Inlägg

Inlägg som addy1995 har skrivit i forumet
Av addy1995
Skrivet av trisse23:

skicka in både grafikkort och nätagg till garanti. Att de börjar ryka är inget normal och inget du kan orsaka så lätt.

Mitt nätagg inhandlades 2012-05-02 och har således ingen garanti kvar. Mitt grafikkort däremot köptes för lite över ett år sen så det kan jag skicka in. Hur ska jag göra med nätagget?

Av addy1995

Rök ur grafikkortet, luktar bränt

Satt och spelade när mina skärmar började blinka till. Jag känner hur det luktar bränt så jag rycker strömmen till datorn direkt. Jag har kommit fram till att det är grafikkortet som röken kom ifrån. Hur ska jag gå tillväga? Mina komponenter syns i signaturen.

Av addy1995
Skrivet av Arazand:

Mitt chassi står just nu tomt. Har bara emigerat kort till det för jag har några idéer som jag ska göra med det så jag sparar mig för vattenkylning och GTX 980 8 gb.

Jag upplevde att datorn blev varmare än i Fractal Design R3. Men det var med mycket lågt varvtal på fläktarna, det låg på 80 grader på både CPU och GPU ungefär, med riggen i min signatur(man får modda det 680 kortet för att det ska få plats). Problemet som chassit har är att det inte har ett naturligt flöde för att cirkulera luft, framsidan är helt isolerad och i bakkant kan man montera en 92mm fläkt, med en sådan där hade säkert tempen blivit bättre, men då jag ska ha reservoar och pump där så har jag struntat i att skaffa en sådan. Jag använde även ett ATX nätagg när jag testade vilket fortsätter försämra luftflödet. Sen kan man inte gömma kablar bakom moderkortsplåten så det drar ner luftflödet ytterligare. Sen gör det trånga utrymmet generellt att det blir mycket turbulens så mycket luft fastnar i små fickor där den stagnerar och värms upp. Slutligen tror jag anledningen till varför ett refkort inte presterar som det ska i detta chassit är för att det är ca 2 cm ner till det utstansade hålet, så igen misstänkter jag att luften fastnar i turbulensfickor.

Det är en fantiskt chassi och jag älskar det massor. Men det är långt ifrån ett enkelt chassi att jobba med, man har offrat mycket för att få det så litet och för att få ut det absolut bästa ur chassit krävs det att man vågar modda blandannat sin PSU's kablar som är alldeles för långa. Jag tror de tänkt mer på framtida komponenter som inte skapar lika mycket värme. Dock ansåg jag inte 80 grader som ett stort problem med tanke på att det var en timme av prime95 och msi kombustor jag drog runt. Visst det är inga 69 grader som det är för den rig jag kör idag.

Dold text

Okej. Är ju inte så stort problem när man spelar då man faktiskt måste kompromissa lite när man ska ha så litet chassi. Funderar på att ha en h100i med en fläkt som drar in luft och en som drar ut luften för att försöka få lite cirkulation vid cpun. Sen skulle jag ju gärna vilja ha ett ASUS Strix grafikkort då det är passivt upp till 65 grader. Undrar om det skulle hjälpa att ha en fläkt som drar in luft och en som drar ut luft där också?

Av addy1995
Skrivet av Arazand:

Kan rekommendera det starkt. Har själv Version 2 av M1'an. Det fantastisk kvalité på bygget. Men räkna med att svära med kablarna lite, det är trångt och det blir en del pill, men det är förvånasvärt mycket man får in i detta mini chassit.

Vad har du för komponenter i den? Läste på SilentPC att cpun och gpun blir rätt så varm vilket jag tycker är lite konstigt om man har ett referens kort som får in frisk luft direkt från botten av chassit där det sitter fläktar och skickar ut den varma luften bak. Är nog ett större problem med cpun.

Av addy1995

Är själv intresserad av detta chassi http://ncases.com

Av addy1995
Skrivet av alleballeskalle:

Men hur är det jag ska skriva ut det?

Blir det att jag ska skriva t.ex test.app
eller hur blir det?

Som det står på exemplet jag skickade står det:

// fstream::open / fstream::close #include <fstream> // std::fstream int main () { std::fstream fs; fs.open ("test.txt", std::fstream::in | std::fstream::out | std::fstream::app); fs << " more lorem ipsum"; fs.close(); return 0; }

Där då test.txt är filen du vill öppna. Finns inte denna skapas den. För att sedan skriva till filen behöver du endast skriva fs << "text". Exakt som du gör när du skriver cout << "text"

Av addy1995

Om du kollar på den här länken: http://www.cplusplus.com/reference/fstream/fstream/open/ så ser du att du kan använda append så den endast fortsätter att fylla på dokumentet istället för att rensa det varje gång.

Av addy1995

Köper en så fort den kommer till Sverige

Av addy1995
Av addy1995

Mafia 2
Mirror's Edge
Metro: Last Light
Machinarium
Spec-Ops: The Line

Av addy1995

Får hoppas att det börjar komma ut fler moderkort med sata express så de börjar tillverka såna SSDer.

Av addy1995

2Scary4Me

Av addy1995

Två 980s kan knappt komma upp i 60fps i 4k om du ska spela. Dock beror det ju på lite vad det är för spel men typ Battlefield 4 och Metro: Last Light kommer nog bli ett bildspel på tre 4k skärmar.

http://www.guru3d.com/index.php?ct=articles&action=file&id=12898

Av addy1995

Deepcool Captain serien. AIO vattenkylning.

http://media.bestofmicro.com/W/Y/456082/gallery/CAPTAIN-240_w_60...

Deepcool har lanserat en ny serie med All in One vattenkylning med storlekar från 120mm ändå upp till 360mm.

Pumpen har ett steampunk utseeende där man även kan see vätskan åka runt i pumpen. De säger även att den ska vara väldigt tyst samt erbjuda bra kylningsmöjligheter

Länk http://www.deepcool.com/product/gamerstorm/2014-09/6_1013.shtml

Vad tycker ni? Jag själv tycker att den skulle passa perfekt med ett Asus Rampage moderkort.

Av addy1995
Skrivet av mrqaffe:

Jaha då är det bara att bygga så, tänkte du vill ha kvar retroutseendet, det är ju inne med retroradiodesign numera genom den succe som Tivoli och Roberts lyckat skapa, det är många som kopierar deras designspråk.
http://www.robertsradio.se/

Om en step up converter har en effektivitet på 85% och jag matar in 500mAh 5v. Borde inte det bli 425mAh 12v och då skulle 2000mAh laddas på ca 4 timmar?

Av addy1995
Skrivet av mrqaffe:

Det är väl synd att förstöra fronten ? Vad gäller batterier så kan du kanske använda dig av 2 styck och koppla så att du laddar med 5v usb men driver förstärkaren med 10v om du vill bygga usbladdning.

Har ändå tänkt att ersätta kanalväljaren med något och en 3" högtalare får precis plats där.

Av addy1995
Skrivet av mrqaffe:

ja det är en lämpligare förstärkare, men tänk på att du behöver en volymkontroll också om du väljer ett rent slutstegskort.

Du har valt ett rätt stort batteri och även om det rent tekniskt går att usbladda så lär det ta lång tid, batteriet är ju mer i storlek med de som sitter i laptops än i telefoner om man säger så, har du en usbladdport som kan ge 2A så tar det ett halvt dygn att ladda det (om du löser det med step up), en vanligt usbport skulle behöva 2 dygn för att överföra energin....
Jag vet inte hur smidigt det blir med långa laddtider men en laddare som kan ladda det rimligt snabbt är nog vettigt om du verkligen ska köra på batteri en större del av tiden.
Du behöver/kan välja mellan ljudtryck/speltid och effekt/batterikapacitet och försöka balansera det för nått som passar dig.

Har ju tänkt att använda radions volymratt så det är inga problem. Ett batteri på 2000mAh skulle nog räcka.

Det skulle ju gå att montera två högtalare om man tar bort kanalväljaren.

http://i.imgur.com/K7OsSZB.jpg

Av addy1995
Skrivet av mrqaffe:

Jag vet inte om jag fattar det rätt men ska du bygga nån form av egen usbladdning ?
I så fall så vad ska du med usbladdregulatorn till ? Och step up convertern är ju rätt klen stömmässigt så det kommer ju att ta lång tid att ladda via den om det var det du tänkte, det lär ju ta 12-15 timmar att ladda ett 10Ah batteri.
Laddregulatorn ska dessutom sitta närmast batteriet så om du tänkt koppla in den först och sedan ha stepup efter den så blir den ju meningslös eftersom den inte känner av batteriet, du behöver alltså en regulator som passar direkt till den batterityp du vill använda.

Förstärkaren fungerar, men eftersom den har en kylfläns så har den troligen inte så bra verkningsgrad vilket sänker speltiden, jag hade valt en Tripathbaserad förstärkare, Tripath 2024 eller 2020 är de minsta och billigaste kretsarna som passar till byggen av den här typen.

Okej då är det en sån här jag ska ha? http://www.ebay.com/itm/Amplifier-Board-Module-12V-2x15W-Mini-TA2024-HIFI-Digital-Audio-AMP-/271463838799?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item3f3481744f

Skulle gärna vilja ha en usbladdning så man slipper bära med sig någon specialkabel utan kan använda en kabel som de flesta har.

Jag tror jag endast kommer använda mig av en högtalare också då jag inte vill förstöra höljet på radion.

Av addy1995
Skrivet av mrqaffe:

Ja det är så man anger verkningsgraden, du förstår det rätt och högtalaren tål att matas med en medeleffekt på 15w, man behöver alltså inte mata den med 15 w men den tål det kontinuerligt och den tål kanske 60-100w i peak vid transienter under kort tid (nån ms) typ anslaget när en ton börjar som ett trumslag eller nån som slår an en gitarrsträng.

Då du verkar kunna det här så undrar jag om det är något jag saknar/behöver mer än komponenterna nedanför.

Bluetoothmottagare http://www.ebay.com/itm/SPK-8635-B-Bluetooth-Audio-Receiver-M... 70 kr
Förstärkare http://www.ebay.com/itm/TDA7297-2-15W-Audio-Amplifier-Board-1... 34 kr
Högtalare http://byggdinbas.jetshopfree.se/fountek-fr88ex-p-161-c-168.a... 349 kr
Batteri http://www.ebay.com/itm/YKS-11-1V-5000mah-25C-MAX-40C-3S-Lipo... 290 kr
Step up converter http://www.ebay.com/itm/DC5V-DC9V-to-DC12V-DC-DC-Converter-Bo... 87 kr
Usbuttag http://www.ebay.com/itm/Mini-USB-5V-1A-Lithium-Battery-Chargi... 53 kr

Totalt 863 kr

Av addy1995
Skrivet av mrqaffe:

Ja det har nästan helt med ljudtrycket att göra, ljudtrycket förhåller sig dessutom logaritmiskt mot den elektriska effekten, dvs du behöver dubbla effekten för att höra att du spelar starkare och vill du dubblera ljudtrycket krävs det 10ggr mer effekt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_power

Om man kollar på specifikationen för högtalaren står det: Sensitivity 1W/1M 84.3dB. Betyder det att man får ut 84.3dB per W från en meters avstånd? Då förstår jag att man inte behöver använda 15W till högtalaren.