Inlägg

Inlägg som Badgez har skrivit i forumet
Av Badgez
Skrivet av LINJEinc:

Längst ner till höger i rutan du skriver svar har du en "Följ Tråd" knapp

Tack!

Av Badgez

Kommenterar för att hålla mig uppdaterad och få aviseringar, vet någon hur man kan aktivera notiser på en tråd utan att behöva integrera med den genom kommentarer eller liknande?

Av Badgez
Skrivet av henkrik92:

Jag skulle blåsa operativsystemet först för att utesluta mjukvara. Kolla även så att temperaturen på CPU är ok med t.ex HW-monitor, kylaren kan ha hoppat lös och gör att den överhettar. Testa ett ram-minne i taget.

Har du kontaktat Komplett?

Har inte ännu kontaktat Komplett i rädsla för att behöva skicka tillbaka datorn och stå ut med en längre väntetid, använder burken dagligen så måste planera lite där hur jag ska göra med eventuell reklamation

Av Badgez

Ny dator får Bluescreen(DPC violation error)

Hej,

Jag har införskaffat mig en ny dator med följande komponenter: 10900k/z590 asus rog/3070 dual OC asus/32gb/1+1TB nvme m.2/750w

Köptes färdigbyggd genom Komplett.se

Datorn började efter ett par dagar frysa helt i cirka 2-3 minuter innan jag fick fram följande felmeddelande:

https://images.drivereasy.com/wp-content/uploads/2016/11/Snap...

Dagen detta meddelande uppstod hade jag tankat ner Epic games och deras Alien spel, samt en torrent med Microsoft Office 2019 variant.

Jag minns att jag inte tog bort "gamla" office (som ingick vid dator köpet som en test period i 30 dagar ca) innan jag tankade ner min variant, att inte ta bort gamla filer kan ha påverkat systemet tänkte jag då.

Jag laddade ner Revo Uninstaller och tog bort både Epic games, spelet jag tankade ner samt hela Office paketet.

Men datorn fortsätter frysa sporadiskt, det kan hända under spelande såväl som när jag tittar på facebook eller går på toaletten och kommer tillbaka till en frusen skärm, dock så har jag inte längre fått Watchdog Violation DPC felmeddelandet utan datorn står som frusen i 5-10 minuter innan jag manuellt valt att starta om.

Är det någon som har ideér på hur detta kan ha uppstått, samt ideér på hur det går att åtgärda? Vill gärna undvika att behöva ominstallera hela Windows på nytt.

Av Badgez

Är också nyfiken på kostnaden, fick själv en liten rabatt på kompletts variant från 24999 till 23650, en trevlig överraskning men inga 33%

Av Badgez
Skrivet av draanexle:

Jag skulle ha ögonen på denna istället, brukar gå på rea rätt så ofta på Amazon.

https://www.amazon.se/LG-Ecran-27GL83A-B-AEU-Sk%C3%A4rm-Svart...

Men om du behöver skärm nu nu så är den Asus skärmen fullt duglig för prislappen.

Jag skulle lägga fokus på 1440p, 144hz minst, IPS panel på Specs iaf.

Efter det får man kika på mer detaljrika recensioner för att få reda på om det är värt o köpa.

Tack för tips, ser att båda skärmar är G-syns "compatible", är skillnaden på compatible och certified stor för en vardaglig användare? Kan man enkelt förklara skillnaden? Google har inte gjort mig klokare tyvärr. Fick möjlighet att köpa en PG279QZ från Asus begagnad 7 månader (använts i internetcafé) för 3750kr. Den ska tydligen vara g-sync certified, dock har den 4ms.

Av Badgez

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=5600381,5174152,543...

Det var någon som länkade VG27AQ1A i dagens fynd och en jämförelse här på prisjakt, finns här någon som har åsikter på vilken man bör köpa? Har 1080p 144hz idag och nya skärmen ska drivas utav 3070/10900k dator.

Är novice inom skärmavdelningen, 3799:- låter ju trevligt, får man allt man önskar i en sådan skärm? (förutom att den inte verkar kunna sänkas/höjas vilket är jäkligt synd)

Av Badgez

För att förtydliga så är det 1 skärm som eventuellt ska inhandlas, jag kommer behålla en 24" 144hz 1080p som andra skärm. Funkar det förresten att få ut 144hz på båda skärmarna utan att det är påfrestande på systemet? Bara en tanke, vet inte riktigt hur tekniken är byggd och om det över huvud taget är jobbigt för datorn att driva.

Av Badgez

Skärmtips för nytt datorbygge med 3070

Har lagt en beställning på en dator som bör skickas nu under April månad och till denna har jag idag 2x 1080p skärmar 144hz.
Nu har jag snöat in på att kanske gå steget över till 1440 utan mycket kunskap kring området.

3070/10900k/32GBram/2TBssd/750w

Är det rimligt att ställa ner spelet till 1920x1080 när man spelar CSGO eller andra liknande FPS spel för att maximera FPS trotts att man äger en 1440p?

Vilka skärmar har ni som rekommendationer?

Webhallen och komplett har 1500kr rabatt på den här, men jag är som sagt totalt novis inom detta och är inte insatt i vad G-sync egentligen gör, jag har inte heller tidigare sett en 1440 skärm i verkligheten, det är alltså helt outforskat området för mig.

https://www.webhallen.com/se/product/307829-Asus-TUF-VG27AQ-2...

Jag behöver inte ny skärm "egentligen" men nu när jag ändå är villig att investera i ny dator så kan jag tänka mig passa på att futureproofa hela setupen och hänga med i trenderna, vad tycker ni?

Skärmen jag länkade ovan har jag enbart kikat på för rabatten, den verkar även ha goda rescensioner.

Har inte någon direkt budget men allt över 5000 klämmer lite.

Av Badgez

Jag har lagt en beställning på i220 på komplett. Om du är sugen så passa på nu medans deras 3070 kort finns på lager, allt mitt finns förutom moderkort som förväntas komma 3e Maj.

Jag tycker också att den är mer prisvärd än Inets motsvarighet med i9 ist för i7 samt dubbel ram och dubbel diskutrymme.

Edit: Dom har alltså 3070 kort som är avsatta för just prebuilds, du kan inte köpa korten seperat men om du lägger beställning på deras i220 idag så kommer ett kort läggas undan åt dig. Så behöver du precis som jag bara vänta på moderkort + chassi

Av Badgez
Skrivet av kwame:

Nej tyvärr inte, man måste vara medlem för att se erbjudandena. Och man brukar få Benify via jobb som är anslutna till det.
De erbjudanden de hade var 3700x, 16 gb ram 3070 för 14k eller 10700K, 16 gb ram och 3080 för 20k.

Räcker att du känner någon som är ansluten så kan du logga in på deras konto, så följer man bara länken till HPs sida så får man erbjudandena. Men är inga problem alls att beställa i sitt eget namn. (Detta var hur jag gjorde då jag också är student)

Super. Tack för svaret !

Av Badgez
Skrivet av Badgez:

Hur funkar Benify? När jag googlade kom jag in på en sida som jag inte förväntade mig, är det någon rabatt-portal för folk med konto där? Verkade be om SSO för anställning, hur funkar det om man studerar?

Kan man dessutom se rabatterna utan att vara medlem?

Av Badgez

Hur funkar Benify? När jag googlade kom jag in på en sida som jag inte förväntade mig, är det någon rabatt-portal för folk med konto där? Verkade be om SSO för anställning, hur funkar det om man studerar?

Av Badgez

https://www.komplett.se/product/1171765/dator-surfplatta/komp...

Tips på kompletts motsvarighet, i9/32GB/2TB SSD/750W dock 3070. Tyckte det lät rimligt för pengarna, inga no-branded delar och gott omdöme generellt.

Av Badgez

Min webbläsare verkar strula (vet inte ens om denna kommentar kommer genom) så kan inte länka.

Men jag har kikat på kompletts i220 gaming dator om vill googla. Verkar schysst för priset , lite dyrare än de du länkat dock

Av Badgez

Fick nu ett nytt alternativ från komplett. 10850k riggen som jag länkade tidigare för 23650kr, eller uppgraderad till 10900k + ZOTAC 3070 istället för totalt 25500kr.

Kan man rättfärdiga processor uppgraderingen + ZOTAC kortet över Asus dual OC kort/10850k för 2000kr extra cirka?

Av Badgez
Av Badgez

https://www.komplett.se/product/1171765/dator-surfplatta/komp...

Jag sitter också och kollar på alternativ som du, även kikat på Inets variant men även denna Komplett PCn

Av Badgez
Skrivet av Donnerstal:

Jag vet inte om du ändrade något på bygget med din senaste länk? För när man klickar på länken så är inget ändrat, och den kostar 25000.
Men för 25k (eller 23 650) är det bra i dagsläget.

Edit: Eller förresten så kan det här vara ett bättre alternativ: https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami...
Nackdelen är att det är OEM-delar.

På den du länkade är det hälften utav ram-minnet, halva m.2 utrymmet och som du sa OEM-delar. Den ända fördelen måste då vara 5900x? Jag vet inte hur den står mot 10850K direkt men känns inte som att den är så mycket mer prisvärd i förhållande till kompletts erbjudande.

Av Badgez
Skrivet av Donnerstal:

Jag vet inte om du ändrade något på bygget med din senaste länk? För när man klickar på länken så är inget ändrat, och den kostar 25000.
Men för 25k (eller 23 650) är det bra i dagsläget.

Nej i länken jag skickat är det ord.pris som står, jag har fått en offert på mejl som är aktiv i 7 dagar från och med idag. Så lite betänketid har jag innan jag beslutar något. Det känns som att den är bra, men ändå tar något emot och jag är inte 100% bestämd ännu på om jag ska lägga beställningen eller ej.

Hade varit fördelaktigt om Inet eller Webhallen erbjöd samma eftersom dom har fysiska butiker man kan gå till vid bekymmer, jag är inte glad för att skicka runt datorer ifall där skulle uppstå problem och så får man stå utan dator i ett par veckor i värsta fall.