Inlägg

Inlägg som Ocheba har skrivit i forumet
Av Ocheba

Alright

Fick hem modmicen igår och det var ganska lätt att fixa ihop den på hörlurarna.

Av Ocheba

Hej

Jag har ett par ATH m50 och en modmic som fraktas från USA just nu, den borde vara framme ett par dagar efter nyår. Om det inte finns någon annan och om du orkar vänta så kan jag uppdatera dig om hur det gick med att sätta fast modmicen på hörlurarna efter den har kommit fram.

Av Ocheba

Ett annat alternativ är Canton Chrono 509, de säljs på dustin för 6000kr, kan vara värt att kolla på även om det ligger 1000 kr över din budget.

https://www.dustinhome.se/product/5010743633/chrono-509dc-hig...

Annars så försök att lyssna på högtalare i fysisk butik, alla har olika smak så det är svårt att ge råd.

Av Ocheba
Skrivet av KoloN:

Du behöver inte betala tull inom EU.

Ah my bad.

Men beroende på hur mycket han tänker lägga ut på systemet så kan 1000kr vara ganska lite för fördelen att ha köpt det i sverige.

Av Ocheba

Ingen egen erfarenhet av det men affären verkar ha fått bra recension.

https://www.trustedshops.de/bewertung/info_X54B1A76757F2A610F...

Tänk bara på att räkna med risken att få betala tull i priset.

Av Ocheba

Jag har en lösning som funkar för mig, vet ej vad som krävs för att det ska fungera men det är lätt för dig att testa i alla fall.

Sätt headsetet som default playback device i windows.
(högerklicka ljud -> playback devices -> markera headsetet i menyn -> set default)
När du kopplar in ditt headset så kommer ljudet spelas upp i headsettet och när du kopplar ut den så kommer ljudet bytas tillbaka till din sekundära playback. För mig funkar det utan att jag behöver byta manuellt.

Av Ocheba

Jag köpte ett par canton chrono 509 för runt ett halvår sen och är riktigt nöjda med dem. Samma rea som jag köpte dem för finns fortfarande kvar på dustin.

http://www.dustinhome.se/product/5010743633/canton-chrono-509...

Jag kan inte tänka mig att du skulle ha några problem med att högtalarna spelar för lågt heller.

Av Ocheba
Skrivet av oyegie:

Be dina päron att åka ut till ljudbutikerna och kika lite,kanske provlyssna lite också,du får inte direkt nån vettig hjälp här förutom en massa random förslag.

Jag skickade mina föräldrar till hifiklubben men det resulterade inte till ett köp , orkar inte riktigt ta tag i detta själv, om sweclockers inte är rätt ställe att be om råd på, finns det ett annat forum som är bättre lämpat?

Av Ocheba

Tips på ljudsystem till föräldrarna

Hej

Jag är väldigt lost när det gäller kvalité på högtalare och vad man ska ha för reciever / förstärkare, så skulle uppskatta att få lite hjälp.
Det mina föräldrar söker efter är ett system (antagligen 2.0 /2.1 med tanke på budgeten) som kan göra följande saker.

1. Koppla ihop till TVen
2. Kunna spela upp CD skivor (musik enbart, ej video)
3. Optionellt ha stöd för airplay.

Mina föräldrar har redan en AppleTv så det behövs igentligen inte airplay, åtminstone inte om det går att smidigt koppla ihop AppleTvn till systemet och spela upp utan att ha igång Tven.
Jag kan själv sätta upp systemet även om installationen är krånglig men fokus ligger på att allting ska vara lättanvänt när det väl är uppsatt. Att ljudet är bra (hyffsat) är såklart också ett plus. Vad budgeten ligger på är ganska oklart men antagligen mindre än 10 000 kr.

Uppskattar all hjälp jag kan få!
/Ocheba

Av Ocheba
Av Ocheba
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ja precis.
Kör på 2 paket av 8 GB.

Fast om man å andra sidan köper 2x8 så kan man senare uppgradera och köpa ett paket till för 32 gb minne totalt,

Av Ocheba

Jag vet inte, såg en intervju med John Carmack från senaste E3, verkade vara en hel del problem som behövde lösas med sådana "head mounted display". Kommer nog ta ett par år till innan dem är användbara.

Av Ocheba
Skrivet av Francesc:

Tror några av mina kompisar har det redan. Köpa Portal 1 & 2 för 6,24€ istället? Bioshock verkar inte vara ett spel för mig. Inte direkt intresserad av sådant. Finns det något stort pack med många spel som är bra? Har redan köpt CIV5.

Portal 1 för typ 10 kr isåfall?

Go for it

Av Ocheba
Skrivet av Francesc:

Värt att köpa Portal 2 för 4,99€? Är någon av de nya dagens erbjudanden bra? För en som inte har spelat allt.

Absolut, se till att få en kompis att köpa det också, co-op läget är minst lika roligt som singelplayer och lägger till ett par timmar till gameplay.

Har du inte kört bioshock så köp det, ettan och tvåan kan köpas för 5 euro styck.

Av Ocheba

Tror ni dark souls kommer på rea innan det är slut, eller har det redan varit det?

Av Ocheba
Skrivet av Spadeace:

Funderade allvarligt att börja lirar seriöst igen den här säsongen, men efter 3-4 matcher av konstant stephano-roaching från noob-zergs blir man bara trött

http://www.sc2ranks.com/eu/811645/ExciteR

Keep in there, man lär sig ganska snabbt att hantera det, 17 nexus, 17 forge, dubbelgas vid 20. Gör robotics bay från en gateway direkt efter första 150 gas har gått på warpgate och en sentry.

Efter det så är det bara att bygga 3-5 gateways extra, chrona ut immortals och bygga sentry stalker samtidigt som du tar din tredje.

On Topic:

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/2390532/1/Flamehoofz/
http://eu.battle.net/sc2/en/profile/233376/1/Ocheba/

Av Ocheba
Skrivet av KaptenDavidsson:

Men jag gillar modellen, men kanske i svart eller vitt istället.

Vit: http://www.inet.se/produkt/6900741/nzxt-phantom-vit

svart: http://www.inet.se/produkt/6900740/nzxt-phantom-svart

vit / röd: http://www.inet.se/produkt/6900494/nzxt-phantom-special-editi...

Av Ocheba

Tänkte ta och sno tråden lite.

Letar efter en bil som kör från södra skåne med plats för två personer upp till dreamhack och tillbaka, vi två bor båda i Lund men kan antagligen komma och möta er om ni åker från närliggande städer. Självklart betalar vi för bensin, om det är någon som är intresserad så svara i tråden eller PMa så kan vi prata mer.

Av Ocheba
Skrivet av Poiz:

Man måste bo i korea(ha en ip från korea) för att spela/köpa den koreanska versionen av starcraft, så om du inte har en VPN tillhands så kommer det inte gå.

Nä, Taiwan och Korea delar server så det är ganska lätt att köpa Taiwan(esisk?) konto och komma in på koreanska laddern.

Av Ocheba

Du kan försöka att lirka ut powerknappen så borde det vara någon slags switch under den, ibland hamnar själva knappen fel eller något, försök trycka på den switchen, går datorn igång så är det bara att försöka sätta tillbaka knappen på något smart sätt.