Inlägg

Inlägg som Moitas har skrivit i forumet
Av Moitas

Gillar starkt! Ser proffsigt och kvalitativt ut. Har även haft liknande tankar med "fjällen" till ett helt passivt kylt chassi där luft passerar så fritt som möjligt från botten till ovansidan med moderkortet roterat med kontakterna uppåt. Fjällen skulle således sitta på en lucka för att nå kontakter då den öppnas men dölja kablarna utan att förhindra luftflödet då den är stängd.

Av Moitas

Ursäkta Jonas vad sa du? Fastnade med blicken på bakdelen bakom dig

Av Moitas

Har du kontaktat Fractal Design om detta? Tror de är intresserade att veta om detta ifall det är något som berör alla R4. Jag sitter med ett själv och vill inte uppleva detta

Av Moitas
Skrivet av Qwizzyx:

Vad gör och hur fungerar detta 130w peltier element? blir det kallt på ena sidan och varmt på andra?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Peltiereffekt

Av Moitas

Passar dig som är ljudallergiker J

Av Moitas

Gillar bygget. Har själv ett R4 och är otroligt nöjd med det. Något jag noterade var att jag hade valt en 140mm radiator i bakkant istället för 280mm i toppen om det ändå inte får plats med två fläktar. På detta vis hade du kunnat behålla täckplattorna i toppen för ytterligare ljuddämpning. Och en lite tjockare radiator i fronten hade väl kanske fått plats. Nu är detta bara mina direkta tankar. Du kanske redan är nöjd med ljudnivå och temperaturer så då funkar det säkert kanon Slangdragningen hade jag även ändrat på lite för att få det snyggare:
Pump>gpu>cpu>rad top>rad front>res

Av Moitas

Hade också valt ett annat nätagg, t.ex. Silverstones fullständigt modulära: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1465049 (dock lite dyrare än ditt val)

Av Moitas

T.ex. detta: http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2247811&view=c

Din budget räckte inte till en fullfjädrad i5 3570K och eftermarknadskylare så någon extrem överklockning kan du glömma
Grafikkortet valde jag p.g.a. storleken, passar bra till detta chassi tror jag utan att behöva oroa dig om att kontakterna från nätaggregatet tar i. Lycka till med ditt bygge

Av Moitas

Har lite liknande planer till en htpc/spelmaskin i vardagsrummet. Dock i ett Node 304 p.g.a. att vattenkyla cpu+gpu. Såg att du använder xbox-kontroller till maskinen. Hur funkar dessa i spel tycker du? Har också tänkt använda dessa tillsammans med Steam.

Av Moitas

Mottagaren för xbox 360 kontroller stöder upp till fyra kontroller. Enligt beskrivningen iaf. Har inte testat själv så jag kan inte garantera något.

Av Moitas

Ryms inte en 280 radiator eller varför används en 240?

Av Moitas

Fint. Men får jag bara fråga varför du har vattenblock på minnesmodulerna men inte gpu:n?

Av Moitas
Skrivet av apelipell:

Men det är fortfarande 2012 nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Youjimbo:

Nej. Det är Fiscal Year 2013. Om jag minns rätt innebär det räkenskapsår och de behöver inte vara samma som kalenderår. I NVidias fall har jag för mig det innebär kvartal 3 för det år där årsbokslut redovisas Januari 2013. Eller nåt sånt var det i alla fall. Jag minns inte detaljerna. Huvudsaken är att det är räkenskapsår och inte kalenderår 2013.

Edit: Det SKULLE kunna vara som jag säger, men jag vet inte helt säkert och det kan vara n felstavning.

Tack för förklaringen

Av Moitas
Skrivet av apelipell:

Men det är fortfarande 2012 nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt vad jag syftade på också

Av Moitas

Är jag den enda som tycker det är konstigt att visa upp en kvartalsrapport från Q3 2013 redan???

Av Moitas
Skrivet av Getrix:

Japp det är möjligt tror jag=) Eller så plockar du bort hårddiskburarna å sätter en radiator där istället. Så har du dina Hårddiskar i 5,25"-platsen:P

Jo jag antar att det också är möjligt. Har ingen tidigare erfarenhet av vattenkylning, men jag försöker tänka logiskt; Värmen från komponenterna (cpu, gpu mm.) leds med vatten till radiatorerna. Fläktarna överför sedan värmeenergin från vattnet/radiatorerna till luften. Jag vill ha det så svalt som möjligt i chassit och vill därför placera radiatorerna så att värmen från dem blåses direkt ut ur chassit.
Därför vill jag ha radiatorerna i bakkant och toppen.
En annan idé: 140mm rad i bakkant + 180mm rad i toppen + 140mm rad i toppen vid 5,25"-platserna (väljer bort optisk enhet) kan tänka mig att 180mm radiatorn krockar med moderkortet, ser ut så på bilder åtm. Kan även hända att 5,25"-buren monteras bort ifall den är i vägen för radiatorn eller slangdragning. Kommentera gärna och kom med andra lösningar/ideér.

Av Moitas

Stilrent!
En fråga bara, leker lite med tanken att göra ett fullständigt vattenkylt system i Arc Midi med en EK XTC 140 mm radiator i bakkant plus vad som sedan ryms i toppen. Rad + 1 fläkt i bakkant utgör en tjocklek på 55 mm + 25 mm =80 mm. Antar att det inte ryms en 280 mm radiator i toppen, men ryms en 240 om man monterar den delvis inuti 5,25"-platsen? (visst är det möjligt?)

Av Moitas

Snyggt bygge. En fråga bara; hur blev det med kuhlern på gpu? Hade inte hört om något sånt tidigare. Bytte du ut hela orginalkylaren eller kombinerat båda? Egna fästen antar jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Moitas
Skrivet av Zotamedu:

Till att börja med är siffrorna från tillverkarna helt irrelevanta då alla mäter på olika sätt så det går inte att jämföra dem med varandra. Vill man ha siffror får man hitta sidor som gjort lite tester och som använder samma mätmetod för alla fläktar. Tyvärr är det inte jättegott om tester av just 140 mm och tester av Corsair var det dåligt med. Jag har inte hunnit göra ett vettigt test för att se vilken fläkt som låter mest än. Ska titta på det nästa gång jag är inne och gräver i datorn vilket borde bli så fort CDON får tummen ur och skickar ett fungerade grafikkort till mig.

Jo jag vet att tillverkarnas siffror inte går att lita på fullständigt, men eftersom just det du nämnde att det inte finns så mycket tester som jämför 140mm fläktar direkt mot varandra, speciellt just dessa jag tittat på är det det enda jag har att gå efter

Jag tror dock inte att man blir besviken på någon av dessa så det är väl bäst att gå på magkänsla helt enkelt

Av Moitas

Jag står inför samma dilemma som dig just nu. Skall uppgradera från R3 -> R4 och tänkte sätta in en till 140mm.
I mitt R3 har jag 1st 120mm FD Silent Series som utblås i bakkant. I fronten fungerar en likadan + en Scythe GT 800rpm för att få ett litet övertryck i chassit.
Planen i R4 är att flytta båda FD 140mm till fronten som insug och sätta in antingen en likadan 140mm i bakkant eller en med lite bättre kapacitet som utblås.
De jag kollat på är:

Fractal Design Silent Series R2 1000rpm, 66CFM 18,5dB garanti: 1år
Noctua NF-P14 FLX 1200rpm, 64,9CFM 19,6dB garanti: 6år
Corsair AF140 Quiet 1150rpm 67,8CFM 24dB garanti: 2år

Om man endast kollar på specifikationerna verkar ju ändå FD vara vettigaste alternativet sett till förhållande mellan luftflöde och ljudnivå. Den är även den billigaste här i Finland.
Om man går ner i fläkthastigheter har Noctua övertaget i förhållandet luftflöde/ljudnivå så detta är kanske intressantare eftersom fläktarna kommer ligga på low eller medium för det mesta.
Då man ser till garantitiden är ju Noctua överlägsen. Priset är inte heller så mycket högre så det kan vara värt de extra slantarna.
Kommentera gärna och lägg in egna erfarenheter av dessa fläktar.