Inlägg

Inlägg som Bozni1 har skrivit i forumet
Av Bozni1
Skrivet av WaR:

peer-review, foliehattar, tokstollar och konspirationsteorier (no shit?) känns väl lite onödigt. Konstruktiva och respektfulla argument kan väl vara aktuellt men att gång på gång skriva korta rader om att folk är knäppa och har fel och att du har rätt bidrar inte direkt till diskussionen. Kalla allt för idioti och ge upp istället, som du gjorde för tre sidor sen...

Klart man blir kallad för det... Så fort man ifrågasätter något i "status quo" blir man direkt stämplad som konstig.

Ett sjukt bra citat av komikern George Carlin:
"The limits of debate in this country are established before the debate even begins, and everyone else is marginalised and made to seem as either a communist, a cook, some sort of disloyal person or a conspiracy theorist - Something that shouldn't even be entertained for a minute that powerful people might get together and have a plan. DOESN"T HAPPEN. You're a cook and a conspiracy buff". - George Carlin

Av Bozni1
Skrivet av strejf:

Jag förstår problematiken men det låter som att Microsoft ska göra det enklare att förstå hur Windows 8 fungerar i den färdiga versionen. Du förklarade väl för din farsa att det inte är färdigt ännu?

Japp, jag sa åt honom att den inte var färdig, att det bara var en testversion.

Jag väntar dock spänt på Windows 8 RC. Hoppas de har tagit åt sig kritiken!

Av Bozni1

Nästa gång kan det vara bra att ladda ner drivrutiner innan du ominstallerar Windows. Bara en rekommendation :).

Av Bozni1

Jag lät min pappa (med inte så stor kunskap om datorer och operativsystem) prova Windows 8, precis som många andra gjort på Youtube.

Hans ord om Windows 8 var: "Skit", "det finns ingen logik överhuvudtaget", "säg åt dem (Microsoft) att fixa till det".

Det han ogillade mest var Metro och att det inte fanns en traditionell startknapp när man hade desktop-läget.

Han tyckte det var onödigt att hålla på att "hoppa fram och tillbaka".

Av Bozni1

Personligen tror jag att det finns både bra "konspirationsteorier" som kan trigga igång vårt ifrågasättande... sedan finns det dåliga "konspirationsteorier" som gör oss dumma...

illuminati, NWO, månlandningen, reptiler från yttre rymden är enligt mig bullshit-teorier.

Krig, historia, terrorism, religion bör ifrågasättas. Det finns absolut saker i världen som allmänheten inte vet om, och de som säger att "våra ledare skulle aldrig ljuga för oss" är helt naiva. Seriöst finns det någon som tror att de INTE alls döljer något från allmänheten? (sök gärna efter operation northwoods, på google)

Det gäller att ha en balans... man ska ifrågasätta, men man måste också ha ett logiskt argument för sitt ifrågasättande, gärna med bevis och vetenskap i sin "konspirationsteori".

Av Bozni1

Jag är själv från forna (kommunistiska) Jugoslavien.

Pratade lite med mina päron om just hur bra produkterna var i gamla Jugoslavien. Enligt dem var det extremt bra kvalité på i princip allt. Byggnader, kyl/frys-produkter, möbler och annat.

Vet att en del fattiga människor idag har gamla produkter från Jugoslavien... Själv öppnade jag ett gammalt kylskåp senaste gången jag åkte ner... och ja, lampan lös och kylskåpet var kallt.

Nu är inte jag ett fan av kommunismen, men jag tror att vi behöver stoppa den "ekonomiska tillväxten-tänkandet" ... inget kan växa för evigt... framförallt på en planet med begränsade resurser.

Låt oss säga att vi alla Sweclockare bodde på en öde ö... och vi bestämde oss för att ha "ekonomisk tillväxt"... hur tror ni det hade gått för oss?

Av Bozni1

Bilder på era resmål

Hello Clockers!

Tänkte om vi kunde starta en tråd där vi kunde diskutera våra bästa resmål, och gärna med lite bilder såklart :). Tråden passar också rätt bra med tanke på att sommaren snart är här ;).

Vilket är det bästa resmålet ni varit på? Rekommenderar ni något intressant/roligt ställe att åka till? Stränder, sevärdheter, klubbar och allt möjligt kan diskuteras.

Vore roligt att se bilder också, så posta gärna :). Behöver själv lite tips :).

Av Bozni1

Norton Internet Security är nog den bästa.... nä skoja bara...

Den bästa enligt mig är Avast Free med Windows brandvägg. Det räcker helt klart. Sen är anti-spionprogrammet Malwarebytes Free bra som ett extra tillägg.

Men det absolut bästa antiviruset är du själv. Se till att inte gå på skumma sidor så kan jag nästan garantera att du inte får något virus alls

Av Bozni1

Skulle problemet kunna vara att du har en såkallad "Roaming profile". Roaming profile gör att du kan använda flera datorer och få samtidigt tillgång till exakt samma profil, dvs alla dina filer på skrivbordet, bokmärken osv, på olika datorer. Det som kan hända är att det finns "cache" som är lagrat på dator B, så när du loggar in på dator A får du tillbaka alla dina filer även om du tagit bort dem.

En lösning från Microsoft, ganska bra förklarat:

http://support.microsoft.com/kb/236073

Av Bozni1

Varför postar du inte ditt problem här så kanske vi alla kan hjälpa dig?

Av Bozni1

Grejade lite med Windows 8 och fixade en "egen" startknapp. Använde "quick launch" för att skapa den :).

Vad tycks?

http://i50.tinypic.com/14b4vtt.png

Av Bozni1
Skrivet av Q4Rspwn:

För mig är det tvärtom. Jag har gjort två försök med Windows 7 Ultimate från Vista och den längsta period mitt tålamod lyckats överleva har varit i fyra dagar. Men kan det inte ha nåt med Vistas äldre drivrutiner att göra? Sedan så är ju Vista gjort så många program ska "laddas in" redan från uppstarten, så de går snabbare att starta, hur riktigt det nu är.

När köpte du din dator då? Jag köpte min när Windows 7 kom ut. Vista är sjukt långsamt på min dator. Men det är nog som du säger, drivrutiner kan ha något att göra med det, och att den är "designed for Windows Vist/7a".

Windows 7 tar ca 800mb minne hos mig, i Vista brukar den ligga på 1300mb. Dessutom använder Vista mer CPU än 7 på min dator.

Av Bozni1
Skrivet av anon42512:

Nej, dom har inte lagt till nåt i Vista. Däremot har dom optimerat 7

Så är det nog :).

Av Bozni1
Skrivet av Sir. Haxalot:

Skrev lite konstigt. Menade OEM skiva som följde med datorn, och om det var det så spelar det massor av roll eftersom att datortillverkarna skiter fullständigt i användarupplevelsen så länge de får betalt för att lägga in 2 ton skitprogram.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha, nej nej. Det var en ren installations-CD. En clean Vista-installation. Hatar också när tillverkare lägger in skitprogram, såsom norton-antivirus.

Microsoft måste ha lagt till något i Vista som gör det så segt. För skillnaden är enorm mellan 7 av Vista i hastighet, i alla fall enligt mig.

Av Bozni1
Skrivet av Sir. Haxalot:

Vad installerade du Vista ifrån? Retail eller OEM skiva?

OEM-Skiva. Spelar det någon roll?

Skrivet av Dr.Mabuse:

I princip: Omskriven minneshantering. Gäller även superfetch (om man har HDD) som blivit optimerad och lite "smartare" på att identifiera programblock. Dessutom bättre hantering av tjänster som inte används. Sist men inte minst så Startar 7 innan alla tjänster är igång. Detta började även Vista med, men nu har MS tagit detta ett steg längre.

Ja men det låter som en booster. Kan man tweaka superfetch i Vista? Göra om det, så att det blir mer likt 7:an i snabbhet.

Av Bozni1
Skrivet av blagi:

Ny VS gammal installation?

Windows 7 har jag haft installerad länge. Vista-installationen är relativt ny.

Av Bozni1

Stängde av indexeringen, den blev lite snabbare. Men fortfarande väldigt segt.

Dessa processer tar mycket mer minne och CPU i Vista än i Windows 7.
1. Svchost.exe - Tar mest
2. perfmon.exe
3. dwm.exe

Av Bozni1

Varför är Windows Vista så långsamt?

Hej!

Jag har Windows 7 installerat på min dator. Jag ville jämföra Vista och 7, så jag gjorde en Dual Boot.

Trodde aldrig att det skulle vara så stor skillnad mellan Vista och 7. Vista (service pack 2) var betydligt slöare än 7 (Service pack 1) på min dator. Jag tog inte tid eller så, men uppstarten var enormt segare i Vista. Vista tog mycket mer minne och CPU:n var aktiv även vid stillastående läge.

Min fråga är då; vad är det som gör Vista så långsamt? 7 och Vista är i stort sett identiska, men ändå är Vista långsammare.
Vistas versionsnummer är 6.0
7:s versionsnummer är 6.1

Vad har Microsoft gjort med Windows 7 för att boosta upp det?

Anledningen av att jag frågar är av ren nyfikenhet, tycker bara det är märkligt.

Vissa menar att källkoden i Vista inte var så bra.

Är det någon på forumet som har en gissning vad felet i Vista kan vara?

Av Bozni1
Skrivet av Vusan:

Hej Bozni1!

Jag vill ha en sån dator på grund av min passion om gamla vita klumpiga datorer med lovliga OS (operativ system). Några spelar eller jobbar med program som bara är kompatibel med äldre OS. För mig ville jag ha en gammal data för att jag spelar en massa gamla spel som stöder äldre OS. Förutom det så gillar jag barndomsminnen som man kommer ihåg och vill ha det typ "tillbaka". För frågan så vill jag helst ha Windows 98 datorer för nöje och nytta.

- Martin

Hehe ja vi alla har något speciellt som vi gillar :). De gamla Windows 98 datorerna var ju rätt stabila med hög kvalité. Hade min dator i åtta år innan den åkte ner i soptippen. Fast den var ju egentligen inte trasig, den var bara gammal och höll inte längre. Nya program och spel fungerade inte. Men nu när jag tänker efter så borde jag aldrig slängt den. Hade varit kul att greja med den

Av Bozni1
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jo alla smartphones får sämre batteritid med tiden (gäller ju egentligen batterier över lag)
Om du hittar något trevligt får du gärna PMa mig har själv en Optimus 7 och kan alltid vara bra o veta
Se bara till att inte köpa ett skitbatteri dom kan med lite otur börja brinna osv.

Ja det är sant, man vet inte riktigt vilket batteri som passar. Hittade några LG Optimus 7 batterier på mytrendyphone. Det fanns flera olika batterier, så jag vet inte riktigt om jag vågar köpa bara någon random. Det stod att de passade till LG Optimus 7.