Inlägg

Inlägg som Dirt666 har skrivit i forumet
Av Dirt666

När blir det av då?

Av Dirt666

Japp

Nej men seriöst vi har jo gjort ett bygge på samma tema så det kan vara kul för folk att se något mer. Du får gärna lägge en blid på ditt bygge i min tråd

Av Dirt666
Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZyntaxError
Schysst Mycket proffsigt! Gillar vad du gjorde med hårddiskhållaren, blev mycket mer spejs. (lite fundersam iaf över att du inte har nån fläkt som drar in luft genom dammfilter..) Blir intressant att se slutresultatet, både prestanda o utseendemässigt.

Har själv prexis blivit klar me min H2O o nu är det bara nätagget som väsnas, så när du ger dig på ditt kan du väl skriva en utförlig arbetslogg;)

Jag har testat det här med att ta bort chassifläktarna och det fungerar utmärkt. Jag har precis samma chassi/cpu/HD temp nu som jag hade innan med 2st 80mm in och 3st 80mm utsugsfläktar, så det är verkligen inget problem. Dessutom ska jag sätta in sånna här för att hålla skiten ur lådan: http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=409&session=0f43a3b...
Ska väl också påpeka att hela idén bygger på att lådan är väldigt vältätad i övrigt så att luften verkligen går den väg man vill.

Det kan jag göra. Just nu känner jag att jag moddat så att det räcker ett tag. Måste dessutom spara pengar så jag kan åka på skidresa till Narvik. Men angående PSu modden så kommer den antagligen byggas enligt denna princip: http://www.zerofanzone.co.uk/projects.asp?request=liquidenerm...

Av Dirt666

Nu har jag laggt ut lite fler bilder samt dragit ner formatet. Har även skrivit kommentarer till vissa bilder.

Mycket nöje!

Av Dirt666

ZyntaxError: Japp massor med bilder ska jag ordna och i lite trevligare format Korspo Jag förlorar 2st Cd platser men jag vill man ha optimalt flöde får man ta bort tre. Som jag fattat det spelar det mindre roll om dom suger eller trycker när man har en shroud vilket ju sitter på alla BIX radiatorer. Vad det gäller övriga chassi fläktar så kommer jag inte att ha några iom att undertrycket i lådan kommer att suga in luft automatiskt.

Dealon: Det är inget skal till CD´n det är en Plextor brännare som jag lackat ett par varv med en speciell plast silver färg.

a3t: Hehe

Av Dirt666

Men du bara måste ju lackera fronten på DVD´n eller sätta in en såndär LianLi front. Och det var snyggar utan det gröna ljuset tom rosa var bättre

Av Dirt666

LianLi vattenkylning.

Då var mitt projekt nästan klart. Jag väntar endast på min Ehiem 1048 från www.seame.com

Vattenkylningen jag byggt ihop består av:

BlackIce Extreme II + 2x120mm Evercool fläktar

Ehiem 1048

DangerDen RBX

DangerDen Z-chip

DangerDen Maze4 GPU

Plexiglastank från DangerDen

Tygon 1/2" slangar

och detta ska in i ett LianLi Pc-65 midtower chassi utan att sabba de nedre HD platserna.

Tanken är att senare bygga om mitt Antec TrueBlue 480W till vattenkylning. Men det blir det senare projekt liksom att sleeva nätagget.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0050.JPG

Bygget till det yttre klart

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0044.JPG

2x Evercool Chrome 120mm Fan 80 CFM 2000 RPM 30Db 0.38A

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0007.JPG

RBX, Z-chip och Maze4 GPU block + BlackIce Extreme II. På bilden har jag just fått grejerna och är redo att sätta sågen i grejerna

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0010.JPG

På denna bilden ses tydligt de nya hål jag tagit upp på sidan av CD platserna. Att det var så svårt att dra kablar där var något jag stört mig på länge, lika bra att ta allt på en gång.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0029.JPG

Här ses Hårddiskhållaren i sitt nya läge utan fontfläktarna. Jag har även lagt in dämpande material mellan Hd-hållaren och botten på lådan. Detta i sin tur gjorde att jag fick såga ur botten på den övre HD-hållaren för att allt skulle få plats.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0033.JPG

Här ser man vad jag tjänat i utrymme genom att ta bort de främre fläktarna och flyttat hela hårddiskhållaren ett par centimeter frammåt. Man kan se de gammla hålen.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0039.jpg

Skrivbordet för tillfället, norrmalt sett står lådan under skrivbordet.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0014.jpg

Här ser ni hålet jag sågat ut vid PSU. Detta är en förberedande grej för när jag i framtiden ska börja jobba med ett Vattenkylt PSU då är det mycket bra att ha ett naturligt luftflöde i lådan. Detta var en snygg och bra lösning.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0019.jpg

Här ses den "mall" jag använt mig av för att få topphålet så exakt och snyggt. All cred till min flickvän som behärskar Ideas 10.0.

*Uppdatering 040130*

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0043.JPG

Här ses lådan med sakerna på plats men utan att jag sleevat alla kablar.

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0069.JPG

Här ses alla kablar sleevade + att ni kan notera den 4mm tjocka asfaltsdämpmattan som jag monterat i boxform kring min hårddiskhållare. Denna klarar effektivt att "döda" det högfrekventa ljudet från min Raptor.

Av Dirt666

Jag kan jus säga att jag tidigare hade en Swiftech MCX-4000 (riktigt bra P4 kylare) och med den och riktigt bra "flås" i lådan ligger på 43grader oklockat. Så det du ser är en helt normal temperatur.

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pulv3r
förstår inte varför ni stör er på fläktljudet? en dator ska ju låta!!! ja har inte nåra somhelst problem även fasst min dator låter en hel del! sover alltid med den igång åxå.. skulle bli för tyst och kännas för ovant att ha den av:)

Det kanske går bra ända tills du försöker ta hem en brud och ändå vill ha den på 24/7 fast hon vill kunna sova...

Av Dirt666

Det är inget att sattsa på. Köp direkt från www.dangerden.com istället. Det har jag gjort och är mycket nöjd med deras service. Det du får räkna på är svensk moms på 25% och med med (minimum) 27$ i frakt. Men dollarn står så lågt att det iaf är mycket billigare än på overklockers. De rear tex Maze4 GPU block för 40$ x 7,4 = 296kr x 1,25 (moms) = 370kr och det kostar 650kr på oc.se. Så enligt mig är det inte mycket att fundera på

Köp detta:

DangerDen RBX block till CPU 1/2"

Maze4 GPU 1/2"

Z-chip för Nordbryggan 1/2"

Tygon slangar 1/2"

Dual Heater Core Radiator 1/2" + 2xShroud

2x120mm fläktar (

Allt detta kan du köpa billigt som bara den direkt från Dangerden.com

och min pump köpte jag från www.seame.com som har bra priser och gratis frakt om du köper för över 30€ (tror jag det var) Så ta en Ehiem 1048

Vad det gäller att ha plats så kan jag säga att jag fått in en Blackice Extreme II + tre block 1/2" slangar och tank och grejer i mitt LianLi chassi. Det går om man moddar lite och verkligen tänker igenom det man gör innan man sätter igång.

Min burk:

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0050.JPG

OBS! Du kan inte köpa pumpar från Dangerden iom att dom är anpassade för USA´s 110v nät.

Av Dirt666

Kolla så att du har Anti-aliasing, Antistopic filtering och Vertexshader och allt annat avstängt.

Formatera discarna och se till att du kör minimalt med program när du kör dina tester.

No offense men det brukar oftast vara handhavande fel när det blir som du beskriver.

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jokkan
omg noooob värsta skitgrejer.. ffs..

Mogen kommentar...

Av Dirt666

Det står bara såhär:

The rumors of a Silver Danger-Den RBX block are true...a few have been made up. We are still evaluating the feasibility of this block. If produced for the public, it will be a limited item. In initial temperature comparisons, the Silver RBX significantly outperforms the Copper version.

The project lists we are working on at Danger Den is long but very interesting...we hope to introduce some new products in the first quarter of this year. Stay tuned

Två tre radiatorer?? Varför?! Köp en Fet istället typ Black Ice Extreme 2 eller Double Heater Core även om jag vidhåller att BIX II är bättre.

Av Dirt666

Jag har redan beställt 10W motstånden. Men det får bli som det blir det är faktiskt ganska gott om plats där dom ska in. Annars får jag väl förlänga med en kabel.

Av Dirt666

Ok alltså: 10W 42Ohm + 10W 18Ohm så är jag på den säkra sidan??

Av Dirt666

Jo båda går på ETT motstånd och dom gillar det inte kan jag säga Men om jag köper 10W 420Ohm och 10W 180Ohm blir det ingen skillnad i fläkt hastighet då utan bara att dom pallar belastningen bättre?

Av Dirt666

Tack så hjärtligt grabbar. Så här står det på fläktarna: DC12v 0,28A 3,36W och det är alltså 2st sådanna.

Av Dirt666

Ta ett overhead papper (ett sånt där i plast) Sen markerar du noggrant hålen där lläkten ska sitta. På så sätt kan du lätt mäta ut centrum och sedan rita ut med en passare

Tipps Nr:2 Tejpa fast OH-filme på lådan där du ska placera fläkten och slå sedan med en "körnare" för att markera vara du ska borra då blir det garanterat "raka" hål.

Lycka till!

Av Dirt666

Byta ut motstånd?!

Hallå!

Testkörde just mina nya Evercool 120mm fläktar på min stackars Fancontroller till LianLi chassit och motstånden blir varma så att man bränner sig på 5sek vilket inte verkar helt bra.

Nu undrar jag om jag kan löda loss motstånden och ersätta dom med grejer som inte blir lika överbelastade? Någon som har tipps på hur jag ska göra i så fall??

Motstånden som sitter på nu har dessa färger: Gul - Röd - Svart - Guld

Samt: Brun - Grå - Svart - Guld

Hade en sådan där grej man kunde kolla färg kodningen med men jag tror jag slängt den dumt nog