Inlägg

Inlägg som Aerium har skrivit i forumet
Av Aerium

Ser riktigt bra ut! Tack så hemskt mycket för hjälpen!

Av Aerium

Tack så mycket för din hjälp! Inet har någon kampanj på MSI just nu om man väljer ett moderkort och ett grafikkort så får man monteringen gratis. Kan inte det vara värt?

Vet dock inte vilket moderkort man ska välja i så fall?

Av Aerium

Please? Någon?

Av Aerium

Spel/musikdator för 12-13k

Söker eran hjälp för min brors skull. Han vill köpa en dator på Inet. Han spelar spel då och då och skapar även musik.

Finns det något vänlig själ som skulle kunna sätta ihop en dator med alla delar som behövs på Inet?

Det skall inkludera:
Windows 7
Något utav dom senaste grafikkorten
Att Inet bygger datorn

Av Aerium

Okej, tackar så mycket för all hjälp Detta ska jag nog kunna lösa själv.

Av Aerium

Bör man ha några speciella verktyg?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Aerium

Är det lätt att byta PSU själv? Har bara erfarenhet av att byta grafikkort, och montera processorkylare (en annan, äldre dator).

Av Aerium

Semipassiva? Vad menas med det? Försöker läsa på mitt chassi vad det är för något, men hittar ingenting. Den är stor som fan i alla fall. Datorn är en Taurus dator från Inet, köpt för typ 2-3 år sen.

Kab Fractal Design Define har jag tydligen.

Pratade också med Inet som sa att min PSU (Fractal Design 500W) bara har 1 sladd för grafikkortet och GTX 980 behöver 2? Så då måste jag uppgradera min PSU?

Av Aerium

Eftersom 970 har fått så mycket skit så tror jag att jag kommer lägga pengarna på ett 980 istället. Vilket 980 bör jag köpa? Det kanske inte spelar någon roll? Och behöver jag uppgradera mitt nätagg om jag uppgraderar till 980? Hur vet man sånt?

Av Aerium

Okej, så det går alltså i mitt fall inte att reparera på något sätt? Jag kan inte gå till någon butik och få det reparerat typ?

Av Aerium

Jag ryckte sladden direkt, la det upp och ner i en timme, testade, funkade inte, la den upp och ner igen över natten. Men det här var typ 3 dagar sen. Så sen dess har jag använt det precis som vanligt. Alt+Gr och Nedåtpilen är ju som tur är knappar man inte använder så ofta. Men det är ju lite störande när man väl behöver dom.

Av Aerium

Spillde vatten på mitt Corsair K70 RGB

Den första timmen fungerade det inte alls. Allt bara blinkade. Dagen efter så fungerar det, men Alt+Gr och Nedåtpilen registrerar inte sina knapptryck. Finns det något att göra åt det här? Går det att reparera eller måste man köpa ett nytt tangentbord? O_o

Av Aerium

Tack för all hjälp!

Av Aerium
Skrivet av StuntmanMike:

Yes! Sålänge du inte tänkt att köra med två grafikkort.
De nya korten i 900-serien är väldigt strömsnåla om man jämför med tidigare generationer och i framtiden så kommer det ju bara att sjunka ännu mer.

Hur vet man att inte ett på 500 W räcker då? Det låter ju som att det inte är så stor skillnad på 500 och 550, eller har jag fel?

Av Aerium

Så det skulle räcka med ett nätagg på 550 W?

Av Aerium

Om jag bara uppgraderar grafikkortet, vad rekommenderar ni då för nätagg? Jag har en SSD hårddisk, men det får bara plats ca 111 GB på den

Av Aerium
Skrivet av versions:

byta processor är inte svårt, dock är det enda du kan göra att gå upp till en i7 2600k/2700k/3770k då du är fast på gammal plattform. i vilket fall som helst så finns det idag ingen som helst anledning att byta ut en 3570k i en speldator och det lär det inte göra på ett bra tag.

när du känner att det behövs så bör du överklocka din processor, lär komma en bra bit över 4ghz åtminstone. måste dock ha lämpligt moderkort och bra processorklyning och du nämner ingetdera i ditt inlägg.

8gb ram är fullt tillräckligt.

det första jag skulle byta förutom ditt grafikkort är nätagget av kvalitetsskäl men det ska duga så oroa dig inte över det.

köp det här kortet, bra pris just nu, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2820792.

Tänkte nästan att jag missat något. Mitt moderkort är MSI: MS 7752. Har ingen speciell processorkylning.

Av Aerium

Vill uppgradera min dator! Hjälp sökes :)

OS: Windows 7
CPU: Intel Core i5-3570K @ 3.40 GHz
RAM: 8 GB
GPU: GeForce GTX 660 Ti
Nätagg: Fractal Desgin 500 W

Vill uppgradera min dator. Grafikkortet kommer först. Har funderat mycket på GTX 970. Men vad tycker ni om det andra? Vill klara mig ett tag framöver med maxgrafik på nya spel och sånt

Grafikkort har jag bytt förut, men vad tror ni om att byta processor själv. Det borde man väl klara av om man kollar lite tutorials?

Jag hade kunnat köpa en nya dator för 15k, men jag vill ju komma undan så billigt som möjligt (men endå få bra prestanda).

Av Aerium

Någon som vet ifall Razer Blackwidow Chroma Stealth kommer i svensk version snart? Vill verkligen ha den. Fast samtidigt undrar jag om det skulle vara värt pengarna.

Av Aerium

Jo fast det var inte det som var kravet.