Inlägg

Inlägg som palusa har skrivit i forumet
Av palusa
Skrivet av SanTeoX:

Tack! Japp, känner till mycket av detta och ska addera mycket mer protein framöver. När jag körde lchf blev det mycket protein och en del fett, vilket höll mig väldigt mätt hela dagen. Måste hitta något mellanting bara, då det blir så jobbigt att köra lchf hela tiden. Dessutom vill jag kunna äta frukt o.s.v. Tar till mig av dina tips och ska se till att käka mycket mer protein 👍🙂

Som jag skrev gäller bara att hitta sin kaloribalans. Enklast att bara scanna maten och vikten av maten i en app varje dag. Testa dig fram på vilken kalorimängd du tappar vikt. Hitta sen mat som håller dig mätt på den mängden varje dag.

Men man ska ju veta att ska man ligga på ett kaloriunderskott och tappa vikt så kommer man vara hungrig under perioder. Det ingår. Säger sig självt egentligen. Man skapar ju självmant ett underskott just för att man ska tappa vikt.

Du kan äta frukt och vad du vill så länge du inte äter mer kalorier än du förbrukar.

Av palusa
Skrivet av frong:

Du bör läsa på om proteinmetabolism. Du verkar förvirrad kring ureacykeln, citronsyracykeln och hur kroppen bryter ner protein till kolhydrater och ketoner.

Förvirrad vet jag inte om jag är. Utveckla gärna vad du vet. Är öppen att lära mig. 😊

Är 100% säker på att protein är det mest mättande samt att det är i stort sett omöjligt att överäta protein. Överäter man protein (Kalorier) så lagras det på kroppen på samma sätt som du överäter fett/kolhydrater(kalorier). Däremot är du med största säkerhet mätt på protein INNAN du ätit för mycket.

Av palusa
Skrivet av SanTeoX:

Låter sunt! Jag måste ta tag i vikten igen här. Har tidigare kört lchf och den fungerar ypperligt.. Tills man slutar. Måste hitta något läge där
man äter allt, men inte alltid. Jättesvårt dock när
kroppen skriker efter mat.

Ska ge dig ett tips. Är protein. Massor. Minst 1,5-2g per kilo kroppsvikt. Kött, ägg, kvarg. Du kan inte äta för mkt protein. Kroppen kan inte lagra protein så det tas upp av muskler eller kissar du ut det som blir överskott. Dock gäller ju även kalorier här med. Överskottet av protein är ju även kalorier. Kalorier kan lagras när du överäter som fett. Dock kan jag nästan lova att du blir mätt på protein innan du äter så mycket så det lagras som fett.

Personligen skippar jag bröd, pasta och ris med mera. Äter mest ägg, kvarg, kyckling, kött, gröt och även casein (proteinpulver). Men är inte rädd för att äta annat ibland.

Ska man vara riktigt krass så kan du äta vad du vill ärligt talat. Anteckna maten i en app och hitta på vilken mängd kalorier du är stabil/underskott/går upp i vikt.

Är din balans 1500 kalorier så kan du äta 1500 kalorier av algrens bilar eller chokladbollar om du vill. Såklart inte särskilt sunt men du kommer inte öka i vikt.

Vill man däremot bränna fett och inte vikt så är det högt protein och bra mat. Fetter bör komma från nötter, ägg, olivolja tex. Protein från kött, ägg, kvarg och liknande. Kolhydrater får du från sallad, frukt.

Drick mycket vatten. Vatten driver vatten som kroppen samlar på sig. 1g kolhydrater binder 4g vätska ungefär. Så äter man 200g kolhydrater så binder man 800g vätska. Viktigt att tänka på när man väger sig.

Väg dig varje dag. Att vara viktstabil innebär inte att varje dag väga 80,0kg. Vikten fluktuerar lite hela tiden. Dock inte som en jojo 5-10kg.

Av palusa
Skrivet av The_St1g:

Det jag vill men jag väger och räknar kalorier via lifesum.
Försöker väl dra ner lite på kolhydrater men absolut ingen jag utesluter ur kosten.

Lagt ett mål på 1500 kcal om dagen men ligger ofta mellan 1000-1500.

Att skriva upp vad man äter, planera i förväg är ett väldigt effektivt sätt att hålla vikten och även lära sig vad och hur mycket man kan äta.

Skriver med upp i MyFitnessPal men mest pga träningen och för att nå proteinmålet.

Blir än idag förvånad över hur kaloritäta vissa livsmedlen är till förhållande av mättnad.

Kan rekommendera alla att skriva upp sin mat några veckor och se

Av palusa

Har nog testat alla ”metoder” som finns. Som fasta, lchf och liknande. Nu äter jag vad jag vill. Spelar ingen roll vad man äter om vikten är prio. Då gäller enbart kalorier in vs ut.

Med det sagt ska man äta bra mat och inte processat såklart.

Protein är viktigast av allt 1,5-2g / kg kroppsvikt. Går inte överäta och är det som mättar mest.

Fett är extremt viktigt med och bör komma från nötter, avokado, olja tillsatt i matlagningen.

Kolhydrater är inget livsnödvändigt och det som bör komma sist i prioriteringen.

Personligen äter jag noll sallad. Aldrig gjort under hela min uppväxt heller. Aldrig tyckt om det.

Huvudsaken är ju dock att hitta det som fungerar för en själv. Men dieter som lchf och liknande fungerar enbart pga man försätter kroppen i ett kaloriunderskott. Inget magiskt alls. Går göra med vanlig kost precis lika enkelt.

Av palusa
Skrivet av Allexz:

Gissningsvis så sätter sig personen ner i stolen å trycket play.

Sömn snittar väl nån stans mellan 6-8h per person.... det lämnar ju trots allt 18+ timmar till youtube per dag beroende på sysselsättning?

Man jobbar med förmodligen ? Har tvätt, städ, laga mat osv. 5-6 timmar vore mer rimligt.

Av palusa
Skrivet av THB:

Jag har Youtube Premium och betalar gladeligen för en tjänst jag använder mig av flera timmar om dagen och stödjer de kanaler jag följer.

Har noll förståelse för folk som tror att man skall kunna använda en tjänst som Youtube helt gratis och utan reklam, det är inte gratis att drifta tjänsten, tänk alla servrar, bandbredd, el, personalkostnader osv samt att de som laddar upp till sina kanaler skall ha en inkomst, väx upp.

Flera timmar om dagen ? Hur fanken hinner du det

Av palusa
Skrivet av Pirum:

Semester (fjäll+segelbåt = enkel mat i små portioner) och arbete tycks vara bra för min vikt, att vabba och vara förkyld själv är däremot ingen höjdare. Äter nog seriöst minst dubbelt så mycket de dagar jag bara går hemma som när jag jobbar.

Hur snabbt kan man lägga på sig egentligen? 2 veckors svull, vad kan det göra? Vill inte väga mig egentligen och tror jag har mycket vatten (hinkar te pga förkyld) etc nu så vikten är nog lite mer än den är...på riktigt.

Man kan lägga på sig rätt fort faktiskt. På 2 veckor om man mest svullar så kan det nog bli ett par kg. Både vätska och lite fett. Kan lätt gå upp några kg vätska på en helg bara om jag äter mycket kolhydrater som chips/godis.

Fett går relativt fort med att lägga på dig. Rejält mycket snabbare än att bli av med det.

Allt beror på vad och hur mycket du äter. I slutändan är en kalori en kalori.

Av palusa

Haft en skada 2,5 mån så moffade lite godis och annat. Vägde 81 ca men har kommit igång nu och sprungit och gått i 3 veckor samt skött kosten. Så nere på 76 igen. Ligger bra runt 74-75kg så i slutet av veckan är jag tillbaka.

Annars hållt vikten i 14 månader nu utan problem.

Av palusa
Skrivet av danedi:

Hehe, du får spela lite Duke Nukem 3D/eDuke utan fram limit på en modern dator så ska du se att det nog går bra att komma en hel del fps högre än 240fps. På en modern intel core eller ryzen lär du ju få ett par tusen fps.

Känns som exakt det man har en sådan skärm och ett 4090 till 😁

Av palusa

Spela roll tänker jag ? Sällan kommer du upp i över 120 fps ändå med den monster upplösningen. I Windows miljö skitsamma.

Av palusa
Skrivet av Herr Kantarell:

Vad är det bästa sättet att levla?

Du kan ju kolla in nästa säsong men känns det för likt så behöver man ju inte spela.

Med D3 var det ju vissa steg man ville uppnå, ex. få set-delarna m.m.

D4 kanske inte är lika rewarding utan mycket av samma...

Bästa sättet vet jag inte. Jag grindade NMD och helltides. :). Har haft väldigt kul ändå i spelet och kommer garanterat spela nästa säsong med en ny karaktär. Har en Barb 94 på eternal och en 100 Necro på seasonal. Lär väl testa alla klasser. En varje säsong tills man har alla 100. Det måste ju ändå vara målet

D3 har växt fram under många år. Tror D4 kommer erbjuda mer och mer allt eftersom. Svårt att vara alls till lags.

Jag har haft fantastiskt kul iaf

Av palusa

Testade lite en timme efter jobbet. Kommer inte spela mer högst troligt. Absolut inte ett spel i min smak. Riktigt tråkigt men tycker ju inte om den typen av spel heller.

Körde på laptop med 5800h och 3070 och hade 50-60 fps i början och runt 70-80 på första planeten. Lät inställningarna vara som fanns där när jag startade. 1080p, high på allt och frs2 på. Absolut spelbart. Såg helt okej ut men inget speciellt.

Som sagt inget för mig tyvärr.

Av palusa

Dom korten med 8gb eller mindre klarar ändå inte att driva spelen i ultra 4k. Så det är väl ett icke problem.

Diablo 4 på high 1080p äter knappt 4gb på en av laptoparna. flyter i 144 fps så att …

Som någon skrev. Ska man spela i ultra 4k super duper texturer så får man väl köpa ett kort som klarar det. Är ingen rättighet att klara det på en potatis pc. Hänger knappast bara på mängden minne men är väl klart att föredra mer än mindre.

I 1080p räcker gott 8gb för 99% av alla spel. Jag vet. Aldrig stött på problem. Inte ens i 1440p.

Av palusa

Så allokerar större delen av spelen enligt vad jag själv sett mer när det finns tillgång till mer minne. Gäller även ram.

Men skillnaden mellan high/ultra går knappt urskilja i något spel för egen del så kör aldrig ultra ändå. Kostar mer än det smakar.

8gb räcker absolut till större delen av alla spel idag i 1080p när man stänger av onödiga saker man ändå inte ser

Av palusa

Ännu ett icke optimerat skitspel:) FSR har ju alltid varit ett skämt jämfört med DLSS så inte överraskad alls

Det jag sett grafiskt imponerar ju inte särskilt mycket så lär handla om optimering som med mycket annat som släpps idag.

Av palusa
Skrivet av mattemaz:

Eller hur, dom brukar väl inte rea ut så nya spel så fort?
Har det inte gått så bra som dom trodde kanske.

Dom drog in 666 miljoner dollar på 5 dagar.
Är nog snarare taktik att locka in ännu mer spelare. Inget ovanligt. Dom rear cod titt som tätt med.

Av palusa
Skrivet av griid:

Känslan när man fick ihop sitt set och DPS ökade markant var väldigt tillfredställande

Ja haha. Direkt till T16 och allt dog som flugor.

Av palusa
Skrivet av griid:

Okey!

Diablo för mig är att grinda gear och kunna ta sig igenom svårare svårighetsgrad.
Ett steg i rätt riktning då

Håller med. Set items vore fint. Bland det bästa från D3 var ju att grinda efter specifika delar som man saknade och känslan när det droppade.

Gillade kanais cube med. Att lätt kunna bygga om builden lite och testa olika saker beroende på content.

Av palusa
Skrivet av griid:

Min personliga åsikter för att jag ska spela nästa säsong:

1. ta bort acpects-delen. riktigt tråkigt att behöva speca om stup i kvarten
2. billigare re-roll
3. clear all på paragon
4. låt all region renown vara klart från början - inte kul att behöva låsa upp alla regioner gång på gång...

Tyckte också D3 var roligare. där var fokus på att grinda inte bygga om all items.
Saknar dessutom set-items som var roliga spela med, raekor set etc.

All renown kommer vara kvar i säsong 2. Dvs har du gjort den innan så slipper du igen