du behöver inte koppla bort någon skärm och krångla.

Skrivet av Jalle64:

Ok, men det finns skärmar med denna lösning, men det finns adaptrar som kan användas för inköp om du inte redan har detta.

Okej!

Kikade runt lite och hittade http://www.inet.se/produkt/5411240/gigabyte-geforce-gt-740-oc... , skulle den funka till mina ändamål? Så har jag 2 skärmar i DVI och den tredje får jag lösa i HDMI på något sätt?

Av Namehere
Skrivet av Jalle64:

På detta kort (Gigabytes) är det lite fler lösningar då det har tåv DVI (DVI-D och DVI-I) samt tre DP (Dsiplay Port) och en HDMI port. Dock kan du "bara" använda fyra av dem men det är ändå rätt väl tilltaget med lösningar.

Okey, tack!
Har aldrig sett en skärm med sladd som passar i DP, hur löser man det?
Samt ska man tänka på om det är PCI-express 2.0 eller 3.0?

Av Namehere

Är rätt grön när det kommer till att ha fler än 2 skärmar på 1 kort. Hur funkar det ens?
Är inne på ett grafikkort nu @ komplett som stödjer 4 skärmar, och i min värld så skulle det då vara 4 st av de där blåa/vita utgångarna :$
http://pbrd.co/1Dy9gRm denna bild jag tänker på. Vart får man in alla skärmar?

Av Namehere
Skrivet av Jalle64:

På nVidia:sidan är det från 6XX serien de börjar stödja fler än två skärmar. Ett GTX 660 borde funka någorlunda iaf, med CS:GO tycker jag.

Okey thnx! Är det PCI-express utgångar man kollar på?

Skrivet av GTXOla:

Alla Nvidias kort stödjer väl 4 skärmar.

Edit
Alla nya kort alltså.
2GB Ram är ju dock snålt för att köra på 3 skärmar, men om du bara ska ha ett kort så orkar det inte högre inställningar iaf i det segmentet du kollar på.

Hmmm okey. Är som sagt inte så mkt för gaming längre, men det händer ju ibland. Räcker 2GB ram för 2 skärmar? Så de få tillfällena jag lirar så kopplar jag ur en skärm bara?

Av Namehere

Ska väl tilläggas att jag knappt spelar något! Är CS:GO då och då endast.
Har väl en budget på 1.5K skulle jag vilja säga. Vad är det för specifikation man letar efter i ett grafikkort när man ska veta hur många skärmar det stödjer förresten?

Tack för snabba svar

Av Namehere

Byta ut grafikkort för att hantera 3 skärmar, kritik på valt grafikkort pls

Hejhej!
Sitter nu med ett Nvidia Geforce GTX 60 Ti (http://www.inet.se/produkt/5409095/gigabyte-geforce-gtx-560ti...) och har tankar på att fixa så jag kan använda 3 skärmar. En polare som precis löst 3 skärmar använder sig av (http://www.net2world.se/#/gf-gtx750-ti-oc-2gb-ddr5---gigabyte...). Är detta ett okey grafikkort (dvs ingen nedgradering)? Eller finns det något som är bättre/mer prisvärt, samt helst inte en nedgradering från min GTX560 Ti.

Och behöver jag ha ett starkare nät-agg om jag går på 3 skärmar?Har 550W nu tror jag.

Tack på förhand!

Av Namehere

Haha ja! Blev en himla omväg och pyssel när felet var så litet men liks bra det, datorn behövdes städas. Tack för all hjälp i tråden!

Av Namehere

Formaterat om allt nu och installerad om OS på nytt. Problem fortfarande kvar. Bytte USB-port med musen och det var fortfarande knas. Tänkte sätta mig med en annan mus nu och se om det helt enkelt kan vara musen det är fel på.

EDIT: Problemet kvarstår med min QPad 5K, bytte usb-port, still there. Kopplat ur den nu och tog en gammal mus, suttit 30 min o inte hänt någonting än. SÅ tror jag kan vara hemma

Av Namehere

Tack!:) kör den där HDD-grejen, verkar ta lite tid.

Av Namehere

Aight! Testar det första du skrev snart. SItter nu o kollar igenom hårddisken med det där testet du beskrev. Gick via My Comp dock och inte cmd.

Kikade memtest men fattar inte hur jag ska få över programmet på disk o få den köra när jag startar om som det stod i guiden.

Ska testa med musen också, hoppas det kan va så lätt

Tack för stt du lägger ner tid ochhjälper

Av Namehere
Skrivet av fAkkFejz:

öppna burken o glo så fläktar snurrar till o börja med.
Kolla temps med realtemp,hwinfo,aida64.
har du mer än 1 minnesmodul? testa ta bort den ena o kör 1 och 1.
låser den sej väldigt snabbt, annars kontrollera systemfilerna med CMD prompt admin - sfc /scannow
kladda gärna ner lite specs på burken så är det lättare att hitta lösningar.

Var iväg o tog lite tryckluft i datorn. Nu tillbaka.

Alla fläktar går.
Minnesmodul?

Vet inte hur jag ska förklara att den låser sig. Det låser sig liksom inte, utan det blir bara att jag inte kan klicka på annat än det fönstret jag har uppe. Skärmen fryser inte, utan bara muspekaren som inte kan klicka på andra fönster/verktygsfältet.

CPU: Intel core i5-2500K 3.3GHZ
Graffe : Nvidia GTX560 Ti
Moderkort: Nåt MSI, vet inte vad det heter exakt
Nåt random RAM-minne

Blixten slog ner för några dagar sen och datorn dog, därför jag kan tro det handlar om hårdvaran?

Av Namehere

Läste någonstans nu att om problemet fortsatte i safe mode (det gjorde det) så kan det vara hårdvarufel. Hur hittar man om det är hårdvarufel? Inte så att jag kan öppna datorn o ba "här e det defekt". Finns det program?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Namehere

Datorn hänger sig, kan bara klicka på highlightade fönstret

Hej sweclockers! Har probleeem med datorn. Blir så att den hänger sig ibland. När den hänger sig kan jag bara klicka på/inom det highlightade fönstret jag har uppe. Kan inte klicka någonstans annars (typ som webbläsarfönstret på skärm nr 2 när jag sitter skriver i skype-fönstret på skärm nr 1. Kan dock föra musen över båda skärmarna. Kan heller inte klicka nere i verktygsfältet). Måste dra en ctrl-alt-del för att få det att lossna. Detta händer kanske varannan minut och det börjar tilta mig lite.

Har formaterat om datorn (hade dock kvar det mesta som fanns kvar på HDDn, även fast det stod att det skulle försvinna? :S). Ska man testa en gång till och verkligen ta bort ALLT, eller har det med hårdvaran att göra?

Halp

Av Namehere

"drivrutinerna startades om pga fel" sen låser sig bildskärmen

Hej!
Har litet problem med min stationära.
Grafikkortet är typ nvidia geforce 560X GTI.

Får ibland problemet att mina 2 skärmar blir toksvarta i några sekunder, sen kommer bilden tillbaka och jag får ett meddelande om att "drivurinternrna för grafikkortet slutade funka/startades om pga fel". Förut så lyckades bilden komma tillbaka till sitt vanliga läge men nu har den börjat låsa sig och jag får detta felmeddelande fler gånger i rad. Får då stänga av datorn på knapp och hatar det.

JHar försökt att ladda ner senaste drivrutinerna på nvidias hemsida men utan någon lycka

Någon med tips? tack på flrhand

mvh namehere

Av Namehere
Skrivet av Gubbkroppen:

installerade det precis jag med nu för att prova. funkade ju sjukt bra. eftersom jag har en htpc framme vid tvn. och en bärbar dator på tvbordet. efter jag configgat så var det bara att dra musen till höger på min bärbara skärm. så kom den upp på tvn.

tack mig själv för jag tipsade om den. haha.

Har också fixat det och det funkar galant! Heja oss! Och tack!

Av Namehere
Skrivet av Gubbkroppen:

är det så här du menar?

http://synergy-foss.org/

Ja jag tror att det är så jag menar! Ska kika närmare på det

Skrivet av Tanis:

Vad vill du göra? Accessa desktop på Dator X från Dator Y?
RDP
TightVNC
Radmin
Dameware
osv

Vill ha 1 skärm i min stationära dator, sedan 1 skärm till min laptop och kunna styra allt med ett tangentbord och mus.

Av Namehere
Skrivet av mrqaffe:

Det finns program som använder nätverk, men det behöver inte vara wifi, så länge nätverket fungerar går det bra och kabel ger bättre prestanda.

Så jag skulle kunna använda internet med sladd i både stationära och den bärbara och styra båda två ifrån stationära? Hur?

Av Namehere

Nätverkskort som stödjer trådlöst eller extern?

Hej!

Skulle vilja kunna styra min laptop samt stationära med mus+tangentbord som är anslutna till den stationära datorn. Har läst att det finns program som kopplar dessa enheter tillsammans över Wifi.

Problemet är att jag inte har ett nätverkskort i min stationära dator som stödjer trådlöst.

Jag undrar om man ska köpa ett helt nytt nätverkskort eller någonting extern som kopplas in i USB-uttag (vet inte exakt vad de kallas men ni förstår nog). Det senare alternativet känns ju mer attraktivt då det verkar vara mest ekonomiskt plus att man kanske får användning av den externa enheten vid andra tillfällen.

Tror ni detta fungerar? Och i så fall, vilken extern enhet är att föredra?

Tack på förhand!

Av Namehere
Skrivet av Pantern1337:

Har man fiber får man oftast inte välja operatör.
Det finns i de flesta städer 3 olika fibernät, 1. Stadsnätet, där kan du välja och vraka bland små operatörer. 2. Telia, deras egna nät och där gäller deras egna utbud. 3. Bredbandsbolaget, deras egna nät med deras egna utbud.

BBB och Telia har ungefär samma priset, Telia snäppet dyrare. Men samma utbud finns hos bägge, upp till 1000 mbit.

Stadsnätet blir nog billigast, men blir oftast bara upp till 100/100, priset är dock olika från stad till stad, men vet folk som ger 100 kr för 100/100, medan folk ger över 300 kr.

Okej, tack, det visste jag inte!

Vad anser du om ComHem?

Av Namehere

Vad anser ni om ComHem?