Inlägg

Inlägg som MrTall har skrivit i forumet
Av MrTall
Skrivet av MsSmith:

Att Blizzard nu kunnat radera Overwatch (har ingen koll, jag tar dig på orden) är väl samma sak som att Netflix tar bort filmer ur sitt sortiment också.

Nja inte riktigt. Skillnaden är att idag så har många spel gått och blivit live service spel. Köpte du ett spel förr i tiden så ägde du det till den dag du sålde det eller slängde det. Du kunde spela det när du ville och med vem du ville, så länge någon av er palla slänga upp en server.

Idag är det andra bullar. Du köper fortfarande ett spel för $80, men den dagen spelutvecklaren vill gå vidare och inte längre serva spelet så lägger dom ner det. Plötsligt kan du inte längre spela det, hur mycket du än vill. Så det är inte samma sak som att Netflix tar en film ur sortiment. Mer som om du skulle köpa en DVD på hemmakväll för fullpris, men filmen kräver en dvd-spelare som kopplar upp sig mot hemmakvälls server för att du ska kunna se filmen. Sen lägger hemmakväll ner den servern för det inte är så många som kollar på den filmen längre och nu kan du inte se på filmen längre.

Av MrTall

Wu-Tang WLAN

Av MrTall

Tänker att med moderna datorer med snabba USB-C- och WIFI möjligheter så borde det väll inte vara omöjligt för Microsoft att utveckla ett program som kan överföra programbibliotek, utvalda filer och mappar, inställningar m.m från den gamla datorn till den nya? Likt de som kommer med Iphone och Android telefoner. Eller är det något som begränsar dessa möjligheter?

Av MrTall

Köpte ett begagnat Powercolor AMD RX 5700 i vintras som jag med lite efterforskning paste'a om med ny kylpasta och flasha med VBIOS från ett 5700XT. Blev ett rätt bra prestanda lyft från klockfrekvenser under spelande på 1700Mhz till nu ca 2050Mhz under spelande. Oroade mig för hög värmeutveckling, men med lite undervolting till 1100mV så ligger hotspot temperaturen under längre spelsessioner på ca 80c.

Med livet som student och rätt knaper ekonomi så får man vara lite finurlig för att klämma ut så mycket prestandad som man kan för sina stackars CSN kronor hehe...

Av MrTall

Efter att utvecklarna av Squad uppdaterade grafiken i spelet så orkade inte mitt Gtx 1060 3Gb med längre så blev ett RX 5700 nu. Dock upptäck att en ny processor också behövs då singeltråd prestandan i R5 1600 inte orkar med, så kikar nu efter en R5 5600x på begagnatmarknaden till en vettig peng. Som student är det svårt att motivera för stora utgifter på lite söndags gaming haha...

Av MrTall

Tack för alla svar! Jo vet att plattformen är kass men har man denna budgeten så känns detta som smartaste uppgraderingen. Moderkortet och processorn kan han alltid uppgradera senare, han kommer ju känna av en större skjuts i spelen och datorn rapphet med ett grafikkort och en ssd än en ny processor och moderkort

Av MrTall

Rättelse! RX480 ska det vara, inte RX 470

Av MrTall
Skrivet av BrottOchStraff:

Det lär funka i de flesta fall, men tror han kommer få problem i BF1 multiplayer med dippar. Rätt CPU-beroende. Beror på hur kräsen han är. Han kommer nog ligga runt 50-80fps beroende på vad som händer på kartan samt vilka inställningar han har.

Men med det sagt kommer datorn upplevas som ny med SSD framför allt. Och i icke-cputunga spel kommer han kunna fräsa på med grafikinställningarna rätt duktigt.

Om jag var ni skulle jag kika på begagnat upgraderingskit, typ en 3570k med moderkort och minne och ett radeon 290 eller GTX780ti/970

Han är inte super kräsen direkt, van med att bara lira PS4 haha.... Men tänkte att BF spelen är rätt duktiga på att köra flertrådat och att ifall han nu verkligen behöver ny processor så kan han köra på det i framtiden. Tänkte även klocka upp processorn lite.

Begagnat är inget alternativ då han aldrig kommer orka hålla på med att leta runt efter det och krångla (Väldigt bekväm av sig)

Av MrTall

AMD RX 470 till en FX 8120?

Hej kära clockers! Har fått i uppgift att uppgradera en polares dator som han känner behöver en knuff i ryggen! Hans budget ligger runt 4000kr men kan gå upp lite om det är värt den extra prestandan. Jag har tittat på en ny Intel prolle med moderkort samt ett nytt AMD RX 470 men detta sprängde budgeten.

Tänkte nu istället att ifall man bara körde på ett nytt grafikkort och en SSD disk som uppgradering? Eller kommer det inte funka bra ihop?
Han spelar lättare titlar i 1080p men vill kunna spela BF1 nu när det kommer.

Specs han har idag:
AMD 8120 4 ghz
Nvidia Geforce 560ti
8Gb DDR3 RAM
700w corsair nätaggregat
Mekanisk 1tb seagate hårddisk
1080p BenQ 24"

Av MrTall

Jag har levt med både BBB och ComHem, även fast ComHem körde koax upplevde jag ingen som helst större skillnad. Jag hade kanske 5 - 10 mer i ping med ComHem men låg ändå alltid under 45 - 50 i CS:GO. BBB tycker jag har grym kundservice och inte upplevt några större avbrott. Comhem hade jag ett längre avbrott med samt lite slöare kundservice.

Av MrTall

Om du är student kan du via Mecenats hemsida få Comviq fastpris 195kr med fria samtal, fria sms och 5gb surf! Jag kör detta och är skit nöjd. Inga bindningstider heller

Av MrTall

Qpad Qh-90

Av MrTall
Skrivet av Alling:

Du behöver ge mer information än så. Spel? Upplösning? Skärm? Önskade inställningar? Önskad framerate?

I till exempel BF4 i 2560x1440 Ultra lär 770:t flaska, men i 1920x1080 Medium kommer processorn göra det.

Spelar i princip bara Wildstar och CS:GO nu, men provar även på andra titlar. Kör i 1080p.

Av MrTall

Köpa ett GTX 770 eller kommer det flaska?

Hej kära clockers. Jag går i tankarna på att uppgradera datorn nu när jag börjat lira Wildstar. Jag har nu ett HD6870 och en 1100T clockad till 4Ghz. Kommer processorn flaska 770'it såpass mycket att det inte är värt att uppgradera, eller vad tror ni?

Tack på för hand!

Av MrTall

Oj, vart ska man börja....

Alla AC spelen.
GTA IV
GTA V
Allan Wake
Skyrim
Batman Arkham spelen
Borderlands
Fallout NV
Trine 2
Alla Crysis

Finns många mer men som jag inte kommer på. Jag är galet petig när det kommer till spel, haha.

Av MrTall
Skrivet av vipers:

har du uppdaterat drivrutinen för nätverkskortet?

Jo det har jag, allt har det senaste drivrutinerna.

Av MrTall
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Vad jag kan se på den modellen så finns det bara en 5400 rpm HDD och ingen SSD?

Han kanske har uppgraderat den själv. Men till frågan, runt 5k kanske.

Av MrTall
Skrivet av qwackah:

Innan jag ominstallerade windows laddade jag ner Core Temp, den visade att jag låg på 10Grader med endast skype, steam och Coretemp igång, så min temp ligger väldigt lågt.

10c stämmer inte. Ladda ner HwMonitor och kolla tempsen i det programmet. Ända sättet du skulle kunna få ner temperaturen till 10 grader är ifall du hade datorn ståendes ute i snön. Använde du kylpasta när du monterade kylaren?

Av MrTall

Jag klarar inte av AVG då det bara vill ändra min sökmotor och home page hela tiden till deras egna. Jag kör på Avast.

Av MrTall

Problem med dator/nätverk?

Hej mina kära Sweclockers. Jag sitter här hemma med lite funderingar... Eller jag sliter rättare sagt håret av mig snart! Häromdagen uppdaterade jag mina BIOS på moderkortet och förväntade mig att datorn skulle må som vanligt. Det gjorde det inte.

Datorn fick BSOD när jag hade min andra WD hårddisk inkopplad. När den kopplades ur så boota den men fick göra en startreparation på Windows och då klaga den efteråt på att jag inte hade en genuin licens. Jag flasha tillbaka den gamla BIOS versionen och koppla in min hårddisk och det funka som vanligt igen. Efter detta fick jag även blåsa in en ny installation av Windows för att få lille Bill att sluta klaga. Men nu till problemen som återstår.

När jag startar Steam så failar den att connecta, jag kommer bara in i offline mode på Minecraft, hemsidor tar 40s att ladda (om den ens vill ladda, får ofta "Fel vid sidhämtning" eller så ser hemsidorna helt manglade ut). Jag har testat allt, avinstallera antivirus, avaktivera brandvägg och allt annat mellan himmel och jord. Vad tror ni kan vara problemet?

Tack på förhand!