Inlägg

Inlägg som JellyCow har skrivit i forumet
Av JellyCow
Skrivet av mrqaffe:

En grafisk eq har ett fast q värde per band, en parametrisk eq kan ändra q värde per band.
Man behöver 2 olika kurvor eller mer korrekt så behöver man kompensera 2 saker, man gör ju en kurva utifrån utrustning, akustik, placering i rum osv. de parametrar som behövs för att få en så korrekt återgivning som möjligt, denna kurva har absolut inget med personlig smak att göra utan ska bara hjälpa till att nå en så korrekt återgivning som möjligt genom att kompensera hårdvaruförutsättningarna så gått det går.
Sedan har du en kurva för att få fram din "smak" detta uppnår man mycket enklare med tonkontroller än en eq eftersom man för det mesta vill ändra inom stora frekvensområden och kanske genom att luta hela frekvenskurvan (tilt) det går att göra via en eq men det är ganska besvärligt att manuellt ändra alla eller väldigt många frekvensband samtidigt och inte påverka den grundläggande inställningen för korrekthet för det är det som behöver hända.
Har du en digital eq kan du kanske summera kurvor (åtminstone kan mina det) men det är väldigt ohanterligt i praktiken att manövrera tonkontrolldelen på det sättet, det är inte omöjligt men det är inte heller nått som är lätt på nån eq jag sett.

Inget illa menat, men allt du säger känns mest som onödigt svammel. Jag håller fast vid att det är exakt samma sak att använda en EQ men att du kanske justerar kurvan på ett annat sätt som förenklar för dig med en tonkontroller.

Men jag orkar inte diskutera detta längre. Använd det som funkar och låter bäst för dig.

Av JellyCow
Skrivet av mrqaffe:

Ja du kan skapa filtret i en eq om den har shelving vilket många digitala parametriska har men det går inte i en grafisk och det går inte heller att ändra det så lätt när du ändrar ljudnivå eller musik.

Har svårt att föreställa mig en parametrisk EQ som inte stödjer shelving och jag vet heller inte vad du menar med "grafisk". Exakt vad är det som inte går att ändra vid justering av ljudnivå?

Skrivet av mrqaffe:

det kan dessutom vara svårt att kombinera kurvor manuellt så hur du än vrider på det behöver du i vart fall 2 olika interface för att kunna hantera det på ett seriöst sätt.

Varför skulle man behöva kombinera två kurvor?

Skrivet av mrqaffe:

peq och tonkontroll kommer inte att gå att kombinera på nått bra sätt om inte interfacet delar upp dem till separata reglage och inställningarna för peq är ju inget man ändrar annat än vid utrustningsändring så de inställningarna är ju bara förvillande att behöva se och de är ju inte heller nått man vill riskera att oavsiktligt ändra.

Ser ingen anledning att kombinera dem då de gör exakt samma sak - skapar ett filter över frekvensspektrumet.
Du får det återigen att låta som att de ändrar helt olika saker, vilket inte alls stämmer.

Av JellyCow
Skrivet av mrqaffe:

Nej det handlar inte om vilket ljudsystem man har, EQn ska användas för att rätta till tekniska/akustiska fel så långt det går.
Reglagen och "finkornigheten" gör den svåranvänd för att anpassa nått efter egen smak.

Nej tonkontroller fungerar likt hur vi subjektivt uppfattar ljud och påverkar stora frekvensområden, om du vill ha "mera bas" så ska du kanske inte bara öka basen inom ett smalt frekvensområde vilket är vad en eq gör utan tilta tonkurvan, dvs öka basen mycket mindre än den ökning du vill uppleva och samtidigt minska de höga frekvenserna och justera totalnivån så att ljudet uppfattas som lika starkt efter kontrollerna.
En tonkontroll bör arbeta på ett helt annat sätt än en eq om den ska fungera bra, dessutom så kanske det egentligen inte är en tonkontroll du är ute efter utan en loudneskontroll, dvs nått som påverkar tonkurvan beroende på ljudnivån för att kompensera örats olinjäritet vid ljudtryck under ca 75-80dB.
exempel på hur en tonkontroll kan arbeta.
https://1.bp.blogspot.com/-IWRxbTT1Q0U/UFxddjCUlvI/AAAAAAAAAH0/WsKHUzVcCjI/s1600/tilt+response.png
Qaud och Yamaha är bra exempel på hur tonkontrolelr och loudnesreglage som är bra ska se ut
http://quad-hifi.info/public/q44_filters%5b1955%5d.jpg
https://live.staticflickr.com/5548/10419627016_c32a71b1e5_b.jpg
lätt att påverka ett stort frekvensområde och ingreppspunkten kan flyttas.

Förstår ännu mindre din poäng nu än tidigare. Första bilden är ju ett filter som lika gärna kan skapas med en EQ. Sen om det på något sätt underlättar för dig att kontrollera det med en tonkontroller är ju en annan sak. Men resultatet är ju detsamma.

Av JellyCow
Skrivet av mrqaffe:

En EQ används för att kompensera lokala avvikelser i återgivningen snarare än att anpassa nått till egen smak, man kan tex kompensera placeringen av högtalarna.
Det är faktiskt ganska bökigt att använda en eq i stället för tonkontroller för att anpassa nått till egen smak så använd kontrollerna till det de är designade till så blir det både enklare manövrering och bättre resultat.

Håller inte alls med. Exakt vad menar du att en tonkontroller kan göra som en EQ inte kan? Allt handlar ju om att höja / sänka olika frekvenser. Och självklart är det även en smaksak. Vissa föredrar mer bas än andra bara för att ta ett enkelt exempel.

Och SOM SAGT beror det väldigt mycket på vilket ljudsystem du har.

Av JellyCow

Inte alls något fel att använda EQ i efterhand eftersom låtar som produceras är tänkta att vara så neutrala som möjligt för att passa de flesta system. Det är en kompromiss som man är tvungen att göra helt enkelt.

Sedan används ju EQ extremt mycket under själva produktionen för att alla delar ska sammanfalla och inte ta upp för mycket plats i spektrumet, men det beror helt på kompositionen. Så jag vet inte vad folk menar när de hävdar att det mest hamnar om att korrigera fel. En EQ används utan tvekan för att forma ljudet för att passa ens smak.

Av JellyCow

Skulle tro att det är Skype som spökar med port 80 såvida du inte fick något felmeddelande under installationen som då brukar vara relaterat till VC++.

Står vilka du behöver här:
http://stackoverflow.com/questions/14557245/wamp-shows-error-msvcr100-dll-is-missing-when-install

Kom ihåg att installera om allt på nytt om detta är problemet.

Av JellyCow

Hur länge har sidan varit uppe?

Av JellyCow

Om ett krig blir såpass storskaligt att Sverige tvingas in har vi förmodligen ett globalt problem som kan få enorma konsekvenser. Mer vapen eller större armé skulle knappast hjälpa i detta fall.

Ser inget direkt hot nu, men ska bli intressant att se hur vi kommer hantera effekterna av den globala uppvärmningen med enorma flyktingströmmar, mat och vattenbrist. Där kan man prata om riktig massinvandring till skillnad från vad folk gnäller om idag.

Klart att tidigare generationer ser ner på den nya. Det har man ju aldrig hört tidigare.

Av JellyCow

Man brukar ju välja metod utefter vad man vill åstakomma och inte tvärt om, så vilket språk du använder är ju irrelevant så vida du inte vill lära dig något specifikt.

Databas och backend är ju lättast att börja med eftersom detta speglar din domänlogik. Dessutom är databas något som kan vara lite klurigt att ändra längre fram i projektet.

Jag vet inte varför du tycker att JS är meckligt, men det är ju ett måste för frontend. Det händer dessutom extremt mycket inom JS nu med nya standarder, ramverk och bibliotek. Kan rekommendera ReactJS som Facebook utvecklat och själva använder.

Av JellyCow
Skrivet av kevvs:

Beskriv för mig vad det är du gör med hemsidan lokalt så att jag förstår varför du är i behov av att ha den senaste datan även lokalt.

Jag har inget behov av datan i sig lokalt, utan problemet uppstår när den lokala databasen innehåller ändringar som inte servern har och vise versa. Dvs en konflikt uppstår.

Ett alternativ är ju då som du säger att ladda ner en uppdaterad version av databasen från servern, men hur länge den är uppdaterad beror ju på hur mycket som händer på hemsidan under tiden.

Måste finnas något bättre arbetssätt för att jobba lokalt med hemsidan både när det gäller ändringar i filer och databas.

Av JellyCow
Skrivet av kevvs:

1. Installerar du nya plugins eller ändrar befintliga inställningar så anteckna detta för att sedan kunna skapa en korrekt changelog
2. Bestäm dig för en specifik tid för att göra uppdateringen på webbplatsen som är live
3. Ladda ner aktuell databas från live, importera lokalt, gör ändringar från punkt 1
4. Ladda upp ändringar till live efter att punkt 3 är ok (ej db lokalt -> live)

Tjena, tack för beskrivningen

Jag anser dock fortfarande inte att detta arbetsflöde är optimalt eftersom det förutsätter att alla ändringar utförs innan databasen på servern uppdateras. Det jag är ute efter är ett sätt att under en längre period utveckla hemsidan lokalt men ändå hålla databasen uppdaterad från nya ändringar.

Av JellyCow

Utdaterad lokal Wordpress databas

Hej,

Att utveckla en hemsida lokalt är sällan något problem så länge databasen är densamma för servern och den lokala versionen. Men om live-versionens databas uppdateras med till ex. nya inlägg, användare eller köp under tiden som utvecklingen pågår blir det något klurigare.

Att göra en jämförelse mellan databaserna känns brutalt opraktiskt, speciellt när det handlar om större förändringar. Dock kan jag inte komma på några bättre lösningar än att:

a). Jämföra databaser som tidigare nämnt.
b). Utveckla live istället för lokalt, vilket känns onödigt riskabelt och opraktiskt.
c). Utveckla lokalt och gradvis kopiera förändringar i ett senare stadie, vilket känns som en ännu värre lösning.

Är detta ett stort hål i Wordpress baserat på dess struktur, eller är det något uppenbart som jag inte förstår?

Av JellyCow

Sist jag beställde från USA för runt 800:- fick jag betala moms inklusive expeditionsavgift.
Momsen var ju given, men expeditionsavgiften till UPS på 150:- fann jag något störande.

Av JellyCow
Skrivet av SaltyLiquorice:

Vet inte varför du ska ha en aktiv adapter för konvertering till hdmi då diplayport redan funkar med en enkel adapter.
Det är ingen skillnad på fullstor displayport och minidisplayport förutom storleken. Jag köpte denna till min macbook air http://www.dx.com/p/mini-displayport-male-to-hdmi-female-adap...
Funkar utmärkt med 7.1 kanals ljud och 1080p.

Han behöver en aktiv adapter om han ska köra Eyefinity, vilket det verkar som han har tänkt.

Av JellyCow

Om du är ute efter en kompaktkamera, vilket jag utgår från med tanke på prisklassen skulle jag rekommendera Sony's DSC-RX100. Riktigt bra kompaktkamera om du vill lägga till en femhundring.

Av JellyCow
Skrivet av adamxyz:

Bra initiativ JellyCow! Här kommer 300 spänn ned i bössan.

Och kom igen Sweclockers, DotA-spelande i Musikhjälpens bur, och bitpop med Dunderpatrullen, blir ju knappt mer "data" än så i allmänna sändningar så skänk en slant för det om inte annat.

Kanonbra adam!

Uppmanar återigen alla andra att fortsätta fylla bössan!

Av JellyCow

Det börjar närma sig sluttampen, och med drygt 26 timmar kvar uppmanar jag alla att offra ett litet bidrag innan insamlingen avslutas för i år!

Av JellyCow
Skrivet av mrbambocha:

tack jag menade att jag bara vill nå ut till en viss stad. hur optimerar jag för det?

tex, gör det stor inverkan att ha med ortnamn i domännamnet? (ska göra en massagesida åt min mor, men tror att det kan bli för långt med massageterapi+ortnamn. se)

Skickades från m.sweclockers.com

Du förklarar väldigt luddigt vad du egentligen vill göra. Vill du begränsa så att enbart enheter som befinner sig inom området har tillgång till hemsidan, eller vill att det ska vara enklare att hitta den i en sökmotor? Eftersom du nämnde domäner så antar jag att du är ute efter det sistnämnda, dvs sökmotoroptimering.

Sökmotorer tar hänsyn till toppdomänen lite beroende på vilken man använder. Flera av de stora toppdomänerna hänvisar inte till någon specifik geografisk position, men .SE bör representera Sverige. När det kommer till mer specifik position såsom stad får du nog kika lite närmre på sökmotoroptimering, som innefattar taggning av olika slag för att underlätta jobbet att definiera hemsidan för sökmotorn. Finns lite att läsa här.

Av JellyCow

Hade också problem med DNS-uppkopplingen nyss. Trodde det var routern som spökade, så jag återställde den. Funkade efteråt, men kanske bara var en slump att det löste sig just då.

Av JellyCow

Menar du att du vill få fram position av användaren? Då kan du använda dig av Geolocation eller Google's API.