Inlägg

Inlägg som Dirt666 har skrivit i forumet
Av Dirt666

En som min Swiftech MCX4000B + Coolermaster 80mm temperatur styrd fläkt. Går på 1200rpm när man är idle och går på 2400rpm som mest. Jag klarar dessutom att klocka min från 2,8 till 3,5Ghz med denna setup.

Dessutom är kylaren till salu

Av Dirt666

Tysta fläktar till vattenkylning

Har ett vattenkylningssystem på ingående. Jag ska kyla CPU/NB/GPU och senare även PSU.

Kommer använda mig av detta: Ehiem 1048, BlackIceExtreme II, Tank(0,5L)

Nu undrar jag vilka fläktar jag ska använa till min radiator. Jag behöver alltså 2st 120mm fläktar som måste vara riktigt tysta men samtidigt klara att kyla tillräckligt bra.

Någon som har en uppfattning om vilka fläktar som är riktigt tysta samt hur mycket kräm som behövs?

Av Dirt666

Swed: Då har du nog haft tur.

Rumpel: Jag dubbel kollade kursen nu och dom hade ändrat till 7,36 vilket är helt acceptabelt.

Av Dirt666

Du ska absolut räkna med det ja. Tänk också på att tullen verkar ha sina egna små växelkurser dom använder. När jag var inne och kollade räknade dom på en växelkurs som var 7,55kr för en dollar när mn bank ger mig 7,30kr för en dollar. Allt för att tjäna pengar antar jag. Har faktiskt god lust att fråga dom hur fan dom kan försvara den växelkurssättningen.

Av Dirt666

Du ska ha mycket tur, det är bara en fråga om Tullen missar eller inte.

Av Dirt666

Nej nej! Dom priser du ser hos DangerDen är alla exklusive (utan) momsen den måste du räkna på dvs. x1,25 = Pris i sverige. Tänk också på att moms räknas även på fraktkostnaden.

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rumpel¤Skratz
Ni kanske tycker att jag är en "noob", men vad är VAT? Är det alltid 25%?

Nej inte alls det är inte lätt att veta. Jag vet inte själv exakt vad VAT står för, men jag tror att det är ett sammlingsbegrepp på tull+moms.

Köper du från ett land utanför EU betalr du ingen moms i det landet utan måste göra det i det land du bor i. Därför skickar tullen med ett inbetalningskort med pålägg (varansvärde+fraktkostn)x1,25 för vissa varor behöver du också betala Tull med en viss procentsatts på värdet. På dator komponenter behöver man inte betala tull i dagenslägen men på tex CD och DVD skivor är det 3,5% tull och 25% moms så det behöver inte alltid vara så billigt som det verkar. Läs mer här: http://www.tullverket.se/TargetGroups/Personal/frameset.htm

Av Dirt666

Nej men jag tänker på lång sikt att det kan var bra att ha en extra. Skulle tro att det inte är direkt standard o-ringar i dom där prylarna

Av Dirt666

Japp detta blev det:

Danger Den - RBX - Includes Mounting Hardware, Socket 478 Brass Top, None, Extra Oring, None

MAZE4 GPU Block - 2 Stainless Steel Bolts, Spacers, Nuts, and Springs, Radeon, Blue, Hold and Email when color is available, 1/2 Fittings, Chrome Fittings, Extra Oring

Z-Chip Intel for 865 and 875 Chipset - Includes Mounting Hardware, 1/2 Fittings, Chrome Fittings, Aluminum Clips,

Black Ice Xtreme II Radiator - Cool Metal Blue

Shipping Cost: $27.00
Total Taxes: $0.00
Grand Total: $276.85

Dollarn står idag i 7.28 = 2015kr

Detta +VAT 25% = 2519kr

Ni kan ju jämföra det med att samma grejer hos OC.se skulle kosta 2940kr och där är det knappast extra oringar med + kromade anslutningar och mässingslock till CPU blocket.

Av Dirt666

Du betalar ingen tullavgift på datatillbehör från USA ändå det är momsen du vill ifrån. Tror det kan ha lite med att göra om Posten i sverige sköter sista delen av leveransen. DangerDen skickar med FedEx och av de jag talat med som beställt från DangerDen har ingen behövt betala momsen.

Men men den som lever får se.

Jag valde iaf att inte skriva något om att det är en gåva iom att det då drar extra uppmärksamhet till sig och kanske granskas manuellt. Vem vet

Av Dirt666

Jag sattsar iaf på att det "slinker igenom" läste lite på www.tullverket.se och det var en jäkla massa strul med att ge det som en gåva.

Av Dirt666

Köpa direkt av DangeDen

Hallå!

Jag funderar på att beställa grejer direkt från DangerDen och på deras hemsida ser det ut som att det ska kosta 24$ http://www.dangerden.com/mall/shipping_prices.asp

Nu undrar jag om någon testat detta och hur det har fungerat? Var har det kostat har du varit tvungen att betala VAT eller hur har det fungerat.

OBS! Jag är intresserad av ni som VET inte ni som tror

Av Dirt666

Om jag får ett trevligt prisförslag på den taken kan jag tänka mig att köpa en Exakt likadan. Jag har ett PC-65 men det lär väl vara samma.

Jag skrev till dig förut och frågade lite om hur du fått plats osv. Jag har iaf bestämt mig nu jag ska bygga 100% vattenkylt. Nätagg och allt. Fast för min del blir det en BlackIceExtreme2 i taket.... Blir till att använda stora skohornet

Hade dock funderat på denna snygga lösning på tanken.

http://www.shoggy.de/ac_forum/lianli_at_taster.jpg

Av Dirt666

Jag tar tillfället i akt och gör lite reklam för Swiftechs nya CPU block MCW-5002 Dessa finns i en massa olika varianter. Enligt tester kyler detta block mycket bättre än föregångaren också:

http://www.swiftnets.com/assets/images/products/MCW5002/MCW5002-...

Av Dirt666

Frozencpu.com

Hallå!

Jag undrar om någon beställt från detta företag i USA och hur det har fungerat. Dom fraktar internationellt med UPS vilket borde betyda att det är säkert eller?!

Skulle gärna vilja veta om någon har koll på hur många %VAT det blir?

Tack på förhand!

Av Dirt666

Verkligen ingen höjdare :?

Av Dirt666

Nej nej för h-e

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dragon_Strike
inget farligt men de brukar ligga på 32* orginal kylning.. min ligger på 26* men då har jag moddat chassi...

Inte en chans med luft säger jag. Min ligger idle på 44c och jag har drag som en damsugare i min låda +Swiftechs värsting P4 fläns. Visserligen är min ganska klockat men det diffar max 5 grader idle. Räkna med kring 60c maxload med originalkylning och utan klockning.

Av Dirt666

Annars kan man ju gå med i TechSwedens 3D Mark team Där har vi en FX-51 användare och em hel drös med 9800XT kort

Våra 2001 SE Resultat:

http://www.techsweden.org/viewtopic.php?t=6

Våra 2003 Resultat:

http://www.techsweden.org/viewtopic.php?t=7

Av Dirt666

Just därför man ska köpa ett AI7 istället