Inlägg

Inlägg som Marcusk har skrivit i forumet
Av Marcusk
Skrivet av A-T-E:

Fungerar det att jorda borsten i chassit genom att jag använder ett ESD armband samtidigt?

Ja precis. En sådan borste fungerar direkt på kretskort också som du undrade, det är precis vad de är gjorda för.

Av Marcusk

Det finns svagt ledande ESD-klassade borstar för någon tia på ebay och liknande ställen. Fungerar bra att ta bort det sista dammet med.

Exempel

Av Marcusk

Jag har ett par Sennheiser Hd595 som har samma skal som 558 och de har hållt över 5 år nu. Tappar de kanske en gång i månaden och behandlar de allmänt dåligt men de har hållt riktigt bra. Med en Modmic och deras 50kr USB adapter för mikrofon för att få bort bakgrundsbrus får du otroligt bra ljud för priset. Lite "basfattiga" men har istället grym positionering i spel.

Av Marcusk
Skrivet av l-d:

Jag bjuder 600 + frakt!

Du får den, vi tar resten via PM.

Av Marcusk
Skrivet av onthenews:

Nu hängde jag med !!!

Men om Göran bestämmer sig för att göra en polisanmälan, hur stor är risken att BOB (jag) blir dömd för bedrägeri? Något BOB (jag) inte gjort...!

Jag har själv blivit utsatt för bedrägeri, dvs skickat pengar men aldrig fått varan, jag gjorde en polisanmälan men den lades ner.

Om du fortfarande är ok med att gå vidare med den här affären och får in scammade pengar på kontot skulle jag verkligen inte säga att du är oskyldig till bedrägeri.

Av Marcusk
Skrivet av onthenews:

Kan jag på något sätt bli lurad om han eller hon hämtar upp den och jag får betalt genom swish?

Du tror alltså att den här "Rebecca" som är i London och med tanke på uppgifterna hon frågat efter också har sin bank utomlands kommer åka över till Sverige för att köpa en begagnad telefon för 6800?

Av Marcusk
Skrivet av l-d:

Jag bjuder 600 + frakt!

Ok! Kommer vänta några dagar för att se om någon är intresserad att bjuda över.

Av Marcusk

Sennheiser G4ME One vit

Hej!
Säljer ett par Sennheiser headset i mycket bra skick. Ser nya ut och fungerar perfekt. Finns kvitto från 10 månader sedan, men de är knappt använda. Tyvärr ingen kartong. Riktigt bra till t.ex. CS då man hör exakt var folk befinner sig med bra precision.

Här är länk till produkten, nypris 1790kr
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2369262

Kan skickas eller hämtas i Ludvika/Borlänge. Ge gärna bud i tråden under!

Läs hela annonsen här

Av Marcusk

Du har nog inte laddat ner Jdownloader. Om man går in på deras hemsida jdownloader.org och inte blockerar annonsen kommer det upp en stor annons med en knapp "Download" på sig. Du har förmodligen klickat på den istället för att faktiskt ladda ner programmet du var ute efter.

Av Marcusk

Såg i en annan tråd att du har Alltele som operatör. När jag hade dem förut fick jag problem typ en gång i månaden där alla Google-sidor och många andra utländska sidor inte gick att nå, är det verkligen bara Google du inte kan komma in till eller krånglar några andra sidor med?

Problemet då var i alla fall i Allteles DNS-server. Gick att lösa genom att byta till t.ex. Googles DNS tillfälligt.

Har du kollat om någon av störningarna på Allteles driftinfo sida påverkar dig?
http://www.alltele.se/kundservice/driftinformation

Av Marcusk
Skrivet av SAnDis:

Dagens i-landsproblem.

Fungerar minnet är det bara att använda.

Ja, och om någon hällt sand i din bils motorolja är det bara att köra vidare, inget att bli sur på. Förutom då att man drastiskt minskat livslängden och prestandan precis som vid ESD-skador.

Av Marcusk

Om det är vanlig bubbelplast vilket färgen tyder på är det otroligt dåligt packat av Inet.

Av Marcusk
Skrivet av backfeed:

På vilket sätt gör denna teknik lösenord för wifi överflödigt, annat än i ett fåtal specialfall?

Rubriksättningen är under all kritik, vad det egentligen handlar om är positionsbestämning. Att det i specialfall går att använda det för åtkomstbegränsning är ju bara en möjlig bisak. Clickbait.

Om det krävs att man ska bryta sig in i ens lägenhet för att komma åt Wifi tycker jag att det definitivt gör lösenord överflödigt? Eller måste du ha åtkomst till ditt nät utomhus? Samma sak alla de gratis trådlösa nät i kaféer och hotell, istället för att gästlösenordet står på en skylt kan alla i byggnaden komma åt det direkt, det är väl en jättebra lösning?

Av Marcusk
Skrivet av FlippsyFlipp:

Nej, så är det inte, kollade upp vad det är som gäller idag och på Nordea står det så här:

"Om överföringen signeras före kl. 13.30 en bankdag når pengarna mottagaren samma dag. Överföringar som signeras efter kl 13.30 är tillgängliga för mottagaren nästa bankdag.

Bankdagar är alla vardagar utom allmän helgdag, midsommarafton, julafton och nyårsafton."

och på Swedbank

"Gör du en kontoöverföring i internetbanken, mobilbanken, telefonbanken eller på ett bankkontor före kl 13 en helgfri vardag är pengarna tillgänglig på mottagarens konto samma dag.
Gör du överföringen efter kl 13 är pengarna framme på mottagarens konto nästkommande bankdag.

Gör du överföringen på en lördag, söndag eller en annan helgdag, är pengarna tillgängliga på mottagarens konto nästkommande helgfria vardag."

SEB har de tider jag skrev (Och handelsbanken har liknande de med):
http://seb.se/privat/betala/betala-rakningar/overforingar-och...

En vardag före 6.00 09.30
En vardag före 9.00 12.30
En vardag före 11.00 15.05
En vardag före 13.45 (internetbankerna 13.35) 17.20

Av Marcusk

Finns i alla byggvaruhus typ Coop Bygg, Bauhaus, Beijer Bygg, Byggmax osv. Ikea har också. Brukar finnas i mindre paket då.

Av Marcusk
Skrivet av FlippsyFlipp:

Det tar 3 arbetsdagar att skicka över pengar, så skickade han den 24.e (som var Skärtorsdagen) så kan de inte vara framme den 29:e, tidigast den 31:a.

Det tar ofta bara några timmar. Om man skickar före 9:00 är det framme 12:30 osv.

Av Marcusk

Räknar du med moms 25% och tull som de lägger till i kassan på Amazon?

Av Marcusk
Skrivet av MBY:

Nu ska jag vara jobbig och gå rakt emot trådkonsensus. Jag säger tvärt om: skit i någon stollig adapterplugg utan ta bort stickproppen och sätt dit en ny som fungerar i Sverige!

Eftersom du är övertygad om att själva apparaten klarar svenskt elnät så är det inte så mycket att orda om. En utbytt stickpropp är en permanent lösning. En adapter är en temporär lösning. De flesta verkar fått saken bakochfram i tråden.

Givetvis är det mer permanent, mer elegant, mer elsäkert och tar mindre utrymme att sätta en proper kontakt/stickpropp på kabeln än att slabba med adaptrar.

Däremot har ju alla i tråden helt rätt i att du inte ska "skarva" något. Inga krympslangar, ingen tejp. Det du ska göra är givetvis att införskaffa en helt vanlig kontakt i stil med detta: http://www.clasohlson.com/se/Jordad-stickpropp/22-1887

Du skruvar bort eller klipper bort befintlig US-plugg och skruvar fast den nya stickproppen på vanligt manér. Jag förutsätter naturligtvis att du vet vad "vanligt manér" är för något. Ja, detta är något du får göra själv. Det som krävs är väl vad som brukar kallas för "nödvändig kännedom" och lärdes åtminstone ut på min tid i hemkunskapen i grundskolan!
Bekymmer uppstår om du märker att kabeln när den väl är skalad, har icke-standardiserade färger. Då behövs mer kunskap och en multimeter. Multimeter är bra att ha i vilket fall, eftersom även standardfärger inte nödvändigtvis är korrekt anslutna. Men, rent allmänt: gulgrön är jord. Allt annat är bonus.

Det de flesta sa nej till var väl snarare att han verkade ha tänkt krympslanga fast ledare direkt på pinnarna på stickproppen som redan sitter på, vilket skulle vara otroligt dumt och farligt.

Av Marcusk

Hade tagit Matsui just för att den säljs på Elgiganten istället för någon liten okänd internetsida. Lättare att utnyttja garanti speciellt om den skulle gå sönder. Jag har själv en Candy diskmaskin som du länkat och sköljpumpen har gått sönder efter 5 månaders användning så kan tänka mig att det finns en chans att du också får utnyttja garantin.

Av Marcusk
Skrivet av Haptic:

Ska du dra kablarna tillsammans med strömkablar kan jag också rekommendera ftp kablar (sköldade)

Skärmade kablar ska man i princip aldrig använda i hemmiljö, då det snarare får motsatt effekt och plockar upp störningar om inte utrustningen du ansluter till i båda ändor är jordad, och dessutom jordad till samma punkt. Några strömkablar ska inte påverka signalen märkbart.