Inlägg

Inlägg som swarz har skrivit i forumet
Av swarz

@bore69: Tackar så mycket för svaret! Önskar en god fortsättning

Av swarz

Hej.

Jag hoppas att det är ok ifall jag lånar tråden lite.

Ifall man ska lossa processorkylaren, som i detta fallet är ett Noctua NH-D14 i ett fractal design r4 behöver man då ta bort den gamla kylpastan och lägga på nytt? Eller är det bara att köra på med det som redan sitter nu? Skulle vilja rotera fläkten ett kvarts varv för att förbättra luftflödet.

Av swarz

@HolyDuFF:

Mitt nuvarande system är:

z97 gaming 5, har stöd för SLI.

I7 4790K

16 internminne

600 watt nätdel

GTX 1080 FTW

Om SLI skulle bli intressant så är ju frågan om inte i7 4790 eller 6700 agerar flaskhals? Jag sitter ju vid en 1080p skärm dessutom så vet ändå inte om det skulle vara värt det. Vilka inställningar samt upplösning kör du?

Av swarz

@Grönahunden:

Tror jag var lite otydlig i mitt föregående meddelande. Jag menade bara att jag eventuellt väntar med ett bygge tills man får se lite mer benchmarks med Kaby Lake. Jag köper ju givetvis inte Skylake nu och sedan uppgraderar igen så fort Kaby Lake finns ute i butik. Det får bli antingen eller. För att sammanfatta det hela så ville jag bara veta skillnaden mellan 1151 och 2011-3 rent prestandamässigt i spel. När det enbart kommer till spel, så är de ju inte värt det. Ju billigare, desto bättre givetvis.

Av swarz

@Grönahunden:

@Grönahunden:

Då finns det egentligen ingen anledning att bygga med 2011-3 socket kan jag känna utan det får bli 1151. Blir ju billigare dessutom. Snällt att du tog dig tid att kolla upp detta!

Jag läste att den nya generationen av Kaby Lake kommer hamna i butik i januari. Alltså i7 7700K som kommer köras i samma socket 1151. Frågan är om man ska vänta och satsa på den istället? Ifall man överklockar i7 6700 något så kanske man ändå kommer upp i samma prestanda?

Kikade lite på detta moderkortet och det känns som att det är väldigt pålitligt och enkelt att överklocka i om det skulle behövas.

https://www.inet.se/produkt/1902864/asus-z170-pro-gaming#meri...

/Jonatan

Av swarz

@Grönahunden:

Jag har en budget på runt 15000 kr.

I BF4 med 4790 och 1080 varierade det mycket mellan 90 - 130 fps. sjunker ibland ner till 80 fps om det händer mycket men brukar sällan gå under det. Jag kör även på en 1920x1080 144mhz.

Det är ju egentligen inga dåliga delar i min nuvarande dator.. Jag använde en laptop tidigare till Cubase och Addicted drums2 men dessvärre gör laptopen inte sitt jobb där..

Av swarz

Datorbygge

Hejsan alla glada spelentusiaster!

Jag har planer på att bygga ihop en ny dator eftersom att jag ska använda min gamla nuvarande dator till lite musikproduktion istället på annat håll.

Jag uppgraderade min nuvarande dator med ett nytt GTX 1080 för ett tag sedan som jag tänkte använda i den nya riggen. Min fråga är om jag ska satsa på socket 2011-3 eller 1151? Jag spelar mestadels och just nu bara Battlefield 4 men jag kommer gå över till Battlefield 1 när det släpps. Jag är ganska kräsen när det gäller grafik och jag vill gärna kunna skruva upp allting på ultra med bra fps. Ser ni någon skillnad i mellan i7 6700 och i7 6800 när det kommer till spel?

/Jonatan

Av swarz

@Bakwetu: Tackar och bockar för detta!!

Av swarz

@Augustini: Jag har själv inte testat dom olika hörlurarna än. Har bara läst kundrecensioner om just HD 600 lurarna. Ska kolla in Xonar Unified när jag kommer hem efter jobbet.

Av swarz

@Bemushroomed: Tackar för infon! Har du provat och jämfört HD 600/650 med Philips x2? någon större skillnad där?

Av swarz

Man tycker att det borde göra skillnad ja, också med tanke på att jag kommer gå ifrån ett par gaming lurar som heter Sennheiser PC 360. Ljudet i ett par såna är ju anpassade efter spelande.

Av swarz

@Rydisen: Ska kika på detta!

Av swarz

Lutar eventuellt emot ett par Philips Fidelio X2 i alla fall. Men som i mitt fall, så ska dem ju användas till Spotify mestadels, en sak som jag undrar är ifall det gör skillnad i ljud kvalitén med ett par så pass bra hörlurar till användningen av Spotify när det kommer till 3000 kr hörlurar? Känns ju lite dumt att köpa sig ett par hörlurar som är bättre än vad själva programmet har att erbjuda i kvalitet. Använder så klart premium.

För er som har gått ifrån ett par 1200 kr hörlurar till den högre prislappen. Skulle ni tycka det var värt det för just detta användningsområde?

Av swarz

Har varit inne lite på sennheiser HD 600, mestadels positiva kommentarer, men sen även en del som har blivit lite besvikna på dem just bara för att dom saknar någonting, som t.ex. punch, eller själva trycket. Visst är det svårt att hitta dom perfekta lurarna, det är ju så mycket annat som spelar in och så, t.ex. hur musiken är mixat m.m.

Men är det någon som upplevt och testat skillnaden mellan Sennheiser HD 600, (DT serien), Philips Fidelio X2 för just allround spelandet? Och hur skiljer sig Sennheiser 600 gentemot 650?

Av swarz

Tips på grymma hörlurar.

Hej!

Nu är det dags för mig att införskaffa mig ett par bra hörlurar till datorn för allround musik. Jag har satt en budget på 2500-3000 kr. Kanske kan vara värt att nämna att jag inte kör med det inbyggda ljudkortet, utan jag använder (ASUS Xonar Essence STX.)

Jag lyssnar en hel del på musik, så det är främst det jag ska använda dom till. Mina nuvarande lurar som jag har heter PC 360. Det är ett par helt ok lurar, men är inte riktigt nöjd med kvalitén. Nu till frågan, vilka lurar är det som gäller idag?

/Jonatan

Av swarz

Klassificering I Windows 8,1

Hejsan,

Har precis uppgraderat med lite nya komponenter i min dator, även uppgraderat till Windows 8.

Som titeln lyder så undrar jag om klassificering är borttagen i Windows 8,1?
Jag har provat med och söka med alla möjliga sökningsverktyg men har inte lyckats hitta det.

I Windows 7 hittade man de ju smidigt inne på egenskaper "på den här datorn"
men inte i Windows 8 inte!

Det är ju ingen jätte viktig grej men av ren nyfikenhet undrar jag!?

/Jonatan

Av swarz

Vad menar du med matar?

Av swarz

Funderingar kring uppgradering av ljudkort.

Hallåj!

Det är nämligen som såhär att jag har funderat på att köpa mig ett nytt internt ljudkort som skall användas till lite allt möjligt, mestadels musik och counter strike go, men innan jag springer iväg och köper ett ljudkort för 1500 kr som vill man såklart höra sig för lite.

Mitt nuvarande ljudkort är Asus Xonar D1 och jag har kollat in ASUS Xonar Essence STX.

Någon som har någon tidigare erfarenhet utav dessa två kort?

Av swarz

Moderkort: Evga p67sli

Processor: i7 2700K

Grafikkort: evga gtx geforce gtx 6802 gb

nätdel: coolermaster 750W

Inga delar har någonsin varit överklockade eller liknande.

//Jonatan

Av swarz

Datorn Startar Ej

Hejsan alla där ute!

Det är som såhär att min polare ringde till mig och berättade att hans dator inte startar.
Efter att han startat datorn i vanlig ordning så startade aldrig datorn och han tog bort ena sidan för att kika i datorn samtidigt som han igen försökte starta datorn för och se om det hände någonting överhuvudtaget, det som uppstår är att moderkortslampan blinkar, och att det knäpper ifrån moderkortet..

Själv tycker jag det låter som att moderkortet har gett sig.. Men vad tror ni?

Tacksam för svar!

//Jonatan