Inlägg

Inlägg som Haresh har skrivit i forumet
Av Haresh

Jo det finns koppartrådar som går innanför höljet och utanför trådarna.

Ska jag köpa enbart 3,5mm kontakten eller ska jag byta ut hela sladden?

Köpte en lödstation för 99 kr på Jula och bytte hela sladden genom att löda bort den gamla och klippte av en 3,5mm hane till 3,5 mm hane, klippte av den i ena änden och lödde den i kretskoret på fjärrkontrollen, så nu fungerar det

Av Haresh

Laga högtalarkontroll

Hej!

Har ett par Logitech Z2300, vars högtalare och bas fungerar alldeles utmärkt! Men det är en fjärrkontroll/volymjusterare som är trasig.

https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTDoK8NG077Y...

En sådan. Det går två sladdar ifrån den som ni ser på bilden, den ena går till basen (D-sub?) och den andra går till datorn (3,5mm). Själva 3,5 mm kontakten har lossnat från sladden och jag behöver nu en lösning för att kunna fixa detta. Logitech säljer tyvärr inte fjärrkontrollen separat, och jag har ingen garanti kvar.

Jag har öppnat upp fjärrkontrollen och det ser ut så här:

http://i.imgur.com/u5uqS.jpg

Det går tre sladdar i ena änden, en röd, en vit och en svart som jag inte vet vad den är till för.

På underisdan är det iaf 3 st som lödats i kretskortet.

http://i.imgur.com/Q6pMJ.jpg

I andra änden av sladden så finns bara två stycken, en röd och en vit.

http://i.imgur.com/Knevv.jpg

Så nu till min fråga. Om jag ska byta ut sladden som antagligen är den bästa lösningen(?), vad är det för sladd jag ska ha? Är det en 3,5mm hane till 3,5mms hane och sedan klippa av i ena änden? För jag måste ju ha 3 sladdar i ena änden, och två i andra.

Tack på förhand!

// OM

Av Haresh

Sådär!

Nu har jag monterat dit en 92mm fläkt. Lyckades efter lite krångel få den någorlunda stabil med buntband. Temperaturen kunde gå upp till 115 grader när jag spelade AC Revelations, och då började det lagga. Nu ligger grafikkortet på 52 grader när jag spelar, och det laggar inte. Riktigt härligt! Tack för all hjälp!

Av Haresh

Bryr mig inte ett dugg om utseendet, men känns som att 120mm blir för stort. Ska nog satsa på 80 eller 92mm som du sa! Tack så mycket!

Av Haresh

Hej!

Tack för era svar. Har inte ändrat min profil. Jag bor inte i Stockholm, utan strax utanför Norrköping. Men jag ska ta o mäta grafikkortet och se vilken fläkt som passar bäst. Tack så mycket för er hjälp! Jag ska återkomma när jag fixat detta så kan jag jämföra temperaturen!

Edit: Nu har jag mätt storleken på flänsen.

http://i.imgur.com/ZIlwc.jpg

På längden så är den 10cm och på bredden så är den 8cm. Vilken storlek tror ni blir bäst? Funderar på en 80x80mm

Av Haresh

9600GT gettmod?

Hej!

Det är så att jag har ett GIGABYTE 9600Gt 1GB, ett passivt kort, dvs. kylflänsar som ska avleda värme utan några fläktar. Jag har inte riktigt det bästa luftflödet i mitt chassi kan jag säga redan nu. Grafikkortet stiger i rask takt upp i temperatur när jag väl börjar spela. Nu har jag mätt med speedfan och den har visat 120 grader, nu om det stämmer eller ej vet jag inte riktigt, men grafikkorter blir iaf för varmt. Jag märker av det i spel, så får jag lägre fps, det laggar o så.

Jag har ett sådant kort:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRK7qpuEWiBexq-9T7ERG0su...

http://pici.se/pictures/iVArhlnjM.jpg

Jag funderar nu på att köpa en chassifläkt efter storlek på grafikkortet och sätta den mot kylflänsarna genom buntband. Tror ni det fungerar med buntband, eller lär de smälta? Har ni några andra simpla lösningar så är jag öppen för förslag.

Jag lär väl säkert uppgradera datorn senare, men just nu är jag ute efter en tillfällig lösning så jag kan spela och hålla grafikkortet svalt utan att lägga ner allt för mycket kronor.

Edit: Glömde tillägga att jag endast kör på en chassifläkt, och den blåser in. Tror jag har plats för en eller två till, är det bättre o sätta in i chassit istället tro?

Inget att skryta om, men om det har någon betydelse så kör jag:

400w nätaggregat (något kinesiskt udda märke)
4gb Ram (runt 800 mhz, vet inte exakt)
Intel Core 2 duo 2,66ghz

Windows 7 Ultimate x64.

Tack på förhand!

// OneMIillion

Av Haresh

Har provat byta plats på ramminnena och prova med ett ram-minne i! Samma resultat! Jag tror att 8-pins kontakten inte ger någon ström :/

Ska nog kolla om jag kan få tag på en 4 pins till 8pins adapter och prova!

Ingen som vet vad som kan vara fel?

Av Haresh

Jag som hjälpt honom att bygga datorn. Jag har plockat ut allting, och kollar så att distanserna sitter rätt. Det sitter 9 st, en vid varje hål till moderkortet. Kopplade ut allting, monterade om CPU och CPUfläkt, och startade med endast Moderkort, RAM, CPU och PSU. Fläktarna går igång i ca ngn sekund, men datorn slocknar snabbt.
Moderkortet har kopplats med en 24 pins kontakt och en 8 pins kontakt, och det lyser snabbt när man startar, och slocknar direkt typ. Känns nästan som att 8-pins kontakten inte ger ngn ström.