Inlägg

Inlägg som Steppvargen har skrivit i forumet
Av Steppvargen

He he. Nä, det där verkar vara överkurs. Tack för brandutryckning å tips å råd, men jag viftar vit flagg å packar henne på pirra rullar ner till proffsen i city imorn.

”Skrivet på min iphone”

/R

Av Steppvargen

Ja, det är den som lyser. Ingenting annat. Bara öken.

Av Steppvargen

Uppdate:
När jag sätter i strömsladden lyser ingenting. Om jag då trucker in vanliga on/Off-leden så börjar den röda on/off-knappen på moderkortet att lysa, men datorn hostar inte igång, inte heller om jag trycker ner den röda på moderkortet. Tack för moderation för lvrigt å välomnandet, ska se implementera förslagen pö om pö.

Av Steppvargen

Prövade å starta med ett Ram-minne men burken e lika död som Lenin. Ja förutom den där lilla röda lampan på moderkortet.

Av Steppvargen

Nätagg: corsair rm 650i
Moderkort: Gigabyte GA-Z170X Ud 5 TH
SSD: Samsung 850, 500GB
RAM: Crucial ballistix sport ddr4 2400Hz, 32GB*2
Processor:En i7 från hösten 2016, upplåst. Kan det ha varit i7 6700k?

Av Steppvargen

Vad fort brandkåren e på plats! Testar att dra ur precis allting å låta henne stå strömlös i 30 min. När strömmen e på är det enda som lyser en röd resetknapp(?) på moderkortet. Den var jah precis å fingrade på, tillingemn nytta. Drar ur allt nu. Inte helt hundra på komponenterna, har det nedskrivet någonstans. Det står väl på dem också dock. Men de e bra skit. E dock amatör själv. Återkommer om komponenterna.

Av Steppvargen

Två år gammal dator startar inte längre - stendöd

Hej å hallå!
Har en ca två år gammal burk som jag skruvat ihop själv. Idag när jag skulle väcka henne från vololäge fumkade det inte. Den blå ledindikatoen på powerknappen lös, så någon slags ström cirkulerade. Efter mkt joxande stängde jag av datorn genom att hålla nere powerknappen. När jag ska slå på den igen är den verkligen STENDÖD. Absolut ingenting händer. Drar ut å in strömkablar, slår av och på ett on/off-reglage på baksidan osv. M.m. Ingenting händer. Den e verkligen stendöd. Öpnnar upp huven å försöker se om några uppenbara sladdar lossnat, men hittar ingenting. Det ska tilläggas att jag inte riktigt ved vad jag gör.
All hjälp uppskattas!!

/R

Av Steppvargen

Ny HDD går inte att formatera

Hallå!

Har köpt en ny HDD, 2TB Samsung Ecogreen F4EG:
http://www.inet.se/artikel/4303912/2tb-samsung-ecogreen-f4eg

Den fysiska installationen verkar ha funkat fint och jag hittar den när jag går in på Kontrollpanelen -> Administrationsverktyg -> Datorhantering -> Lagring -> Diskhantering

Vad jag gjort är att högerklicka på Disken (J:) -> Skapa ny enkel volym. Sedan klickar jag mig framåt i diverse val som jag uppfattar vara standard. Guiden avslutas med att be mig formatera disken. Fine. Allt rullar på fram tills 54% av disken är formaterad, och den slutar. Detta förlopp tar ca 3 timmar har prövat typ 5 gånger, "same procedure as last year".

Jag har Vista Home Basic. Supertacksam för hjälp och glad, öh,.. Valborg?