Inlägg

Inlägg som Fille625 har skrivit i forumet
Av Fille625
Skrivet av Aseth222:

Läs naturvetenskapsprogrammet, välje ett bra gymnasium. Jag rekommendera dig läsa till Civilingenjör om du tycker om matte, fysik, programmering.

inom datateknik.
http://www.kth.se/utbildning/civilingenjor/datateknik
eller IT
http://www.kth.se/utbildning/civilingenjor/informationsteknik

Eftersom TS bor i Nässjö rekommenderar jag LIU, både närmre och bättre

http://kvalitet.hsv.se/resultatsok.4.25ae7641136bb9ef9e380007...

Av Fille625
Citat:

Japp!, Har också praoat på sjukhuset och det är faktiskt ganska så roligt

Då kanske naturprogrammet vore en bra idé ändå? Du får behörighet till både läkare och civilingenjör (och andra programmeringsinriktade program) och med rätt val av inriktning + valbara kurser får du ändå en hyfsat god bas till båda utbildningarna. Då får du också tre år till på dig att verkligen bestämma dig för vad du vill göra

Av Fille625

Det är självklart helt upp till dig vad du vill göra, men välj inte din framtida utbildning baserat på vilka förkunskaper du har. Den enda förkunskap som kommer tas för givet när du går vidare till högre utbildning är den som garanteras av behörighetskraven. Visst, helt utan förkunskap kanske det första året blir lite svårare men efter ett tag kommer ni alla vara på samma nivå då det man lär sig är nytt för alla!

Förresten, något som kan vara värt att hålla i åtanke: det är lättare att var en kardiolog med programmering som hobby än en programmerare med kardiologi som hobby

Av Fille625

Jag ser många som rekommenderar naturlinjen, men jag vill slå ett slag för teknikprogrammet. Jag gick teknikprogrammet med inriktning IT och mediateknik och jag upplever att det var en mycket bra förberedelse inför den utbildning jag nu har gått vidare till (civilingenjör i datateknik).

Som Nex3r här ovan skriver finns det dock "risken" att dina klasskamrater inte tar utbildningen lika seriöst, detta var något jag också upplevde. Men eftersom teknik och natur båda är lika krävande utbildningar så tog det inte lång tid innan man fick en uppfattning för vilka som tog skolan seriöst (och då vilka man borde studera tillsammans med). Möjligt att du måste ha bättre självdisciplin på teknikprogrammet än naturprogrammet då du inte blir lika motiverad av dina klasskamrater. Jag upplevde dock att jag trots detta klarade studierna bättre på teknik än vad jag förmodligen hade gjort på natur eftersom jag helt enkelt var bättre på och mer intresserad av programmering och datorteknik än kemi och biologi

TL;DR: Om du vet att du vill hålla på med något med teknisk inriktning rekommenderar jag teknikprogrammet.

Av Fille625

Lista på tangentbord som uppfyller dina krav:

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=380#rparams=l=s19143228...

Av Fille625

Corsair K70 och Logitech G710+ är de enda mekaniska tangentborden med volymratt och justerbar belysning jag kommer på såhär på rak arm.

Av Fille625

Lyssna på Nylund ^

Jag skulle dock ta en billigare SSD (typ Crucial MX100) och istället köpa ett vettigt headset. Siberia V2 är verkligen inget att hänga i julgranen. För samma pris som Samsung PRO + Siberia V2 kan du få MX100 + Sennheiser PC360.

Om du är student kanske du kan få Windows gratis via Dreamspark.

Av Fille625

Om du är student kan du få Windows gratis via Dreamspark.

Av Fille625
Av Fille625
Skrivet av iller:

Lär inte ut felaktigheter. Hårddisk är lagring.

Minne är RAM.

HDD är sekundärminne.
RAM är primärminne.

Lär inte ut felaktigheter. Både RAM och HDD är minne, men olika typer.

Av Fille625
Skrivet av WDac:

menar du RAM minne eller som många lite okunniga datoranvändare kallar Hårddisk utrymme för minne?

Slut på RAM eller slut på HDD ??

Hårddisken är också minne

OnT: Som tidigare har föreslagits borde du försöka flytta över så mycket som möjligt till en extern hårddisk, eller försöka gå över till en molnlösning.

Av Fille625
Skrivet av blue eyed devil:

Lite saftigtpris på Asus Swift, blir nog en benq g sync skärm om jag köper.

Om du kan tänka dig en 1080p-skärm kan jag tipsa om AOC g2460pg. Kostar bara 4k och jag är supernöjd!

Av Fille625

PC360 har jag, rekommenderas varmt!

Av Fille625
Skrivet av Don_W:

Fille så var det nog , jag gjorde en liten tankevurpa där. Garanti tid behöver inte vara synonymt med kvalité Lenovo gör säkert inga dåliga maskiner heller för den delen. Men jag tycker inte att man skall bromsa sin önskan pga uti fall att det skiter sig tänk. Är man bara rädd om sakerna så håller dom så tänker jag iaf. Min leverera felfritt iaf trots att den varit igång 24/7 sen hösten. Jag har aldrig stängt av den för mer än en omstart sen jag köpte den. Jobbar på den 40 timmar i veckan med dubbla skärmar och en rad andra tillbehör inkopplade och har aldrig haft ett problem med den bortsett från razor mus tillägget som OSX inte riktigt gillar.

Absolut, håller med till 100%. Är men ute efter en riktigt bra bärbar dator rekommenderar jag MacBook alla dagar i veckan!

Av Fille625
Skrivet av Don_W:

Hemförsäkring säger jag bara där. Det mesta torde väl gå på den. Sen är väl enligt lag 2 år via konsumentverket eller hur ligger det till ?

Garanti är inte en lagstadgad rättighet, den sker helt på tillverkarens villkor. Du kanske tänker på reklamationsrätten (som ligger på tre år)?

Av Fille625

MacBook Air röstar jag på!

Av Fille625

Du kan rensa BIOS genom att plocka ur CMOS-batteriet.

Av Fille625

Skaffade själv min absolut första Apple-dator till mina studier nu i höst, har tidigare främst använt Windows. Att OS X är ologiskt och "jobbigt att använda" håller jag inte alls med om, det handlar väl främst om personliga förutsättningar och preferenser... Det bästa vore om du kan fråga någon snäll bekant som äger en Macbook om du får låna datorn några timmar/dagar!

Hursomhelst skulle jag rekommendera en MBA, men om du tror att du klarar dig med webbappar så är nog en Chromebook ett bra val.

Av Fille625
Skrivet av john_acton:

1. Nej vi använde inte ESD armband utan vi tog i ett element så som alla jämnt säger att man ska göra om man inte har ESD-armband.

Det där hjälper inte ett dugg. "Alla" som jämt säger detta har inte en susning om vad de pratar om.

EDIT: Nu menar jag inte att problemen med säkerhet kan härledas till ESD-skador, men det kan vara bra att komma ihåg i framtiden

Av Fille625
Skrivet av LPG:

Min personliga favorit var din
Grattis till er!

Skrivet av skogsvilden:

Andraplatsens bidrag var ju klockrent!

Tack så mycket till er båda