Inlägg

Inlägg som Pellepelikan har skrivit i forumet
Av Pellepelikan

Det hade även varit kul med nåt test lämpat för bärbara datorer, tex hur de presterar i sata II då många bärbara fortfarande tillämpar detta och strömförbrukning. Ett litet enkelt test är bättre än inget, tex är sekventiell skrivning av stora filer ganska ointressant så det skulle kunna skippas för att spara tid.

Eller skulle det bli samma förhållanden på resultaten om man körde dem i sata II?

Av Pellepelikan

Trevligt test! Bra med v200 istället för hyperX, den senare finns det redan nog med tester på!

Och stort plus för att en plextor, variant fanns med, insåg häromveckan att de hade marvellkontroller (var inte specat på prisjakt innan, så när man filtrerade fram marvell så kom inga plextordiskar med:( ) Konstigt att man inte hört mer om dem då crucial m4 fått så bra kritik och blivit lite av en legend... Har kikat på m2p disken lite då den ligger lägre i pris, borde inte vara allt för slö den heller då:)

Av Pellepelikan
Skrivet av Frispel:

Sandforce är den enda kontroller som komprimerar data innan den skrivs vilket gör att filer som går lätt att komprimera går betydligt snabbare att läsa/skriva än filer som är svåra att komprimera. Har du en fil som är 1gb stor och som går att krympa till 500mb med hjälp av komprimering så kommer du som användare att uppleva skriv/läshastighet som dubbelt så hög som om filen inte gick att krympa alls. Disken behöver då bara skriva 500mb medan du upplever att 1gb skrivs, det är det som gör att sandforce presterar olika beroende på vilken typ av data som används.

I övrigt så fungerar de olika kontrollerna på ungefär samma sätt.

Innebär detta också att filen tar 500MB på disken? Eller är det bara i överföringsstadiet som den komprimerar?

Av Pellepelikan

Det är ingen som har en as ssd eller annan benchmark från någon av dessa diskar i sata II eller sata III? 64 GB eller 128 GB octane sata II modellen av högsta intresse då de ligger bra till i pris.. Har inte sett någon i "hur snabb är din ssd" tråden. Enda jag hittade (via ocz:s hemsida) var några thailändsa och japanska undersökningar, men jag kan tyvärr inte de språken..

Tacksam om någon med en octane eller petrol kunde göra ett benchmarktest och posta:)

Av Pellepelikan
Skrivet av b0bzor!:

Ska du lyssna på musik väljer du iPhone.

Min största besvikelse över min iPhonen 4 är just musikuppspelningen. Basen i den (samt andra ienheter) är under all kritik, inte ens de baspumpande koss porta pro eller koss the plug ger basen någon rättvisa. Och då l lyssnar mest på 60-,70- och 80-tals musik och inte hardstyle eller techno...

Av Pellepelikan

Vad är det för skillnad på en operatörsbunden mobil och en olåst? Och skiljer sig en telia SGSII mot en tre SGSII?

Av Pellepelikan

Det jag ser fram mest emot är nya datorer anpassade för win 8, inte win 8 för redan befintliga system. Maskiner liknande asus eee pad transformer prime skulle ju bli grymma med win 8! Gärna en dockningsstation som man har ett bättre grafikkort och större hårdisk etc.

Då skulle man inte behöva välja mellan dator och surfplatta, man får båda i ett:)

För att inte tala om kombinationen win8, htpc och kinect:) det blir grejjer det!

Av Pellepelikan

Har du hittat något headset ännu? flickvännen behöver nytt, mitt nocs 200 för iphone fungerar inte i hennes sgs2 tyvärr:/

är det så illa att hon får leva med enknappars?

EDIT: Dock ska NOCS 200 for HTC även fungera för SGS2 enligt teknikmagasinet...

Av Pellepelikan

Satt och funderade lite över grafikkort, skulle man inte kunna använda ett moddat grafikkort likt produkten i artikeln? Det har väl en processor, minne och bildutgång, och om jag inte minns fel kan man även få ut ljud i hdmi utgången på ett grafikkort? finns grafikkort med 1GB minne, hdmi och passiv kylning för liknande pris..

Av Pellepelikan

Är den där quicksync funktionen något som datorn använder sig av om man har ett grafikkort? Eller är grafikdelen i processorn HELT inaktiverad när man har enn grafikkort?

Av Pellepelikan

Som ni skrev i testet, inte svårt att göra en högpresterande kylare om man inte tar hänsyn till ljudnivån.
Personligen är jag inte intresserad av minimera temperaturen på processorn utan mer att hålla den på en icke skadlig nivå till så låg ljudnivå som möjligt.
Därför skulle det vara väldigt intressant med kylingsförmåga ställd mot ljudnivå.

Tex hålla belastningen och temperaturen på processorn konstant (vid valfritt antal olika temperaturer/belastningar) och se vad ljudet från fläkten blir. Alternativt ställa fläkten på en bestämd ljudnivå, konstant processorbelastning och sedan mäta temperaturen på processorn.

Av Pellepelikan

Köpte denna fina lilla dator idag. -Köpte med 2 gig minne men efter alla kommentarer i denna tråd blir jag osäker på om de funkar.. köpte kingston minnen och kom så långt som hit http://www.valueram.com/datasheets/KVR1333D3S9_2G.pdf i mitt försök att se om det är singel eller dual rank. Jag har ingen aning om vad det är eller vad det innebär eller vad för specifikationer som anger om det är singel eller dual rank.

Om någon kan hjälpa mig att läsa ut det så vore jag tacksam, annars blir det retur:)

EDIT: det var tydligen S:et i KVR1333D3S9 som angav att det var singel
Edit 2: Det fungerade inte

MVH Erik

Av Pellepelikan
Skrivet av Timilim:

Hur pass "säker" är egentligen datan när den ligger på en SSD? Är den mer eller mindre säker än på en mekanisk hårddisk?

Vad menar du med "säker"? menar du säker mot krashar? (då är diskar med styrkontroller ur sf-2200 serien värdelösa, intel-diskar har ett fel som gör att man tappar (nästan) all kapacitet men det ska nog vara löst med mjukvara nu). Om du menar säkra som att kunna återskapa data om de går södner är de värdelösa då en trasig magnetskiva går att återskapa iallfall delvis (dock dyrt). Om du menar säkra vid stöld så är det kryptering som gäller, men då kvittar det vilken typ av lagringsmedia du har

Av Pellepelikan

Hur stor skillnad skulle man märka prestandamässigt om man satte en vertex 3 maxiops mot en vertex 2 om BÅDA i en sata II port (alltså inte samma port). Har en bärbar med Sata II och är intresserad av snabb respons i windows, alltså hög 4k läs/skriv om jag fattat det rätt? Påverkas de 85k iops från vertex 3 av sata II gränssnittet eller är det bara stora filer som kommer gå långsammare?

Valet står väl egentligen mellan en samsung 470 och en corsair force 3 då dessa ligger bra till i pris per GB enligt prisjakt, men tyckte att det var lättare att illustrera mitt exempel med vertexdiskarna:)

MVH Erik