Inlägg

Inlägg som Dan fors har skrivit i forumet
Av Dan fors

F.E.A.R Combat regga en key probs

Jahaja, så ska man skriva in sin mailadress då har de gjort fältet för kort för att kunna skriva in hela adressen.

Hur dumt är inte det? Herre j*vlar.

Någon som vet hur man ska ta sig till då?

Av Dan fors
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Jag tycker de uppfört sig rätt bra än så länge, de är nästan rent av smarta. Jag tycker det bara är att välja vilka targets de ska ta sen gör de det. Inte stött på ngt idiot misstag än så länge, men bara speat några timmar.

Jag stör mig på prestandan, det är exakt som det var för mig med GRAW innan det patchades (iofs är inte det förvånande då det är samma motor). Inomhus skulle jag gissa på att jag har kanske 40 FPS men utomhus gåre ned till 20 kanske. Att sänka upplösningen gör inget för mig. Bara att vänta på patchen då eller tills man enbart är inomhus

Spelet känns förövrigt mer som ett Splinter Cell i början än ett Rainbow 6. Vilket inte är dåligt, men ibland kan man smyga sig på fienderna och då finns det inga alternativ om att typ slå ned den eller kniva dem. Jag saknar också lean left/right och stör mig förbannat mycket på buggen där kulorna tycks gå runt hörn. Detsamma gäller när jag skjuter mot en fiende, de kan vara helt gömda bakom ett hörn men ändå så kan jag träffa dem.

De teammates man har med sig tycker jag också uppför sig normalt. Men de är däremot inte så smarta som man vill att de ska vara =).

T.ex. om man ska in i ett rum, så är det i princip en dörr på varje ände. Så står ens teammates på andra sidan, man själv säger att de ska gå och ställa sig vid dörren där man är. Då går de inte runt, utan de går in genom den dörr de står vid och går rakt igenom rummet och blir nerskjutna =).

Man måste säga varje detalj de ska göra, de har rätt svårt för att agera helt på egen hand. Finns inga kommandon att ge dem, hur de ska bete sig. Förutom att vara inställda på att smyga eller vara aggresiva. Men de är relativt klumpiga när de smyger också, förutom att de inte skjuter så fort de ser en fiende.

Man siktar ju bara på ett ställa så kan man säga åt dem att gå dit. Då går de verkligen exakt dit, även fast det finns ett skydd bara nån meter där ifrån. De går inte in bakom skyddet även om de blir beskjutna.

Det andra är väl som du säger, att fienderna är lite väl bra på att sikta ibland, och att de för ofta ser en när man smyger omkring bakom grejer.

Annars tycker jag det funkar väldigt bra rent spelmässigt. Bland de bättre jag kört på länge faktiskt, väldigt sköna strider.

Prestandan är en annan femma, funkar inte alls bra. Jag kan inte köra det med behagligt flyt. Möjligtvis om jag stänger av skuggor helt, men det ska inte behövas med det system jag har.
Övriga inställningar gör knappt märkbara förändringar. Lite konstigt, helt ärligt ser ju fruktansvärt lite skillnad med hdr på eller av.

Hoppas det kmr en patch som är vettig.

Av Dan fors

Cooltek 600w, datorn stänger av sig.

Tja

Nu får jag ett nervsammanbrott snart. Datorn vill inte göra som jag vill.
Jag är inte säker på att det är nya nätaggets fel, men problemet har iaf uppstått sedan jag bytte chassi och nätagg.

Det verkar vara ett temperatur-problem. Men det konstiga är ju att det är inte varmt, ändå stänger den av sig.

Det första jag tänkte var att chipset blev för varmt, för jag har nyligen bytt till en annan chipsetkylare. Fast det har funkat fint med den. Först var jag nästan säker på att det var chipsetkylaren, för den hade blivit lös sedan jag bökat och satt in allt i nya chassit. Så jag tog loss den, tvättade rent, på med ny kylpasta o.s.v.

Nu sitter chipsetkylaren, men datorn ger sig inte.

Den stänger fortfarande av sig som om det är ett temperatur-problem, för den kan vara igång längre ju längre den har stått avstängd och blivit kyld.

Kan bara inte hitta vad som blir för varmt isf, för inget är varmt att röra på, och enligt temperaturavläsningar ligger alla komponenter under 40 grader, chipset är det som är närmast 40, 36-38 kanske.

Varför jag undrar om det är nättagget, är för det kanske är nåt fel med det, att det stänger av vid för låga temperaturer kanske.

Jag har lite konfundersam över den extra 4pins-strömen, jag fick iaf inte med någon vanlig. Utan en som i nätagget är 8pin, som sedan delar upp sig i en pci-e och en 8pin som går att dela till 2 4pin. Det är den jag har satt i.

Men om den sladden är fel, borde väl datorn inte boota/gå igång alls.

EDIT: Rullar på ett Antec Smart power 450w nu, verkar funka. Då är det ju något med nätagget.

Jag kan tillägga att Cooltekagget surrar.

Av Dan fors

Hur många sånna här trådar finns det egentligen?
Alltid samma tjafs, om man känner skillnad eller inte.
Som cs-spelare är det faktiskt störande att så många säger emot, och börjar yra om hur mycket ögat kan uppfatta.

Det har vi redan hört förstår ni. Det handlar om andra faktorer.

Som sagt, eftersom grafikmotorn är gammal och kasst kodad, så är det extra känsligt med fps-drops i cs helt klart.
Men att känna från 100 till 95-97 är ju isf extremt lite.

Men får man ner under 90 snabbt så upplevs ju t.ex. musrörelsen en aning söligare o.s.v, vilket bidrar till ett lite ostabilare aim när fps:en skuttar upp och ner.

Varför det är 100fps alla vill ha är, tror jag, för att det är den vanligaste "högsta" hz man kan ha på den upplösningen man kör. Om man nu använder v-sync.

Det är inte heller skitsnack att man t.ex. skjuter söligare o.s.v med lägre fps.
Speccar man någon med låg fps ser man hur söligt han skjuter, sen kan jag inte förklara vad det beror på. Är väl något samspel med fps och ping eller nåt. Även fast personen i fråga har likadan ping som någon annan som det flyter för, ser man direkt att personen har låg fps.

aja...

Av Dan fors
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triss
Min Venice laddar enkeltrådiga spel snabbare än en 4400+. Ungefär samma klock som på din cpu.

Jag har bestämmt mig för att behålla den en stund till även om dualcore suktar.

Det känns som jag kmr få mer fps i spel med bättre processor, känns som den stoppar grafikortet.

I t.ex. 3dmark 05 får jag drygt 10200. Borde ju kunna komma upp i över 11k med en opteron 170?

Jag är inte heller nöjd med hur spel som t.ex. Cod2 funkar.

Med mycket händelser på skärmen droppar fps:en lätt under 30. Då är allt nästan maxat, 1024x768, 2x aa sen af inställningen i spelet, och soften smoke edges: world only, annars allt annat på högsta.
Tycker det borde flyta i den upplösningen?

Allt med den klocken i sign.

Känns inte okej med ett 7900gto"gtx"

Av Dan fors

Någon ide byte 3000+ venice ---> opteron 170 nu?

Tjena

Det känns som om min 3000+ venice är lite av en flaskhals för mitt system.

Så därför vill jag ha ny prolle, frågan är om det är värt att köpa en opteron 170, och om det är någon ide med det moderkort jag har.

Visst det går att voltmodda och ha sig, men det har jag inte större lust med. Jag tänkte att 170 är bra eftersom den har x10 multi eftersom mitt mobo är lite halv svårt att få upp htt'n högt på.

Kan det annars vara värt att köpa nytt moderkort, typ DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D?

Eller är det bättre att sitta kvar på asrock mobo tills dx10 och hela gänget anländer, och slå till på stort då.

Av Dan fors

Vad besviken jag blir, det var ju minst sagt värdelöst.

Jag har dock inga problem med att få det att flyta.

Den enda bil som går att drifta en aning med i circuit race och canyon duel är ju musclecar-bilen. De andra två är ju klistrade på vägen.

Vad hände med driftingen på canyon duel som man ser i trailers? Så ofattbart obeskrivligt sannslöst dåligt att visa trailers där de kör som man inte ens kan i spelet.

Man blir ju fruktansvärt irriterad när de gör så.

Drifting läget var ju sjuktligt, vad kör man? En pappersbit?

Fartkänslan var ju inte bättre den :l.

Jag förstår inte hur de tänker.

Det kunde ju ha blivit ett bra spel, om driftingen funkade. Förstår inte heller att så fort man får upp fart så blir hela banan en motionblur smet.
Sen förstår jag verkligen inte svårigheten i att ha både dag och natt i ett och samma spel, är de dumma i huvet eller?

Av Dan fors

Goldeneye: source

Av Dan fors

Jag kände att jag fick lov att bli medlem i 7900gto klubben, efter att ha suttit på 6800le för länge. Det var dags igen att köpa ett bedrövligt billigt kort med potential =).

Det är på väg nu, får det förmodligen imorrn.
Blir ett skapligt stort steg från 6800le till ett 7900gto.

Av Dan fors

Äh mitt problem löste sig.

De som har problem med lagg eller hack bör se över armyops.ini i system mappen. Där finner man ett antal "CacheSizeMegs". De är inställda på väldigt lågt. Jag har ställt in alla som finns till 256 med 1024 i minne, då flyter de vanliga banorna på som i 2.6.
Men de nya stora banorna är en annan femma.

Av Dan fors

Jag stöter på ett problem, kan inte starta spelet alls.

Följande fel rapporteras:

Build AmericasArmy[BuildDate:08-31-06_BuildVersion:2.7.0]

OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)
CPU: AuthenticAMD Unknown processor @ 2522 MHz with 1023MB RAM
Video: No Video

Ran out of virtual memory. To prevent this condition, you must free up more space on your primary hard disk.

History: FMallocWindows::Malloc <- FMallocWindows::Realloc <- 00000000 -678042454 FArray <- FArray::Realloc <- 1808462421*2 <- FString<< <- FNameEntry<< <- LoadNames <- ULinkerLoad::ULinkerLoad <- UObject::GetPackageLinker <- UObject::StaticLoadObject <- (Core.Class Engine.GameEngine NULL) <- UObject::StaticLoadClass <- InitEngine <- FMallocWindows::Free <- FMallocWindows::Realloc <- 706D7564 0 FArray <- FArray::Realloc <- 0*2 <- FMallocWindows::Free

Ledigt utrymme primär hårddisk:
2,81 gb

Växlingsfil-inställningar:
Ursprunglig storlek 1536mb
Maximal storlek 3072mb

Har testat att höja till 3000 respektive 4500. Det gav inget resultat.

system specs
OS:
Windows XP 5.1 (Build: 2600) SP2
Motherboard:
Asrock 939dual sata2 bios 2.20(nyaste)
Cpu:
Athlon 64 venice 3000+
Grafik:
Leadtek 6800le 128mb ddr forceware 92.91
Minnen:
Twinmos 2x512 ddr 3200 Dualchannel
Hårddiskar:
Western digital Caviar 80gb
Western digital Caviar 200gb
Ljudkort:
Creative live! 24bit

Av Dan fors
Citat:

Ursprungligen inskrivet av monkeh
Bara ATIs äckliga control center är ju nog med anledning för att bojkotta hela bolaget.

haha, ja...

Vi fick köpa ut skoldatorn när vi gick ut gymnasiet. Det satt ett ati 9200 i den.

Jag formaterade den och fixade till den, och installerade nyaste drivisen med control center också.

Bara att ladda det tar ju ett år, skrämmande segt.

Lika äcklig som den nya nvidia kontrollpanelen, tur att man kan välja classic.

Angående topic, det är ju ett jäkla skit att välja bland de här lite billigare korten.

Jag tror jag får ta o kämpa vidare med mitt 6800le tills dx10 kort dyker upp =).

Av Dan fors

Är det några stora förändringar?

Edit: Hmm 2.7 finns ju inte? Inte ens på http://www.americasarmy.com.

Du snackar goja.

Av Dan fors

Nu blir jag tokig, nu har de sänkt till 6mbit och det är fortfarande segt och ostabilt.

Vad ska jag göra, sänka till 0,5mbit på 24mbit... wehey...

Ändå funkade Telia 8 väldigt stabilt... toppfart på 850... är väl nästan 7mbit.

Det skumma är ju också att det gick att tanka i över 900 vid några tillfällen förut, utan att det var ostabilt...

Jag blir så less.

Edit: Med tp-test får jag aldrig mer än 3-4mbit.

Av Dan fors
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
om du inte fick ut 8 Mbit när du hade det, utan fick ut en 6 Mbit, så visar det ju att det troligen är ledningen som är dålig + att du bor en bra bit från stationen. vetefan om man ska vänta sig 24 Mbit när man nte ens kunde få ut 8 Mbit.

Nee jag förväntar mig inte 24mbit, men minst lika bra som med telia iaf. Det verkar ju vanligt att folk toppar runt 850 med 8mbit annars. Och som jag sa så har jag kommit upp i över 900 med bbb nu, när det har vart som normalast.

Så det borde ju gå att få ut nåt i den stilen om man lyckas fixa stabiliteten.

Av Dan fors
Av Dan fors

Re: Re: BBB... suck

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=fredrik=-
Ring till Brebandsbolaget och hör med dom vad din hastighet är inställd på. Min stod från början inställd på 24Mbps, vilket gjorde att jag fick ut ungefär mellan 20-800 Kbps i download.. Extremt segt alltså, beroende på att signalen blev skitdålig fram till modemet med för mycket brus och allt möjligt. Nåväl, har pratat med dom nu och dom har ställt ner hastigheten till 14Mbps (landade på det till slut efter alla vändor) och jag får ut ungefär 11,5Mbps..

Men som sagt, jag fick liknande resultat som dig när hastigheten i stationen är ställd för högt.
Hör med dom vad du får för signalkvalitet och sånt.. 6 är gränsvärdet för för lågt, under det ska du inte ha. Be dom mecka med hastigheten tills signalvärdet blir 6 eller högre. Då börjar det bli stabilt.

Jag har ringt supporten vid 3 tillfällen, och de säger att det är 3km från stationen så hastigheten är nerställd. Ringde bla. angående låg hastighet och frågade om de kunde öka. Men de sa att det skulle bli ostabilt då, så det gick inte. Om jag måste sänka ännu mer är det ju värdelöst att ha 24mbit.

Dessutom gick det bättre i början iaf, när jag precis hade beställt, det var iaf inte lika ostabilt. Nu är det otroligt segt, modemet visar 6mbit men det känns bra mycket segare. Det tar lång tid att ladda blocket.se, då är det något allvarligt fel =).

Angånde ledningarna, när jag hade telia 8/1 gick det stabilt, toppade ungefär 850. Det gick aldrig ner eller så. Fungerade felfritt.

De gånger som mitt nuvarande bbb har funkat så har jag toppat en bit över 900 utan problem. Det verkar vara så högt som jag kan komma, så funderar på att om inte annat byta ner till 8/1 när det ändå inte går fortare.

Vet inte vad som händer.

Edit: Såg den här tråden...
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Får väl ta o ringa igen.

Av Dan fors

BBB... suck

Jag blir så ledsen.

Hade först glocalnet 8/1, det var ju för jävligt. Fick ut kanske 6mbit ner och kanske 0,5-0,6mbit upp. Samtidigt tappade jag kontakt väldigt ofta.

Så byter jag till BBB 24/1.

Vad ska man säga, jag får ibland ut kanske 9mbit, men oftast vill modemet bara att jag ska ha 5-6mbit. Men det värsta är att det inte är så snabbt, verkar vara något annat fel också. För det segar fruktansvärt.

Testade med mitt gamla 8mbit modem tillsammans med separat router. Det blev värre. Har också testat att brygga BBB-modemet (xavi 8222r+) och sen in i router. Men det blev konstant drygt 5-6mbit då.

Jag blir tokig.

Ska jag behöva byta till Telia, som tydligen är det ända som fungerar på marknaden.

Hade telia 8/1 innan och det funkade prima. Men sen blev de så dyra så vi bytte.

Aja nu har ju telia sänkt lite, om inte annat får man väl lov att slanta upp lite extra.

Jag blir så otroligt frustrerad.

Vad tror ni?

Edit: Självklart stöter jag på mer problem. När jag kollar mitt nr på telias hemsida står det att de inte kan se elektroniskt om jag kan få bredband.

Konstigt när jag har haft deras bredband på samma adress förut.

Helt otroligt...

Av Dan fors
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=DoBBeR=-
Bara att jacka in routern i modemet efter bryggning.

1. Kontrollera att du har senaste mjukvaran, vill minnas att det är T39 som är senaste till 8222:an

2. Se till att du har rätt realm på användarnamnet, dvs b2skb24

3. BBB kan se hur långt du har till telestationen, går på Skanovas mätvärden. Sitter du på B2's egna nät kan dem mäta i realtid hur långt du har, eller motsvarande sträcka med ok teleledningar.

Vart får jag tag i nyare mjukvara? Står att det är t36 för mig.
På xavi's hemsida så måste man vara reggad på nåt sätt för att kunna tanka mjukvaror.

Det är väl meningen att BBB ska sköta uppdatering av mjukvaran?

Edit: Vad menar du med realm, ska jag använda det jag fått? Det man aktiverar med. Eller är "b2skb24" något speciellt om man bryggar modemet?

Av Dan fors

Hoppsan... hade glömt bort att jag startade den här tråden =).

För några dagar sedan slutade Wan-lampan lysa. Så jag fick ringa till supporten. Då passade jag på att fråga om hastigheten, då påstod telefonisten att jag bor 3km från stationen och inte kan få ut mer.

Men hon verkade lite yrig, hon kanske bara sa så? Kan de verkligen se hur långt det är?

Jag bor inne i stan, då borde det väl finnas en station närmare?

Hur kan jag själv ta reda på hur långt ifrån det är?

Angående att brygga modemet, jag ska nog testa som du sa Rorax. Ska man bara koppla en nätverskabel i första jacket på modemet sen in i routern?