Inlägg

Inlägg som TokigaSmurfeN har skrivit i forumet
Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Falcon:

Hej!

Jag kommer gå in med ett kapital som motsvarar 1/3, en tredjedel, d.v.s jag kommer gå in med lika mycket som övriga två.
De två övriga är en man och en kvinna i samboskap.
Jag inser ju att dessa två skulle kunna "motarbeta"(skydda varandra) mot mig, om/när vi börjar bråka.

Hur kan jag på bästa sätt formulera mig i ett kompanjonavtal för att minimera den risken? Gör man det bäst i ett kompanjonavtal eller via ett aktieägaravtal?
Majoritets/minoritets-klausuler? Hembudsklausuler? Vad innebär allt detta?

Vi pratar här då om ett aktiebolag. Kvinnan är VD, mannen är Vice VD samt suppleant är VDns dotter. Jag har mycket god vänskap med dessa två, särskilt då mannen i fråga. Men som sagt, kommer det ett bråk, måste detta fungera.

Jag inser också att det är mer avancerat än vad jag trodde. Vi har tillgång till revisor samt advokat. Och vi kommer låta en advokat titta på hela klabbet innan vi skriver under så att säga.

Har läst en massa om detta på olika sidor men finner inga direkta klausuler som jag kan använda och eftersom jag inte är advokat kan jag inte heller formulera mig på ett korrekt sätt.

En sida som jag bl.a kollat på är expowera.se som jag tycker är matnyttig men som sagt ovan, jag är lite "strandad".

Nu är ja inte säker men måste ändå fråga, är det F****k*******n du pratar om och har bytt positionen på mannen och kvinnan ang VD och Vice VD?

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av stefanden:

Om nu företaget inte förmedlar varor dem går med förlust på hur kan dom gå gå back som det står i ditt inlägg ovan?

asså fuck sake... Företaget i sig går back ekonomiskt, Dem tjänar inte in tillräckligt mycket pengar på sina varor för att gå med vinst i nuläget, vi pratade om Vinst på den Specifika produkten vilket är 2 skilda saker.

Företaget går med förlust i nuläget och har gjort under 3 års tid men av deras fulla kapital har dem en soliditet på 19% vilket gör att dem kan betala sina skulder i nuläget.

Företaget går med förlust, Ja men varorna dem säljer har dem fortfarande en teoretisk vinst på även om beloppet av försäljningspriset minus inköpspriset samt 25% moms å har dem inte kapital att betala sina skulder oavsett vilka produkter dem säljer.

Inköpspris på en varan kan vara 400 kronor, butiken säljer produkten för 799 kr, 799-400 kr= 400-25%=300 kr

Av dem 300 kronorna så är en viss summa betraktad som "vinst" dock så får företaget inget vinst eftersom lokaler, personal, el, telefon etc kostar mer än vad butikspriserna - inköp och moms ger som dem säljer.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av stefanden:

Hur kan då företaget gå med förlust?
Sen vill jag(personligen) nog misstänka att den procentuella vinsten är större på en DVD R+ för 99 kronor

Hur kan då företaget gå med förlust? Vad syftar du på? Ja om företaget köper in Iphone för 5700 och säljer den för 5995 så ja då går dem med förlust. ( Vilket dem inte köper in den för)

Jag tänker inte dra samma historia igen, läs istället.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Xeroxx:

Hur många miljoner spelare hade dom nu igen?
Min åsikt är ju att med så många spelare, är det ingen fatalt misslyckande.

Skrivet av Frux:

De har 9 miljoner spelare, mer än något annat MMORPG i världen, som hade kunnat sluta spela när de ville, och du sitter ändå på ett forum och gapar om fail?

Man räknar inte hur många spelare dem har idag utan hur många dem tappat... klart som fan dem fortfarande har miljontals användare men dem går utför...

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Pulver:

Men hallå - jag har redan skrivit att jag inte har en aning om vad de köps in för, jag gjorde ett övertydligt exempel för att du skulle förstå vad vi pratar om och så börjar du göra uträkningar med moms... suck...

Ja precis, jag förklarar och visar hur det faktiskt ser ut, och faktumet är att dem tjänar mer på Iphone än en pack med Dvd r skivor för att göra en Överdriven jämföring för att ni skulle förstå men de gick tydligen inte hem ändå.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av ThePreToriaN:

http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20120928/pandaria-forsaljni...

Mycket tyder ju på att WoW har haft sin storhetstid och nu finns GW2 och andra alternativ som är mer aktuella.

Är man förvånad? Nej.

Det är ju som så att man ska sluta när man ligger på topp, men nae Blizzard tror att dem hela tiden kommer på bättre och bättre ideér men använderna ser det som sämre och sämre ideér.

Blizzard hade sin tid men dem ville föreviga den tiden vilket dem misslyckats med fatalt.

Nej jag kan inte skilja på de och dem men jag överlever alldelles utmärkt utan den kunskapen era blodsugande ordpolisparasiter.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Pulver:

Bara så att du inser vad vi pratar om - inköpspriset hos butikerna ligger på typ 5700:- och sedan säljer de den för 5995:-

Butikerna tjänar alltså i princip ingenting på försäljningen - det är Apple själva som drar in alla pengar.

Jag håller med Dammskog: en butik kan antagligen tjäna mer pengar på DVD-R försäljning än på själva iPhone.

Varför säljer man då iPhone överhuvudtaget ?

Kundefterfrågan, Prestige, runtomkring-försäljning som abonnemang, tillbehör mm.

Inköpspris på 5700 kan jag garantera att Iphone inte köps in för, Då skulle alla butiker gå med förlust på varje såld Iphone.

Inköpspriset för butikerna är även utan moms och på telefoner/ elektronik etc så ligger momsen på 25% som sedan företaget lägger på i färsäljningspriset som betalas av privatpersonen men som går till staten.

5700/100*25=1425kr 5995-1425 = 4570kr

Skulle Elgiganten köpa in en Iphone för 5700 sedan plussa på momsen så skulle priset hamna på 7125 kronor och då går företaget +/- 0 vilket dem såklart inte gör eftersom företag inte förmedlar en sådan vara utan att gå med vinst. ( Samtidigt som Iphone inte kostar 7125 utan 5995 och företag förmedlar inte varor dem går med förlust på)

3000 kr som inköpspris var ett runt tal men 3700-4200 kr +/- 100 kronor är högst troligt.

Nu till dagens stora mysterium, hur kan du på fulllaste allvar tro att inköpspriset på en Iphone ligger på 5700 kronor när den säljs för 5995? made my day

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av dammskog:

Jag gissar på att vinstmarginalen för en dvd r+ är större än en iphone så ja, elgigaten tjänar mer på att sälja dvdr+ än att sälja en iphone. Det de tjänar pengar på är att sälja tillbehör och försäkringar som de har mycket högre marginaler på.

Då har du ingen aning om vad företagsekonomi handlar om.

Skrivet av Pulver:

Jag har ingen koll på hur mycket butiken tjänar på varje såld iphone, men marginalen är betydligt närmare 100:- per såld enhet än de 3000:- du föreslår.

Nu är iPhone 5 upplagd på Apple.se - leveranstid 3-4 veckor på samtliga exemplar... trist.

Vadå 3000 som jag föreslår? När skrev jag att Vinsten ligger på 3000 kronor? Aldrig.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Pulver:

Butikerna tjänar typ ingenting på att sälja iPhone - det är minsta möjliga marginaler.

Menar du det? vadå om dem säljer en vara för 5995 så tjänar dem ju precis så mycket?

Utgå från 5995 varav 3000 är inköpspris därav, 2995kr som går till allt mellan golv och tak i butiken samt en viss procentuell vinst som är noga uträknad.

"Butikerna tjänar typ ingenting på att sälja iPhone - det är minsta möjliga marginaler"

Butiken tjänar då mer på att sälja en Iphone för 6000 kronor än en DVD R+ för 99 kronor.

Varför antar dem sig då att sälja mobiler med abbonemang? Jag kan tänka mig att för varje telefon med abbonemnag dem säljer i exempelvis Telias namn så får dem högst troligt en procentuell summa av ursprungsvärdet på varan dem förmedlar.

Elgiganten har ju trots allt en omsättning på 5.8 miljarder kronor men åsido går dem ju back ganska skapligt, ganska ironiskt med tanke på när Elgigantens VD yttrade sig om Experts konkurs så var han väldigt säker på sin sak om att Elgiganten inte låg i risksonen, nae upp till bevis nästa år då isf.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Cindori:

De tjänar pengar på att sälja abonnemang och erbjuder därför bara det i början?

Tjänar dem mer på det? Dem säljer ju bara abbonemang tillhörande Telia, Telenor, Comviqetc.. Förstår inte hur dem tjänar mer på det än om dem skulle ta in egna för 3k och sälja för 5995...

Btw Någon som vet fraktiden på Applestore? tänkte beställa en Olåst 5:a därifrån, kan man få den nästa vecka tror ni?

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Pulver:

Priserna hos Apple store har dykt upp i deras app - föga förvånande blev de:

http://www.99mac.se/attachments/iphone-ipad/35266d1348760459-...

bild lånad från 99mac.se

Skickade idag mail till Siba, Elgiganten, The Phone House och Digital Inn för att höra om de har olåsta iPhone 5 - svaret blev nej från samtliga utom Digital Inn som inte svarat ännu.

Mest sannolikt är det endast Apple store i Täby som har olåsta iPhone till försäljning över disk imorgon.

Varför skulle inte hemelektronikkedjorna ha olåsta telefoner?

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Waowt:

Suck. Du kan då inte läsa heller. Jag säger inte att jag inte kan stå för det, men jag vet ju inte äns om han faktiskt har fuskat själv tidigare eller om det nu är denna modden. Istället för att ni håller på att upprepa att "du ska betala din polares spel" och att jag är någon dryg jävel kanske ni borde hjälpa?
Annars tycker jag ni lika gärna kan ignorera tråden. Det är inte svårare än vad du tror.

Om du lirar spelet på din dator och blir då bannad så är det väldigt logiskt för vilken människa som helst att lista ut att det beror på din dator, inte Bill Gates.

"Jag säger inte att jag inte kan stå för det"- Varenda gång du ifrågasäötter varför du borde betala för hans spel så bevisar du att du inte kan stå för det.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Waowt:

Jag? Vad ska jag köpa ett nytt för? Vad har jag gjort? Detta var någon helt random person som på något sätt fick ett hack installerat på min dator när min polare spelade på den i en private match, det gör inte mig "skyldig"

Jag betvivlar starkt att du säger hela sanningen. Den där "random" personen hade hacks? okej och sedan säger du att ni andra "plötsligt" kunde nyttja samma hacks?

Jag tror med största säkerhet att "the random guy" visade er hur ni installerar hacks och sedan efter det så har du/ni inte tagit bort det efteråt, det är inte som så att du plötsligt får hacks för att du joinar en specifik server för isf så finns dem redan i spelets script.

Nu är frågan? Är du en såpass dryg jävel att du inte ens tycker din polare är värd ett nytt spel när det är Du som sabbat hans gamla? Ja Du, Du spelade hans konto via Din dator, alltså Ditt fel.

Shit asså stackars dem satar som umgås me dig.

Av TokigaSmurfeN

Fett fresh, va äre för tangentbord?

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Pulver:

Jo, priset på en olåst iphone 5 från Apple borde ligga på 5795:- (samma som 4s när den var ny) eller 5995:- (utan abb priset hos telia)

Antagligen kommer priserna ligga på denna nivå när den väl är släppt så att den går att köpa i butiker.

(priserna nu verkar vara rena gissningar - import-priser etc)

Min fråga är om det är någon som har koll på om någon butik kommer att sälja upplåsta iphone 5 from fredag ? (förutom Apple store i Täby)

Alltså om de kommer att finnas hos typ Elgiganten, Siba, Digital inn whatvever ?

Import priser? vet du ens vad du pratar om?

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Reyintaz:

Ush vad dyrt 250 kr/månad för utan telefon låter.

Själv sitter jag med ca 325 kr per 3 månader för mitt, vilket jag aldrig överstiger

Jag betalar ca 1000 kr i månaden för min mobil och abbonemang hos Telia... Det tycker iaf jag är dyrt, 250 spänn är fan gratis

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av Matsson82:

Ja Vem dingar först 90 tror du?

Skickades från m.sweclockers.com

Den som levlar snabbast, dock inte helt säker.

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av ThePreToriaN:

Jag som GW2 spelare hoppas verkligen att det är som du säger.
WoW är så gott som förstört med den icke uppdaterade grafiken och slöa combatsystemet. Men det värsta av allt är den 70-80 procentliga spelarbasen av p12 or.

Utan p12 or har inte WoW mer spelare än GW2 och några p12 or till GW2 vill vi inte ha!.

haha tro mig, när staden blir attackerad så vill såklart alla lowlvl p12 ha boost med att döda enemy faction för achievement. Så vad gör dem för att få hjälp?

Skriker i tradechatten att staden attackeras och att man ska whispa för en inv...

Av TokigaSmurfeN

Stolt Clawgripper

Av TokigaSmurfeN
Skrivet av cevinchurch:

Tjena! Jag heter Cevin och jag skulle vilja ha hjälp med en sak.
Jag har länge gått och funderat om vad jag ska köpa för mina intjänade pegnar från senaste sommarjobbet (jag får även in 1000 kronor varje månad). Jag tror jag ska satsa på en dator inom kort, men tror först att jag skall köpa en surfplatta. Jag vill kunna läsa DN på den, och skapa dokument och tabeller. Jag bryr mig inte så mycket om kamera. Den ska inte vara större än en iPad. Vad kan ni rekomendera till mig? Jag skall även spela lite olika spel.

Tacksam för svar!

Har du provat Ios eller Android förut?

Denna tråd kommer bara vara en fanboyfråga och personligen skulle jag inte rekommendera att köpa en surfplatta alls... Det är bara en vill ha pryl som inte uppfyller någon nytta enligt mig.. Köp en smartphone istället om du inte redan har en för då kan du ju också ringa;)